Şimdi Ara

2006 Toyota Yaris Blue İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,


    17.10.2014 tarihinde 98.000 km de almış olduğumuz 2006 Model Benzinli Blue donanımlı Yaris'in incelemesini paylaşmak istedim. Araç şuan 103.500 km de 10 ayda sadece 5.500 km. yapıldı. Düz bir araç extra özellik yok. İlk incelemem olacak hatam varsa düzelteyim, kendi fotoğraflarını forumun nazarı üstüne koymuyorum. Geçen sene diğer aracın yol bilgisayarı fotoğrafını koydum arabaya köpek çarptı

    Donanım ve Güvenlik;

    Bu konuda pek bir şey söylemeyeceğim 2 adet hava yastığı var, ABS ve klima var. Arka koltuklarda isofix bağlantı noktaları mevcut.

    Ön 2 cam elektrikli sadece şoför camı otomatik. Yol bilgisayarı depodaki yakıt ile yapılacak km yi gösteriyor.

    Dış Tasarımı;

     2006 Toyota Yaris Blue İncelemesi

     2006 Toyota Yaris Blue İncelemesi

    Aracın sadece önden ve yandan görülen tasarımını beğeniyorum ancak arkasını malesef beğenmiyorum. Sanki devam eden üretimi ortadan bıçakla kesilmiş gibi bir görüntüsü var. Bu durumu bir sonraki kasada biraz daha azaltmışlar ve daha hoş görünüme kavuştu. O anki durumda eve ikinci araç gerekli olduğu için alındı, hem temizini hemde maddi açıdan zorlayacağı için bir sonraki kasayı eledim.

    İç Tasarımı;

     2006 Toyota Yaris Blue İncelemesi

    Direksiyonun önünün boş olması başlarda rahatsız etse de sonradan alışıyorsunuz ve ferah bir hava katıyor. Araçta kör nokta yok diyemem ama cam büyük olduğu için oldukça az. Ön koltukları inanılmaz geniş ve tavanı yüksek. Aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi ön koltuğun üst tarafı kambur şeklinde bu şoföre ferahlık veriyor.

     2006 Toyota Yaris Blue İncelemesi

    Ancak aynı şeyleri arkada oturanlar için söyleyemeyeceğim, arka koltuklar tahta sandalye gibi dik duruyor ve her ne kadar ufak kavis olsa da oturunca pek fark edilmiyor, kanepe gibi düz olduğu için bel ağrısı çekenlere 10 numara :) Arka koltuklara 3 yetişkin rahat şekilde oturabilir. Arka koltuklar hareketli bagaj hacmi genişletilebiliyor. Ayrıca 3 lü koltuğun 1 tane ve 2 tane olarak ayrı ayrı gruplandırılarak yatırılıp bagaj hacmi artırılabilir. Ön camı geniş ve arkaya doğru hafif uzantısı olduğu için bunaltıcı olmuyor.

    Aracın her tarafında saklama gözleri var, ön konsolda 4 tane 1.5 litre suyun girebileceği yerler var 2 tane altlı üstlü açılan torpido ve kapı altlarındaki saklama gözleri mevcut. Ayrıca sağ ön koltuğun altında çekmece var (geçen hafta fark ettim).

    Kapılar gayet tok ses ile kapanıyor. Özellikle arka kapıyı kapatınca "hart" diye oturuyor.

    Motor ve Performans

    1.3 ve 87 beygir 5 ileri manuel 122 Nm torklu 4 silindirli benzinli motoru var 970 kg. toplam ağırlık. 5. vites 3000 devirde 103-105 arası gidiyor. 0-100 içinde 4 yetişkin varken 14.2 saniye olarak ölçtüm. Son hız denemedim ancak 160 a kadar çıktım problem yok belki biraz daha gidebilir. Performans isteklerini kendi çapında karşılıyor, muadillerine göre daha atak bir araç. Ön cam dik konumlandırıldığı için hızı oldukça belli etmekte. Direksiyon şehir yumuşak, şehirler arasında sertleşiyor yolda gezinme problemi yok. 4 yetişkin ile rampalara 1 alt vites ile girerseniz sabit hız ile çıkıyorsunuz. Ön frenler disk arkalar kampana şeklinde. Frenleme performansı orta seviye, lastiklerinde etkisi büyük ince tabanlı 175/65/14 olmasına bağlıyorum bu durumu. ABS devreye girdiğinde içeriden hissediliyor.

    Yakıt

    Benzin deposu 45 litre. 2 yetişkin boş bagaj ile klima kapalı 120 nin altına düşmeden seri şekilde gidildiğinde 6 litre yakıyor. Ancak başka testimde 2 yetişkin ufak bagaj varken ortalama 100 km ile 4.5-4.8 arası yakıyor bence ekonomik. Anadolu şehirlerinde orta şekerli kullanımda 6-6.5 litre ortalaması var. Sürekli yüksek hızda ne yapar bilmiyorum hiç denemedim.

    Bana göre aracın eksileri;


    -Japon klasiği içerisine ses alıyor.
    -B sınıfı olduğundan olsa gerek oturaklı gelmiyor.
    -Vites başlığındaki gümüş renkteki kaplama soyuluyor.
    Bunların haricinde kronik bir sorunla karşılaşmadık.
    -Arka kapıların çok ince olması.

    Artıları;

    -Az yakıyor.
    -Yol tutuşu orta seviye.
    -Kliması yeterli derecede ısıtıp-soğutuyor.
    -Saklama gözleri fazla.
    -LPG ile uyumlu (gerek duymadım henüz)


    İlk inceleme yazımı yazdım, hatalarım olduysa affola.
    Bu aracı almadan önce her soruma itina ile sıkılmadan cevap veren "otomobilci_x ve dkerem2" teşekkürler.

    Saygılarımla.



  • Aracınıza kazası belasız iyi günlerde binin. Bu arada oldukça objektif bir yazı olmuş tebrik ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu araçta yüklü iken frenlerin yetersiz kaldığını duymuştum, bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?
  • Hayırlı olsun hocam.Ben bu arabanın fiyat performans olduğunu düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    Aracınıza kazası belasız iyi günlerde binin. Bu arada oldukça objektif bir yazı olmuş tebrik ederim.

    Olabildiğince objektif olmaya çalıştım, teşekkür ederim hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Haketmedim

    Bu araçta yüklü iken frenlerin yetersiz kaldığını duymuştum, bu konu hakkında bilgi verebilir misiniz?

    Babamla da bu konuyu konuşmuştuk ilk aldığımız zamanlar. Diğer kullandığımız araçların tabanları geniş olduğu için bize öyle geliyor olabilir şeklinde ortak kanıya vardık. Şuana kadar 6 yetişkin ve bagaj ile sıkıntı çıkmadı gayet bastığım gibi durdu. Hatta ilçede dik bir rampada hem inerken hem de çıkarken ani fren yapmam gerekti ikisinde de hiç bir problem yaşatmadı. İncelemede dediğim gibi ince taban olması ve disklerde araba ile orantılı olarak küçük olduğundan dolayı olabilir.


    @Klorf Teşekkür ederim hocam daha iyisi sizlerin olsun inşallah. Aynen dediğiniz gibi f/p ürünü ve az yakmasıyla memnun ediyor.
  • 3-4 sene once anneme almistik otomatik olanini. Ailece kullandigimiz ilk otomatik vites arabaydi ve cok severek binmistik. En iyi yonu icinin ferah olmasi gibi gelmisti bana. Biz 30.000 km de almistik. Annem cok kullanmadigi icin bir sene sonra 36000 km de satip daha yeni bir pug 207 almistik ama cok pisman olduk. Hayirli olsun guzel araba tercihi. Iyi gunler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben TSK ederim. O kadar az biliyorsanız zaten lpgye gerek yok. Bu arabanın en kötü yanı bence koltuklari. 2011 modeline bindim b segmentinin en kötü koltuk pperformansına sahip diyebilirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dkerem2

    Ben TSK ederim. O kadar az biliyorsanız zaten lpgye gerek yok. Bu arabanın en kötü yanı bence koltuklari. 2011 modeline bindim b segmentinin en kötü koltuk pperformansına sahip diyebilirim.

    Aynen hocam az biniliyor çoğunlukla kapalı garajda duruyor bu nedenlerden ötürü LPG şuan düşünmüyoruz. Arka koltukta pek oturan olmuyor olursa da onlar düşünsün artık

    @luminator Teşekkür ederim hocam. Bunun otomatiğini kullanmadım ama manueli hoşumuza gidiyor nakite sıkışmadıkça satılmaz gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.