Şimdi Ara

2003 model Alfa 156 selespeed problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. aracımda ilk çalıştırdığımda hareket ettikten sonra 1. vitesteyken göstergede birden 3. vitese geçiyor sonra tekrar 1.(1-3,1-3,1-3) şeklinde ekran seri bi şekilde vites değiştiriyor.vitesi tutturamayıncada boşa atıyor. bu durum 2-4 arasında da yaşanmaya başladı. servise götürdüm sağlam bi ustadır kendisi 20 yıldır alfa ustası makineye bağladı arıza falan hiç bişey yok. aracı kullandı test etti gayet güzel,gördüğüm en iyi selespeedlerden hatta dedi :D oda şaşırdı tabi bnm şikayetime.. herşey normal.. ikamet ettiğim yer baya soğuk ankaranın en tepe yüksek yerlerinden.ustanın dediği verdiğim tek ihtimal yağ donma yapabilir robot donabilir ondan olabilir diyo.. aracını 5 6 dakika iyice ısıt öle hareket et dedi. eyvallah oda sorun değilde bugün bindim aracıma ısıttım 5 dakka hareket ettim sonuç yine aynı.. Bugun tekrar gorustum kendisiyle telden aku baslarini sok sabaha kadar beklesin beyin karismis olabilir dedi.çok can sıkıcı. bu durumla daha önce karşılaşan oldumu yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cngmtj -- 6 Kasım 2011; 21:57:46 >







  • Arkadaslar dun aksam aku baslarini sokmemi istedi ustam. Sabaha kadar dursun oyle dedi. Sabah taktim calistirdim suan hic bisey yok aracta. Vites gecisleri gayet guzel. Ustaya sonucu bildirdim sorun elektiriksel dedi. Carsamba goturcem bakiyim sonuclari yazarim. Ama o zmna kadar bu durumla karsilasan olduysa paylasimlarini bekliyorum...
  • bugün araca tekrar baktık ustayla. sorunun kesinlikle elektirik akımıyla alakalı olduğunu söyledi. aracın bi kaç soketine ilaçlı fısfıs sıktık iyice temizledik oksitlenmeden dolayı oluyomuş kopukluk.sonrasında yaklaşıkk bi 60 km yol yaptım maşallah daha tık yok.eğer ki tekrarlarsa ki insallah yapmaz şaselerdeki elektiriğe kadar tüm elektirik tesisatını elden geçiricez... şimdi arkadaşlar sorumu değiştiriyorum selespeed kullanıcısı olupra elektirik fislerinde oksitlenme yaşayan ve sonucunda olağandşı problemler yaşayan oldu mu? şuana kadar yazdıklarıma cvp veren olmadı RİCA EDİYORUM BİLGİleRİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SeVİNİRİM
  • Selamlar. alfistiturkey'de buna benzer problemler okumuştum. Aynen deidğiniz gibi soketlerdeki oksitlenmelerden dolayı olan şeyler de vardı bunlar arasında. Umarım bir daha sorun yaşamazsınız. 156 çoook özel ve kendini özleten bir araç.
  • Ben de selespeed araç var. Benzer bir problem bende de vardı. Şöyleki aracın sigortası attı. Allahtan yolda değildim. Arabayı durdurup yeniden çalıştırdığımda oldu. Vites N de kaldı. Hiç bir şekilde vitesi geçiremiyorsun ne ileri ne geri. Benden önceki sahibinin de başına gelmiş. Meğerse çok basit birşeymiş. Fren lambalarını kontrol eden sigorta atmış. Aynı sigorta vitesi de kontrol ediyor. Onu değiştirince düzeldi. Sigortanın takıldı yerdeki temas yeri içeri göçükmüş biraz. Onu düzeltti dışarı çekti falan sigorta tam otursun diye. Şu an bir sorun yok allaha şükür. Sigorta sistemiyle de alakalı olabilir yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scudetto

    Selamlar. alfistiturkey'de buna benzer problemler okumuştum. Aynen deidğiniz gibi soketlerdeki oksitlenmelerden dolayı olan şeyler de vardı bunlar arasında. Umarım bir daha sorun yaşamazsınız. 156 çoook özel ve kendini özleten bir araç.

    Kesinlikle cok ozel dostum. Cok seviyorum arabami ve yolda gordugum her alfayi... Sorun duzeldi arkadaslar problem soketlerdeki oksitlenmeden kaynaklanmis. Toz kadar bi oksitlenme bile oldugunda sapitabiliyor arac. Soketleri wd40la temizleyince Cok sukur duzeldi.. Allah kimsenin tekerine tas degdirmesin sorunsuz binmeyi nasip etsin hepimize rabbim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tigger_agc

    Ben de selespeed araç var. Benzer bir problem bende de vardı. Şöyleki aracın sigortası attı. Allahtan yolda değildim. Arabayı durdurup yeniden çalıştırdığımda oldu. Vites N de kaldı. Hiç bir şekilde vitesi geçiremiyorsun ne ileri ne geri. Benden önceki sahibinin de başına gelmiş. Meğerse çok basit birşeymiş. Fren lambalarını kontrol eden sigorta atmış. Aynı sigorta vitesi de kontrol ediyor. Onu değiştirince düzeldi. Sigortanın takıldı yerdeki temas yeri içeri göçükmüş biraz. Onu düzeltti dışarı çekti falan sigorta tam otursun diye. Şu an bir sorun yok allaha şükür. Sigorta sistemiyle de alakalı olabilir yani.

    Ya bu selespeedlerin elektirik aksami cok cok hassas. Ufacik biseyden olagandisi seyirler cizebiliyo arac. Bizlerde korkuyoruz haliyle yok sanzuman mi sikintili, yok mekanikte masrafli bi bozukluk mu var... İnsan tirsiyo :)




  • sadece bu arabalarda değil, neredeyse hepsinde aynı artık. bütün kablolar çok önemli, beyin her daim bilgi topluyor. en ufak aksilikte bütün herşey karışıyor. motor yıkatmıştım, arabanın herşeyi sapıtmıştı. kabloları söküp temizlediler, düzeldi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.