Şimdi Ara

2020 SONY TV (ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.561
Cevap
55
Favori
138.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2020 Sony TV CES fuarında tanıtıldı,isimlendirmeye XH olarak devam etmişler.

    https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/a8-series
    https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/xh95-series
    https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/xh90-series
    https://www.sony.com.tr/electronics/televizyonlar/xh85-series









    2020 SONY TV (ANA KONU)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filteke -- 7 Ocak 2020; 9:18:52 >







  • Haklisin. Hastanenin akp ile yakinligi, belediyenin akpli olmasi, hakem heyetini de liyakatla (!) atayanin yine akp olmasi art niyet aramak icin hic de yeterli bir neden degil. Kesin tesaduftur. Yoksa haksiz oldugu belgeli ve kanitli bir hastaneye karsi niye tuketiciden tarafa olsunlar ki! Hep benim art niyetim. Hatta Bir ara da insanlar SGK’dan ozel ucret hesaplamasi yapamasinlar, heyete gidemesinler diye sistemi bile kapatmislardi. Ama tabii bunlar tamamen tesaduftu. Art niyet arayan fetocuydu. Tabii ki heyetin hakkini arayan degil, devletin koydugu kanunu tanimayan sgk’yi dolandiran ozel hastaneleri kayirmasi son derece normal. Benimkisi de hazimsizlik iste, ne yaparsin! Hem adinda adalet olan parti tarafindan kim adaletsizlige ugramis da ben burada fesatlik yapiyorum. :)

    Haydi, simdi sadakatinin karsiligi olarak git biraz a haber izle, konuyu siyasi tartismaya cevirme. Ayrica ben hazimsizsam hazimsizim, sana ne oluyor da mudahale etme geregi duyuyorsun? Senin gibi kraldan cok kralci, yagci, saksakcilar yuzunden bak surada insanlar TV bile alamiyor. Senin gibi dalkavuklar yuzunden Amerikalinin 4000 dolara aldigi tv’yi 40.000 liraya aliyoruz! Gelip de burada piskin piskin avukatlik yapip da milleti kendine kufur ettirme bari. ;)

    Bu arada Mediamarkt’ta 75xh9505 29.000’den 23.000 liraya dusmus. Ilgilenen baksin derim. Gayet iyi fiyat, ‘gunumuz sartlarinda‘ evet 23000 lira maalesef gayet iyi. (Yine hazimsizlik yapar gibi olduysam affola.)
    Kasım ayında HDMI 2.1 destekleyen yeni nesil konsollar geliyor, 2020 modellerde hala HDMI 2.1 olmaması gerçekten şaka gibi. İşin garip tarafı Play Station da kendi markası, LG 2.1 destekleyen modellerle benim gibi oyuncuları direk kendine çekecek. Sony bu yıl genel olarak sınıfta kaldı, yarıştan bir hayli uzaklaştı.
    Çok net olarak bilgileri yazmışsınız ama ne yazık ki çoğunluğu eksik ya da yanlış...

    • Cihazda başka hiçbir modelde bulunmayan yeni nesil SOC ve yeni nesil X1 4k HDR işlemcisi var, bazı özellikler bu yeni SOC'a aktarıldığı için X1 işlemci yeterli oluyor. Ultimate işlemcinin farkını 720p ve altı kalitedeki yayınlarda görebilirsiniz ancak. Resim işleme nedir, hangi aşamalardan geçer, görüntü yükseltme nedir gibi konularda öncelikle bilgi edinmenizi öneririm.

    • HDMI 2.1 hem yazılımsal hem donanımsaldır. 48gbps veriyoluna sahip olması donanımsal bir özellik olup sonradan değiştirilemez. ALLM VRR EARC gibi özellikler yazılımsal sinyal işleme uygulamalarıdır bunlar sonradan güncellemeyle eklenebilir. Hatta firmalar lisans ücretini vererek HDMI 2.0 cihazlara bile yükleyebiliyorlar, ancak gerekli olan veriyoluna sahip çıkış olmadığından efektif kullanım sunamazlar.

    • 4K 120FPS şu anki teknolojiyle bile Fifa gibi oyunlarda mümkün, AAA kalitedeki oyunlarda 60-70FPS alınır maksimum. Yeni nesil güçlü dediğiniz konsollar 2080TI'dan daha güçsüzler. Sızan ekran kartı benchmark puanlarına bakılırsa yeni kartlar 2080TI'dan %40 civarında daha performanslı gözüküyor. Yeni nesil ekran kartları ve yazılımlarıyla AC Valhalla gibi AAA oyunlar için 120FPS olmasa da 100FPS civarı mümkün gözüküyor.

    • Ekran parlaklık değerlerine takılanlar için, bu model geniş açı filtresine sahip olmadığı için daha az enerjiyle aynı görüntüyü verebiliyor. Bir lamba düşünün, normal halinde aydınlattığı miktarla üzerine perde geçirdiğinizdeki miktarı aynı olmaz. Perdeli hali normal halinde aydınlatması için daha çok enerji gerektirir, ve ancak daha güçlü olarak yandığında normal halini yakalayabilir.


    1080p'den aşağı yayınların neredeyse kalmadığı günümüzde ihtiyaçlarımızı elimizdekilere verilere göre daha net belirleyebilirsek, x'in y'den hangi koşullarda daha iyi olduğunu doğru analiz edebilirsek o zaman bazı şeylerin çok gereksiz kaldığını göreceksiniz. Şu anda gereksiz gibi görülen HDMI 2.1 değeri yeni konsol ve ekran kartlarının çıkmasıyla anlaşılacak ne yazık ki. Herkese TV almadan önce modelleri mutlaka canlı olarak görüp 1080p bir filmle hepsini test etmesini öneririm.
    Bir Sony kullanıcısı olarak,her yıl düşürdüğü panel kalitesini asla ederi olmayan fiyatlarla satmaya çalışması tamamen akıl tutulmasıdır.

    İnsanlar bir firmanın yeni değilde eski ürünlerini piyasada arıyorsa ve talep ediyorsa o firma oturup düşünmeli,istediğiniz kadar adınız Sony olsun Apple olsun farketmez.
    2080 ti den yuzde 40 daha iyi yani konsollardaki ekran karti.. 450 dolarlik makine icindeki ekran karti 10 bin tllik ekran kartindan yuzde 50 daha iyi. Guzel bir hayal. Hala assasins cred cok rahat 100 fps diyorsun.. Sirket kendisi acikladi. XBOXTA bile 4k 30 oynancak dedi.ps5 icin aciklanan 2 tane 120 fps oyun var simdilik. Biri dirt 5 di sanirim. Ve ikiside 120 fpsyi 1080pde verebileceklerini acikladi. 1080p 120 - 4k 60 . asla gecemez 2 konsolda bu net . 120 fps veriyorlar ama full hdde. 4k 120 icin 2* 2080ti lazim sadece : 20 bin tl ekran karti ediyor sadece..
    Sony xh90 1 aydir turkiyede satilmasina ragmen sony bugün yeniden duyurdu. For ps5 tv adinda eski traileri guncelleyip yayinladilar. Cunku tv satmiyorr. Sanki yeni cikmis gibi bugun duyuru yaptilar. Yeni nesil x1 hdr islemcisi nasil oluyor biraz bahsedermisin.?. X1 ultimate i kucumsuyorsun.. 720 pde diyorsun. Ultimatenin nesne tabanli goruntu islemesinin ne oldugunu bilmiyorsun sanirim. 2019 tv xg95 12 binken. Sony 2020 xh90 nasil 10 bin 500 oluyor hemde 2.1 destekli.. Bir düşün.. 1080 120 fpsi 2.0 hdmi ilede aliniyor.. 2.1 8k tv icin.. Sony xh90 tam bir tuzak..
    Asıl bomba Sony xh90 sadece 32 dimming zonese sahıp.. Inanabılıyormusunuz.. Sonu 55xf900 = 48 di sanırım. Sony xg95 = 50 zones. Üstelık en dusuk işlemcıye sahip sony xh90.Parlaklıgıda ıyı değil yansımasıda. Fifa felan 4k 120de oynayamazsın hocam ımkanı yok. 4k 120 oyun dıye bır sey olamaz konsollarda. ancak ve ancak xbox 2d oyunlarda belkı verır.. Sony xh90 trailerınde .. Ready For ps5 yazıyor (sonradan ekledıler) ve 4k 120 fps yazıyor bı kutucukta dığer kutuda 7.2 ms tepkı yazıyor. Mıllette 4k 120 de 7.2 ms sanıyor.. rtıngse bakınn. o 7.2 ms tepkıme 1080 p 120 fpsde alınabılıyor... Oyunlar zaten pahalı. Fifa call off pess spıderman godofvar vs Gıbı AAA oyunlar dısında kımse oyuna kolay kolay para vermez. Kı bunlarda 4k 60i geçemez o bıle zor bak emın ol. Vrr gelcek dıyorlar. Konsollardakı fps pcdekı gıbı dalgalı olmuyor zaten. Genelde sabıt fpsde oynanıyor konsollarda o yuzde vrr all vs bunlarda pazarlama işi. Sony xh90nın ucuz maalıyetlı yuksek fıyatlıı bı sekılde ps5ın yanında mıllete çakıcaklar gıbı. Akıllı biri PS5 için sony xg95 kovalar ındırımle benım gorusum.
    Insanlarda diyorki. 32 zones beni.ilgilendirmez . gördüğüm görüntüde siyahlar gayet iyi . blooming olmuyor diyor. E sony 32 zones tvnin acigini kapatmak icinde parlakligi olabildigince dusurdiki siyahlar siritmasin.:) xg95teki parlakligi xh90daki seviyeye ceksinler. Sonra baksinlar siyaha. .. Sony bu xh90ni olabildigince dusuk maliyette for ps5 adinda pahali pahali satcak konsolculara saglam bi ticari.kar pesinde.. Dedigin gibi.. Ama anlamiyor insanlarimiz. Bendr konsolcuyum. Ve ps5te alicam tvde. Ama tuzaga düşüp xh90 alicak degiliz..
    Burada bulduğunuz %70 oranlarındaki kârın ne yazık ki büyük bir bölümü devletin kasasına girmektedir. İnan aldığın üründen en büyük kârı devlet yapmaktadır. Gümrük vergisinden, özel tüketim vergisine, katma değer vergisine birçok vergi fiyatı etkilemektedir. Türkiye’de vergi üzerine vergi bindirilmektedir. Belki Sony bile o kadar kâr etmiyordur sattığı üründen. Ancak ne yazık ki çoğu insan devleti ve vergileri yok sayıp esnafı, distribütörü vs. fiyatları şişiriyor, Türkiye’de ayrımcı bir politika uyguluyor sanıyor.
  • Hayırlı olsun yeni konumuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a8h/ ah8 Oled tv geçen seneki ag9 oled tv özellikleri ile aynı işlemciye sahip, birçok özelliği aynı.

    2020 SONY TV (ANA KONU)

    2020 SONY TV (ANA KONU)

    2020 SONY TV (ANA KONU)

    2020 SONY TV (ANA KONU)






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filteke -- 7 Ocak 2020; 11:17:9 >




  • 2020 modeller hayırlı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sony 48 inç Oled Piyasaya Sürüyor İlginç Gelişmeler Oluyor
    Sony 48-inch A9 OLED TV, Ama Hdmı 2.1 Yokmuş 2020 Bu Modelinde
  • İlk Bakış: Sony A8 TV

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roronoa Zoro

    Sony 48 inç Oled Piyasaya Sürüyor İlginç Gelişmeler Oluyor
    Sony 48-inch A9 OLED TV, Ama Hdmı 2.1 Yokmuş 2020 Bu Modelinde
    Sony Türkiye'ye getirmez kesin
  • sony 49" oled tv ürün gamında görünmüyor,

    2020 SONY TV (ANA KONU)
  • Televizyonları da cep telefonları gibi, teknolojiyi takip edeyim desen bile en erken 2 model geçmeden almamak lazım.
    XG televizyonum var. Hiçbir ciddi fark yok ne yazık ki XH ile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roronoa Zoro

    Sony 48 inç Oled Piyasaya Sürüyor İlginç Gelişmeler Oluyor
    Sony 48-inch A9 OLED TV, Ama Hdmı 2.1 Yokmuş 2020 Bu Modelinde
    LG nihayet doğru karar verip bu yıl 48 inç OLED panel ürettiği için her firma bu ebat TV satışa sunar. Sony de panel alıcısı. İşin ilginçi asıl beklenti 77/88 inç büyük panellerde üretim artışı ve ölçek ekonomisi sayesinde daha ucuza erişilebilir büyük ebat modellerdi. Ancak üretim ertelendi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • XF-XG-XH birbirinin makyajlanmış hali.
  • Z8H 8K LED TV
    75 ve 85 inç boyut
    8K çözünürlük
    Görüntü İşlemcisi X1 Ultimate
    LED arka aydınlatma
    Frame-Tweeter: Sony'nin sesin doğrudan ekran görüntüsünden geldiği algısını artıracağını iddia ettiği özelliği.
    Yeni arkadan aydınlatmalı uzaktan kumanda
    Daha küçük TV üniteleri için iki konumlu stand
    Yeni Ortam Optimizasyonu
    Triluminos ekran
    Dolby Vision / Atmos desteği
    Eller serbest özelliği
    Android 9 Pie
    4K 120 FPS
    Apple AirPlay 2, HomeKit, Google Home, Amazon Alexa desteği


    Master Series A9S 4K OLED TV
    48 inç ekran
    Küçük ve merkezi alüminyum stand
    Master Series görüntü kalitesi
    Görüntü İşlemcisi X1 Ultimate
    Piksel Kontrast Güçlendirici
    Akustik Yüzey Sesi
    X-Motion Netliği
    Yeni Ortam Optimizasyonu
    Triluminos Ekran
    Android 9 Pie
    Apple AirPlay 2, HomeKit, Google Home, Amazon Alexa desteği


    Sony A8H 4K OLED TV
    55 ve 65 inç boyutlar
    Görüntü İşlemcisi X1 Ultimate
    Yüksek parlaklıktaki renkleri zenginleştiren Piksel Kontrast Güçlendirici
    X-Motion Clarity teknolojisi
    Akustik Yüzey Sesli iki subwoofer
    Dolby Atmos desteği
    Dolby Vision HDR
    Yeni Ortam Optimizasyonu
    Triluminos ekran
    Android 9 Pie
    Apple AirPlay 2, HomeKit, Google Home, Amazon Alexa desteği

    Sony X950H 4K LED TV
    49, 55, 65, 75 ve 85 inç boyutlar
    Görüntü İşlemcisi X1 Ultimate
    LED arka aydınlatma
    X-Wide Angle teknolojisi (49 inç model hariç)
    Geliştirilmiş Akustik Çoklu Ses
    Yeni Ortam Optimizasyonu
    Triluminos Ekran
    Dolby Vision / Atmos desteği
    Eller serbest özelliği
    Android 9 Pie
    Apple AirPlay 2, HomeKit, Google Home, Amazon Alexa desteği


    Sony X900H 4K LED TV

    55, 65, 75 ve 85 inç boyutlar
    LED arka aydınlatma
    Akustik Çoklu Ses (55 inç hariç)
    Dolby Vision / Atmos desteği
    Bi-amp, X-Dengeli Hoparlör (yalnızca 55, 65 ve 75 inç modeller için mevcut)
    Triluminos ekran
    Android 9 Pie
    Apple AirPlay 2, HomeKit, Google Home, Amazon Alexa desteği
    4K 120 fps
    Nextgen TV



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamifan -- 7 Ocak 2020; 19:27:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Master seri oled sadece 48" ebadında mı var?
    A9H diye bir seri yok sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasaya çok pahalı sürerler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen Seneki çıkardığı modellere ufak güncelleme yapmışlar,buyük bir değişiklik yok 😏 İlginç bir şekilde hiç bir ürününde Oledler Dahil

    Hdmi 2.1 4K 120 Hz
    Dolby Vision IQ
    G-SYNC
    HGIG
    AV1 Codec
    HDCP 2.3

    Bu Özelliklerin Hiç Birini Desteklemiyor.

    Bir Sony Fanı Olarak Bu Durumu Kınıyorum 😡😡

    Benim Şahsi Olarak Olarak Ürünlerini Beğenmediğim LG İse Bu Teknolojilerin Hepsini Oled Panellerinde Kullanmış.

    2020 SONY MODELLERİNDE OLMAYAN 6 ÖZELLİK.

    DOLBY VISION IQ

    https://www.youtube.com/watch?v=uHrGrkpGiSE&feature=youtu.be

    G-SYNC
    https://www.youtube.com/watch?v=mtM9L87UteA&feature=youtu.be

    HGIG
    https://www.youtube.com/watch?v=9SY1e8s4pHU&feature=youtu.be

    HDMI 2.1 4K 120 Hz
    https://www.youtube.com/watch?v=tj4BrZ1ZW-I&feature=youtu.be

    Son Olarak

    AV1 Codec Ve Hdcp 2.3 Versiyon.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daniel Craig -- 31 Ocak 2020; 5:6:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • HDMI v2.1 olmaması çok kötü.
  • notropil kullanıcısına yanıt
    ZH8 Ve XH90 Serisinde HDMI V2.1 Var.
    XH95 Serisinde Yok çok ilginç bir durum altta vereceğim linkte bunun Hdmi Lisansiyla ilgili bir problemin olabileceğine dikkat çekiyor belkide lisanslama alamadığı için sony XH95 Serisinde Belirtemedi Bu Durumu,ama gerçekten Hdmi v2.1 Sony'nin XH95 Serisi Amiral Gemisi Modelinde olmayacaksa Sony Kafayı Yemiş Olmalı.

    https://www.4kfilme.de/sony-tv-lineup-2020-inkl-8k-full-array-tv-und-48-zoll-oled-zh8-a8-a9-xh95-xh90/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-19-11
    https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1578348002



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daniel Craig -- 8 Ocak 2020; 0:58:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daniel Craig

    ZH8 Ve XH90 Serisinde HDMI V2.1 Var.
    XH95 Serisinde Yok çok ilginç bir durum altta vereceğim linkte bunun Hdmi Lisansiyla ilgili bir problemin olabileceğine dikkat çekiyor belkide lisanslama alamadığı için sony XH95 Serisinde Belirtemedi Bu Durumu,ama gerçekten Hdmi v2.1 Sony'nin XH95 Serisi Amiral Gemisi Modelinde olmayacaksa Sony Kafayı Yemiş Olmalı.

    https://www.4kfilme.de/sony-tv-lineup-2020-inkl-8k-full-array-tv-und-48-zoll-oled-zh8-a8-a9-xh95-xh90/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-19-11
    https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1578348002
    quote:

    Yeni OLED TV'lerin hiçbirinde HDMI 2.1 bağlantı noktaları bulunmuyor gibi görünüyor, bu da Sony'nin yaklaşmakta olan PlayStation 5'inin görsel oyun deneyimini yükseltmek için HDMI 2.1 kullanacağını düşünüyor. Sony'nin yılın ikinci yarısında bir kez daha ileri teknoloji TV'ler sunmayı planladığını ima edebilir.


    Bende bundan korkuyordum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daniel Craig

    ZH8 Ve XH90 Serisinde HDMI V2.1 Var.
    XH95 Serisinde Yok çok ilginç bir durum altta vereceğim linkte bunun Hdmi Lisansiyla ilgili bir problemin olabileceğine dikkat çekiyor belkide lisanslama alamadığı için sony XH95 Serisinde Belirtemedi Bu Durumu,ama gerçekten Hdmi v2.1 Sony'nin XH95 Serisi Amiral Gemisi Modelinde olmayacaksa Sony Kafayı Yemiş Olmalı.

    https://www.4kfilme.de/sony-tv-lineup-2020-inkl-8k-full-array-tv-und-48-zoll-oled-zh8-a8-a9-xh95-xh90/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter-19-11
    https://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1578348002
    HDMI 2.0 ile HDMI 2.1 arasında ne fark nedir ?
    Yani bize yansıyan yönünü soruyorum.




  • Arkadaşlar aranızda xg9505 kullanıp beyaz ışık alt yazı çiçeklenme ile ilgili örnek görüntü gönderebilecek birisi var mı?Ayrıca bu panelde bulutlanma ve ışık sızması oluyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.