Şimdi Ara

2000 TL Kulaklık Tavsiyesi Gerekli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Müzik dinlemek için halihazırda bir kulaklığım var (Sennheiser HD 4.40BT) ve aynı kulaklık ile oyun oynamaktayım. Ama ses kasmak için ne kadar yeterli bilmiyorum, başka kulaklık da denemedim önceki kulaklılarım kulakiçi oluyordu. Şu an 2bin TL bütçem var ve ses kasmak için iyi bir kulaklık almak istiyorum -eğer şu anki yetersiz ise-. Bütçeye bakmayın ne kadar ucuza alırsam o kadar iyi çünkü başka ekipman da alabilirim artan parayla.


    En önemli kısım ise şu; ses kartı olan bir kulaklığa ihtiyaç yok çünkü şuan zaten Behringer U-Phoria UMC202HD ses kartı kullanıyorum, zaten Midas preamp kullanan bir ses kartı, alacağım hiçbir kulaklığın içindeki ses kartının daha iyi olabilme olasılığı yok diye düşünüyorum. O yüzden önerilecek kulaklığın ses kartı içermesi negatif bir izlenim oluşturacak çok ultra bir şey değilse.


    Bu yüzden HyperX'i eledim ancak yine de diğerlerinden daha iyi bir seçenek olabilir diyorsanız bakabilirim. Aklımda SteelSeries var, klavye ve mouse'unu kullanıyorum çok memnunum o yüzden markanın pozitif bir önyargısı var şuan bende.


    Bunlar göz önüne alındığında sadece ses kasmak için hangi kulaklık en iyisi olacaktır sizce? Dediğim gibi ses kasmak dışında geriye kalan hiçbir şeyi önemli değil. Zaten müzik için kulaklık var. Ya da mevcut kulaklıkla devam etmek yeterli midir boşuna para mı harcamış olurum?








  • Kaç gündür tam da bunu araştırıyorum deliler gibi. Araştırdıklarımı paylaşmak istedim. Ses kasmak istiyorsanız kesinlikle open-back bir kulaklık almanız gerekiyor. Sizdeki Sennheiser modeli closed-back. Yani arkası kapalı ve ses izolasyonu yüksek seviye. Arkası açık olunca kulaklığın sahnesi çok fazla genişliyor ve sesin çok net ne taraftan geldiğini anlıyorsunuz. Yalnız arkası açık olduğu için ses izolasyonu yok. Bütün dışarıdaki sesi duyuyorsunuz ve dışarıdan da kulaklığın sesi duyuluyor. Ben henüz aldım ama daha elime ulaşmadı. Beyerdynamic DT 990 siparişi verdim, dört gözle bekliyorum.


    Yalnız elinizdeki ses kartına çok da güvenmeyin. Kulaklık çıkışları çok sıradan. Preamp dediğiniz olay mikrofonda kullanılıyor. Kulaklık için direkt amp gerekli. Bu kartlar 250 ohm civarı kulaklıkları süremiyor. Bende de Focusrite var, son bir haftadır bunları araştırıyorum. Herkes bir amp ile beraber 250ohm olanını söylüyor ama ben pek de masraf yapmak istemediğim için 32ohm olanını sipariş ettim. Ama aynı gün farklı bir versiyonunun 80ohm'luk olanını gördüm ve siparişi iptal edip diğerini söylemek için uğraşıyorum.


    Tavsiye edeceğim kulaklık direkt şu: Beyerdynamic DT 990 Pro Black Edition 80 ohm. Edition'ını özellikle yazdım, çünkü pro olanın sadece 250ohm olanı var ve onu da bizim ses kartları kaldırmıyor. Ürünü de muhtemelen Türkiye'de bulamayabilirsiniz. Amazon.de'den de bulamadım, o yüzden Almanya'dan gelecek olan yakınım ile getirteceğim. Ama dediğim gibi öncelikle 32ohm'luk özel tasarım yaptırdığım modelin siparişini iptal ettirmem lazım, direkt Beyerdynamic üzerinden almıştım. Alabilirsem 80ohm'luk model ile değiştireceğim.


    Link de paylaşayım. Çok fazla edition ve ohm çeşitlerinden bahsettim. Sakın Türkiye'den almaya kalkmayın 2100₺'den başlıyor fiyatlar. Amazon.de'den her şey dahil 170€'ya geliyor. Ben yakınım ile getirtince 1000₺ fark oluyor neredeyse buraya göre. Amazon.de'den Türkiye üzerinden alabileceğiniz model Beyerdynamic DT 990 Edition 32ohm. Linki aşağıda.


    Youtube'da da oyuncuların perspektifinden kulaklığın incelemelerine bakın hepsi de ellerindeki oyuncu kulaklıklarından çok daha iyi olduğunu söylüyor. Özellikle arkası açık olduğu için sahne genişliğine hayran kalıyorlar.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.