Şimdi Ara

2021 Kamiq 1.0 TSI Elite vs 2021Arona 1.0 TSI FR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar selam,

    OTV indiriminden yararlanarak sifir arac almak istiyorum. Ikisi arasinda kaldim. Hangisini onerirsiniz? Icimden Kamiq geciyor. 252 bin TL. Donanim olarak Arona FR cok daha iyi, 258 bin TL. Dusunceleriniz nelerdir?

    Kamiq:

    Arona:


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Donanımlı araç her zaman daha iyi seçim olur. Malzeme kaliteleri birebir aynı. Kamiq Elite değil de Premium olsaydı direkt Kamiq derdim ama bazı donanımları eksik. Arona FR'de de niye yok ki diyebileceğin arka havalandırma menfezi mesela aklımda soru işareti oldu. Her FR'de dijital hayalet kadran da yok galiba, ekstra donanım olabilir. Aynı paraya hangisi daha çok donanım veriyorsa onu tercih ederdim. Her ne kadar skoda'nın tasarımlarını daha çok beğeniyor olsam da...

  • YGA kullanıcısına yanıt
    Hangisine karar verdiniz?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam, Arona Style Plus bile Kamiq Elite den fazla donanıma sahip diyebilirim. Birkaç farklı özellik var Kamiq Elite de(anahtarsız çalıştırma ve Kablosuz smart link var ama opsiyon mu bilmiyorum) onun dışında Kamiq Elite'de Arona Style Plus'ta olan otomatik katlanan aynalar, yağmur sensörü, otomatik kararan dikiz aynası gibi birçok basit donanım eksik.


    Bence FR yerine Experince ile karşılaştırın. Fr da "sürüş profilleri", "fr dizayn detayları" ve "fr direksiyon arkası vites kulakçıkları" varken Experince da "anahtarsız giriş ve çalıştırma" ve "Experience dizayn detayları" geliyor. Sahsen vites kulakçıkları yerine anahtarsız giriş ve çalıştırmayı tercih ederim.


    Bu arada Kamiq Premium da digital kokpit yani hayalet ekran da geliyor sanırım. Arona serisinde opsiyonel olarak alınması gerekiyor bu ekranın.



    Yalnız size üzücü bir haber vereyim o baktığınız fiyatlardan hiçbir bayide araç bulabileceğinizi sanmıyorum. Ben sorduğumda Ekim ayından önce ellerine bu araçların gelmeyeceğini söylediler ki muhtemelen Ekim'e kadar fiyatlar tekrar %80 e çıkacak ve sonrasında bu araçlar piyasada bulunmaya başlayacaktır.

    Çok alma niyetindeyseniz Doğuş otomotivin sitesinden hangi bayide araç olduğu görülebiliyordu en azından telefonla bilgi alabilirsiniz.

    Muhtemelen elinde araç görünen bayiler de bu araçları 258.000TL araç faturası üzerine 15-20 bin TL aksesuar vey seramik kaplama faturalarıyla 280.000 civarlarına satacaktır.





  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt

    Cok haklisiniz. En az 30 bayiyle gorustum. Hicbirinde arac yok. Almamaya karar verdim. 230 bin TL’ye, Suzuki Vitara, 2018 GLX aliyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YGA

    Cok haklisiniz. En az 30 bayiyle gorustum. Hicbirinde arac yok. Almamaya karar verdim. 230 bin TL’ye, Suzuki Vitara, 2018 GLX aliyorum.

    Suanki fiyat listelerinin bir çoğu gerçekteki satış fiyatlarını resmiyete aktarmak için revize edildi. Kalan listeler ise %50-%80 dilimleri uyguladıklarını gösterme amaçlı ancak satmama odaklı yapılmış eski listeleri olduğu gibi yeni vergi dilimlerine uyarlayıp çıkartılmış.

    Kısacası bayilerin gözü devletin vergi dilimi arttırımıyla ortaya çıkan daha az araç satışında daha fazla kârda.

  • YGA kullanıcısına yanıt
    Vitara aldınız mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arona Vag grupta en alta konumlandırılan B suv sonra Kamiq geliyor o yüzden Arona'yı benzer fiyatta daha dolu alabilirsiniz..Ama Kamiq in yanında ufak kalıyor o da..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.