Şimdi Ara

2015 Mercedes w205 Kasa C 200 BlueTEC - C 200.D Bilgi, Öneri Ve Paylaşım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
35.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2015 Mercedes w205 C 200 BlueTEC AMG ( YENİ GELİCEK ARAÇLARDA C200.D OLARAK DEĞİŞTİRİLMİŞ. )

    Renk: Kutup Beyazı 0,00 TL
    Tekerlek: 18 inç, titanyum grisi boyalı, beş kollu AMG tasarımı hafif alaşım jantlar 0,00 TL
    Süs parçaları: Siyah, açık damarlı dişbudak ağacından ahşap süslemeler 1.681,23 TL
    Döşeme: Kızılcık Kırmızısı Deri, siyah konsol 5.884,31 TL
    Konforlu AGILITY CONTROL Adaptif Süspansiyon Sistemi 0 TL
    Koltuk Konfor Paketi 988,96 TL

    Bmw 525xdrive aracımı ital oldugu için ötv sorunu ile sattım. Gayet güçlü ve konforluydu. Fakat bu gücü her yer kamera ve radar doluyken kullanmak zor. Zaten uzun yolda ve şehir içinde hızı sevmiyorum. İlk Mercedesim olacak. E kasa yenilenene kadar c serisi en mantıklı araç geldi. Test aracını çok begendim 1.6 dizel motordan beklemediğim bir performans beni şaşırttı. Az vergi + az yakıt + mercedes konforu. Aracı kullanan ve almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak için konuyu başlatıyorum. Araç hakkında bulabildiğim bilgileri buradan paylaşacağım.



    1.6 litrelik dizel motorla ilgili Otohaber dergisinin yazısından bir alıntı

    "Renault'tan gelen ama pistonları çelik olanlarla değiştirilip püskürtme sistemi ve motor kontrol ünitesi elden geçirilen motorun gücü 136 hp'ye çıkarken maksimum torku 300 nm'ye düşmüş. bu değişiklikler için yapılan açıklamaysa daha uzun ömür, daha düşük tüketim ve emisyona ulaşmak. Yapılan bu değişiklikler ve şanzıman oranları, Renault ve Nissan modellerinde aynı motorla yaşanan atak hızlanmaları törpülemiş, ağırkanlı bir karakter katmış bu motor yıllardır Nissan Qashqai ve X-Trail de de var. "

    Yani, Renault'tan alınan motoru elden geçirildiğine şüphe yok, ancak bunun sebebi daha yüksek tork-hp değerlerine ulaşmak değil diğer gereksinimleri karşılamak olmuş ve performanstan da biraz ödün verilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NosWagen -- 11 Nisan 2015; 1:04:43 >







  • mb forumdan smart4456 kullanıcıdan alıntıdır...


    Mengerler egemer den C 200 aldım. 2014 model avantgarde otomatik vites. Doktor ve servis indiriminden sonra anahtar teslim 147500 tl ye mal oldu. Araç bu ay sonu teslim edilecek. Ancak muhtemelen Şubat’ın ortasını bulur. Arkadaşlar ben konunun uzmanı değilim ama ; Özellikle bu ve benzeri forumlarda bazı arkadaşların dizel motora Renault olmasından dolayı edilen lafları tamamına katılmadığımı belirtmek isterim.
    Renault r9m dizel motoru f1 uzmanları tarafından geliştirilen ve son olarak twin-turbo teknolojisi ile 160 bg güç üretecek olan bir motor. Eğer son 10 yılın f1 yarışlarının kazananların bakarsanız 6 tanesinin ki son 4 şampiyonluk redbul İle Renault motorlu araçların olduğunu görürsünüz.
    Ha birde, 2014 yılında yarışan takımların hangi motorla yarıştıklarını veriyorum ki ne dediğim daha iyi anlaşılsın. 11 takımdan 4 ü Renault motoru kullanıyor. 4 ü Mercedes 3 ü Ferrari . O burada çok bahsedilen Honda ., Toyota vb motorları iyi bir f1 seyreden olarak söyleyebilirim ki tel tel dökülüp çatır çatır çatladıklarına çokça şahit oldum.

    Red Bull
    Motor: Renault
    Mercedes
    Motor: Mercedes
    Ferrari
    Motor: Ferrari
    Lotus
    Motor: Renault
    McLaren
    Motor: Mercedes
    Force India
    Motor: Mercedes
    Sauber
    Motor: Ferrari
    Toro Rosso
    Motor: Renault
    Williams
    Motor: Mercedes
    Marussia
    Motor: Ferrari
    Caterham
    Motor: Renault

    Gelelim deneyim ve düşüncelerine; ben dizel motor hayranıyım. Torkun un yüsek olması ve düşük devirlerde ürettiği gücü . ayrıca tok motor sesini seviyorum. İlaveten günlük 60 km en az yol yaptığından motorinin hem ucuz olması hem de dizel aracın aynı hacimdeki benzinliden en az %40 az yakması önemli. Bundan önce yine Renault un dizel 1.5 dCİ motorunu taşıyan düz vites Nissan qashqai+2 araca tam 4 yıl bindim. Aracı 117000 km de sattığımda motorundan en küçük problem yaşamadım. Araçla ilgili tek sorunum debriyaj baskı balatası yanmasıki oda sevgili eşimin kadınlara özgü düz vites araçları kullanırken yarım ayak sürekli debriyaj üzerinde olmasından dolayıdır. Sizlere tavsiyem eşinize sakın düz vites araç vermeyin. Yol tecrübeye gelince ; devrini bulan aracın dik rampalarda bile 6. Viteste hiç zorlanmadan çıktığını her defasında gördüm.evet motor atik değil. Ama devrini bulunca yaklaşık 1500 kg İlk aracı hiç zorlanmadan ve bazılarının dediği gibi gürültü yapmadan taşıyor. Hele bunun 136 bg ve daha hafif olan c kasasının üzerinde hem de otomatik vitesle çıkacağını duyduğumda bayağı heyacanlanmıştım. Nihayet kavuşacağım.
    Anlamadığım bir şey daha, arkadaşlar benzinli motorlar, örneğin c180 üzerindeki Mercedes motorunun verilerine bir bakın.250 maksimum tork ve 5300 devirde 156 bg üretiyor. Şimdi benzinli motorda gaza kökleyip 5300 deviren getirdiğinizde duyacağınız motor sesinin 1750 devirde 136 bg üreten motor sesinden daha az olacağını söylemek biraz yanlış olur kanaatindeyim.
    Ayrıca;
    1-renault karoseri ve yürüyen açısından içler acısı evet ama bunu motor için söyleyemezsiniz.
    2-motor ucuz ve uyduruk olsaydı Mercedes tl hesabıyla dizel motoru aynı hacimdeki benzinli kendi motorundan 14000 TL daha pahalı satmazdı.
    3-renaultun 1,6 motorunu kullanan tüm Renault modellerini kullanan ikinci el satıcılarının kasadan yalıtımdan çok şikayetçi ancak asla motordan şikayetçi olmadıklarını görürsünüz.
    4-inanıyorumki 4 yıl sonra İkinci el değerleri benzinli Mercedes motorlarda daha fazla olacaktır.
    5-benzinli c180 ı olan arkadaşım benimle aynı yolu 11 l/km ile alırken ben daha ağır araçla 6,1 l/km ile alıyordum buda yaklaşık %50 tasarruf anlamına geliyor.
    6- ve son olarak Mercedes aklını peynir ekmekleri yedi ki ;gelecekte kendi marka imajına leke sürecek c 200 ü adi bir motorla piyasaya sürsün.
    Bunlar benim görüşlerim. Katılmayan arkadaşlara saygı duyuyorum. Araçla ilgili tek sıkıntım audio 20 olacak gibi. Onuda her şeyiyle test edip paylaşacağım. Çok tuzlu olmasa ve Türkiye için Mercedes comand online online özelliğini kapatmamış olsaydı onuda alır almaz değiştırecektım.




  • mb forumdan ercan adas kullanıcıdan alıntıdır...

    Bende Renault dizel ünitelerinin gayet sağlam olduğu kanaatindeyim ki reprezant arkadaşımda 450.000 km de 1.5 dCi clio vardı ve motoru saat gibiydi siyah duman bile yoktu esasında bu motorların eleştiri nedeni mercedes araçları ağır Renault modellerinde güzel işler çıkaran bu ünite mercedes otomobillerinde ağırlıktan dolayı vasat performans sergileyebiliyor örneğin bir clio 1050 kilo iken bir mercedes A serisi neredeyse 1500 kiloya yakın bu ağırlık farklarından dolayı motor kasaya bazı durumlarda yetersiz kalabiliyor hele söz konusu araç C serisi olunca 1600 kg ye yakın bir ağırlık söz konusu yoksa diğer mevzuya gelirsek Renault motorları çok sağlam motorlardır buradaki bazı yaşı küçük arkadaşlar bilmez amcaoğlu 1991 yılında fransadan bir Renault 21 turbo ile gelmişti 2.0 turbo 175 beygir motoru vardı tabiri caizse kudurmuş köpek gibi yola gidiyordu hala günümüzde o arabayla yolda kapışabilecek araç sayısı fazla değil




  • Bu kadar emek vermişsiniz ancak hali hazırda zaten bir konu var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furkan ben Dizel araç için ayrı bir konu açtım. İlerleyen zamanlarda bu yeni renault motorunu daha iyi analiz etmemiz için gerekli olacak düsüncesindeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NosWagen

    Furkan ben Dizel araç için ayrı bir konu açtım. İlerleyen zamanlarda bu yeni renault motorunu daha iyi analiz etmemiz için gerekli olacak düsüncesindeyim.

    Selamın Aleyküm,

    Dizel Motor seçenekleri Türkiyeye geldimi ?
    Geldiyse hangi seçeneklerle geldi ?
    AMG Paket Orta dolulukta Dizel kaç tl ye gelir bize ?
    Siz sipariş ettiniz galiba hangi donanım kaç tl anlaştınız ?

    Şimdiden teşekkürler
  • Mercedesin sitesinden istediğiniz özelliklere sahip aracı oluşturup fiyat alabilirsiniz. Bayilerde bu fiyat üzerinden %3 çok sanslıysanız %4 gibi bir indirim alabilirsiniz. şu an dize en boş arac 134bin ile listeleniyor. mercedes c serisi




  • bu aracın otomatik versiyonunu 1 aydır kullanıyorum. bundan önce 2011 model VW Passat 1.4TSI 122HP DSG kullanıyordum. eşdeğer araçlar değil ama özellikle Passat'a bakınca performans ve tüketim anlamında bu aracın çok da iyi olduğunu düşünmüyorum. Passat bundan çok daha atak ve seri bir araçtı. gerçi passat benzinli ve daha hafif olduğu için bu kabul edilebilir ama bu durumda tüketim konusu gündeme geliyor. tüketim olarak da Passat ortalama 9lt iken mercedes'te 8lt deyim. yani passat'ta 100km'de 42TL benzin yakarken mercedes'te 32TL civarında mazot tüketimi var. mercedes'in daha ağır ve dizel olması belki çok adil bir karşılaştırma yapmaya uygun değil, ancak genel olarak performanstan dolayı hayal kırıklığına uğradığımı söylemeliyim.

    bunun yanında şunu da kabul etmek lazım, mercedes'in hızlandıktan sonra verdiği sürüş keyfi, aracın içindeki malzeme kalitesi ve işçilik çok başarılı. çok seri bir araç beklentiniz yoksa bu anlamda istekleri çok iyi karşılıyor. (ama mercedes'in arkadan kaymasına daha alışamadım )

    performans dışında bir kaç küçük eleştirim var. gerçi bunlar tamamen kişiden kişiye değişebilecek tercihler, yine de ilgilenenler olabilir:
    1- araçta stepne olmamasına rağmen (run flat lastik var) bagaj küçük kalıyor.
    2- araç içi eğlence (aynı zamanda aracın bir takım ayarlarının da yapıldığı, telefona bluetooth bağlantısı sağlanabilen, vs) sisteme alışmak ilk başta biraz vakit alıyor. gerçi ben 1-2 haftada, özellikle köprü trafiğinde uzun süreler geçirdiğimde sürekli kurcalayarak alıştım ama teknoloji ile pek ilgili olmayan, akıll telefonla işi olmayan birisi 1 yıl geçse radyoyu kullanmayı çözemeyebilir
    3- klima ayarları karışık değil. ama düğmeler yanyana ve hepsi aynı boyda olduğu için ayar yaparken gözünüzü yoldan ayırmanız gerekiyor. benim gibi sürekli klimanın ayarını kurcalayan birisi iseniz bir süre sonra biraz sinir bozucu bir hal alabiliyor.
    4- yağmur sensörü kafasına göre takılıyor. bazen yağmur çok azken sürekli çalışıyor, bazen de yağmurun hızlandığını farketmeyebiliyor. elle hızlandırıp yavaşlatınca sorun çözülüyor ama B serisinde böyle bir sorun yaşamamıştım.
    5- boyum 175 civarı ama koltuğu azıcık kaldırınca başım tavana çarpıyor.

    bunun yanında sevdiğim özellikler:
    1- hem android hem iphone'u bluetooth'tan kolayca bağladım. spotify, youtube vb den araca müzik aktarımı başarılı. (bir de telefonun ekran görüntüsünü arabanınkine aktaracak teknoloji olsa süper olur )
    2- 3 ayrı sıcaklık kademeli koltuk ısıtması
    3- iç ve dış aydınlatma
    4- ses düzeni
    5- koltuklar
    6- ses yalıtımı




  • 8 lt yakıt tüketimi şehir içi se olsa fazla bir değer 6.5-7 geçmemesi lazım ama fabrika verilerinin çok üzerinde bu değer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir içinde şirket işleri için kullandığım 1.4 TDI 2015 Polo aracım bile şehir içinde fabrika verisi 3,9 olmasına rağmen 5,5 -6 litre altına düşmüyor. Fabrika verilerine takılmayın uzun yol dışında tutturmak pek mümkün değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drkasim01

    8 lt yakıt tüketimi şehir içi se olsa fazla bir değer 6.5-7 geçmemesi lazım ama fabrika verilerinin çok üzerinde bu değer

    Passat'ın da şehir için tüketim değerleri katalog verilerine göre bu kadar yüksek olmamalıydı ama yüksek. arkadaşın da dediği gibi özellikle şehir içi fabrika verilerini tutturmak çok zor, en azından istanbul gibi bir şehirde :) ayrıca nereden nereye gittiğiniz de çok önemli. anadolu yakasında otururken şehir içinde uzun dönem (2000km yol yaptıktan sonra) ortalama hızım 34km'ydi, avrupa yakasına taşınınca 28km'ye düştü. o nedenle özellikle şehir içinde fabrika verisinden çok 2 araç arasında aynı yolda yaptıkları tüketimi karşılaştırmak daha mantıklı duruyor. ya da uzun yol tüketimini baz almak lazım.




  • Arkadaslar kullananlar izlenimlerini paylasirsa sevinirim. Esasen yeni gelecek otomatik 1.6 insignia, ikinci el dizel cc ve bu arac kafami kurcaliyor. Aslinda suv almak istiyordum ama crv 150 bine cikinca vazgectim. Motor vs. Ne alemde? Su an 1.3 astra j kullaniyorum. Uzerine 100 bin daha verecegim aracin en azindan yokusta yigilmamasi lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mercedes c200 d blutec 2015 MODEL SON KASA

    ALMMAAAYIINNNN BU KADAR BEN ALDIM SİZ ALMAYIN SAKIN SAKIN SAKIN

    YAPACAĞINIZ EN BÜYÜK HATA OLUR.

    BEN ÇOK ARAÇ DEĞİŞTİREN BİRİSİYİM.ALDIĞIM ARAÇLARIN % 80 İ LÜX DEDİĞİMİZ GURUPTAN.YANİ 120.000 TL ÜZERİ ARAÇLAR.EN SON PASSAT CC ALMIŞTIM.2014 MODEL.SONRA BU C 200 D LERİN İÇİNİ İÇ AYDINLATMASI ÖNDEN DIŞ GÖRÜNÜŞÜ HELE HELE S CLASS HAYRANI BİRİ OLARAK S KASA MERCEDES E BENZEDİĞİ İÇİN ALMAYI İSTEDİM VE BİR GÜN SONRA ALDIM.SİYAH VE EXCLUSEV PAKET.2015 MODEL SİYAH RENK.

    ŞİMDİ BU ARABANIN MOTORU RENO FALAN YAZIYOLAR TAKMAYIN.SONUÇTA MERCEDES GÜVENCESİNDE.HAH İŞTE TAM BÖYLE DÜŞÜNÜP ALDIM.

    2 BÜYÜK KAZA ATLATTIM.ANTALYAYA GİDİYORUM EŞİMLE VE YOLDAKİ HER ÇUKURDA HER KASİSTE ARABA YAY GİBİ SALLANIYORDU.BİZ BUNU MERCEDES YAPARSA BÖYLE YAPAR DEDİK DEVAM ETTİK.HIZIMIZ 160 180 KM HIZA ULASTIĞINDA SOL ŞERİTTEN SAĞ ŞERİDE ZIPLAYA ZIPLAYA GEÇTİK.HATIRLADIĞIM EŞİMLE NEREDEYSE ZIPLAYIP KOLTUKLARI DEĞİŞTİRİYORDUK.VE SONRASI O KORKUYLA YAVAŞÇA YOL ALMAK OLDU.AYNI ŞEY DEFALARCA BAŞIMA GELDİ VE SADECE 8.000 KM SONRA ARACIMI SATMAYA KARAR VERDİM.AYRICA ANTALYADA İLK DEFA KLİMAYI AÇTIM 3-5 DAKİKA SONRA HER TARAFI LACİVERT DUMAN SARDI.SANKİ 250.000 KM DE MEGANE KULLANIYORDUM.SİZE YEMİN EDERİM BUNU BİR DEFA DAHA YAŞADIM.HERKES BİZE BAKIYORDU.BU ARABADAN NASIL BÖYLE DUMAN ÇIKAR DİYE VE SERVİSE GİTTİİİMMMM.DEDİLERKİ BU MOTORLARDA ŞUAN TURBO MOTOR SORUNU VARMIŞ BU SEBEPLE BU DUMAN ÇIKIYORMUŞ.SERVİSLER SORUNU GİDERMEYE ÇALIŞIYORMUŞ.

    SONUÇ OLARAK SAKIN HEYECANINIZA KAPILIP O ARACI ALMAYIN.SAKIN SAKIN İNANIN VERDİĞİNİZ EN KÖTÜ KARAR OLUR.BEN MERCEDESE BİNİCEM DİYORSANIZ İNANIN BANA ALMAYIN.GÜCÜNÜZ YETERSE YA E SERİSİ YADA S SERİSİ ALIN CLA DA ALDIM. A SERİSİDE KULLANDIM.EN KÖTÜSÜ İSE C SERİSİYMİŞ.
    ŞİMDİ KARAR SİZİN FORUMLARDA ÇOK FARKLI SORUNLAR TESPİT ETTİM.BEN YAŞADIKLARIMI YAZDIM.SİZLERE FAYDASI OLMASI İÇİN.

    SUAN 2016 MODEL PASSAT CC ALDIM ALALI 5 GÜN OLDU 183 BEYGİR EN DOLU PAKETİ,MERCEDES C200 D ALARAK NASIL BİR HATA YAPTIĞIMI ŞİMDİ ANLADIM.CC DEN ASLA VAZ GEÇMİYECEĞİM.

    SEVGİYLE KALIN...İNŞALLAH YARDIMCI OLMUŞUMDUR.




  • kimse motorun renault olmasına bir şey demiyor demez de
    ama mercedes gibi ''algısı'' olan bir marka alıp kaputun altında renault motoru olması hoş değil
  • c200d amg
    180.000 son fiyat sıfır ;)
    bursa mengerler
    ankara koluman
    şu an en ucuz ;)
    hoş....
    aldım kullanıyorum
    daha ne diyem?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.