Şimdi Ara

2018 Bedelli Askerlik Ana Konu (944. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
20.704
Cevap
160
Favori
1.474.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 942943944945946
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • intikam91 kullanıcısına yanıt
    Benimde 3 Nisan Sevkli 1.Kayseri Komando. Bende aradım ama grup falan bulamadım
  • brooklyn89 kullanıcısına yanıt
    dostum bizim terhis tarihimiz ne zaman olacak bilgin var mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • brooklyn89 kullanıcısına yanıt
    Grupla falan uğraşma hiçbiri gruptaki konuşulanlar gibi olmuyor kendine otobüste bi badi bul tamamdır bulamasan da zaten ordakilerden biriyle badi oluyosun :)

    3 nisan sevk yazar ama katılma tarihiniz öneli yol izni falan veriyolar ya son hafta sülüs çıkacak o belgede katılma tarihi yazacak o katılma tarihi gününde gidersin 4-5 nisana alabilirler
  • burdura gidecek arkadaşlar kendiniz kasmayın yahudi kampına düşmüyorsunuz merak etmeyin akışına bırakın sivil hayatı unutun tadını çıkarın
  • tarihler değişti, çıkışlarda karıştı.

    3 nisanda girenler şanslı az yapacaklar gibi duruyor :)
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Ya 22 Nisan ya da 23 Nisan olur muhtemelen
  • brooklyn89 kullanıcısına yanıt
    yeni celp dönemi başlamasa olur derdim ancak çok zor.Ayrıca genelde cuma veya haftsonu oluyor muş.

    Derdim iki gün fazla bir gün eksik değilde yemin törenine katılmak isteyen aile büyükleri bilet falan alacak ayrıca iş yerinden sonrasına izin alacağım . Kime sorsam kesin cevap veremedi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha anladım yeni yasaysa evet yahu hem pahalı hem de 10 gün fazla askerlik üstüne kura zımbırtısı kötü oldu ama askerlik hakikaten çekilecek dert değil.
  • O kurada da dalavere döner zaten. Milletvekili çocuğu, bakan çocuğu dururken normal vatandaşa çıkartmazlar o kurayı.
  • 8 Mart 2019 Cuma günü terhis olduk.

    Fotoğrafta gördüğünüz kamuflaj üniformalar TSK'nın yeni prototipi bu arada. Evet, TSK'nın üniforması değişiyor, ilk kullananlar ise Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerler. Giydiğimiz bota kadar herşey sıfırdı yani, poşetlerini ilk biz açtık. Şimdiye kadar kullanılan bilindik asker üniformaları ise Somali'ye gönderiliyor adım adım. Şeriatla yönetilen Somali fakirlikten kırılıyor bildiğiniz üzere, kıtlıktan ölenlerin sayısı milyona yaklaştı. Türkiye Somali'ye çeşitli yardım ve teşvikler sunuyor, bunlardan biri de Somali ordusuna kıyafet yardımı yapmak.

    Bedelli askerlik genel olarak iyi geçti. Kışladaki iki tabur da iyiydi; askerleriyle ve komutanlarıyla. Uzun dönem askerler de vardı, onlar da bizlere karşı iyiydiler. Genellikle spor aletlerinin orada sohbet edildi bol bol uzun dönem askerlerle. Bedelli askerlerin profili ise genellikle üniversite mezunlarıydı, çeşitli mesleklere sahip insanlar vardı. Kültürel düzeyin yanında yaş ortalaması da yüksek olunca seviyeli ve çok güzel bir ortam oluştu. Nezaket, saygı, bunlar tavan yaptı. Sohbetler de kaliteli ve hoştu. Komutanlar önceki bedelli celplerinden alışmış kitap okuyan askerlere, gittiğimiz ilk gün bize dediler ki kitap okumak için kütüphanemiz yok, yakında halledilir umuyoruz. Evet, kışlada önümüzdeki süreçte kütüphane yapılacak gibi. Genellikle gazino ve yataklarda kitap okudu millet. Bir de 2 saatlik nöbetlerde. Hastalık salgınından sonra azaldı tabii.

    İki tane aşı olmuştuk (tetanoz ve kızamık), normalde 2 gün istirahat yapılması gerekirmiş veteriner ve doktor arkadaşların söylediklerine göre, bağışıklık sisteminin, vücuda enjekte edilen virüslerle savaşması ve tanıması için. Onu yapmadılar ve hastalıklar baş gösterdi. Hergün sabah-akşam ambulans geldi. Bölüğün %60'ı çok fena hastalandı. Şahsen ben de kendime gelemedim, terhis olduğum gün hastaneye uğramak zorunda kaldım, şu an ölü gibiyim ve uyurken şarıl şarıl terliyorum. Dün Sağlık Ocağı'na uğrayıp tedavi oldum, 4 farklı ilaç yazıldı.

    Koğuşta 33 kişi kalıyorduk bu arada. Maksimum 36 kişilikti odalar. Kaloriferler 7/24 cayır cayır yanıyordu.

    Mebs marşı'nı sevdim bu arada. Özellikle şu paragrafını:

    "Atanın izinden hep yürüyerek
    Tek yol gösterici bilim diyerek
    Bilimi tekniğe rehber ederek
    Barışta savaşta var muhabere"

    Kışlanın ismi, "Muhabere Elektronik Bilişim Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı". Ve bu arada; kripto iletişim sağlayan kamyonetleri de tanıdık sergide. Aselsan'ın teknolojik kamyonetleri sayesinde güvenli iletişim sağlanıyor 50 kilometreye kadar.

    Makina Kimya Endüstrisi Kurumu'ndan yeni silahlar getirdiler. KNT-76, MPT-76 ve MPT-55 tüfeklerini inceledik. Bu, yeni milli tüfekler şu Türkçe isimlendirmenin kısaltılmışları: "Keskin Nişanşı Tüfeği-76, Milli Piyade Tüfeği-76 ve MPT-55)". İngiliz yapımı Arctic Warfare keskin nişancı tüfeği de sergideydi. Hepsini inceledik. Arctic Warfare tüfeği CS'de de var bildiğiniz üzere, ve dürbün nişangahı da aynı MPT'ler göründüğünden daha hafif.
    Not: G3 tüfekleri artık kullanılmıyor, çünkü kaliteli tüfekler değil, askerden gelenlerin yıllarca anlatıklarının tersine aslında antika, ilkel ve sorunlu tüfekler. Görmemiş millet boş yere nutuklar atmış antika tüfeklerle. Bunları bizzat komutanlar söyledi. Alman yapımı G3'ler sadece acemilikte eğitim için kullanılıyor, ne zaman rafa kalkacak orasını hatırlamıyorum.

    Bedelli grubunda çeşitlilik de çoktu. Ateistler de vardı, sünni olmayan müslümanlar da. Bol bol gırgırı yapıldı. Hanefi arkadaşla aynı mangadaydık örneğin. Bol bol dini şakalar da yaptık birbirimize karşı, ortamın kültürel düzeyi yüksek olduğunu için hoş karşılandı. Asteğmen de bölüğe karşı yaptığı konuşmada aklına gelen dinleri, mezhepleri ve ırkları sayarak TSK'nın herkes için olduğunu belirtti. Albay ise ilk haftamızda stadyumdaki konuşmasında bir Ermeni askerin konuşmasından bahsetti, galiba konuşmanın anıtı mı ne yapılmış, konuşmanın orasını kaçırdığım için tam anlayamadım. Fotoğrafını çekebilmek için yerini ve ayrıntılarını soracaktım ama unuttum sonradan.

    Kalabalık yüzünden her yerde sıra vardı. Yarım saat sırada beklemek zorunda kaldık. Hamamda desen yarım saat bekle, kantin desen yarım saat bekle, yemekhane desen yarım saat bekle. Günümüzün çoğu ayakta beklemekle geçti. Keşke birliğe katılmadan 1-2 ay önce koşu sporuna başlasaymışım, kondisyon olmayınca beklemek bile yoruyor.

    G3 atışında A4'teki siyahı vuramadım ama üç kurşun da kağıda isabet etti neyseki. Hayatımdaki ilk atış olduğunu belirtmeliyim. Şimdi çok daha iyi atış yapacağımdan kuşkum yok. Borçlarımı hallettikten sonra bir tüfek satın alacağım. Milli piyade tüfeklerinin fiyatını sorduk sergide bu arada, başka devletlere satılıyormuş ama yurtiçinde sivillere otomatik tüfek satışı yasak yasal olarak O, dükkanlarda şatafatlı görünen tüfekler yarı-otomatik, o yüzden yasal, görünüş aldatmasın.

    Birliğe gitmeden önce bol eşya aldığım için koca valiz götürmek zorunda kalmıştım, ilki de almışım hepsini. Hatta eksikliğini hissettiğim materyaller bile oldu. Örneğin deri çatlaklarına karşı krem. Kışladaki kantinden satın aldım tabii. Kantinde herşeyde piyasa değerinin %50, %75, bazı ürünlerde %25'lere varan ucuzluk söz konusuydu. Vergi konmuyormuş çünkü. O yüzden ben de terhis günü koca valizi dolduracak kadar alışveriş yaptım. Şampuandan iki tane aldım örneğin. Dışarıdan alsam 1 tane bile alamam aynı modeli, o kadar ucuz. Fakat kalabalık ve sıra bekleme olayı yüzünden diyorum ki ilki de birliğe katılmadan önce almışım aklıma gelenlerin hepsini, gerçekten, çekilecek çile değil.

    Komutanlar arkadaştılar hepimizle. Çok iyi davrandılar. Her konuşmalarında sorunu söylememizi istediler. Ne söylediysek ilgilendiler. Normalde akıllı telefon yasaktır kışlalarda fakat taburun yarısında akıllı telefon vardı. Normalde saat 18'e kadar telefonla konuşmak veya mesajlaşmak yasaktır, fakat bölük bahçesinde komutanların karşısında 7/24 telefon kullandı millet. Komutanlarla derbi maçını izledik. Fotoğraflar çekildik. Normalde eli cebinde olamaz bir askerin eli fakat bizzat komutanlarla karşılıklı sohbet ederken elleri ceplerdeydi askerlerin. Komutanların bu arkadaşlığını eğitimdeki gayretimizle karşılık verdik. Eğitimdeki iyi performansımızdan dolayı bazı günler izinliydik diğer bölüklerin aksine. Tabii komutanların bu sevecenliğini ve arkadaşlığını suistimal edenler oldu. Birkaç kişi eğitimde gevşek davrandı, bir-iki kişi de mi ne komutana kafa tutmuş, vuracak gibi yapmış. Maalesef üniversite mezunu da olsalar eşek her zaman eşektir. Kreş tadında askerlik yaptırdılar, astsubay kıdemli başçavuşun da dediği üzere normal askerin yapması gereken eğitimi almadık, bunu fırsat kollayıp suistimal eden bir avuç insan çıktı maalesef. Buna rağmen komutanlar sakin kaldılar, bölüğün geri kalanına karşı güleryüzlü ve hoşsohbet olmayı sürdürdüler. Marşları sadece eğitim için değil, eğlenmek için söylüyorduk artık. Gecenin 4'ünde tuvalete kalkıp da "sol..." diye mırıldayanlara, yemekhanede sırasında marş söyleyenlere tanık oluyordum son hafta. Albayın bile yanımıza gelip muhabbet ettiği bir ortamda normal tabii, üst rütbelilerden tut bütün komutanların bize karşı tavrı iyiydi. Tören günü ise Genelkurmay Başkanı hariç bütün rütbelileri gördüm sanırım. Tümgeneral yemekhane kapısının orada arabadan indiğinde annemle gidip fotoğraf çekilmeyi düşündüm fakat utandım sonradan. Tabii başka bedelli askerlerin üst rütbelilerle fotoğraflar çekildiği görünce pişman oldum. Keşke zaman makinası olsa. Terhis telaşından çoğu komutanla fotoğraf çekilemedim.

    Terhis haftası bedelliler kendi aralarında telefon numarası, Instagram veya Facebook hesaplarını paylaştılar. Buluşma sözleri verildi. Genellikle devlet kurumlarında çalışan arkadaşlar ziyarete gelecekler, özelde çalışanların tatil günleri konusunda o kadar lüksü yok. Üç haftada bu kadar bağlanma nasıl olur diye soranlara: Oldu gerçekten. Oluyor. O üç haftada yuvamız aynı, 7/24 birlikte olduğumuz için iletişim kesintisiz oluyor. Bunu çoğu insan ifade etti. 4 yıl boyunca aynı yerde çalıştığımız veya ikamet ettiğimiz insanlarla bile anca o kadar olabilirdi. Daha önce ben de önceki bedelli celpleriyle bu konuda dalga geçiyordum fakat tecrübe edince düşünceler değişiyor



    2018 Bedelli Askerlik Ana Konu





    2018 Bedelli Askerlik Ana Konu




    Not 2: Fotoğraftaki kişi benim, yani kurallara uygundur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daimon88 -- 12 Mart 2019; 22:40:16 >




  • Daimon88 kullanıcısına yanıt
    10 mart değil, 8 mart olacak hocam. Cuma yazmışsınız ama gün yanlış olmuş. Bende aynı tarihte MEBS'den terhis oldum.
    Beklediğimden iyi geçti tek sıkıntı hastalık oldu benim içinde halen boğazlarım kötü. Askerlik sırasında da 1 gün fena devirdi hastalık. Neyse çok şükür bitti.

    EDIT: Ayrıca yeni Bedelli yasasını ve ücretini görünce cidden ucuz kurtulmuşuz dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gaara34 -- 13 Mart 2019; 13:1:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gaara34

    10 mart değil, 8 mart olacak hocam. Cuma yazmışsınız ama gün yanlış olmuş. Bende aynı tarihte MEBS'den terhis oldum.
    Beklediğimden iyi geçti tek sıkıntı hastalık oldu benim içinde halen boğazlarım kötü. Askerlik sırasında da 1 gün fena devirdi hastalık. Neyse çok şükür bitti.

    EDIT: Ayrıca yeni Bedelli yasasını ve ücretini görünce cidden ucuz kurtulmuşuz dedim.
    Sağolasın hocam, tarihi düzelttim şimdi (10 Mart Pazar günü benim Ankara'dan ayrılış tarihimdi, hastalık yüzünden yengem gilde kaldım 2 gün).

    Haklısın, hastalık yüzünden döküldü bölük. Aşı yapıldığı tarihten itibaren 2 gün istirahat verselerdi on numara geçecekti askerlik. Terhis olduğumuz öğle saatinde bile ambulans gelmişti, Bulgaristan göçmeni doktor arkadaşı götürdüler son olarak.

    15 bin TL ile iyi yırttık, 32 bin TL zorlayacak baya. Ben kredi çekmiştim, 24 bin TL geri ödemem devam ediyor bankaya, daha önce çok geliyordu ama yeni bedelli sistemine kıyasla o bile çok iyi.




  • 55 INCI MKNZ.P.TUG.K.LIGI/KIRKLARELI MERKEZ birliine giden gidecek olan var mı arkadaşlar?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sdk.JK -- 13 Mart 2019; 12:1:19 >
  • Arkadaşlar an itibari ile bedelli yoklama süreç aşamaları bilgilerine e devletten ulaşamıyorum.En son geçen ay muayene olmuştum ve ilk 2 seçenek yeşil olmuştu.Şuan çıkan uyarıda yükümlü olmadığınız için yoklama süreç takibi bilgilerinize ulaşılamadı diyor.Sorun nedir acaba
  • Sdk.JK S kullanıcısına yanıt
    Birlik Adı : 1 İNCİ ZH.TUG.K.LIĞI/KIRKLARELİ BABAESKİ
    Sevk Tarihi : 22/04/2019

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daimon88 kullanıcısına yanıt
    gelmiş geçmiş olsun hocam hasta olmanada üzüldüm inşallah biran önce sağlığına kavuşursun . herşeyi çok güzel anlatmışsın inşllah bizde gittiğimiz birlikte böyle mutlu olarak geçirir vede mutlu olarak ayrılırız. iyi dostlar arkadaşlar ediniriz.
    ancak merak ettiğim sen nerde yaptın sanırım onu es geçmişsin :) yada ben göremedim nerede yaptığını ;)
  • Merhaba, 10 gün önce e devletten başvuru yaptım muayne vb tamamladım ardından askerlik durum belgesi sorgulama yaptığımda şöyle bir cevapla karşılaştım ne anlama geliyor?

    AŞAĞIDA KİMLİĞİ YAZILI YÜKÜMLÜNÜN 04/05/2019 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ
    YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI yokTUR.
    ERTELEME NEDENİ : SINIF VE TERTİBAT BEKLİYOR
  • HMNA kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam. Yazdım aslında, yazı uzun geldiği için görmedin sanırım; Muhabere Elektronik Bilişim Sistemler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda yaptım, Mamak/Ankara'da..
  • Sevk tarihi 22 nisan olanlar ne zaman dönecekler? 13 mayıs pazartesi mi olacak tören? Haftasonu tören olmuyormuş sanırım. Gidip gelenler yorumlayabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz c -- 14 Mart 2019; 0:51:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoklama durumu yok yazan varmı acaba ne yapabilir bilen varmı? Bir türlü öğrenemedim askerlik şubesi de bilmiyor ilginç..
  • 
Sayfa: önceki 942943944945946
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.