Şimdi Ara

20000-30000 arası araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar , 20000-30000 tl aralıgında öncelikli olarak benzin li az yakan bir araç bakmaktayım. Ailece kullanacağımızdan otomatik vites olmalı. Benzinli otomatik ford focus 2012 1.6 motor gibide 12-13 lt yakmaması lazım. Bundan dolayı 1.4 ve 1.2 motorlu araçlara bakıyorum. İlk aracım olacak ve tam olarak şoförlüğü bu arabada öğreneceğim.
    Aradığım özellikler :

    Otomatik veya triptonik vites arıyorum.
    Benzinli olursa öncelikli tercihimdir. Benzin/lpg ve dizel sonraki seçenekler olarak düşünmekteyim. Dizelin bakım fiyatının farkı ve lpg uygun yapılmadıysa motora verdiği zarardan dolayı ikinci seçenektedir.
    Geniş araçdan ziyade küçük-orta boyutlu araçlar tercihimdir.
    Yüksek km olmazsa daha iyi olur.
    Ağır hasar ve pert kaydı olmamalı. (örn : Az hasar var diyen biriyle gorüşmüştüm sadece arkası molotof atılıp yandı demişti)
    Uzun süreli kullanım düşüncesindeyim.


    Bu tarzda arama yapınca toyota corolla sol , mitsubishi colt , opel corsa ,chevrolet aveo gözüme çarpıyor ancak fiyatlar %20 ve %30 şişmiş olarak görüyorum. Bu fiyat aralığında düzgün araç bulmak biraz zor gibi geldi bana :(

    Şimdiden herkese teşekkürler ederim.







  • Tavsiyem fiat punto. Hem az yakar. Hemde acemi olduğun için parçası pahalı değil ve kolay bulunabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corsa alınabilir.
  • Tercihim opel corsa tarafına dogru kayıyor ama chevrolet kafamı kurcalıyor. Yedek parça fiyatları opelde nasıldır. Corsaların 1.2 veya 1.4 lerin tüketimlerini tam olarak ne kadardır. Arka camlar otomatik olmasını istiyorum Bu kadar paraya otomatik olmamasını garip karşılıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fukarakoala
    Tercihim opel corsa tarafına dogru kayıyor ama chevrolet kafamı kurcalıyor.

    Chevrolet düşünürseniz cruze tavsiye derim.

    Sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chevrolet-ertemel-autopia-dan-servis-bakimli-sadece-68-bin-km-de-208121402/detay
  • Yedek parça olayı nedir hocam? Sürekli kaza mı yapacaksınız? Acemi olduğunuz için zaten dikkatli sürersiniz, kaza filan yapmazsınız rahat olun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3,14159265358979323846264

    Yedek parça olayı nedir hocam? Sürekli kaza mı yapacaksınız? Acemi olduğunuz için zaten dikkatli sürersiniz, kaza filan yapmazsınız rahat olun.

    Kaza değil bakım ve yedek parçaların ücretleri anlamında idi , 2 firma arasında polen filtresi fiyatlarında bile dağlar kadar fark oluşabiliyor.
  • bence en iyi seçenek 1.4 accent era olur. (otomatiği var mı bilmiyorum)

    motoru çok iyi, zaten taksicilerin en ççok tercih ettiği motor. lpgyle 20 kuruş falan yakıyor performansıda gayet tatmin edici.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    bence en iyi seçenek 1.4 accent era olur. (otomatiği var mı bilmiyorum)

    motoru çok iyi, zaten taksicilerin en ççok tercih ettiği motor. lpgyle 20 kuruş falan yakıyor performansıda gayet tatmin edici.

    2010 yılında hyundai accent ile trafik kazası sonucunda pert ettik. O günden sonra ciddi olarak bir anti accent oluştu bende maalesef :( İ10 olabilir ufak ve şirin.
  • bende grande punto öneriyorum mümkünse 1.3 dizel alın. bakımlarının daha fazla oldugu iddaası tamamen gercek dışı. rutin bakıma 170 tl ödedim. yağ ve tüm filtreler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38F9BBB0B -- 7 Nisan 2015; 22:21:14 >
  • renault twingo aldım ve 70bin km dir mutlu mesuduz

  • fukarakoala kullanıcısına yanıt

    selam üstad 98 twingo easy Benzin 190Bin ne dersin. Beklentim soğuğu kesmesi ve yolda kalmamak. Yakıt ölçtünüz mü siz kaç lt yakıyor şehiriçi

  • bursalıtimsah kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, lpg de 25-30 kurus arası yakmakta benizinde lastik secimi sibop ayarı ile 5. 5-7 lt arası benzini yakalarsınız

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt

    Buyrun 5.5-7 lt arası yakan araçlarda yazılan günlerde ortalama ne kadar yakıyormuş. Matematiğiniz varsa buyrun. Lütfen troll ve yalan paylaşım yapmadan önce bilgi sahibi olmanızı tavsiye ederim. Başkalarının yan hesaplarıyla gelip yorum yapmayın yada arkadaşınızın gazına gelip yalan bilgileri yazmamanızı öneririm.


    Lpg o tarihlerde 4.98tl ise basit matematikle çarparak hesabı yapın ve kullandıgınız cümlelere dikkat edin haddinizi bilin. Burası gelip troll ve toxic yapılacak bir yer değil.


    Toxic olacam derken rezil oluyorsunuz maalesef :)



     20000-30000 arası araç tavsiyesi




  • fukarakoala kullanıcısına yanıt

    Tamamen sallamasyon bir bilgi. Sehirici 7.5-8 litre yakan bir araç. Benzinde o kadar yakıyor. LPG'de üzerine 2 litre daha ekle 10 litre yakar. Sehirdisi da 8-9 litre yakar LPG de. Özetle. O günkü fiyattanda carpsan, bugünkü fiyattanda carpsan yalan yanlış bilgi. Net bilgiyi yazdım ben.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt
    Sikayet edildiniz çünkü edep denilen şeye sahip değilsiniz. Sallamasyon diyorsunuz aracın marka model ve yakıtı bilmedem. Çünkü işiniz trollemek ve toxic insan olmaya calısıyorsunuz. Sizin net bilginiz başka araçlara dogru benim aracım için yanlıs

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fukarakoala kullanıcısına yanıt

    Hocam arkadaşa kızmışsınız ama, şehir içi sizin deyiminizle 5,5-7 Litre benzin tüketen bir araç (Ben 1.0 Turbo benzinli araçla o değerleri yakalayamıyorum), ama çok küçük trafiği az bir şehirde yakalasanız bile LPG benzinden 2 Litre fazla yakar bu doğru değil mi?

  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Onlar birkaç kişi trolleme yapıyorlar kendilerince başka başlıklarda arkadaşlarıyla

    Aracım renault twingo, atiker mikrofast takılı karma yakıt tüketimim kışın lpg de 6.5-7 arasında

    Araç bakımları yapılmıs ve kışlık lastik mevcut.

    Yazın aşağılara çekebiliyorum. Bu yukarıdaki değerleri
    Yazlık/kışlık lastiklerde ve hava şartlarına göre değişiklik gösteriyor.

    Karma tüketim de benzinde saf tüketim kışın 3 yıldır yapmadım. Bir tam depo ile yapmadıkca verilerin doğruluguna inanmıyorum. Lpg kullanım ortalamam dedigim gibi 6.5-7 lt civarlarında karma olarak kışın yazları dahada aşağı çekiyorum. Yazlık lastik ve sıcaklık yükselişinden dolayı.

    En son yüksek lpg fiyatlarında 50-60 kurus arası geziniyordu. Bu gezinim şehir içi ve şehir dısına göre değişiyor.

    Bide sunu farkettim iyi lpg ayarı şart yalovada zeki atiker ve istanbul candan atiker bayileri cok verimli ve çekişi güzel bir ayar yaptılar. Yakıtlarım bu ayarlarla düştü. Çoğu insanın sorunu yanlış ayarlar oluyor genelde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fukarakoala -- 29 Aralık 2021; 9:26:24 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • fukarakoala kullanıcısına yanıt

    Anladım Hocam. Sanırım küçük ve trafiği az bir şehirde yaşıyorsunuz, şehir içi 6,5-7 Litre LPG tüketimi harika bir değer. Dediğiniz gibi LPG de ayar çok önemli, özellikle AFR ayarı. Ben İzmir şehir içi 1.0 Turbo Benzinli araç ile (Dacia Duster 1.0 TCe) yazın 7 Litre benzin, kışın 8-8,5 Litre benzin tüketimim var, dediğim gibi sizin değerleriniz harika.

  • tefennili kullanıcısına yanıt
    Fabrikada müdürümüzde var duster 1.0tce sıkıstırınca hemen yakıt yükseliyor. Gidişini begendik baya aracın. Bilecik de organizede ev iş arası git gel 24km günlük bu yolu yapıyorum. 2 haftada 1 kez bilecik-yalova yazlıgıma yolculuk yapıyorum. Corona dan dolayı cok yol yapmıyorum. Son vites 2500 devir sabit kullanırım. 1.2 motor eski nesil bassanız cok yakıyor. Sakin kullanımda tutumlu bir motor. Bu 6.5-7 lt karma tüketimim dir. Bazen sehir ici cok bazen sehirdısı oluyor.

    İstanbula geliyordum eskiden evim kentsel donusume girmeden once 5lt lpg ortalama ile sabit hız geliyordum. Çamlıca gişelerinden sonra dur kalk dur kalk 10lt lpg oluyordu tüketim. Trafik çok değiştiriyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.