Şimdi Ara

2011 Ekim Sigara Zam sonrası yeni sigara paket fiyatları (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
7.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Siz de sigara icmeyin
  • bir makalede okumuştum. geliri arttırmak için sürekli vergi arttırmak bir süre sonra insanların kaçak mal kullanımına, gelirini devletten sakmalaya yönlendirir. sonra dimyata pirince giderken, evdeki bulgurdan olursunuz.
  • Geçmiş olsun
  • İstanbul Anadolu yakasında kacak satan yer ?
    Winston gibi bir sigaraya 7.5 vermek cok koydu valla. Başladığımda 3bucuk civarındaydı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yurt dışındayım. kasımda türkiyeye geliyorum. bir karton marlboro alsam türkiyede satabilir miyim sizce
  • Bizim pazarda paketi 2.5 liraydı belki 3 olmuştur :)
  • Beyler HASTA MISINIZ lan siz . İsteyen bırakır isteyen bırakmaz size mi kaldı milletin sağlığı ? Tek sigaraya zam geldi sanki millet sağlığınız daha önemli gibi şeyler söylemeye başlamış. Sizene lan benim sağlığımdan sanane.
    Arabaya da zam geldi adam diyor fiata binin senin ben a



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RiverStyx -- 17 Ekim 2011; 15:57:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Canhatti

    İstanbul Anadolu yakasında kacak satan yer ?
    Winston gibi bir sigaraya 7.5 vermek cok koydu valla. Başladığımda 3bucuk civarındaydı.


    ALTUNİZADE GOLD PC YANINDA DEVAMLI TAKILAN BİRİ VAR GERÇİ SİGARASI TAT OLARAK HİÇ BİRBİRİNİ TUTMUYOR YA NEYSE BİLGİNİZ OLSUN
  • Türkiye’de 2008 yılından bu yana Hükümet ciddi bir şekilde sigaraya savaş açtı. Bunun ana nedenlerinden biride toplumda artış gösteren akciğer kanserini önlemek.

    Hükümet 2009 yılından itibaren sigara kullanımını azaltmak için sigarada yüksek vergilendirme modelini geçti.. 2009 yılından sonra Türkiyede en ucuz orjinal sigara 4.50 tl oldu. 2011 yılının Ekim ayına geldiğimizde yapılan son vergi artışı ile pardon güncelleme ile en ucuz içilebilir sigara 6.50 tl’ye yükseldi. Yani günde 1 paket sigara içen bir tiryaki en ucuz sigarayı tüketme durumunda ayda 190 tl’si sigaraya gitmiş olacak.

    Hükümet tiryakinin bu durumu göze alamayarak sigarayı bırakacağını düşündü. Bir yerde haklıydıda ve normal şartlara göre sigarayı bırakma oranı arttı. Ama gel gelelim Türkiyede Akciğer kanserine yakalanma oranı 2009 yılından bu yana çok hızlı bir şekilde artmaya devam etti. Tıp dünyasının tahminlerinden daha hızlı artıyordu kanser oranı.

    Hükümetin hiç akıl edemediği birşey olmuştu. Türk tiryakileri bağımlılıklarından kolay kolay vazgeçemiyordu ve onlarda cebini deleceklerine ciğerlerini delmeyi tercih ettiler. Piyasada en ucuza satılan sağlık standartlarını dibe vurduran kaçak sigaraya başladılar. Kaçak sigaralar dünyada bulunabilecek en ucuz ve kötü tütünden yapılmaktadır. Hatta bazen içlerinden çam kabuğu çıktığıda söylenmektedir.

    İşte ustaların ustası Recep usta herşeyi düşünmüştü ama kaçak sigarayı akıl edememişti. Vatandaşı eskiden ucuz ve kaliteli sigara içerken kanser oranı düşüktü. Ama yaptığı zamlar sonrasında vatandaşı en kötü en kalitesiz terörist sigaralarına kaldılar. İçtikleri sigaranın parası oğullarına kurşun olarak dumanıda kanser olarak geri döndü.

    Aslında bütün bunlara bir komplo teoristyeni olarak yaklaşırsak Akp aslında vatandaşının sağlığını düşünmüyordu diyebiliriz. Akp sadece pkk’nın para kaynağını artırmak için sigaraya zam yaptı diye düşünülebilir. Yani düşünmekte yanlış olmaz vatandaşının sağlığını düşünen bir hükümet sokaklarda kaçak sigara satılmasına engel olur. Ama nerde polisler bile gidip kaçak sigara alıyor. Büyükşehir belediyesinin önüne bile kaçak sigara tezgahı kuruluyor.

    İşin özü sayın okurlarımız. Son zamlardan sonra Türkiye’de satılan her 5 sigaradan 4′ü kaçak sigara olacak ve 2012 yılında Türkiyede akciğer kanseri oranı %25 artıcak bunu size garanti edebilirim
    ____________________________________________________________________________________________________________________________

    Not : Alıntıdır.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.