Şimdi Ara

2000 civarı elektro gitar bütçem var 2kyı en fazla 200 arttırabilirm

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elektro gitara başlayacağım bütçe 2k 2.2k pek anlamıyorum yardım eder misiniz ve çin malı olmasın




  • gitarların çoğu endonezya üretimi o fiyat aralığında. çin üretimleri daha pahalı olabiliyor. genel olarak japonya kore ve endonezya'da üretiliyor Çin elektro gitar üretimine pek girmedi, ama ileride girebilir.

    amerikan üretim gitarlar zaten 12 bin civarlarından başlıyor.

    çalacağınız müzik türüne göre SSS HSH HSS HH manyetikli gitarları alabilirsiniz. (H: humbucker, S: single manyetik demek)

    rock metal için genelde humbucker (hambakır diye okunuyor ) manyetikler iyi. ki bunların da markaları modelleri var. emg, seymour duncan, fishman, dimarzio gibi.

    yani eğer metal çalacağım diyorsanız HH manyetikli Ibanez, Yamaha veya Cort marka giriş model sabit köprülü (akort ve tel değişimi daha kolay) bir gitar ile başlayabilirsiniz. Ibanez GRG121dx fiyatına göre sesi çok güzel bir gitar mesela. Daha sonra baktınız sevdiniz elektro gitarı, o ilk gitarınızdaki manyetikleri değiştirebilirsiniz ileride.

    Güzel tonlar yakalamak için genel olarak elektro gitar prosesörü bakabilirsiniz. boss gt1 ve mooer ge200 gibi prosesörler ile bilgisayara kayıt yapabilirsiniz harici amfi olmadan. aşağıdaki gibi:

    gitar -> prosesör (prosesörde ses kartı özelliği olmalı) -> bilgisayar

    ya da sadece bir amfi alabilirsiniz:

    gitar -> amfi

    prosesörü amfiye de bağlayıp ordan da ses alabilirsiniz:

    gitar -> prosesör -> amfi

    prosesörün kulaklık çıkışına kulaklık takarak bilgisayar bağlamadan da ses alabilirsiniz.

    gitar -> prosesör

    bunların dışında ses kartı ile gitarı bilgisayara bağlayıp bilgisayardaki bazı programlar vasıtasıyla tona efekt katabilirsiniz:

    gitar -> ses kartı -> bilgisayar

    bias fx2, bias amp, amplitube gibi yazılımlar bilgisayarda efekt eklemek için.

    reaper, FL Studio, Logic Pro X, GarageBand, Ableton, Cubase gibi programlar ile de post-efekt ekleyebiliyorsunuz, kayıt alabiliyorsunuz.

    teorik olarak aşağıdaki gibi bir bağlantı yaparak hem gitar prosesöründeki hem de bilgisayardaki (bias fx2, amplitube) efektleri birleştirebilirsiniz:

    gitar -> prosesör -> ses kartı -> bilgisayar

    en iyi ses için, en ucuz metod ne diye sorarsanız:

    gitar -> ses kartı -> bilgisayar (yazılımları da internetten tornt ile bulursunuz)

    Gelecek böyle birşey, yazılım teknolojisi epey ilerledi. Artık millet ipad ve iRig alıp konser salonundaki büyük amfilere bağlayıp konser verebiliyor.

    kafelerde sahnelerde çalacağım derseniz de gitar prosesörü en uygunu oluyor. eskiden gitar prosesörleri yerine tek tek efektleri olan analog pedallar vardı. bu analog pedallar hala var fakat tanesi 200-4000 tl arasında değişiyor. gitar prosesörleri elektronik oldukları için daha fazla efekte daha az para vererek sahip olabiliyorsunuz. çok kaliteli gitar prosesörleri elbetteki daha pahalı.

    bunların dışında 5-6 efekti birden verebilen isviçre çakısı gibi pedallar da var. mesela zoom ms50g. bundan çıkışı da ses kartına bağlayıp ses kartını da bilgisayara bağlayıp ses alabilirsiniz. gittiğiniz yerde amfi varsa zoom ms50g çıkışını direkt amfiye bağlarsınız.

    sorunuz veya aklınıza takılan birşey olursa alıntılayıp yazabilirsiniz.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.