Şimdi Ara

[+200 KİŞİ] Dövüş sporlarıyla ilgilenenler buraya!...DH Fight Club (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.474
Cevap
35
Favori
326.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Southslayer,

    Hocam Beşiktaş'ta Kickbox ve Karate var, Polat'ta Aikido var. Bunların saatlerini ve ücretlerini senin için sorarım birgün. Mecidiyeköy'deki yeri maalesef hatırlamıyorum hiç. Site açılır açılmaz söylerim.
    100 YTL'ye de Muay Thai var istiyorsan Metro City yakınlarında. Fakat eylüle kadar kapalı...

    Tun4,

    Yok hocam ne demek. Sana Wing Tsun güzel gider. Hız ağırlıklı bir vücudun var. Kısaca artısı çok hızlı olma potansiyelin var o yapıyla. Fakat çok güçlü bir adam olamazsın. Sebebi ise yapı ve Wing Tsun'un temeli. Ama merak etme hız da çok güzel bir özellik, Bruce Lee'ye bak mesela...One Inch Punch'ı duymuşundur sanırım, o kadar güçlü bir adam değil ama bence şu an dünyanın gelmiş geçmiş en büyük dövüşçülerinden...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Diablo -- 22 Şubat 2009; 5:57:46 >




  • Ekle Street Kwon Ho ile ilgileniyorum ps3 de sırf bunun yüzünden Dej jam aldım
  • babamdan Tae Kwon Do dersleri aldım...

    daha sonra lisanslı olarak bir spor yerinde çalışmaya başladım 2 yılda siyah kuşağa geçtim.

    Müsabakalara derslerden dolayı katılamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Therion -- 1 Haziran 2009; 19:15:08 >
  • Ekledim.

    okanaltintas bu Kwon Ho'yu hiç duymamıştım bizleri bilgilendirirsen memnun oluruz. Mesela teknikler neye dayalı, diz, dirsek, kafa, kol kemiği, kaval kemiği var mı, gardlar nasıl vs...
  • Benide eklermisin arkadaşım kick box a başlıorum :) tavsiye edermsinsiz?
  • Eklerim tabi.

    Ederim, pratik, öğrenmesi kolay, etkili, basit tekniklerden oluşuyor kickbox. Fakat bunu yanında ne diz, ne de dirsek var. Gerçi Full Contact'te diz var ama Türkiye'de bulması zor onu. Kavgada insanları yaralamayı sevmiyorum, fakat geçenlerde 3 tane amele (gerçekten amele) enişteme saldırdılar (birinde de demir sopa vardı), dudağını patlattılar ve bacağını kırdılar. Bu gibi durumlarda, yumruklardan ve tekmelerden çok sivri yapılarıyla dirsekler ve dizler öne çıkacaktır. Muay Thai'cilerin göğüs kafesine attığı bir diz 56 km/s ile gelen bir arabanın sana çarptığı zaman verdiği hasarı veriyor. Ya da iyi bir dirsek kafatasını çatlatabiliyor. Tabi bunlar çok ölümcül taktikler ve dediğim durum gibi hayati durumlarda kullanmak için söylüyorum. Yoksa aman ha basit arkadaş kavgalarında falan diz-dirsek atmayın, karşıdakini öldürürsünüz...

    Muhammed Ali de boksördü fakat sokak kavgasında 6-7 kişiyi çok rahat yenebilirdi...Normal bir ortasikletin bile 4-5 kişiyi darmaduman ettiğini (gerek gördüğüm gerekse kulağıma gelen kavgalara dayanarak söylüyorum) varsayarsak bu pek zor birşey değil. Bunu neden mi anlatıyorum? Boksörler sadece ellerini kullanırlar. Olayın kişide bittiğini anlatmaya çalışıyorum. Yani eğer iyi bir kondüsyonun varsa, güçlüysen, hızlıysan kendini rahatça korursun. Ama tabi ki diz-dirsek olan bir spora gitmen de hiç fena olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Diablo -- 6 Temmuz 2008; 0:12:26 >




  • Up. Maksat konu aşağıda kalmasın.
  • Amcana çok üzüldüm demek haysiyetsizler amcanın ayağını kırdı ah orda olcaktınki amellerin vücudunda kırılmadık kemiğini bırakmıcaktın

    Ben istiorumki bu gibi artislerin amellerin kökünü kurutmak o yüzden kendimi çok geliştirmmem lazım sence hangisi daha iyidir kavgada box mu kick box yada diğerleri . bide ailemi korumak için tabiki düşünsene ailenle yürüyosun biyerde 2-3 kişi laf attı napcan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ugurlar Ola -- 6 Temmuz 2008; 0:55:00 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: El Diablo

    Southslayer,

    Hocam Beşiktaş'ta Kickbox ve Karate var, Polat'ta Aikido var. Bunların saatlerini ve ücretlerini senin için sorarım birgün. Mecidiyeköy'deki yeri maalesef hatırlamıyorum hiç. Site açılır açılmaz söylerim.
    100 YTL'ye de Muay Thai var istiyosan Metro City yakınlarında. Fakat eylülde kapalı...

    Tun4,

    Yok hocam ne demek. Sana Wing Tsun güzel gider. Hız ağırlıklı bir vücudun var. Kısaca artısı çok hızlı olma potansiyelin var o yapıyla. Fakat çok güçlü bir adam olamazsın. Sebebi ise yapı ve Wing Tsun'un temeli. Ama merak etme hız da çok güzel bir özellik, Bruce Lee'ye bak mesela...One Inch Punch'ı duymuşundur sanırım, o kadar güçlü bir adam değil ama bence şu an dünyanın gelmiş geçmiş en büyük dövüşçülerinden...

    vücüdum iyi dıyebılırım.body yapıyorum(cok agır degıl sadece guzel bır vucut amaclı)

    wing tsun nasıl pekı boyle karate tarzı vuruslar falan var mı?yoksa aikido gibi savunmaya yonelık mı?bana hangısı ii gider yaf.gercı bunlara baslamadan once bı salonlarına gıdıp antreamanları falan ızleyıp gormek lazım degıl mı??o zaman daha iyi bir karar verilebılır




  • Ugurlar Ola

    Teşekkür ederim. Manyak çok memlekette napacaksın.
    Kickbox gavurların multiple dediği dövüşler için ideal, ama istersen Wing Tsun da yapabilirsin, bence o da iyi bir sanat...

    Tun4,

    Hafif şekilde body yapıyorsan süper. Umarım vücudun esnektir. Çünkü şu Mr. Universe falan şampiyonları odun gibi oluyor, esnekliğin e'si yok heriflerde.
    Wing Tsun'da saldırı ve savunma tek zamanlı, boks, Muay Thai gibi blok alma falan yok. Saldırı yaparken aynı anda savunma yapıyorsun. Kung Fu olduğu için saldırı ağırlıklı bir spor diyebilirim. Kroşe, aparkat, gırtlağa parmak, kol kemiğiyle göğüs kafesine, gırtlağa vuruşlar gibi çeşit çeşit vuruş var.
    Fakat sitede Berat Uylukçu gibi aşmış bir Sifu varken benim gibi bir çömeze sormak pek doğru değil. Berat Uylukçu'ya bir PM at.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Diablo -- 26 Mart 2009; 23:47:18 >




  • selam arkadaslar daha once hic dovus okulu tarzi yerlere gitmedim fakat hep ilgim olmustur.boy:1.80 kilo:72 yer:Istanbul(Bakirkoy-Atakoy) Butce:uygun Baslama Nedeni:kendini savunma ve bazi durumlarda tinerci vs.dayak yeme korkusu(kendimi savunabilmek icin)vucudum fena degildir,cok fazla kavga etmisligim varama cidden ilgileniyorum bu sporlarla bana uygun olani soylerseniz sevinirim
  • Bir de bu arkadaşımız gibi vücudu her iki spora (hız ve güç isteyen sporlar) da uygun arkadaşlar vardır. Balanced diyoruz bu arkadaşlara, yani çok şanslı adamlar.
    Ataköy'de falan hiç bildiğim yer yok ya.Ama dediğim gibi Beşiktaş'a gelebilirsin.

    Arkadaşlar,
    Amacınız kendinizi korumaksa ve bunu spor olarak yapmaksa, hiç kendinizi Kung Fu felsefesiyle, yılan duruşuyla, kartal duruşuyla, boğa s.çışıyla kasmanıza gerek yok.Kickbox öğrenmesi kolay ve pratik bir spordur onu yapın mesela...İsteyen arkadaşlara adres-fiyat öğreneceğim bir ara gittiğimde söz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Diablo -- 9 Ağustos 2008; 16:33:31 >




  • o zaman ben kick box a yoneleyim,tesekkur ederim arkadasim adres-fiyat durumunu da pm le atabilirsin.tekrar sagol
  • Rica ederim.
  • @el diablo
    sen burhan felek de wing tsu ya mı gidiyosun? bilmiyodum ben orada wing tsu olduğunu. bana çok yakın burhan felek. bir de ortam nasıl bazen bu kurslarda dövecek adam arıyolar sakata gelmeyelim sonra.
  • Yanlışlık olmasın hocam orada Muay Thai'ye gidiyorum. Wing Tsun Cihangir Sports Center'da var...
  • muay thai nasıl hoca falan
  • ya bir de en iyi savunma saldiridir anlayisi bende gelistiginden dolayisizce wing tsun falan mi daha iyi yoksa cidden kick box mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: murathan_93

    ya bir de en iyi savunma saldiridir anlayisi bende gelistiginden dolayisizce wing tsun falan mi daha iyi yoksa cidden kick box mi?


    wing tsun hikaye ya artist artist hareketler yapıyolar başka bişey yok kick box iyidir. bu sözümde çok tepki alıcak şimdi.
  • murathan_93,

    Dostum Wing Tsun ile Kickbox'u kıyaslama bile derim.Wing Tsun'cu hızıyla, dirsekleriyle ve dizleriyle kicbox'cuyu perişan eder.

    istblacken,

    Aman Berat hoca duymasın.Wing Tsun'un bir güzelliği de uçan tekmelerden, döner tekmelerden çok, basit, pratik, doğrudan ataklara yer vermesidir. Ayrıca sokak dövüşü baz alınarak geliştirilmiştir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.