Şimdi Ara

2018 macbook pro 13' beklenir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.845
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • konuyu diğer foruma da açmıştım burdakilere de danışayım dedim.
    malum 2018 yılı macbook pro'lar bu sene çıkıcak. haziran ayında tanıtılması bekleniyor. ama daha geç de olabilir deniyor.
    değişen en önemli özellik 8. nesil 4 çekirdekli işlemcilerin kullanılacak olması. şu ana kadarki 13" mbp'larda 2 çekirdekli işlemci kullanılıyor. windows'tan bahsediyor olsak bu fark multiprocessing için çok önemli bir fark olurdu fakat macbooklar için aynı derecede fark olur mu sizce?
    şu aralar almayı düşünüyorum. öyle çok acelem yok fakat şu anki bilgisayarımla birkaç ay daha kanser olmak istemiyorum açıkçası.
    üniversite 1. sınıftayım eğiitim hayatımın sonuna kadar yeter mi ?
    bir de diyelim ki bekledik yeni nesiller çıktı. aynı fiyattan mı çıkaracaklar yoksa birkaç yüz dolar daha mı pahalı çıkacak o da önemli bir mesele. boşuna beklemiş olmayalım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >







  • Hocam ben şahsen bekleyeceğim. Benim de acelem yok yazın sonuna kadar vaktim var. Birkaç yüz dolar pahalı olsa bile performans anlamında hissedilir bir fark olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklemekte fayda var çünkü 2 çekirdek vs 4 çekirdek performansta fark yaratır. Bunun dışında retina ekranlı macbook Air çıkacak söylentileri doğruysa daha ucuza onu da alabilirsiniz tüm işinizi görür. Okulu 8 senede bile bitirseniz eğitim hayatınız boyunca sizi götürür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Macbook prolar hafıza konusunda 8 yıldır aynı değerleri veriyor. Artık bu konuda millet isyan etti. Beni ilgilendiren en önemli konu hafıza limitleri, yani ram ve ssd kapasitelerinin artması.

    Onun için bile beklemeye değer.
  • Herkese bu zamana kadar bekleyin dedim ama bu dolar kuruyla 2018in fiyatı 1000 lira daha artar. Belki de bir an önce alıp kullanmaya başlamak lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle giriş seviyesindeki 2 çekirdekli u serisi işlemcilerin performansları yıllardır yerinde sayıyor, ara güncellemelerle daha yeni üst nesillere geçiş yapılıyor fakat 2 çekirdek kaldığı müddetçe mucize farklar olmuyor. 8.nesil'e geçiş olursa 2 çekirdekler 4 olacak ayrıca saat hızlarındada artış olacaktır.

    Aynı şekilde 15 inc macbook prolar içinde 8.nesil işlemcilerde ciddi saat hızı artışları olacak. Yani şu sıralar macbook pro almayı düşünen varsa kesinlikle 2018 serisi yeni macbook proları beklemeli. Fakat fiyatlar tahminimce doların da etkisiyle uçacaktır, ona göre hazırlı olmakta da fayda var.
  • 4 çekirdek performans artışı nasıl olur bilmiyorum ama okul bitene kadar hatta sonrasına da kesinlikle yeter.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haziran ayında tanıtımı yapılacak değil mi?
  • Bir öğrenci için 7-8 bin vermek aptallık mı olur ? yoksa 2-3 binlik alıp devam mı etsek ?
    elektronik mühendisliği okuyorum, 1-2 tane kullandığımız yazılım,elektronik devre tasarım programı var bunun yanında ağır fps istemeyen 2 oyun oynuyorum ( cs go, football manager )
    ne dersiniz ?
    apple hayalimde hala diri yanlız.
  • Güzel bilgisayar güzel paraya olur.

    Döviz yükselmeye devam ederse, beklediğiniz için pişman olabilirsiniz... Ben böyle düşünüyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun oynama düşüncesi olanlar kesinlikle harici ekran kartlı macbooklara baksınlar. Yoksa oyun düşünen adamı üzer. Genelde 15 inçler harici ekran kartlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beklemedeyim
  • 35bna 3 kullanıcısına yanıt
    Pahalı hayalleriniz var bence. Apple alınca çok da farklı şeyler hissetmeyeceksin. Bence dahili ekran kartlı bir Windows laptop bak. Dediğin oyunlar çok güçlü CPU veya GPU istemese de yine frame istediğin gibi olmayabilir. Intelin 8. nesil u işlemcilerine bakın. Önceki çift çekirdekli varyantlarına göre çok güçlüler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim de hedefim ve hayalim yeni MacBook Pro 2017 veya çıkacak 2018 ler hocam. Hatta sırf MacBook Pro alabilmek için işe girip 6-7 ay çalışacağım. Acayip ilgi duyuyorum Mac’lere. Herkesin ilgisi vardır ama benim ki daha da yoğun.



    Bi’ ara düşünüyorum alınca ne olacak diye ama hakkını vermek için xcode, swift gibi yazılım işlerine girip bir yandan bu işte ilerlemek istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giansello G kullanıcısına yanıt
    Hocam dış görünüşünü mu seviyorsunuz yoksa prestij gibi bir şey mi? Zira ben de ilgi duyuyorum fakat 6-7 bin TL verdiğim alette sadece 128gb depolama ve bunun artırılamıyor olması bana çok dokunur. Yeter demeyin. Benim 128 GB flash disk bile yetmiyordu.



    Hız,stabil falan diyorsanız. Bence 3000 ₺ verip Samsung SSD takın bir Windows laptoba. Görün nasıl hızlanacak.



    Kaldı ki çoğu program Mac'e de uyumlu değil. Eninde sonunda Windows kuracaksınız.



    Mesela paranız vardır 10₺'yi gözden çıkarıp Macbook Pro 15 Radeon grafikli almak dışında ben Maclerin olayını göremedim. Tabi sizin zevkiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Apple’ı kendimi bildim bileli takip ederim. Marka hakkında, cihazları tasarlayanlar ve hayatı hakkında (Jony Ive) bir çok kitap okudum. Stevie Jobs ve yöneticilerinin hayatlarını bir bir inceledim. Bazısının mesela futbola, basketbola ilgisi vardır, benim de olayım Apple. MacBook Pro’nun tasarımı da ilgimi çeker içindeki fanından tut işlemcisine kadar ilgimi çeker. Her yönden çekiyor beni.





    9.800 liralık eklentiyle almayı planladim. 16 ram ve bir kaç eklenti yapınca bu fiyat çıktı. Tabi vergiler ülkesi Türkiye’de yaşamasam 1 maaşımla alır rahatıma bakardim.





    Selamlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Giansello G kullanıcısına yanıt
    Hocam marka bağımlılığı tehlikelidir. Hem bütçemize hem de sağlık açısından. Ertesi sene nasıl yeni ürün satarız diye düşünüyorlar zaten. Ve sattığımız da nerelerden daha da kazanırız diye. Bunu iPhonelarda gördük. Donglelı Macbook 12" de gördük. Ben de senin gibiydim 5 sene önce fakat Apple'ın gereksiz bir firma olduğunu gördükten sonra umursamadım. Hiç bir ürünlerini almadım.



    https://youtu.be/AUaJ8pDlxi8 şunu da bırakayım. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu forumda defalarca söyledim. Ben markayı araştırdıkça/tanıdıkça ürünlerine daha çok yakınlaştım. Tabii her çıkarttığı ürününü ala ala artık bu ilgiden çok bağımlılığa dönüştü. Kimseye tavsiye etmiyorum. Ve bu bağımlılığa son vermeye dair kendime yemin ettim. Tek bir hedefim var; o da üzerinden para kazanacağım bahsigeçen MacBook Pro 2017 veya 2018. Herşeyim var Allah'a şükür. Geçen hesapladım sadece 2-3 yılda 60-70 bin TL harcamışım(sadece apple ürünlerine) artık bütçeme zarar verip ve takıntı haline gelince bıraktım. Paramı daha değerli işlere ayırdım. Spora yazıldım ve crossfit sporu ile ilgileniyorum. Allah'ın bana hediyesi belgesel, yabancı film, dublaj seslendirmesi hakkında eğitim için bir kaç yere mail attım ve çoğu olumlu döndü. Bu işin eğitimini alırsam sesimi kullanabileceğim.



    Kısacası; üzerinde çok kafa yordum ama herşeyin olduğu gibi Apple bağımlılığımda sona erdi. Sadece iş için MacBook Pro alıp tüm ürünlerimi iş göremez hale gelene dek kullanacağım.


    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Giansello -- 13 Mayıs 2018; 21:51:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Return to Monke

    Pahalı hayalleriniz var bence. Apple alınca çok da farklı şeyler hissetmeyeceksin. Bence dahili ekran kartlı bir Windows laptop bak. Dediğin oyunlar çok güçlü CPU veya GPU istemese de yine frame istediğin gibi olmayabilir. Intelin 8. nesil u işlemcilerine bakın. Önceki çift çekirdekli varyantlarına göre çok güçlüler.
    Benim hayalim şu açıdan elimde iPhone 5s var 2014 Ekim ayından itibaren kullanıyorum ve hiç bir sorun çıkmadı. Bir ürünü uzun süre kullanmak benim en çok hoşuma giden şey.
    Abim bu arada 3 tane Samsung telefon değiştirdi ayrıca.

    Zaten benim oyun oynamak için masaüstü bilgisayarım mevcut ben okulda arkadaşlarımın evine gittiğimde ayda 1 cs atmak bunun haricinde okul ödevlerim,projelerimde kullanmak için aşağı yukarı ömürlük bir cihaz arıyorum ve apple bu konuda beni çekiyor en kötü 7-8 sene kullanacağımı düşünüyorum.
    Masaüstü bilgisayarım olmasa dediğinizde haklısınız ama ben böyle düşünüyorum bilmiyorum şimdi ne dersiniz ?




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.