Şimdi Ara

2020 F/P Tatil Fırsatları (153. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.088
Cevap
192
Favori
37.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: winwin35

    aslında tamda yeri, çok güzel bir noktaya değinmiş oldunuz.

    Turizm'de bu sene maliyetler çok yüksek olacak. çünkü alınan önlemlerden ötürü konaklama, taşıma, mekanlarda oturma (cafe & bar & Restaurant) vs. de bir sınırlandırma olmak durumunda kalacak.

    Buda dolayısıyla bir turizm işletmesinin maliyetlerindede birim maliyeti hesaplarken sabit gider maliyetlerinde, tam kapasiteye göre hesap yapıp, kota kapsamında ona göre fiyatlandırma yapmış olacak.

    basit bir örnekle, eskiden gece vakti (biz çok yapardık İzmir'de gençken) gece otobüs durağında aynı noktaya giden varmı diye sorup 4 kişi bulduğumuzda taksici ile anlaşıp fiyatı 4 e bölerdik.

    O taksi 1 kişi de gitse, 4 kişi de gitse o mesafeye 40 TL yazacak zaten.

    ama şimdi aynı taksiye kurallardan ötürü sadece 2 kişi binebilirsin o zaman masraf 2 ye bölündüğünde cebinden 10 TL fazla çıkacak.

    İşte aynı örneği, bir turda olan otel, otobüs, uçak, rehber, gibi kalemleri normalde tur 45 kişi ise yarı kapasite ile 22 kişi yapacaklar ve dolayısıyla fiyat artmış olacak.

    aynı durum oteller için de geçerli olacak, otobüs biletleri içinde, yarın bir gün uçuşlar başladığında uçak biletlerinde de aynı olacak.

    normalleşene kadar da bu şekilde devam eder böyle.
    Aynen şu anki durumu güzel bir şekilde örnek vererek açıkladınız. Sanırım bu yıl tatil yapmak zor gözüküyor. Tur acentesindeki yetkili daha çok günübirlik turların daha fazla yapılabileceğini söyledi. Eğer uygun bir tur bulursam ona da katılabilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ugurrsy U kullanıcısına yanıt
    Dış Turizm'in kaderi Almanya'nın vereceği karara bağlı da ondan Almanya diyorum, ve sadece TR için değil, birliğin en kritik ülkesi Almanya olduğu için, imam cemaat hesabı, herkes Almanya'nın vereceği karara göre hareket edecek.

    o zaman belki işte çok umut ettiğin fiyatlar düşmüş olur eğer geliyoruz derlerse. zira Bakan açıklamayı yaptı, kapasite durumunu ortadan kaldırcaklar muhtemelen, ticari kaygılardan ötürü.

    özetle şu an Tüm Avrupa Almanya'nın kararını bekliyor, onun kararı sonrası diğerleri de sınırları, uçuşları, konaklamaları, yiyecek, içecek sektörünü tekrar faaliyete geçirecekler.

    Almanya'nın verileri mücadelesini de inceliyorum merak etme. zaten bir turizmci olarak en çok kaygılandığım durumda bu zaten.

    biz filyasyonu en başından beri, tespit edilen vaka ve onun yakın çevresi üzerinden yaptık, ilk tespit edilen vakadan itibaren aradan geçen 2 ayda o filyasyon çemberinde tabiki iyileşenler oldu, veriler düştü.

    Almanya ise filyasyonu hem bizim gibi tespit edilen vakalar üzerinden yaptı, hemde rast gele sokaktakine de test yaptı. İşte bundandır ki Dünya tabipler birliğinin Alman başkanı daha erken diyor. çünkü hala virüslü insanlar var tespit edilemeyen. İşte bundan Almanya diyorum çünkü onlar farkında.

    bizde de 1-2 bilim adamı konu etti ama maalesef medyada hemen geçiştirildi. tahminleri, şu an yaklaşık 400 bin tespit edilemeyen covid-19 lu vatandaşımız var.

    ama ortaya çıkıyor işte, verilen iftar yemeklerinde, taziye ziyaretlerindeki haberleri de görmüşsündür. işte bu yüzden turizm bence hayal olmalı bu sene. Olan da pahalı olacağını kendinde belirtmişsin zaten idrak edip, demekki yazdıklarım işe yaramış.

    ETS'yi senden aydınlanmaktansa kendi tecrübelerimi tercih ederim, 2018 yılına kadar, 4 sene ETS'de EGE bölge operasyon müdürü olarak çalıştığım için, ETS, ODamax, ucuzabilet, ets gemisi, kendi marka otellerini zaten çalıştığım firma olduğu için neyin ne şekilde olduğunu en ince ayrıntısına kadar bilebiliyorum.

    diyorum ya ahkam kesmeye gerek yok, sor, paylaşmış oluruz zaten, ama senin gibi orta segment ama rakıyı yeni rakı, cini gordon cin veren otel hangisi diye bir mantıkla turizme yaklaşıp, fındık la turizmi bir tutup, talep artacağı için fiyatlar düşük olur dersen bu iş ahkam kesmeye girer işte. yapma senden ricam




  • Kendinizi hiç geliştirmiyorsunuz...
    Bu kadar uzun uzadıya yazıları bu forumda kimse okumaz,
    kısa ve öz ifade yazımda bir melekeymis meger

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • (evde dizini kırıp oturmak)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar: Seyahat acentaları batarsa herkes batar

    1)Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, 35 yıldır turizm sektöründe olduğunu, ilk kez ofisleri kapatmak durumunda kaldıklarını belirterek “Aynı gemideyiz, seyahat acentaları kalbe giden damar gibi, onlar yaşamazsa kimse yaşamaz” dedi.

    2). İç pazarda çok yoğun bir talep vardı. Mart başına kadar çok yoğun erken rezervasyon talebi aldık. Mart ortasına kadar bu yıl için toplam ciro hedefimizin yüzde 32'sini yaptık. 15 Mart'ta durmaya başladı. 25 Mart'ta ciro tüm acentalar gibi sıfıra indi" diye konuştu.

    3)Seyahat acentaları vasıtasıyla hareket eden yıllık 8 milyon civarı bir iç pazar var. Bu yıl yüzde 30 kayıp yaşayabiliriz. İç pazarda hacim bu yıl 5.5-6 milyon olacak.

    4)Dış pazar 1 Ağustos'tan sonra gelecek gibi. Daha önce açılsa bile Temmuz'da büyük talep ihtimali görmüyorum.

    5)Kırgınım. Kırgın olmamak mümkün değil. Türkiye’nin en büyük ikinci tur operatörüyüz. Bazı tur operatörüne kredi desteği verildi ama kimse bize sormadı bir şeye ihtiyacın var mı diye.

    6)Şu ana kadar 160 milyon TL misafir geri ödemesi yaptık. Kredi çıkarsa geri kalanları da ödeyeceğiz. Hiçbir misafirimizi mağdur etmeyeceğiz.

    7)Bu yıl Ege'deki otellerin yüzde 60’ı açılır. Tur paketi fiyatlarında yüzde 20-25 artış olabilir.

    8)Öte yandan Jolly'nin 11 bin civarında kişi üzerinden gerçekleştirdiği "Covid-19 Sonrası 2020 Seyahat Beklentileri" anketine göre, katılımcıların yüzde 62'si tatile çıkacağını belirtirken, yüzde 38'lik kesim tatil planlamıyor. Tatile gitmeyeceğini belirtenler arasında ana neden olarak korona salgını öne çıkıyor.

    9)Tatile çıkacaklarını belirtenlerin yüzde 19'u seyahat yasakları kalkar kalkmaz, yüzde 31'i temmuz, yüzde 35'i ağustos, yüzde 35'i de eylül ve sonrası için tatil planı yapıyor.
    Seyahat tercihinde uçak yüzde 34'te kalırken, yüzde 45'lik kesim kendi aracıyla seyahat edeceğini belirtiyor.

    Tatile çıkacağını belirtenlerin yüzde 58'si yurtiçi otellerde konaklama yapacağını belirtirken; yurtdışına çıkmayı planlayanların oranı yüzde 7'de kalıyor.

    10:)Mete Vardar, pandemi sonrası aileye özel ya da 6-12 kişilik butik turlar düzenlemeye başladıklarını, 27 şehirden yapılan turları 50 şehre çıkardıklarını, ayrıca 44 kişilik otobüslerde daha önce en fazla 32 yolcu ile seyahat ederken, şimdi bu sayıyı 23 kişiye düşüreceklerini söyledi.

    11)Vardar, fiyatlarla ilgili yaptığı değerlendirmede ise, 10 Haziran'a kadar erken rezervasyon fiyatlarını uygulamaya devam edeceklerini, ancak artacak talebe bağlı olarak 20 Haziran'dan sonra fiyatlarda önemli artışlar yaşanmasını beklediğini söyledi.

    -------------------------------------------------------------------------------
    Kyanak:CUMHURİYET GAZETESİ
    buradaki jolly mağdurlarını en çok ilgilendiren madde sanırım 6.madde .ŞİMDİYE KADAR 160 MİLYON tl ÖDEME YAPTIM ama artık gücüm kalmadı daha fazla ödeme yapmam için devlet desteği gerekir .Ben batarsam herkes batar diye de aba altından sopayı gösterip ,topu devlete atmış
    160 milyonu kime ödemiş burada parasını geri alan yok ,sanırım Tatil sepetini kast ediyor

    5.maddede "Bazı tur operatörüne kredi desteği verildi ama kimse bize sormadı bir şeye ihtiyacın var mı diye." derken kredi desteği verilen operatör olarak ETS yi mi kast ediyor bilemiyoruz tabi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurrsy -- 21 Mayıs 2020; 12:25:18 >




  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurrsy -- 23 Mayıs 2020; 7:58:20 >
  • Barut Hotelleri açılış tarihlerini ötelemiş. Daha önce 1 Haziran itibariyle açılacağı belirtilen Barut Hemera'nın açılış tarihi 26 Haziran'a ertelenmiş.
  • ftokan F kullanıcısına yanıt
    Forumda baruta gidecek bütçede biri olmadığı için hiç açmasalarda olur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rusyadan uçuşlar için haziran başı diyordu şimdi temmuz ortasıhttps://twitter.com/t24comtr/status/1263452482451038208?s=21

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kafalar çok karışık. Her gün turizm sektörüyle ilgili yeni bir haberle uyanıyoruz. Bakalım hayırlısı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurrsy U kullanıcısına yanıt
    bu mete vardarin bu yazilarini daha onceden gorseydim jolly nin onunden gecmezdim
    160 milyon geri odeme yapmis.
    sanki kendi cebinde ki parayi veriyor.
    milletten topladigi 800.
    geri odedigi 160.
    binlerce magdur ve parasini alamayan adamin parasi halen kasalarinda.
  • Grkem37 kullanıcısına yanıt
    Seni beni düşünen yani yerli turisti düşünen yok zaten varsa yoksa yabancı turist,turizm bakanlığı seferberlik halinde yabancı turistler için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şunu paylaşmış rezervasyon yaptığım hotel

    2020 F/P Tatil Fırsatları

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fasakasa kullanıcısına yanıt
    Ne zaman gidiyorsunuz,hangi otel?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ugurrsy U kullanıcısına yanıt
    sürü psikplojisi dediğin durumu bekle ve gör diyorum sadece. tekrar belirtiyorum, var sayım üzerinden değil, Almanya, Hollanda, İtalya, İngiltere, İran daki iş ortaklarımızın (acente, opertör, otel) meslektaşlarımızla görüştüğümüz, süreçleri değerlendirdiğimiz, gelişmeleri takip ettiğim hususlar doğrultusunda yazıyorum.

    Almanya turizm konusunda tutuşmuş durumda zira belirttim, Otelinden, taşımacılık şirketine, derici, halıcı, kuyumcusundan, hava yoluna kadar TR de kendisinin olan şirketler var (daha önce yazışırken paylaşmıştım, pekçok otelin sahibi başkadır, işletmecisi başkadır diye, TR'de %100 Alman şirketine ait oteller, hava yolu, deri, halı, kuyum dükkanı olan şirketler var Mesela Labranda Otelleri, mesela Meeting point tur operatörü) kayıplar büyük.

    Almanya'da Yıllık izin ve tatili zorunlu veren şirket dalları var Almanya'da (bizde nasıl işe girerken yol, yemek var mı diye soruyoruz, Almanya'da tatili sormadan veren şirketler, sektörler var) çalışanlarının tatil paralarını yatırdı.

    Rusya için de yazışmıştık, Fettah Tamimce kredi mevzularında, Rusya'daki operatörler sene başında yaptığı ödemelerin parasını istiyor.

    İran'ı boş geçmemeni tavsiye ederim, Şu an TR'de 4. büyük pazar İran'dır. Sadece İzmir'e haftanın 3 günü 3 uçak dolusu İran'lı getiren operatörler var, Bunun daha İstanbul'u, Van'ı var.

    bizdeki normalleşme durumu biraz mücbir sebebi ortadan kaldırıp, iade mecburiyetini gidermek gibi olacak. Birazda, bu kriz ortamında sağlığı düşünüp, turizmi es geçen İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerin yarattığı boşluğu doldurup, bir nebze krizi fırsata çevirme mantığındaki çabalamalar.

    ETS sonrasında Tatil turizminden kurumsal turizme geçtim, artık ağırlıklı işim iş seyahatleri düzenlemek, ama şirketim tatil ve kruvaziyer turizminde de etkin bir firma olduğu için, benimde geçmişten gelen tecrübelrimi aktarmak konusunda o departmanlara destek veriyor, bir şekilde içinde bulunuyorum.

    ama inan kurumsal iş seyahatinde ki beyaz yakalılar - ki bu insanlar genel müdür, müdür yardımcısı, şef pozisyondaki insanlar, ama asistanları, ama kendileri ile diyalog halindeyiz, adamlar hala tatil soruyor. Beyfendi şirketiniz ne zaman faaliyete dönecek, iş seyahatlerinizi planlaylım diyorum, 'yaa açılacağı muamma, sen bana ailecek tatil bak' diyor. Şirket neden kapalı diyorum, Korona diyor, ee korona varsa tehlike var, siz iş seyahatinize gidemezken, çalışamazken tatil oteline nasıl gideceksiniz diyorum. 'ee Land of Legends, Titanic, Maxx Royal bak zaten diyor. Pahalı olunca sanki virüs gelmeyecek otele.

    Gelmek isteyen ülkelere kapıyı açacağız aynen öyle olacak, zira ALmanya'da şu an bunun hazırlığı yapılıyor, zira dediğim gibi, A dan Z'ye kendi markası olduğu için merak etmeyin çok steril bir ortamda olacak, personelimiz otelimiz, araçlarımız bizim kontrolümüzde mesajı veriyorlar. Dahası her şey kendi malı olduğu için istediği gibi at koşturuyor, Şu anki en büyük promosyon 16 yaşa kadar olan 2 çocuğa free veriyorlar. Otelden uçağına kadar. uçakta vergisini ödüyor sadece, otelde free, Burada günlük tur alırsa da 16 yaşa kadar 2 çocuk yarım ücret.

    Bu şekilde kitlesel turizm yapan operatörlerin müşteri kitlesi de malum kesim ve belli mantıkta olanlar, gurbetçi (sadece Türkler için söylemiyorum, Polonya, Arnavut vs. gibi ALmanya'da olan bir kesimde var, ciddi bir kesim) direkt bu duruma atlamış durumda, iptal düşünen iptalden vazgeçiyor, tatile gitmeyi düşünenler içinde çok cazip bir durum oluşmakta.

    yani dün bahsettiğim ALman Dış işleri Bakanı ile Bizim Turizm Bakanı arasındaki görüşme sadece iyi niyetle oluşan, Almanlar tatil yapabilsin, TR'de kazansın mantığı değil, Adamlar TR'de yatırımı olan firmaları düşünüp, bizimde paraya ihtiyacımız olduğu noktada ekonomide bir nefes aldırma durumu.
    https://www.dw.com/tr/t%C3%BCrkiye-ile-almanya-aras%C4%B1nda-turizm-diplomasisi/a-53506084

    Almanya'da her daim birliğin ağır üyesi oldu, bu tarz büyük olaylarda, Almanya kendi ülkesinde ne uyguladıysa diğerleri birebir yapmadıysa feyz aldılar, kendilerine yonttular. Tabi kendi hür iradesi ile karar alan ülkeler de olur, ama Bekle gör politikasında gözler hep Almanya'yı keser, hamlesini bir bekler. Turizmde de normal süreçte hep böyle oldu son dönemde.

    Bir Hollanda'lının dediğin gibi TR'ye seçeceğini sanmam mesela, ama Orta yada orta alt düzey gelire sahip ALmanya'lı (bunun içinde Türk, Polonya, Arnavutluk, Arap, Rus dahil) her daim TR'yi seçer, çünkü hem burada ciddi yatırımlar olduğu için oteller ucuz, hadi oteli geçtim, para birimi ve kur olarak, bu kadar ucuza bu kadar kaliteli tatil yapacağı başka destinasyon yok onlar için.

    tabi bu gelir ile ilgili durum, Mesela Hollanda'da da gurbetçi tabiri ile yaşayan insanlar mevcut, ama Holldanda'nın orta düzeyi, Almanya'ya göre bir tık daha iyi durumda olduğu için, onlar açısından € ya geçmeyen Kuzey ülkelerini tercih edebiliyor (Danimarka, İsveç) Fransız'lar Portekiz ve adalarını tercih edebiliyor. 3S tatilinde

    hakkımızda hayırlısı bakalım, ama dediğim gibi aklı olan, canını seven bu sene otelde tatili düşünmemeli bir turizmci olarak bunu belirtebilirim.

    villa kiralama, Yat turizmi ideal olabilir, ama ince eleyip sık dokumak gerekir. (evi yada yatı en son kim nasıl kullanmış, ne kadardır boş? boşaltıldıktan sonra dezenfeksiyon ve temizlik nasıl yapılmış? yorgan yastık pikeyi, çatal bıçağı kendi evinden götürmek, gidilecek yere kendi aracınla gitmek vs. gibi)




  • Otel rezervasyon belgesiyle İstanbuldan çıkış belgesi alınacak

    https://twitter.com/koronareport/status/1263526138200145921?s=21

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • winwin35 kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurrsy -- 23 Mayıs 2020; 7:54:12 >
  • ugurrsy U kullanıcısına yanıt
    otelde kaptığını nasıl ispat edeceksin? belki daha evinden hava limanına giderken takside kaptı, belki, almanya'daki alanda check-in de kaptı.

    sorunun cevabını daha geniş kapsamda belirteyim kardeşim sözleşmeye madde ekleyip, ayrıca Muvafakatname imzalatacaklar. Meeting point bu şekilde bir yol izleyecek.

    covid-19 pandemisi ve onun olumsuz etkilerini bilerek, her türlü önlem alınsa bile toplu ortamlarda bulunacağımın bilincinde bunu göze alarak, bu tatili satın alıp yolculuk yapmayı kendi rızamla kabul ediyorum şeklinde.

    operatör de bu Muvafakatname yi nede olsa aldım diye rahat davranamıcak, oda sözleşmeye, bu pandemi nedeni ile ek önlemler aldığını belgeleri, sertifikaları ile göstermiş olacak. satış yaparken bu önlemleri aldığını belgeleri ile ibraz edecek, ancak tehlikenin her daim olduğunu da belirtip burada da alıcı kısmına bu Muvafakatnameyi sunup kabul ettiği taktirde satışı yapacağını iletcek.

    çünkü bu durumu sadece otel olark düşünme, seyahat zinciri otele ulaşmak için evden çıkar çıkmaz başlayacak.

    hadi evden hava limanına arabası ile gitti, kalkış hava limanı var, varış hava limanı var, varış hava limanından otele ulaşımı var, otelde iken otel dışına çıkması var (kendi isteği ile kendi imkanları ile yaptığı gezi, günlük tur olarak aldığı ve gittiği müze, ören yeri, köy vs.)

    Virüsün çıkış, yada bulaşma durumu mers yada sars gibi tespit edilebilseydi şu an ne sen, ne ben, ne de bütün dünya eve kapanmazdı zaten.

    dolayısıyla burada sözleşme, imza, kabul Muvafakat, mutabakat kavramları ile çözülmüş olacak.




  • ugurrsy U kullanıcısına yanıt
    Mesela Yunanistan'ın teşvikleri de bu şekilde. Yurt dışından gelene test yok, karantina yok

    İç turizmde tatile gidene 120 € seyahat çeki kupon olarak

    sen daha kabul etmeyeceklerine ihtimal vermemeye devam et.



    Yunanistan Turizm Bakanı Haris Theoharis, 1 Haziran'da kamp alanları ve otellerin açılmasıyla iç turizmin, 15 Haziran'da ise olumlu epidemiyolojik verilere sahip yaklaşık 20 ülkeden Atina Havaalanı'na başlayacak uçuşlarla dış turizmin başlayacağını söyledi.

    1 Temmuz'dan itibaren Yunanistan'ı ziyaret edecek ülkelerin çoğalacağını belirten Theoharis, bu tarihten sonra ülkedeki tüm havaalanlarının da açılacağını, yurt dışından geleceklere Kovid-19 testi yapılmayacağı ve karantina uygulanmayacağını ifade etti.

    YERLİ TURİSTE 120 AVROLUK DESTEK
    İç turizmin her zamankinden daha önemli olduğunu savunan Theoharis, ''30 milyon avroluk 'Herkes için Turizm' adlı program kapsamında, tatile çıkacak ve en az 4 gecelik konaklama yapacak 250 bin yerli turiste 120 avroluk destek verilecek." dedi.

    E-kupon şeklinde verilecek bu yardım otel ve seyahat acentelerinde kullanılabilecek.


    https://www.mynet.com/yunanistan-dan-turizm-kararlari-tatile-cikana-120-avro-destek-110106519976




  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurrsy -- 23 Mayıs 2020; 7:56:16 >
  • 
Sayfa: önceki 151152153154155
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.