Şimdi Ara

silinebilir (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
3.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam geçen de yorum yapmıştım . 1.4 egea 2020 kullanıcısıyım . İlk sahibi benim . Bu ses bende de mevcut fakat kronik her alanda olan bir ses değil .

    Bende bu ses çok kullandığım bir yokuşta oluyor sadece . Yokuşa 1. Vitesle geliyorum ve inmeye başlarken debriyaja bastığım anda bu ses geliyor . Ben bu ses sorununu 2. Vitese alarak çözdüm yani yokuşu inerken değil başında 2 ye atıyorum . Haliyle de durum çözüldü . Kendimce araba bir anda boşa çıkıp paldır küldür inmeye başladığı için geliyor diye yordum ama aslı astarı nedir bilmem .

    Ama hem kendi aracımda ne oluyor merak ettim hem de sizinkinde . Bu yüzden fiatta çalışan bir abim var onu arayıp durumu anlatacağım . Belki görmeden yorum yapmaz ama cevap alırsam mutlaka buraya yazarım .
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt

    gönderdiğim sesi de dinlemesini söyleyebilirsin anlayacaktır durumu, teşekkürler

  • 21 sıfırda da var aynı ses ancak yukarıda söylendiği gibi yokuş yukarı ve aşağıya olan durumlarda geliyor.
  • Benim araçta da aynı ses var. 2019 benzinli egea. Özellikle kapalı otoparkta filan yankı yapan yerlerde daha da dikkat çekiyor ama çok da takılmafım şimdiye kadar.
  • Empirewashere E kullanıcısına yanıt

    Tüm yük şanzımanda olduğu için yapıyor yukarda çaresini yazdım. Rampa aşağı boşa veya 2 ye alacaksan önce gaza bas araba kompresyondan çıkınca debriyaja bas yapmaz. Tonajlı araçlarda şaft kırmaya kadar yolu var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e30 m3 -- 17 Ekim 2021; 14:55:29 >
  • e30 m3 kullanıcısına yanıt
    kompresyondan çıktığını nasıl anlıyoruz peki o kısmı anlayamadım hocam
  • Olay anlaşıldı sanırım. Oynar göbekli volan var araçta. Volanın ana gövdesi ile göbeği arasında yaylar var. Bu sayede motor yüke girerken ya da gazı bıraktığınızda motorun döndürdüğü orta göbek aniden yavaşlasa ya da sarsılsa bile yaylar sayesinde baskı balatanın bastığı dış gövde bu sarsıntısı almıyor ve şanzımana, doğal olarak da araca iletmiyor. Gel gelelim 1. Vitesle yokuş çıkarken ya da inerken yokuş aracı yavaşlatmaya ya da hızlandırmaya çalışıyor, aracın yükü dış gövdede demiştik, motor da tam tersi bir kuvvet uyguluyor. Araç yavaşlamaya çalışıyorsa aracın yükünü çekiyor, araç hızlanmaya çalışıyorsa da aracın hızını korumaya çalışıyor. E motor da iç gövdeyi çeviriyor. Aradaki yaylar bu iki zıt kuvvetin arasında eziliyor. Tam bu koşullarda debriyaja basınca da volan dış gövdesi aniden serbest kalınca sıkışan yayların gücü volanı aniden öteki yöne doğru itiyor, volan bir kaç tur git gel yapıyor, bu esnada yaylar uzayıp kısalıyor ve doğal konumunu buluyor. İşte o şangırtı volan gidip gelirken geliyor, sarsıntı da kavrama ayrılırken boşa çıkan volan kavramaya da bir itme uyguluyor.

    Yani teknik izahati böyle diye düşünüyorum. Bundan sakınmanın yolu ya yokuşta araç yük altında debriyaja basmamak ya da hafif gaz pedalına basarak motorla aracın aynı şeyi yapmasını sağlamak.




  • goodorevil kullanıcısına yanıt

    aracı servise götürdüm araçta oynar volan değil sabit volan olduğunu söylediler. Bu ses 1.4 fire egeaların hepsinde var dediler ve tofaş bunu normal kabul ediyor biz bir şey yapamıyoruz normal dediler.

    Şu videodaki sesten yapıyor, video bana ait değildir.

  • Guest-A4EE22BD1 G kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    2021 egea 1.4 easy bende de ayni sorun var. Ayni sekilde bir ses geliyor. Cam acikken duyabiliyorum. Servise gittigmde size soylenilen seyler soylendi. Normal, bu modeller boyle vs.20000 km deyim ayni sekilde kullanmaya devam ediyorum. Bir gelisme oldu mu acaba sizin araclarda ? Ya da sorunu anlayabilen oldu mu ?Tesekkurler...

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.