Şimdi Ara

2011 Model 1.4 Dizel Corolla - Alınır mı Alınmaz mı? Sağlamlık durumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Babam 2004 yılından beri 2001 model bir Toyota Corolla kullanıyor ve bu ara arabasını değiştirmeyi düşünüyor. Ablamlar da bu esnada kendi 2011 1.4 dizel Toyota Corollalarını satıyor, ve aile içi olduğundan hem arabanın bugüne kadarki kullanımını biliyoruz, bakımlarını biliyoruz, yani o arabanın temizliği konusunda içimiz rahat. Babam için de en önemli konu zaten arabanın masraf çıkarmaması. Araç 72.000 kilometrede, düz vites.

    Ancak babamın kafasına takılan konu 1.4 motorlu bu arabanın oldukça hantal olması. Araç Balıkesir'de kullanılacak, ve aslında şehir içi trafiğine o kadar da fazla çıkmayacak, zaten kendisi şehir içinde normalde bisiklet kullanıyor. 20.000de aldığı araba 11 senede ancak 105.000 kilometreye geldi ki sık sık Balıkesir - Ayvalık arası kullanıyor; ancak babamın korkusu motorun arabaya küçük gelmesinden dolayı arabanın ileriki dönemde arıza ve masraf çıkarması. Bu konuda sizlerin görüşlerini alabilir miyiz? Bu araç babamın ileride başını ağrıtır mı, masraf çıkarır mı? Dizel araç olduğundan masraf çıkmasından özellikle çekiniyor babam zira dizellerin bakımının ve tamirinin daha masraflı olduğunu söylüyor.

    Şimdiden Teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • Merhaba,

    Toyota'nın 1.4 D-4D motorunun hep yağ yaktığı söylenir, ben kullanmadım, yakınımda da kullananlar yok tamamen forumlarda gördüklerim kadar konuşuyorum, uzun yıllar kullanılacaksa sizin başınızı ağrıtma potansiyeli var gibi görünüyor, toyota forumlarına danışmanızı ve iyi araştırmanızı tavsiye ederim, zaten yılda fazla kilometre yapmıyormuş babanız, değiştirmek istiyorsa da 1.6 124 hplik benzinli olanlara bakabilirsiniz.
  • Yağ yakma meselesini ablana sor cek bi odaya deki yakıyor mu yağ vs bir sorunu varsa soyle de eniştem memnun mu abla de vs vs babaya kazık atılmaz de sonra baktın gerçekleri söylüyor alin gitsin bence hocam.bazen de insan yüreğinin sesini dinlemeli :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle cevaplar için teşekkürler. Yağ yakma sorunu sözü gecen arabada da var, sanırım aynı motorların hepsinde var, ablam zaten arabayla ilgili herhangi bir şeyi saklamaz :). Peki uzun vadede, yüksek kilometrelerde bu konu yüzünden başı ağrımış örnekler gören oldu mu etrafında? Yani kronik bir sorun gibi gözüküyor; ama uzun vadedeki etkileri nasıl? Ben arabalardan da çok anlamıyorum da direkt buradan aldıklarımı ileteceğim babama :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de 2011 Dizel corolla var. Yağ eksiltme var, servis ücretsiz motor blok değişimi yaptı. Servisler bu durumu kabullendiklerinden hiçbir sıkıntı çıkarmadan sorunlu parçaları değiştiriyor.Tabi her araçta yağ eksiltme olacak diyemem, araç bunun dışında motor olarak gayet iyi ve ekonomik, ş.içi ortalamam 5.5 lt. Bunlar haricinde fena bir araç sayılmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yag eksiltme durumu şöyle hocam mesela arac 59 binde 60 bin bakim kmsi 59 bindeyken uyari veriyor. Bilinçli yapilmis birşey gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence değiştirmeyin, sonra pişman olursunuz. Şuanki arabanız gayet iyi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.