Şimdi Ara

2007 model Viano 5 kişilik aileye nasıl olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Biz 3 kişilik bir aileyiz, eşim oğlum(10yaş) ve ben. Şimdi 2 kız bebek daha bekliyoruz, Allah izin verirse 4-5 ay sonra dünyaya gelecekler. Toplamda 5 kişilik büyük bir aile olacağız.

    Benim şuan ford mondeo aracım var, ama bebişler de gelince oğlum önde otursa bile arkada 2 tane oto koltuğu/puset ve hanım sığmayacak, sığsada çok konforsuz alacak.

    Günlük kullanımda işe falan giderken şirket aracı kullanıyorum. Normalde hafta sonları ve tatillerde kendi aracımı kullanırım. Şu halde: ben 2007 - 2009 model Mercedes Viano ambiente kısa almayı düşünüyorum. Yakıtı 11/7 litre diyorlar. Zaten benim 2.0 benzinli mondeo da o kadar yakıyordur. 5+1 viano ya ne dersiniz? sizce alınır mı? Daha önce bu araca hiç binmedim, arkası rahat mıdır? Doblo, kangoo gibi arkadaki insanlar zıplaya zıplaya mı gidiyordur? Ses çok fazla mıdır? 50-60 bin tl verilir mi bu araca?
    Bu arada ben 1. köprüyü neredeyse hiç kullanmam, hep 2 den geçerim. Aracı seçerken vergi ve muayene avantajı için Kamyonet mi, minibüs mü yoksa otomobil ruhsatlı olanı mı seçmeliyim? Araştırmama göre bazıları 9+1 ruhsatlıymış ve muayenelerde tırım tırım koltuk arayıp arabaya takıyorlarmış, bu konu nedir? Ruhsat 6+1 ise ve bende 5+1 koltuk varsa muayenelerden geçemez miyim?

    Anlıycağınız kafamda deli sorular... Bilgi verebilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler...

    Edit: Ben MPV tarzı araçlara sıcak bakamıyorum. Birisi bana 2 bebek bir de annenin arkadaki 5 koltukta nasıl rahat bir yolculuk yapacağını açıklayabilir mi? 3 kişi yan yana oturacaksa Mondeo kraldır. Yok bebişlerden birini en arkaya atacaksak annesi nasıl müdahale edecek? Bilemiyorum bana küçük bebekli aileler için MPV saçma geliyor. (Renault Espace ve Chrysler Grand Voyager dışında bunlarda koltuklar dönüyor ama araçların piyasası hiç yok. 4. çocuğum olmasın :))

    Bu arada seyahatlerde 2 tane bebek arabası, Eşimin benim ve 3 çocuğun eşyaları, muhtemelen oğlumun bisikleti gibi bagaj gerektirecek yükleri de unutmamak lazım.

    Bide hiç ilgisi yok ama eğer bu viano yu alırsamhttps://www.sahibinden....ano-2007-387467229/detay bunun arka bagaj kapağını elektrikli yaptırabilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatcet -- 22 Mart 2017; 14:51:19 >







  • Arkadaşlar hiç mi bilgi verecek yok?
  • Başlık yanlış olmuş. Mercedes Viano mu VW Caravelle mi falan yazsan aşağıda var gücüyle çarpışan insanlar aracı her yönüyle yorumlayan mesajlar olurdu. Umarım yine de kullanıcı denk gelir de yorumlar. Viano benim gözümde sınıfının en şık aracı. Hiç kullanmadım 1 kez kısa süreli bindim o kadar, gerçekten etkileyici bir tasarımı var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yine de kalabalık aileler için en mantıklı seçenek mpv araçlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Salt 5 kişilik bir aile için panelvan tarzı aracın çok fazla olacağını düşünüyorum açıkçası.

    Her ne kadar MPV düşünmüyorum deseniz de, şu araçları bir inceleyim derim.

    BOYASIZ 2009 TOURAN 1.6 102 HP FUNCTION YETKİLİ SERVİS BAKIMLI
    İlan No: 406202878
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-boyasiz-2009-touran-1.6-102-hp-function-yetkili-servis-bakimli-406202878/detay

    Ya da kompakt SUV bakabilirsiniz. Bu tür araçlarda bana göre en önemlisi orta şaft tünelinin olmaması veya çok küçük olması. Şaft tünelinin olmaması özellikle oturacak 3. kişinin konforunu olumlu anlamda gerçekten çok büyük şekilde etkiliyor. Kisi sıkısmadan, ayaklarini kaldirmak zorunda kalmadan yolculuk yapabiliyor.

    2. SAHİBİNDEN 2006 MODEL ORJİNAL CRV
    İlan No: 406120575
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-2-sahibinden-2006-model-orjinal-crv-406120575/detay

    Biz de 5 kişilik aileyiz (ancak en küçüğümüz 22 yaşında) ve 2005ten beri biz bu kasa crv'ye kasaya sahibiz, şükür hiç bir sıkıntısını görmedik. Suyunu yağını koy japonlarından. Şaft tüneli olmaması, ortada ufak bir masanın olması, genis yukleme agzi ve bagaj hacmi gibi özellikleriyle çok rahat. Fotografta goruldugu uzere, biz kendisini bazen is icin bile kullaniyoruz. Artı olarak, cogu kisi bilmez bu kasa cr-vlerin bagaj altından katlanabilir portatif masa çıkıyor, tam mangallık.

    2007 model Viano 5 kişilik aileye nasıl olur?

    Bagajda dediğim masanın altında stepnelik yer var ancak stepne bagaja asılı oldugu için bu alan simit tüp için çok kullanışlı. Dolayisiyla bagaj alaninin daralmasi gibi bir olay olmuyor.

    İlanlarla bir alakam yok, yanlış anlaşılmasın. Sadece örnek olarak koyuyorum. Ayrica hakkinda cok bilgim yok ama alternatif olarak Fiat Freemont'lara da bakabilirsiniz.

    Ne alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun diyorum, çocuklarınzin da vatana millete hayırlı evlatlar olmasını dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Type R -- 25 Mart 2017; 18:43:31 >




  • İlk defa duyuyorum.Aynı anda 2 tane çocuğa gebe kalınabiliyor mu ? Çok enteresan,sezaryen olur galiba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    İlk defa duyuyorum.Aynı anda 2 tane çocuğa gebe kalınabiliyor mu ? Çok enteresan,sezaryen olur galiba.

    Selam Kardeş, ikiz-üçüz- hatta bezi gebelik hiç duymadın mı? İkiz kardeş falan??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    İlk defa duyuyorum.Aynı anda 2 tane çocuğa gebe kalınabiliyor mu ? Çok enteresan,sezaryen olur galiba.

    ikiz bebekler farklı zamanlarda doğuyor sanıyordun galiba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Type R

    Salt 5 kişilik bir aile için panelvan tarzı aracın çok fazla olacağını düşünüyorum açıkçası.

    Her ne kadar MPV düşünmüyorum deseniz de, şu araçları bir inceleyim derim.....


    Ne alırsanız alın şimdiden hayırlı olsun diyorum, çocuklarınzin da vatana millete hayırlı evlatlar olmasını dilerim

    Merhaba Type R,

    Çok güzel bir açıklama yapmışsın. Fakat hafta sonu evde test yaptım, bebişlerin oto pusetlerini mevcut Ford Mondeo ma koydum ve eşime yanlarında oturmak için sadece 40cm falan alan aldı. Kımıldayamaz bile... Çocuklara çantadan su çıkartmak istese hareket edemez. Yani yan yana oturmaları çok zor. En iyisi karşılıklı oturmak, biz yazları uzun yol çok yaparız, yan yana olurlarsa bize çile olur, dahası dır dır dan bana çile olur.

    Ben sanırım kararımı verdim, en kısa sürede 55-65 bin tl civarı Viano alıcam. 6+1 Otomobil ruhsatlı, Kısa yada Orta şase ambiente, mümkünse 2008 model çok yol yapmamış :)


    Edit: yazım hatası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatcet -- 27 Mart 2017; 13:33:51 >




  • KaSaTuRa. kullanıcısına yanıt
    Evet kasatura bey dna kromozom ayni oldugundan prototip olarak gene birbirinin aynisi oluyor. Yalniz ikisi ayni anda dogamaz , rahim gecisi elverisli olmaz sezaryan gerekir. Yalniz baktigimda 3 uz 4 uz falanda varmis insan nasil catlamiyor hayret. Bekarlik iyi memur olmadiktan 3 bin tl uzeri kazanilmadiktan sonra evlenilmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam oncelikle simdiden hayırlı olsun ne alıcaksanız ama daha once 2005 model kısa şasi Viano aracımız vardı..Karşılıklı koltuklu toplamda 7 kişilik..araç gercekten konforlu,işlevsel ve rahat rahat gerek sizlerin gerek cocuklarınızın esyalarını koyup içinde hanımızın cok rahat bebeklerle ilgilenebilcegi alana sahip..yalnız arabadan bahsedicek olursam,birazcık trim sesleri var..Mercedesin binek konforunu ve kalitesini kesinlikle beklemeyin..hee tabiki sınıfına gore oldukca iyi kalitede yinede..arac cok savurgan bir yapıya sahip,virajlarda tedirgin ediyodu ama normal kullanımda sıkıntı cıkarmaz cok..Caravelle o konuda daha iyi diyolar,bilmiyorum ama kullanmadım..yakıtı sehir icinde 10-12 arasıydı..limitlerde kullanırım diyosanız cok keyifli bir arac ve fazlasıyla islevsel bunuda yine belirteyim..normal bakımları dısında da hicbir sorun cıkarmamıstı bize..ayrıca airmatic var bu araçlarda,arka tarafta körüklü sistemle otomatik yuksekligini ayarlıyo arabanın yoldaki durumuna gore..sistem guzel ama bu arabalarda kronik sorun oldugu soylenirdi vede maliyetli galiba..bizde sorun olmadı ama alırken mutlaka iyi bakın..motor olarak çekişi vs gercekten cok tatmin edici ayrıca..ve touran oneren olmus,2010 model Touran a da sahip olduk..normal 5 kisi seyehat edilcekse ideal ve binek konforlu arac ancak arkada iki bebek ve hanımız olunca kesinlikle Mondeo ya gore fazla bir artı sunmayacak size..kaldıki mpv ler Turkiye piyasasında alım satımı zor..diyceklerim bu kadar hocam,tekrardan hayırlı olsun insallah ne alıcaksanız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sedatcet kullanıcısına yanıt
    Karariniz hayirli olsun hocam.



    Eger Mercedes harici baska bir marka dusunurseniz Fiat Scudo'lara bakmanizi oneririm. Otomobil ruhsatli olanlari mevcut, ustundeki motor kendini kanitlamis fiat dizeli ve fiyatlari da cok uygun. Tam bir f/p araci diyebilirim.



    Guzel bir pazarlikla soyle birsey fena olmaz sanki: V.İ.P FUL PAKET ACİL SATILIK

    İlan No: 408375541

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-fiat-v.i.p-ful-paket-acil-satilik-408375541/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kısa şasi alabilirsiniz,hem şehir içi daha rahat edersiniz,hemde daha ekonomik.5 kişiye hayli yeter kısası da.MPV önermeye geldim ancak kararınızı vermişsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, kararımı verdim ama henüz bir şey almadım,önümde Allah izin verirse daha 4 ayım var.

    Scudo da fena değilmiş, ama 45-55 bin verip fiat alacağıma Mercedes alırım daha iyi gibi geliyor bana. Aslında en beğendiğim araba Renault Espace. bence müthiş bir araç ama 2. eli hiç yok neredeyse. :(

    Scudo Viano dan daha az yakıyor, ama neredeyse uzun şasi olan kadar boyu var ve buna rağmen içi daha küçük. (sanırım bagajı çok büyük) Viano nun orta kasasından bile 15 cm uzun... Donanımda vianonun yanına bile yaklaşamaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    Evet kasatura bey dna kromozom ayni oldugundan prototip olarak gene birbirinin aynisi oluyor. Yalniz ikisi ayni anda dogamaz , rahim gecisi elverisli olmaz sezaryan gerekir. Yalniz baktigimda 3 uz 4 uz falanda varmis insan nasil catlamiyor hayret. Bekarlik iyi memur olmadiktan 3 bin tl uzeri kazanilmadiktan sonra evlenilmez.

    Konu dağılmasın ama 3-5 bin yetmez, hele bide ödediğin kredi falan varsa...

    bu arada çoklu gebelik bir hayli zor, eşimin ağrısı sancısı bitmiyor. Bizde burada keyfimize araba bakıyoruz




  • Selam arkadaşlar yaklaşık iki ay önce viyano aracımı aldım çok memnunum sadece 140'tan sonra içeri çok ses alıyor gerçi 140 üzerine çıkma şansını çok fazla bulamadım zaten kalabalık dolaştığımız için. 5+1 vip Viano Ambiante activity, çift sürgülü kapı ve webastolu falan. Araçta en çok webastonun uzaktan kumandası hoşuma gitti. Araca binmeden 20-30 dakika önce çalıştırıyorsun ve soğuk havalarda aracın içini ve motoru ısıtıyor. İstersen hergün belli saatler için zamanlıyabiliyorsun bile. Çok güzel araç.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.