Şimdi Ara

2011 Model 1.4 Dizel Corolla - Alınır mı Alınmaz mı? Sağlamlık durumu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
3.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Babam 2004 yılından beri 2001 model bir Toyota Corolla kullanıyor ve bu ara arabasını değiştirmeyi düşünüyor. Ablamlar da bu esnada kendi 2011 1.4 dizel Toyota Corollalarını satıyor, ve aile içi olduğundan hem arabanın bugüne kadarki kullanımını biliyoruz, bakımlarını biliyoruz, yani o arabanın temizliği konusunda içimiz rahat. Babam için de en önemli konu zaten arabanın masraf çıkarmaması. Araç 72.000 kilometrede, düz vites.

    Ancak babamın kafasına takılan konu 1.4 motorlu bu arabanın oldukça hantal olması. Araç Balıkesir'de kullanılacak, ve aslında şehir içi trafiğine o kadar da fazla çıkmayacak, zaten kendisi şehir içinde normalde bisiklet kullanıyor. 20.000de aldığı araba 11 senede ancak 105.000 kilometreye geldi ki sık sık Balıkesir - Ayvalık arası kullanıyor; ancak babamın korkusu motorun arabaya küçük gelmesinden dolayı arabanın ileriki dönemde arıza ve masraf çıkarması. Bu konuda sizlerin görüşlerini alabilir miyiz? Bu araç babamın ileride başını ağrıtır mı, masraf çıkarır mı? Dizel araç olduğundan masraf çıkmasından özellikle çekiniyor babam zira dizellerin bakımının ve tamirinin daha masraflı olduğunu söylüyor.

    Şimdiden Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 12 Nisan 2015; 15:42:38 >







  • yanlıs yere yazdın sanırsam cevap veren yok toyota forumunda buursun cevap
  • aynı soruyu bende soracaktım. 2011 dizellerde yağ eksiltme problemi okudum birkaç yerde? Bunu nasıl anlarız? Neye bakmak lazım? Yoksa bu arabadan uzak mı durmak lazım?
  • Hocam, 2011 Corollaların yağ eksiltme problemi var fakat bu abartılacak kadar değil. 10.000 km'de 1 litre anca ki dediğinize göre siz 2 yılda anca yapıyorsunuz bu kilometreyi, yağ yakma konusunda hiç dert etmeyin. 2,5 yıl kadar 2011 1.4 D-4D Corolla'ya sahiptim 13.000 km kullandık, fakat yağ yakması dikkatimi bile çekmedi senede bir kontrol ederdim, servise gittikçe bakımda ekliyorlarsa eklerlerdi. Şu an yeni kasa Corolla 1.4 D-4D var, bu motor bu aracı çok rahat kaldırıyor merak etmeyin. En dik yokuşlarda olsun (Denizli-Güney'in meşhur yokuşlarında dahi) siz vitesi ve devri doğru kullandığınız zaman asla çekmeme hantal kalma gibi bir sorun olmaz. Araç tam dolu bagaj + 5 yolcu ile Güney yokuşlarında takılmadı. Uzun yollarda 130-140 ile tepeyi tırmandığımızı bilirim. VW'nin 1.6 TDİ'si kadar performanslı olmasa da aracı çok rahat götürebiliyor. Şimdiden hayırlı olsun :)
  • bende 2011 1.4 d4d dizel otomatik corolla vardı 3 ay önce felan sattım. dizel alınacaksa kesilikle düz vites alın multimode yarı otomatik vites rezalet.
  • Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Hocam ariza cikarmasi konusunda kimse kesin bisey soyleyemez zaten 10bin kilometrede bir yag degisimi yapiliyor birazda sansa kalmis ileriye donuk arabanin beynide bozulabilir,aniden yoldayken arabanin biryerinden sesde gelebilir bunlar olabilicek durumlar ama arabaya baktiginiz surece büyük masraflara yol acacagini sanmiyorum.Yagini suyunu kontrol ederek kullanabilirsiniz.İstiyosaniz bir rota sokun eksikleri varsa soylerler.(NEW YORK TAKİPTEYİM TANİMİSSİNİZ BELKİ HOCAM.)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.