Şimdi Ara

[2022 GÜNCEL] Web Tarayıcılarına Bulaşan Virüsleri Temizleme İşlemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
11
Favori
527.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son zamanlarda bu virüslerden şikâyet eden kişiler oldukça çoğaldı, konuda elimden geldiğince bu virüslerden kurtulmanıza yardımcı olmaya çalışacağım.

    Web tarayıcılarına bulaşan zararlılar bildiğimizden biraz daha farklı oluyor, bir trojan gibi klavyeden girdiğiniz bilgileri veya ekran görüntünüzü sızdırmıyor yada harddiskinize zarar vermiyor. Bu yazılımların asıl amacı reklâm, para kazanma veya web sitelerine girdiğiniz şifreleri sızdırmak olabiliyor.
    Örneğin, tarayıcınızın ana sayfasını sizin isteminiz dışında başka bir internet sitesine yönlendirmek, Google aramalarında tıkladığınız her linke kısaltma ekleyerek sahibine gelir sağlamak gibi.

    Chrome taryıcısını baz alarak anlatıyorum;

    1) İlk olarak program ekle/kaldır'dan ne işe yaradığını bilmediğiniz programları kaldırın. (Emin olmadığınız programları google'da aratın.)

    2) Regedit'ten (kayıt defteri) arama yaptırın, bulunan kayıtları silin. (Örneğin; tarayıcınız her açıldığında internetsitesi.com sayfası açılıyorsa, internetsitesi.com internetsit, internetsitesi diye aratabilirsiniz.)

    3) Bilgisayarım penceresini açıp CTRL+F ile genel arama yaptırın.

    4) Chrome.exe'ye sağ tıklayıp özellikler penceresini açın, hedef kısmında "C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe" uzantısından sonra ne yazıyorsa silip kaydedin.

    5) Tarayıcıya chrome://plugins/ yazın ve buradaki bilmediğiniz eklentileri devredışı bırakın.

    6) Tarayıcıya chrome://extensions/ yazın ve buradaki bilmediğiniz eklentileri devredışı bırakın.

    (Eklentiler flash player veya google vs. gibi yanıltıcı isimler taşıyor olabilir.)

    Bu işlemler işe yaramadıysa;

    7) C:\Users\username\AppData\Local\Google\Chrome\User Data\Default\Extensions klasörünün içini temizleyebilirsiniz.

    8) Sistemi sorun yaşamadan önce bir tarihe geri yükleyebilirsiniz.

    Ayırca aşağıdaki linkten Browser Guard ve HijackThis programlarını yükleyerek tarayıcınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz.
    https://www.trendmicro.com/tr_tr/business.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S -- 8 Ocak 2022; 19:50:45 >




  • Teşekkürler.

    Yararlı bilgiler içeriyor..

  • Tarayıcıya virus facebook üzerinden de bulaşıyor..

    Yararlı olmuş..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aralar çoğaldı bunlar biraz uğraştırıyor ama sonunda temizleniyor.
  • yararlı paylasım tesekkurle r
  • Ya beyler bi şey sorcam.Şimdi ben pcyi kapata basıyorum chrome.exe die bi uyarı çıkıo altta da şimdi sonlandır die bi seçenek gelio.Bu uyarının gelmesini nasıl engelleyeblirim?
  • kardeş eline emeğine sağlık browsere bir reklam yapıştı ne yaptıysam silemedım ekle kaldırdan kaldırdım yine slinmedi sistemi geri alacaktım okudum 6 şıktakını yapınca 2 eklenti varmış sildim şimdi reklam meklam kalmadı çok teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsEs_FaN -- 26 Temmuz 2013; 14:38:24 >
  • Merhaba tarayıcıları ve ınternetı kapatın (ctrl+alt+delete) tüm işlemleri sonlandırın en sonunda uyarı vercek 1 dakika ıcınde kapanacak dıye 1 dakika bitene kadar kapatmaya devam edin. kapandı bilgisayar acıldı sorun cozuldu. Hayırlı Forumlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MotoDahi -- 30 Ağustos 2013; 4:39:42 >
  • teşekkürler..
  • Tarayıcı virüsleri böyle kodla şunla bunla çözülecek iş değil çok uğraştırıyor, siliyorsun yine geliyor. Ben uzun zamandır uğraşıyordum nasıl kökten halledebilirim diye ve sonunda buldum. Yapman gerekeni söylüyorum;
    http://www.yac.mx/ adresinden programı indir ve bilgisayırına kur, bilgisayarını tarat ve gerisini programa bırak. Herkese kolay gelsin :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 31 Ekim 2013; 5:22:23 >
  • bu program sadece reklam tarzı viruslerimi temizliyor acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsEs_FaN -- 1 Kasım 2013; 13:24:57 >
  • EsEs_FaN kullanıcısına yanıt
    ne olursa olsun farketmez hepsini bulur siler; tarayıcı virüsü, zararlı tarayıcı eklentileri, malware tarzı zararlı yazılımlar, trojan, kayıt defterini kasan girdiler, kullanılmayan uzantılar, izleyiciler, başlangıç ögeleri yani bilsayarı yoran ne varsa! CCleaner tarzı bir programdır fakat ondan kat ve kat etkilidir bu programla amaç temizlik oldukça yapamayacağınız şey yok! Senelerce CCleaner kullanan biri olarak söylüyorum YAC daha kaliteli bir program çünkü CCleaner kullandığım zaman bilgisayarda hata mesajları almaya başlıyordum gereksiz şeyleri silebiliyordu ama YAC öyle değil.www.yac.mx adresinden indirebilirsiniz reklamlardan bıktıysanız chrome kullanın ve ad block plus eklentisini yükleyin hepsinden kurtulursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadir.uluag -- 9 Kasım 2013; 12:03:53 >




  • boşuna antivirüs kurmayın bu programı çalıştırın... 10 sn sonra silin o kadar basit
    http://www.tamindir.com/adwcleaner/
  • Ben bu YAC proğramını kullandım.tarayıcıya bulaşan virüsü şıp diye bulup temizledi,aynı zamanda sistemi de hızlandırdı ama pc'yi de çökertti.Nasıl oldu bilmiyorum ama pc yi kapatırken bir uyarı geldi."windows xp SP3 diskinizi takın ve dosyalarınızı onarın.Windows tekrar başlatıldığında düzgün çalışmayabilir" gibisinden bir uyarıydı.xp cd si olmadığı için mecburen pc yi kapattım.Tekrar açtığımda masa üstü geliyor ama internete girmiyordu.Bazı özellikler kısıtlanmıştı.Örneğin pc deki herhangi bir dosyayı usb'ye göndermiyordu.Kes yapıştır yapmıyordu.bunungibi.Sistem geri yükleme yapmıyordu.Şimdi ne mi oldu?Format atacam driye uğraşıyorum ama düzgün bir xp cd si bulamadım.
  • teşekkürler :)

    çok yararlı. reklamdan kurtuldum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mt3742

    Ben bu YAC proğramını kullandım.tarayıcıya bulaşan virüsü şıp diye bulup temizledi,aynı zamanda sistemi de hızlandırdı ama pc'yi de çökertti.Nasıl oldu bilmiyorum ama pc yi kapatırken bir uyarı geldi."windows xp SP3 diskinizi takın ve dosyalarınızı onarın.Windows tekrar başlatıldığında düzgün çalışmayabilir" gibisinden bir uyarıydı.xp cd si olmadığı için mecburen pc yi kapattım.Tekrar açtığımda masa üstü geliyor ama internete girmiyordu.Bazı özellikler kısıtlanmıştı.Örneğin pc deki herhangi bir dosyayı usb'ye göndermiyordu.Kes yapıştır yapmıyordu.bunungibi.Sistem geri yükleme yapmıyordu.Şimdi ne mi oldu?Format atacam driye uğraşıyorum ama düzgün bir xp cd si bulamadım.

    YAC zaten baslı basına virüs :) once vırus buldum dıye agzına bal surer, sonrada pc bombalar




  • Gayet başarılı
  • YAC işe yaradı gibi bakalım. Ben taramadan sonra kaldırmadım. Halen çalışıyor bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadir.uluag

    Tarayıcı virüsleri böyle kodla şunla bunla çözülecek iş değil çok uğraştırıyor, siliyorsun yine geliyor. Ben uzun zamandır uğraşıyordum nasıl kökten halledebilirim diye ve sonunda buldum. Yapman gerekeni söylüyorum;
    http://www.yac.mx/ adresinden programı indir ve bilgisayırına kur, bilgisayarını tarat ve gerisini programa bırak. Herkese kolay gelsin :)

    buda virüs olmalı çünkü anasayfamı değiştirdi ilk başta düzeliyordu şimdi daha da düzelmiyor.ayrıca virüs olduğunu söyleyen bir site var.

    http://botcrawl.com/remove-yac-virus/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gürcan4 -- 2 Şubat 2014; 1:56:57 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdemirci

    YAC işe yaradı gibi bakalım. Ben taramadan sonra kaldırmadım. Halen çalışıyor bakalım.

    kardeş yacda antivirüs görünümlü virüstür.anasayfamı bozdu ilk başta düzeliyordu şimdi düzelmiyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.