Şimdi Ara

2012 c180 komp. rölantide titreme sorunu - EDİT (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
1
Favori
15.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Aracın sarsıntı esnasında rolantisi de değişiyorsa takozlarla ve kulaklarla boşuna uğraşmayın.

    1.Şanzıman kaynaklı olabilir

    * Sorunu vitesin konumlarında da arayın, P N ve D konumlarında fark var mı bakın.

    2. Düşük voltaj sorunu olabilir.
    *Akü ölçümü yapın ve aracı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız aküyü değiştirin.

    3.Mekanik bir sorun olabilir.
    * Alternatörün tahrik aldığı krank kasnağının durumuna bakın. Kauçuğun yırtılmasıyla sonuçlanan böyle sıkışma kaynaklı sorunlar yaşanıyor.

    4.Yakıt kaynaklı olabilir.
    *Delik bir manifoldun içine sızdırmadığından emin olamadığınız LPG enjektörleri orada takılı dururken benzinde denemeniz ve Lpg ustanızın "sorun lpg'de değil" şeklinde net konuşması saçma biraz. İki yakıtın aynı anda yanamadığını ve benzer sonuçları olduğunu bilin.
    **Benzin enjektörlerinizin de ateşleme esnasında sızdırmadığından ve tam olarak uyutulduğundan emin olun.
    5.Hava kaynaklı olabilir.
    *Hava akış sensörünüz arızalı olabilir, yol bilgisayarı hatası ya da diagnostic testlerinde hata olarak çıkmayabiliyor.
    **Lambda sensörünüz arızalı olabilir aynı şekilde arızalı olduğu raporlanamıyor ama devamlı ECU vasıtasıyla karışım üzerinde etkisi oluyor.
    ***Aracınızın yapısını bilmiyorum ama tampondan başlayan hava kanalı, filtre kutusu, gaz kelebeği oringleri gibi hava giriş yolunda basınç kaybına neden olacak patlak-kırık-kaçaklar yanmayı bozacaktır.
    6.Buji kaynaklı olabilir.
    * Lpg servisleri pek önermez ama LPG için en uygun tırnak aralığında, LPG'nin benzine oranla %40 daha yüksek ısısına dayanıklı NGK bujileri kararsızlığı giderebilir.

    Benim fikrim lambda sensörü çünkü LPG kullanımınız yüzünden daha fazla ısıya maruz kalıp sensörün baş kısmı arıza yapabiliyor ve hiç hissedilmeden araç normal çalışmasına devam ediyor. Hem hassasiyetini yitiren hem de benzin yerine LPG dumanı ile çalışmaya çabalayan sensör ECU'ye bu tarz hatalar yaptırabiliyor.




  • LPG = SORUN ....er yada geç; iyi yada kötü , pahalı yada ucuz LPG = SORUN
  • öncelikle çok teşekkür ederim. hocam ben size aracın tam durumunu anlatayım. bu konularda bilgi sahibisiniz sanırım. araç hareket halindeyken en ufak bir sorun yok. kırmızı ışıkta vs. durunca D ve ya R konumunda 2-3 saniye aralıklarla 1-2 saniyelik sallantı oluyor araçta. N ya da P konumuna alınca da bu sallantı kesiliyor. benzinde kullanırken de asla sallantı titreme olmuyor bunu sadece lpgdeyken yapıyor. sanki gaz düzensiz geliyormuş gibi, araba sönecekmiş gibi oluyor sonra tekrar düzeliyor. bu sönüp düzelme olayı 2-3 saniye aralıklarla oluyor. umarım anlatabilmişimdir. biz lpg ustasına sorduğumuzda lpg ayarlarında problem olmadığını, prinsin zaten kompresör motor için ürettiği otomatik yazılımlı lpgyi taktıklarını söylüyorlar. buji, bobin, motor kulakçığı, şanzuman takozu değişti, boğaz kelebeği temizlendi, motor komple sökülüp incelendi ama ustalar hiçbir sorun bulamadılar. neden sallandığını anlayamadılar. yani anlayacağınız motor benzinde iken saat gibi çalışıyor, lpgye alınca da yolda giderken saat gibi çalışıyor lakin rölantide dururken r ve d konumlarında bu sallantı başlıyor. tekrardan teşekkürler




  • Rolanti sorununun birçok sebebi olabilir. Audi a4 aracımda çok benzer bir problem olmuştu. Araç durduğunda devir dediğiniz gibi düşüp geri toparlıyordu. Sonunda buji kabloları değişince tamamiyle çözülmüştü. Bu arada ben de iki aracıma Mocan otogazda lpg taktırdım ve lpg ile toplamda 70.000 km yol yaptım. Bu süre içerisinde lpg kaynaklı bir defa problem çıktı ve direk ilgilenip garantiden çözdüler. Onlarla ilgili bir durum varsa yardımcı olacaklardır.
  • Hocam bende de aynı araçta oldu bu sorun gaz kelebeğini değiştirip çözmüştük
  • R veya D konumunda şanzıman motora güç bindirdiğinde sorun ortaya çıkıyorsa kısmen şanzıman takozu sarsıntı yapabilir ama rolanti de bozuluyorsa ilk mesajda da belirttiğim gibi yakıt veya hava beslemesi ve hatta bunların karışımını yöneten sensör düzeneklerinde sorun aranacak. Aracın rölantide saat gibi çalışması en zorudur aslında giderken de problem devam ediyor ama hissetmiyorsunuz. Bakın bende şöyle bir sorun vardı bahsettiğiniz gibi rölantide tuhaf bir titreme alt devirlerde de aracın öksürmesi şeklinde kelebek dahil bir çok parça değişti, emme manifoldu contalarına kadar değişti, sorun katalizörün üzerindeki lambda sensöründe çıktı. Bununla birlikte bahsettiğim NGK bujileri ısrarla öneririm daha az yakarak daha fazla performans alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingsman01

    öncelikle çok teşekkür ederim. hocam ben size aracın tam durumunu anlatayım. bu konularda bilgi sahibisiniz sanırım. araç hareket halindeyken en ufak bir sorun yok. kırmızı ışıkta vs. durunca D ve ya R konumunda 2-3 saniye aralıklarla 1-2 saniyelik sallantı oluyor araçta. N ya da P konumuna alınca da bu sallantı kesiliyor. benzinde kullanırken de asla sallantı titreme olmuyor bunu sadece lpgdeyken yapıyor. sanki gaz düzensiz geliyormuş gibi, araba sönecekmiş gibi oluyor sonra tekrar düzeliyor. bu sönüp düzelme olayı 2-3 saniye aralıklarla oluyor. umarım anlatabilmişimdir. biz lpg ustasına sorduğumuzda lpg ayarlarında problem olmadığını, prinsin zaten kompresör motor için ürettiği otomatik yazılımlı lpgyi taktıklarını söylüyorlar. buji, bobin, motor kulakçığı, şanzuman takozu değişti, boğaz kelebeği temizlendi, motor komple sökülüp incelendi ama ustalar hiçbir sorun bulamadılar. neden sallandığını anlayamadılar. yani anlayacağınız motor benzinde iken saat gibi çalışıyor, lpgye alınca da yolda giderken saat gibi çalışıyor lakin rölantide dururken r ve d konumlarında bu sallantı başlıyor. tekrardan teşekkürler
    Son durum nedir hocam ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dangerousman

    Son durum nedir hocam ?

    Alıntıları Göster
    o günden beridir benzinde kullanıyoruz hocam. ankaraya bir türlü fırsat bulup gidemedik. benzinde problem yok zaten
  • 2012 c180 komp. rölantide titreme sorunu - EDİT


    hocam aracınıza lpg takılırken buna benzer benzin pompası kesici rölesi falan da takıldı mı?
  • manisa_tr kullanıcısına yanıt
    hiç bilmiyorum hocam. teknik olarak hiç anlamam bu işlerden de
  • Ateşleme ekipmanlarının elektriğe olan iç direnci araba eskidikçe artar. Bu da en çok lpg de kendini belli eder. Ayrıca düşük şarj ve akü gerilimi araca sonradan eklenen ekipmanlardan kaynaklı rolanti sorunlarına yol açar. Bunlara yönelmenizi tavsiye ederim.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.