Şimdi Ara

2016 Dizel Otomatik Araç Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
2
Favori
21.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar...

    Bir süredir araçlara bakıyorum ve karar verme konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var.
    Öncelikle ricam yorum yapacak arkadaşların ya söz konusu araçları kullanmış ya da çok yakınlarında birilerinin kullandığına şahit olmuş olmasıdır...

    Bunun yanında 2. el araç kesinlikle düşünmüyorum.
    Bagaj Hacminin biraz tatmin edici olmasını istiyorum.
    Otomatik olması şart
    Dizel istiyorum ki, uzun yol yapayım daha ekonomik koşullarla

    SORUM AŞAĞIDAKİ MODELLERDEN SİZCE HANGİSİ?
    SORUM 2 OTOMATİK DİZELLER GENEL OLARA NE KADAR YAKIYOR DENEYİMLEYEN VARMI?

    Kafamdaki modeller:

    Corolla 1.4 M/M Advance (benim için önemli olan Cruise Control olmadığı için eleme noktasına geldim. Arka koltukları acaip geniş. Ama arka havalandırma vs. gibi küçük birkaç ayrıntı uyuz etti) (83 600 TL)

    Ceed Sporty Wagon 1.6 7DCT Concept Plus (86 000 civarı) Bunun tipi, özellikle bagajı ve iç detayları çok hoşuma gitti. Ama ekranı hala radyo CD çalar olup dokunmatik olmayışına kıllanmadım değil. Asıl neden, ceedclubtr forumda okuduklarımdan sonra zaten benzinlisi olmayan bu aracın bir de çok yaktığı (ş.içi 8,5- 9 - 10 diyen bile olmuş) iddiası var. Çekindim.

    Fiat 500 L (77 civarı en dolu paket) sırf Multijet motor süper ekonomik dedikleri için düşünüyorum. Fiat'a çok sıcak bakmıyorum onun dışında.

    Hyundai i30 veya yeni elantra (biri 86 - yeni elantra 82 TL civarı) : her ne kadar 7 yıl 100 K garanti olsa da hyundaiden emin değilim. her iki araca da baktım. yine forumlarda i30 dizel otomatik çok yakıyor diyenler var. şu çok yakma olayını anlamadım ama... elantra pek şık değil gibiyse de iç dekorasyon adına, i30'un dolusu güzel gibi.

    Ford Focus... en çok bu araçta kaldım. otomatik dizeli hakkında ortada pek yorum yok. SW'u fena değil gibi. ama bazı özelliklerin en üst paket hariç olmayışı can sıkıcı...

    son olarak yeni Megane'ı bekliyordum 1.5 edc dci çok ekonomik duydum. Ama 107 bin olduğu iddiası var. Renault'un bu motoru kullanana otomatik dizel diğer araçlarını da alabilirim (örneğin captur) eğer gerçekten ekonomik ise....

    yorum yapan herkese şimdiden teşekkürler.







  • Bunların arasında focus iyi gibi. Ayrıca yeni astranın station versiyonu gelecek ben olsam beklerdim.
  • Hiç birisini kullanmamış ve içine dahi oturmamış birisi olarak bu araçlar arasından FOCUS diyorum.
  • Açıkçası o kadar bekleyecek bir vaktim maalesef yok.
    Bu arada astraya da baktım, hatta ilk çıktığı zaman gördüm kırmızı rengi çok hoştu hoşuma gitti. ne yazık ki bagaj kısmı biraz mutsuz ettiği için vazgeçtim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgunday

    Açıkçası o kadar bekleyecek bir vaktim maalesef yok.
    Bu arada astraya da baktım, hatta ilk çıktığı zaman gördüm kırmızı rengi çok hoştu hoşuma gitti. ne yazık ki bagaj kısmı biraz mutsuz ettiği için vazgeçtim.

    Astra forumlarından duyduğum kadarıyla nisan ayında bayilere gelecekti araçlar. Ama başında mı gelir sonunda mı onu bilmiyorum. Bahsettiğim modelin bagajı da 530 litre. Yani hb model ile alakası yok.
  • 80bin lira paraniz varsa c segment araba alip kaziklanmamanizi oneririm.1 2yasinda temiz ikinci el araclara bakin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni megan için de nisan diyorlar ama bayiler nisan sonunu bulur dediler. belki bekleme ihtiamlim olabilir ama emin olamıyorum :)
  • @shadowgeist yorum için teşekkürler ancak 2. el maalesef düşünmüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    80bin lira paraniz varsa c segment araba alip kaziklanmamanizi oneririm.1 2yasinda temiz ikinci el araclara bakin

    Hocam merhaba,

    Gecen yaz ramazan ayinda soylemesi ayip corba icmek icin disari ciktik. Gece gec saat oldugundan yollar bostu. Bir tane Seat Leon kaldirima cikarak hoplaya ziplaya cimlerin ustunden ilerleyip karsi yola banketin ustunden inerek gidecegi yone gitti. Ileride ki isiklara gitmeyip yolu belki 500m kisaltmak icin yapti bunu.

    Onceden hor kullanilmis araba daha rahat anlasilirdi. Artik isini cidden cok iyi yapan datail merkezleri var kendi arabani taniyamiyorsun temizlik sonrasi. Amac km dusuk olmasi degil o km'ye bir insanin kullanip kullanmadigi..

    Son aracimi aldigim donemde kac arac baktim son ikisinde karar kildim biri 2.0t s60 digeri 2.0xt Forester'di ikiside hasarli cikti, s60 in uzerinde 27bin liralikti sanirim.. Baksan bu araclar oyle temizdi ki icim gitmisti.. 35-50bin km arasindaydi ikiside.

    Insanlara guven kalmadigi icin risk alamiyor cogu kullanici ve benim gibi sifira yonelmek " zorunda " kaliyor. Elinde ki parayla da en iyisini almaya calisiyor.

    Demek istedigim asagi tukursen sakal, yukari tukursen biyik misali..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 4500 km yeni focus dizel otomatik titanyum sedan kullanıyorum, şu an için oldukça memnunum. Arabanın şanzıman motor uyumu çok hoşuma gidiyor ve titanyum donanımlı olması da aracı oldukça albenili yapıyor. Sürüş dinamikleri ve ve keyifli sürüş için üstüne tanımam. Ama arka koltuklar corolla veya octavia kadar ferah değil. Ayrıca bagaj hacmi de bu araçlarınki kadar büyük değil, yükleme eşiği de dar. Senede en fazla 2-3 defa uzun yol yapacağım için bana yeterli diye düşünüyorum. Bagaj ve ferah arka koltuklar istiyorsanız octavia veya corolla, ama sürüş keyfi, sportif ve dinamik bir araç istiyorsanız Focus derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dediginizde haklisiniz fakat 60bin tl yi riske etmek varken 80bin tl yi riske etmek,hele ki c segment için bana mamtikli gelmiyor.arabalarin ne mal oldugu ustanizda expertizde illa ki çıkar.bende temiz denilen bircok araci yetkili servise goturdugumde manzara meydana cikmisti.zaten servis bakimli araçlarda kayitlara ulastiginizdan is daha da kolay oluyor.biraz sabir isi anlayacaginiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowgeist

    Dediginizde haklisiniz fakat 60bin tl yi riske etmek varken 80bin tl yi riske etmek,hele ki c segment için bana mamtikli gelmiyor.arabalarin ne mal oldugu ustanizda expertizde illa ki çıkar.bende temiz denilen bircok araci yetkili servise goturdugumde manzara meydana cikmisti.zaten servis bakimli araçlarda kayitlara ulastiginizdan is daha da kolay oluyor.biraz sabir isi anlayacaginiz.

    Ikinci el alirken oara riske atiliyorda, sifir alirken risklik pek durum olmuyor aslinda. Tek sorun bu para bu arabaya deger mi? sorusu. Sizinde dediginiz gibi C segmenti arabalara 75bin ustu para vermek beni de rahatsiz eder hele ki bu piyasa sartlarinda zorunluluk degilse dizel otomatik tercih etmek/tutturmak parayi sokaga atmak gibi geliyor bana. Ancak insanlarin oncelikleri ve beklentileri birbirinden farkli iste..

    Arabayi sattigim donemde Dod'a araci birakirken motor sorununu satis danismanina soyledim ki expertizi yapacak arkadasa soylesin diye, bana tamam dediler sonuc icin geldiklerinde " araciniz cok temiz masallah hic sorunu yok " deyip onayli kagidi elime tutusturdular. Yuzlerine baka kaldim.. Kurumsal diye gidip araba alinir lakin adamlarin yaptigini gozumle gordum. Alacak kisi bakacak expertiz onayi var, 50bin km'de, butcesine uyuyorsa hemen alacak mutlu olacak. Lakin arabanin motoru sorunlu.

    Tabi ki gidip cakaldan/cukaldan araba alirsa kisi daha da zorlamis olacak sansini, edepli ahlakli bir satici bulunursa denenebilir ama benim ciddi anlamda kurumsala bile guvenim sarsilmis vaziyette. Bircok sifir isteyen insaninda bu sekilde dusundugune inaniyorum.

    Yazinizi gorunce dusuncemi paylasayim istedim.

    Selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • cgunday kullanıcısına yanıt
    skoda rapid sedanı da bir inceleyin bence... bagaj, iç hacim, yakıt, konfor vs...
  • Birkaç arkadasima 2. El arac aldim.hatta kuzenim 2011 a6ya 117k saydi.sorun yaşamadık.burdaki mesele sabirli olmak islemleri düzgün yapmak servis kayitlari mumkunse hem serviste hem disarda ekspertiz vs.toplumumuz otomobil cahili oldugu icin dizel otomatik farki 20 30bin tl.5664e msj atılmadan 2.el araba alan var.kolay satarim muhabbetine esnaf markalarinin kazığını yiyen var.olay cok boyutlu anlayacağınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanmadım fakat otopark testini izleyin ve kendiniz test edin kesinlikle ceed diyorum. Yeni motor ve dct şanzıman çok iyi. Donanım olarak da hepsinden zengin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: themacir

    4500 km yeni focus dizel otomatik titanyum sedan kullanıyorum, şu an için oldukça memnunum. Arabanın şanzıman motor uyumu çok hoşuma gidiyor ve titanyum donanımlı olması da aracı oldukça albenili yapıyor. Sürüş dinamikleri ve ve keyifli sürüş için üstüne tanımam. Ama arka koltuklar corolla veya octavia kadar ferah değil. Ayrıca bagaj hacmi de bu araçlarınki kadar büyük değil, yükleme eşiği de dar. Senede en fazla 2-3 defa uzun yol yapacağım için bana yeterli diye düşünüyorum. Bagaj ve ferah arka koltuklar istiyorsanız octavia veya corolla, ama sürüş keyfi, sportif ve dinamik bir araç istiyorsanız Focus derim

    Hocam yakıt tüketim değerleriniz nedir?
    Kaç TL benzinle Kaç KM ve mümkünse göstergede gözüken...
    (şu kadar kuruş yazınca anlamıyorum pek de :) )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: macropolo

    Kullanmadım fakat otopark testini izleyin ve kendiniz test edin kesinlikle ceed diyorum. Yeni motor ve dct şanzıman çok iyi. Donanım olarak da hepsinden zengin.

    söylediklerinize kesinlikle katılmakla beraber, aynı motoru kullanan i30 ve ceedclubtr forumlarında maalesef ş.içi 8 - 9 arası yaktıklarını şehirler arası min 6.5 gördüklerini söyledikleri için vazgeçtim. yoksa CW versiyonu baya aklıma yatmıştı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thormentor

    skoda rapid sedanı da bir inceleyin bence... bagaj, iç hacim, yakıt, konfor vs...

    teşekkürler. baktım ve dikkatimi çekti... DSG konusu hariç aslında baya baya iyi duruyor gibi... çevrenizde kullanan var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cgunday

    quote:

    Orijinalden alıntı: macropolo

    Kullanmadım fakat otopark testini izleyin ve kendiniz test edin kesinlikle ceed diyorum. Yeni motor ve dct şanzıman çok iyi. Donanım olarak da hepsinden zengin.

    söylediklerinize kesinlikle katılmakla beraber, aynı motoru kullanan i30 ve ceedclubtr forumlarında maalesef ş.içi 8 - 9 arası yaktıklarını şehirler arası min 6.5 gördüklerini söyledikleri için vazgeçtim. yoksa CW versiyonu baya aklıma yatmıştı...

    Sizin verdiğiniz rakamlar eski motor için geçerli. Yeni motor ve şanzıman daha az yakıyor diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macropolo


    quote:

    Orijinalden alıntı: cgunday

    quote:

    Orijinalden alıntı: macropolo

    Kullanmadım fakat otopark testini izleyin ve kendiniz test edin kesinlikle ceed diyorum. Yeni motor ve dct şanzıman çok iyi. Donanım olarak da hepsinden zengin.

    söylediklerinize kesinlikle katılmakla beraber, aynı motoru kullanan i30 ve ceedclubtr forumlarında maalesef ş.içi 8 - 9 arası yaktıklarını şehirler arası min 6.5 gördüklerini söyledikleri için vazgeçtim. yoksa CW versiyonu baya aklıma yatmıştı...

    Sizin verdiğiniz rakamlar eski motor için geçerli. Yeni motor ve şanzıman daha az yakıyor diye biliyorum.

    maalesef yeni motor 1.6. CRDi ve 7 ileri DCT şanzıman kullananların yazdığı yorumlar öyle...
    Bir tanesi hatta aylarca 10'un altına inemediğini 9 a inse şükredeceğini falan yazmış :)




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.