Şimdi Ara

2014 Model Octavia'dan sonra Corolla (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • daswagen kullanıcısına yanıt

    Bi gülme aldı beni  


    Octavia prestijliymiş, corollada prestij yokmuş. Öyle bile olsa bu tarz etikete yönelik kişilik geliştirmiş olanlar yüzünden bazı markalar hakettiğinin çok üstünde fiyatlara satılıyor.


    Corolla gelmiş geçmiş en çok satan model ve otoritelerce sorunsuzluğu kabul edilmiş marka.


    Megan ile neden kıyaslama yaptın onu da hiç anlamadım.


    Vw emisyon skandalına karışmış, sahtekarlık yapmış, büyük cezalar ödemiş, tsi motorları ve dsg şanzımanları yüzünden insanların yıllarca mağdur olduğu bi marka. Motorları yağ eksiltir, dsg acaba bişey yapacak mı yolda kalacak mıyım korkusu yaşatır.


    Corolla motorlarında ya da cvt şanzımanlarından yakınan, mahkemelik olan insan ben pek duymadım ama vw de çok duydum.


    Konu sahibi arkadaş : 2018 corolla multidrive s aracım var 3 senedir. Bir kere bu araçlara kafa rahat biniyorsunuz. Şimdi siz 250bin civarına 2nci el bi araç alacaksınız. Turbolu bir motor alırken yaşayacağınız acaba nasıl kullanıldı, motor ne durumda soru işareti ile turbosuz bir motor alırken yaşayacağınız soru işareti arasında bile birçok fark var.


    Performansı hissetmek isterim diyen adamın aracının şanzımanı cvt olmamalı ama sizin beklentinize göre çok mutlu edecektir. Vw'yi dsg arızaları konusunda yermenin yanında sistemin işlerliğine bakarsak gerçekten aktarması en başarılı şanzıman bana göre. Kullandığım araçlar içinde tabii. Geçenlerde arkadaşın megane 1.3tce edc aracını kullandım, dsg gibi ilk gaz tepkisi hızlı değil. Sanıyorum yağlı sistem çift kavramalarda gecikme olabiliyor. Dsg gibi kuru tip şanzımanlar daha iyi tepki veriyor.


    Performans beklentim yok diyorsunuz corolla olmasa da turbosuz araçlarda sistem basit olduğu için 2nci el araç alırken kafanız rahat alıp kullanırsınız.


    Performans konusunda da corolla 1.6 valvematic 132 hp corolla ile performans sıkıntısı çok yaşamadım. Daha önce 1.6 100hp focus aracım vardı, o evet çok hantaldı.


    Yalıtım olarak japon araçlarında yol sesi yalıtımı zayıf oluyor. Corolla da bu durum aynı ancak yumuşak hamurlu lastik ile yol yalıtımı iyileştirilebiliyor.

  • Meticulous kullanıcısına yanıt
    Vag grubu alerjisi olduğundan honda motoruna dahi daha teknolojik diyebilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sarı sitede bile bulsan al fiyatlar allak bullak

    Yeni corolla dar octaviaya göre 1

    Lastikler bridgestone ise yol sesi rezalet 2

    Yalıtım kötü 3

    Onun dışında engelin olmasa arabana bin derdim,madem otm şart her türlü geçilir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marka fanatiği değilim ama bazı arkadaşlar gayet sallamış. Octavia dizeli az yakmayan dizelmiş falan filan. Antalya trafiğinde 4.5 lt, İstanbul trafiğinde 4.8 lt ortalamasıyla gezdim. Üstelik istanbul'da iş çıkış saatlerinde, en yoğun trafikte, öyle basıp gitmeli falan değil. İstanbul'un en kalabalık yerine kadıköye, beyoğluna girip çıktım sonuç böyleydi ama bazıları sadece yazıp geçiyor. Aynen abi, çok yakıyor 1.6 TDI. En iyisini hep donanımhaberci profesörleri bilir.

  • Merhaba, kaç haftadır birebir aynı durumları yaşıyorum. 2016 style dizel otomatik octavia aracım var. Benzin ve mazot arasında fiyat farkı kalmadığı için ve eskisi kadar yol yapmadığımdan dolayı, 1.6 dream otomatik corolla için Ankara'da bir bayiye gidip yazılayım dedim ama araç yok diye yazmadılar. Aracımı satıp eşdeğer fiyatlara alabileceğim mantıklı sıfır ve benzinli otomatik bir araç bulamıyorum... Bu arada otomatik düşünmeniz çok mantlıklı. Geçenlerde arkadaşım 2019 model 1.6 vision düz vites 19bin km'de Corolla aldı. Şehir içi ortalama sakin kullanımda 6.5 yakıyor. Bendeki Octavia 5.5 civarı yakıyor. Dizelin bakımları ve masraflarını düşününce aradaki 1lt yakıt farkı çok göze batmıyor.. Mantıklı bir araç bulup beni de bilgilendirirseniz sevinirim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alican8 -- 25 Kasım 2021; 20:29:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.