Şimdi Ara

2019' da geleceğimiz için yatırıma başlıyoruz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
3
Favori
1.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, forumun en eskilerinden biriyim. Yaşım 40.Devlet memuruyum. Çok şükür kendimizi bir şekilde kurtardık fakat ülkemizin hali iyi değil, gidişat ileriki yıllarda pembe bir tablo cizmiyor maalesef... Bu başlık altında hem kendi geleceğimiz için hem çocuklarımızın geleceği için ekonomik olarak ne gibi önlemler alabiliriz, nerelere yatırım yapmalıyız bunlari konuşalım. Öncelikli hedefimiz uzun vade olduğu için günlük iniş çıkışlar bizi pek ilgilendirmiyor. Herkes kendi bütçesinden ne kadar ayirabilirse ama 200 lira ama 500 lira ama 1000 lira, bunu nasıl değerlendirmeli bunları konuşalım.
    Geçtiğimiz ay başladığım bu yolda sepeti üçe bölmeye karar verdim. Biraz altın,biraz döviz,biraz hisse senedi..
    Altın almak en kolayı,maaş bankamdan bir otomatik ödeme talimatı verip gram altın hesabı açtım şimdi her ayın 15'inde hiç bana sormadan fiyata azmis çokmuş bakmadan otomatik altın alıyor.
    Döviz de biraz düşündüm...Uzun vadeciyiz ya, Japon yeni baktım, Norveç kronu baktım,son 10 yılda en çok hangi döviz kazandırmış hepsini tek tek inceledim.Gercegi görmek istemesemde rekor hep USD gösteriyordu. Ve sepetimdeki altından sonra ki ikinci yumurtam USD oldu...
    Hisse senedi almaya gelince ise resmen kafayı yedim, onlarca sektörde yüzlerce kağıt beni bekliyordu..En sonunda sepetin hisse senedi tarafına tek bir kağıt değil o ayki durumuna göre seçebilecegim üç kagidim olsun dedim ve bunlardan birincisi olarak aselsani seçtim, diğer ikisi hala tam belli olmasa da seçenekleri 7' ye kadar indirdiğim kağıtların içinden tekrar seçme yapacağım iki kağıt olucak.
    Şu an hali hazırda ki sepetimde biraz altın,biraz usd,biraz aselsan var..aylık ortalama 300-350 lira gibi bir bütçeyle sepeti büyütmeye böylece başladım.


    1.Duzenleme 02.05.2020 ; 17 Ocak 2019' dan bu yana neredeyse 14 ay olmuş.. 14 ayda neler oldu?? Ohaa (bana göre tabi ) portföy büyüklüğüm 9000 civarina ulaştı, 6-7 ay evveline kadar %30 USD %30 altın %40 borsasaydim.. Ve yine 6-7 ay once dolarları satıp altın aldım..Sanki altının rallisini hissetmiştim.. Sonrasinda çok beğendiğim bir kağıda biraz fazla torpil yapmaya başladım.. Ve bugün itibariyle %50 altın %50 borsa bir portfoyum var... Elbette ki portföye giren kağıtlar var çıkan kağıtlar var.. Ama devam.. 250-300 lira gibi bir parayla başladığım uzun vadeli planım 17. Ayda 9000 seviyesine geldi.. Tabiki ben her ay üstüne koymaya devam ediyordum fakat gerek altın olsun gerek sectigim kağıtlar olsun güzel bir performans sergiledi...Yalnız borsa çok zor arkadaşlar, gerçekten tam bir kurtlar vadisi... Temettü kağıtları sectigim halde böyle iken, trade yapmaya kalksam sanırım tüm günüm ekran karşısında geçer...
    Rabbim herkese helal kazanç versin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi farukaan -- 2 Mayıs 2020; 5:27:5 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güzel bi yatırım sepeti olmuş. Uzun vadede temettü veren hisse senetlerine yönelmeniz daha iyi olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, Mantıklı bir seçim ile yola devam etmektesınız önümüzde neler var bilemeyız ama ben bu sepeti iki parçaya böldüm ve USD ve Gram altın olarak son 3 aydır devam ediyorum hali hazırda, umarım bu istıkrarlı yürüyüşümüz devam eder suan aylık 1600 lira ayırabılıyorum sepet için 4/3 ü gram 4/1 i dolar olarak devam etmekteyim.
  • Konu güncellendi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.