Şimdi Ara

2010 model dizel fiat bravo otomatik vites hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar

    konular içerisinde aradım taradım ama hep eski model bravolar ile ilgili genel bilgilere ulaştım.

    2010 model bravo almayı düşünüyorum. temiz bir tane buldum
    dizel ve de otomatik vites...120 hp lik lerden...araba özellik olrak full seviyede...
    ancak etraftan duyduğum aslı astarı olup olmadığını öğrenemediğim haberlere göre otomatik şanzıman ve dizel araç uygunluğunda sürekli sorunlar yaşanıyormuş...fiat ın otomatik şanzımanında böyle bir sorun var mıdır? wolkswagen in DSG şanzımanları için çok iyi oluyor diyorlar bu konuda bana yardım eder misiniz?
    Fiat bravo otomatik vites alırsam sorun yaşar mıyım?



  • bulduğunuz aracın fiyatı ne kadar?
  • Fiat'ın Dualogic otomatik şanzımanı sorunsuz. Ben 3-4 ay önce aldım. Almadan önce Dualogic şanzımanın sorunlu olup olmadığı hakkında oldukça çok araştırma yapmıştım.
  • Ocakta dualogic dizel bravo aldık,şimdiye kadar inişte çıkışta bir problem yaşatmadı.
  • Sorunlu lafı gerçeği yansıtmıyor..Dualogic şanzımanın şu ana kadar "kronik" diyebileceğimiz,masraf çıkartan yada yolda bırakan genetik herhangi bir sorunu yok (kaldı ki 2010 model araç zaten garanti kapsamında ve 300-400 TL'ye 2 yıl daha uzatabilirsiniz bu garantiyi) Ancak yarı otomatik daha doğrusu "robotize" şanzımanların genel karakteristiği olan ve çift kavramalı DSG'ye veya Renault'un EDC'sine göre yada klasik otomatiklere göre kendini hissettiren tarafı belki ilk vites geçişlerinde hafif bir sarsıntı olması,buna 308'lerin Auto6R si de dahil FIAT'ın Dualogici de dahil Toyota'nın M/M şanzımanı da dahil..Bu sarsıntı rahatsız edici düzeyde değil,ilk zamanlarda belki alışmanızı gerektirir ama vites geçiş aralıklarını öğrenip tam o anda ayağınızı hafif gazdan çekerseniz (manuel vitesli araçlarda örneğin vitesi 3'ten 4'e atarken nasıl bir an için ayağımızı gazdan çekiyorsak aynı o şekilde) sarsıntı falan kalmıyor..Yani sistemin dilini öğrenirseniz çok keyifli bir şanzıman Dualogic ve tekrar söylüyorum sorunsuz




  • Sizleri Bravo forumuna da bekleriz...

    http://forum.donanimhaber.com/m_21564253/mpage_38/key_/tm.htm


    :)
  • Bora_T arkadaşın da dediği gibi robotize olan yarı otomatik şanzımanlarda vites geçişlerinde ayağınızı gazdan hafif çekmeniz gerekiyor. onun dışında benim de araştırdığım kadarıyla dualogicde kronik bir sorun görünmüyor. ama şahsım adına vites geçişlerinin sarsıntılı olması benim hoşuma giden bir şey değildir. eğer siz benim için önemli değil derseniz bravonun o modeli çok güzel bir araç.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.