Şimdi Ara

2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] (298. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: Dark Blood
1 Kayıtlı Üye ve 10 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
8.537
Cevap
205
Favori
645.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tosunik T kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun. İnşallah tekrarlamaz. 3 silindir motorların titremesi fazla oluyor. Dayanamıyor bizim kulaklar galiba:)

  • DaRK BLooD kullanıcısına yanıt
    2400 2.yıl bakımı 16bin km
  • A...O.... kullanıcısına yanıt

    Radyonun kayıtlı frenkası silmesi ve saatin sürekli bozulma sebebini çözdüm arkadaşlar, araç açıldığı zaman ekranda profil seç kısmından kendinize bir tane hesap seçin (default olan değil) ve sorun çözülsün.

  • merhaba, reno clio 5 2022 joy arajıma port bagaj uygun olurmu sizce ? teşekkür ederim.

  • Ankarada olup Cihan Oto Servisi kullanan var mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Blood -- 8 Aralık 2022; 23:40:52 >
  • Merhabalar, birkaç ay önce ikinci el olarak 2020 model 1.3tce clio aldım. Müsaadenizle kullanımım boyunca gözlemlediğim ve normal mi anormal mi olduğunu bilemediğim birkaç konuyu sormak istiyorum belki karşılaşan olmuştur ve bana yardımcı olabilir diye.


    Alırken ekspertizin uyarısı neticesinden hafif bir yağ sızdırması var ama önemli bir durum değil garantiden halledilir dediği için yetkili servise bıraktım ve garanti kapsamında krank keçesi krank burcu ve ayrıca orda fark ettikleri için devirdaim su pompasında arıza var denildiğinden dolayı o parça da değişti. Yaklaşık bir aydır bu şekilde kullanıyorum ancak son 1 2 haftadır dikkatimi çekti öncesinde böyle miydi bilemiyorum. Araç normal seyirde yolculuk yaparken hararet 90 derecede sabit kalıyor ancak sıkışık trafikte uzun süre dur kalk yaptığımda ya da yokuşlarda dur kalk yaptığımda evimin önünde hafif tümsekte park ederken hararet 90'ın bir üstündeki çizgiye çıkıyor yaklaşık 10 saniye kadar sabit kaldıktan sonra fan devreye giriyor ve tekrar 90'a iniyor. Zaten öyle sıkıştırarak zorlayarak kullanmam genelde sakin kullanırım. Aracı stop ettiğimde de 1 2 dakika daha fan çalışmaya devam ediyor genelde. Su seviyesini kontrol ettim min-max arasında, yağ çubuğuyla baktığımda olması gereken seviyelerde ve göstergelerde herhangi bir arıza ışığı lamba vs yok, autohold'dan dolayı olabilir mi dedim sürekli dur kalk yaparak çok mu ısınmasına sebep oldum dedim devre dışı bıraktım olmadı. Çoğunlukla eco mod'da kullanıyordum ondan olabilir mi dedim normal modda kullandım o da değişmedi. Aracı ilk çalıştırdığımda bir miktar egsozdan su damladığını gördüm ancak uzun süreli kullanımdan sonra böyle bi su sızdırma da yok. Bu konuyu renault yetkili servis çalışanına sordum ve normal olduğunu herhangi bir sorun olmadığını bu motorların böyle çalıştığını belirtti ancak ister istemez insanın kafasına takılıyor. Motor aşırı sıcak ve yanık plastik kokusu gibi bir koku duyuyorum resmen.


    Bunun haricinde daha önce şikayetlerde görmüştüm autoholddayken ya da normal park manevralarında sağa sola direksiyonu çevirirken gacırt gucurt ses geliyor ve fren pedalına basınca da ses yapıyor. İkincisi frene bastığımda çok sert bir şekilde kısa bir aralıkta tutuyor ve geri tepiyor pedal sonra yumuşayıp aşağı doğru iniyor. Dediğim gibi belki normaldir bu durumlar ancak bilemediğim için öğrenmeye çalışıyorum, etrafımdaki insanlara da sordukça sürekli sorun arıyormuşum gibi muamele görüyorum ama yeni aldığım bir aracın sorun çıkarmasından çekiniyorum doğal olarak  


    Sizce bu durumlar normal midir herhangi bir sorun oluşturur mu yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. 





  • 2020 1.0 Tce icon var bende bahsettiğiniz sorunları hiç yaşamadım. Sadece egsozdan su almasına yorum yapabilirim. Normaldir su atması.
  • mahoaga51 M kullanıcısına yanıt
    1.3 tce var bahsettiğiniz sorunları hiç yaşamadım. Harareti hiç orta çizgiden yukarı çıktığını gözlemlemedim. İlk çalıştırmada sesli çalışıyor 10 saniye sonra geçiyor ona da servis normal dedi.
  • Shawna S kullanıcısına yanıt

    Evet bu bahsettiğiniz durum bende de var, önceki aracım da aynıydı o yüzden sorun etmedim başta böyle çalışmasını. ama bu tarif ettiğim şeyler neyden kaynaklanır sebebi ne olabilir çözüm nedir bilemedim normal olup olmadığını araştırayım ona göre hareket edeyim dedim.

  • mahoaga51 M kullanıcısına yanıt
    Hararet ve fan için yorum yapabilirim. Bence normal değil. Yazın bile hararet 90'ı geçmedi bizde. Ki istanbulun dur kalk trafiğinden bahsediyorum. Aracı stop ettiğimde fanın çalışması durumuna da bir kez denk geldim. Onda da aracı performanslı kullanıp soğutmadan otoparka bıraktığımda duydum. Son olarak o aşırı sıcak plastik kokusunu yazın ben de aldım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 9 Aralık 2022; 20:40:8 >
  • Arkadaşlar Touch pakete uygun kablosuz şarj ünitesi tavsiye edebilecek olan var mı?

  • onkuba kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkürler. Gerçekten sinir bozucu bir hal almaya başladı aracı servisten aldığımdan beri böyle diye düşünüyorum. Öncesinde 1 ay kadar kullanımımda gözlemlememiştim. Ya vardı dikkat etmedim ya da dediğim gibi sonrasında oldu. bahsettiğim parçalar değişti antifriz eklendi ondan sonra da bir kez bp'den depoyu fulledim o kadar. Bugün bi 60 70km ara sıra yoğun trafik ve yokuşlu yerlerde kullandım şehir içinde ve üşenmedim saydım 7 8 kez aynı şey oldu 90'ın bir üstüne çıkıyor 10sn durup geri iniyor. Yakıttan mı değişen parçalardan mı yanlış yapılan veya değiştirilirken gözden kaçan bir işlemden mi bilemiyorum. Belki de gerçekten normal bir durumdur ve ben boşa evhamlanıyorumdur ancak kime sorsam normal normal deyip geçiştiriyorlar kendimden şüphe eder oldum artık ondan mı bundan mı derken. Acaba başka yaşayan var mıdır sebebi çözümü nedir yoksa cidden normal midir bi araştırayım müsait bir zamanda da götürüp ilgili parçaları ne varsa kontrol ettirip devam edeyim diyorum. Bakalım ne çıkacak. Kimsenin günahını almak istemem ama yetkili servisten gereksiz yere mi parçayı değiştirdiler ya da değiştirip başka bir şey mi yaptılar diye bile şüpheleniyorum bilemedim cidden.





  • Midnightmrt M kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba araç alma arefesindeyim, LPG bu 1.0 xtronic turbo motorlarda düzgün çalışıyor mu?

  • selmand kullanıcısına yanıt

    Çalışıyor. 10 bin km oldu taktirali sorun yaşamadım. Zaten yurtdışında LPG li versiyonları var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdal86

    Merhaba clio 5 arac aldım sıfır yolda giderken direksiyon sertleşiyor gibi bu normal mi daha önceki araçlarımda bunu yaşamadım
    Ve sağ kapı tarafında tıkırdı geliyor bulamadım birde direksiyonu sağa sola çevirince bir ses türedi sonra tekrar denedim ses kesildi

    normal hocam sertleşmezse sıkıntı ...

  • Dün yaklaşık 200 250km yol gittim trafiksiz sabit hızda 100 üzerinde ve hararet hiç değişmedi hep sabit 90'da kaldı herhangi bir sorun oluşmadı. Ben yine de servise götürüp kontrol ettireceğim içimin rahat etmesi için. Bakalım bir şey var mı

  • Fsm0066 kullanıcısına yanıt

    Hocam ben de düşünüyorum almayı ama fiyatı nedense çok geliyor bana, siz alıp uyguladınız mı?

  • A...O.... kullanıcısına yanıt
    Bende aynı sebepten almadım alan varmı diye sordum sadece 😁
  • Fsm0066 kullanıcısına yanıt

    Kullanılan kaplamanın ismini cismini tam olarak bulamadım, internet üzerinde arattığımız zaman farklı farklı alakasız bir dünya ürün çıkıyor, kullanılan ürünü bulsam aslında sipariş verip kalıp çıkartabiliriz 2020 Renault Clio 5 [ANA KONU] 


    2020 Renault Clio 5 [ANA KONU]
  • 
Sayfa: önceki 296297298299300
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.