Şimdi Ara

200.000 TL'ye C Sinifi Arac Alanlar veya Almayi Dusunenler Cevaplayabilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
4.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Fakir kalmadı derken mevcut ortama güzelleme yapıyorum sanmışsın.Halbuki ironi yapıyordum .Cebinde 3 kuruş varken 33 kuruş kredi çekip otomobil almaya çalışan ve kısıtlı gelire sahip herkes sonunda felakete uğrar..Adam fakir ama ruhen kendini zengin sanıyor,bizim millet gösterişi havayı çok seviyor..Bir de gerçeklere gözünü kapamayı çok sever bizim insanımız..Şu an aldığı maaşlarla hesap yapıp geleceğini ipotek altına alıyor..Ama dediğin gibi kriz kapıda ve bu sefer teğet geçmeyip oldukça acıtacağa benziyor
  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    resmi enflasyon rakamlarına inanıyorsan 70 bin şimdi 150 bin ediyor . gerçek enflasyondan hesapla 200 bin eder asıl sıkıntı devlet harçlara %25 zam yaparken bize %5 yapıyor esnaf sağolsun %40 zam yapıyor aradaki %35 bize giriyor .
  • ben bi değiştireyim dedim,yine zam geldi . tükürürm arabasına diyerek emektar ile yola devam edeceğim . lafa gelince toplumun %50 si asgari ücret ile çalışıyor deniliyor ama türkiyede sıfır evi sıfır arabası olan adam milyoner. ee nasıl geliyor bu para ? benim bir iki teorim var da yazarsam banlarlar,gerek yok.
  • arabaci_takimi A kullanıcısına yanıt
    Ben “bak 4 senede 80bin kazanmış işte” demiyorsam siz de bir mta ile kullanılan ürünü karşılaştırırken diğer değişkenleri de hasap etmelisiniz. Örn ben 4 sene boyunca otobüse binerdim paramı dövize yatırrdım diyeceksek Yolda kaybettiğiniz Zamanı da paraya çevirmek gerekir. Bu hesap içinden çıkılamayacak bir hal alacağı için : “eğer ben bunun yerine sembol kiralasaydım (kiraladığım firmanın kar payını vs düşerek iyimser bi tahminle )aylık 200$ dolar öderdim diyebiliriz. Ya da civic yerine sembol alsaydım kalanını döviz e yatırsaydım aynı şekilde aldığımız hizmet farkını da paraya çevirmemiz gerekirdi.
    5. Paragrafta bahsettiğiniz “15-16bin dolar etmeliydi bu türkiyedeki gariplik” cümleniz bunun yatırım aracı görülmesinin sebebidir.
    Evet bu türkiyeye özel bir durumdur, evet daha karlı görünen - olanyatırım araçları vardır .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neiss N kullanıcısına yanıt
    Sizin yaklasiminizi anladim, hakli buldugum taraflari da var, o yuzden didik didik uzatma geregi gormuyorum kendi adima. Sadece bir elestirinize cevaben sunu soyleyebilirim, ornegini verdiginiz ve daha baska degiskenleri, arabasi olan ve olmayanlar icin birbiriyle basa bas gordugum icin ihmal etmis, hesapta yazmamistim aslinda. Mesela arabali olmanin zaman kaybini elimine ettigini dusunmuyorum, daha baska yakit gibi degiskenler de var onlara da girmedim. Ama dedigim gibi, sizin vurguladiginiz yatrim olma konusunu anladim ve hakli gorulebilecek taraflari var ulke kosullarinda, matematiksel olarak gercek bir yatirimdan bahsedemesek de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trak76

    ben bi değiştireyim dedim,yine zam geldi . tükürürm arabasına diyerek emektar ile yola devam edeceğim . lafa gelince toplumun %50 si asgari ücret ile çalışıyor deniliyor ama türkiyede sıfır evi sıfır arabası olan adam milyoner. ee nasıl geliyor bu para ? benim bir iki teorim var da yazarsam banlarlar,gerek yok.
    Boyle meraklandirip birakmak olmaz
  • İhtiyaç dışı araba yerine para altında dursa daha çok kazandırıyor. Zaten al satçılar yüüzünden piyasa şişmiş durumda ve bu korona sonrası çözülecek gibi duruyor. 1-2 yıl sonra aynı arabanın bir üst modelini altına koyduğunuz parayla alırsınız. Şu an ihtiyaç dahilinde değilse ya da gerçekten uygun fiyata bulunmadıysa ekonomik olarak almak mantıksız. Şu sıralar hiç bir şeyi almak mantıklı değil gerçi. Kıtlı dönemi alım olmaz. Tam kıtlıktan çıkışta alım yapılmalı diye düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 200.000 tl C segment bir araca verilmez. 200.000 e full+full Clio veya boş paket SuperB alırım.
  • ekim ayında 213.500 tl fiyatlı aracı engelli raporu ile 132 bine aldık.(forumda konusu da var)

    32 bine eski aracı saydılar, biraz altın vardı onu bozduk, 50 bin de 18 aylık kredi ile rahatça ödüyoruz.

    rapor olsaydı 132 bine ekim 2019 da yine bir şeyler alabilirdik de şimdi ancak egea falan.

    bu fiyatlar daha düşmez. düşsün düşsün 10 bin düşsün. 32 ye sattığım dandik araca şimdi sahibindende 58 bin isteyeni gördüm geçenlerde.

    edit: ohaaaa ohaaaa. şimdi tekrar bakayım dedim, 66.500'e satanlar var. allah bin belanızı versin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcan402 -- 3 Ağustos 2020; 3:37:45 >
  • Ben de aracımı sattım, 1 ay önce ve fiyatlar aşırı yükseldi. Araç almamaya karar verdim. Bunu kararımın sebebi fiyatların düşmesi beklentisi değil, yeni gelecek otomobilleri beklemek. Arz çoğalırsa piyasa biraz daha netleşir diye düşünüyorum. Eldeki nakit illa otomobil alınarak değerlendirilir diye bir şey yok. Farklı yatırımlarla değerlendirilebilir diye düşünüyorum. Ayrıca otomobil yatırımını diğer yatırımlara göre riskli buluyorum. Elbette tercih kişinin 🙂



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matias28 -- 3 Ağustos 2020; 10:44:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt
    Bme 7.50ler var eski ama ne eski simdikilerde olmayan özellikler var.. Alaxan 90 bine uzerine de yap bi 15 20 bin masraf sifir passatmis, golfmus hikaye hepsi teneke gelir adama..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 400.000tl mercedes C180 1.6 motor araba satılıyor bu ülkede ve alanda çok 400.000tl 1.6 düşünün
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 61gün

    İhtiyaç dışı araba yerine para altında dursa daha çok kazandırıyor. Zaten al satçılar yüüzünden piyasa şişmiş durumda ve bu korona sonrası çözülecek gibi duruyor. 1-2 yıl sonra aynı arabanın bir üst modelini altına koyduğunuz parayla alırsınız. Şu an ihtiyaç dahilinde değilse ya da gerçekten uygun fiyata bulunmadıysa ekonomik olarak almak mantıksız. Şu sıralar hiç bir şeyi almak mantıklı değil gerçi. Kıtlı dönemi alım olmaz. Tam kıtlıktan çıkışta alım yapılmalı diye düşünüyorum
    Haklısınız. Hedef yatırım ise altının verdiğini diğer kalemlerin geçmesi zor, en azından son yıllarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arabaci_takimi A kullanıcısına yanıt
    Bu teoriye birkaç ay sonra hepimiz bakmış olalım
    Bugün ( sadece satış rakamlarını yazacağım)
    Dolar : 6,9785
    Gram altın: 442,66
    İnternetten baktığım fiyatlar :
    superb 1,5 tsi manuel :208.900
    Kamiq 1.0 dsg : 209,900
    Grandland x manuel: 214,000
    Bayilerde araç olmayabilir ,sıraya girmek gerekebilir, ya da yarın güncellemeyle fiyatlar artabilir. Öyle olursa başka örnekler yazarız
    Mühim olan nokta bu yazdıklarım 3 ağustos 2020 itibariyle %50 ötv dilimine ucundan giren araçlar. Eğer ki dolar ort. %4,5-5 artarsa bu araçlar %60 ötv dilimine girecekler ve şuanki fiYatlarının üzerine %17 koyacaklar. Bayii de %3 kendi kar payını koysa iyimser tahminle % 20 zamlanır. Bu senin ikinciel aracına minimum %14-15 yansır. Bu dediğim Durum kur %5 artarsa Olacak senaryo.
    Bu örnek al- sat çılığın varoluş sebebidir. Ve benim otomobilleri “yatırım aracı” sınıfına koyma sebebimdir.

    Kendi görüşlerimdir
    Yatırım tavsiyesi değildir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neiss N kullanıcısına yanıt
    Özellikle %50'den %60'a ÖTV olasılığı vurgunuz güzel ve kıymetli. Dolayısıyla önümüzdeki aylarda sizin anlatımınızı görmek olası.

    Altın ile ilgili ise, önümüzdeki aylar değil de örneğin yine Ekim 2015'ten günümüze 4 yıllık değişime bakıldığında, baskın tablo ortaya çıkıyor. Ekim 2015'te altına yatırılan 70 bin TL bugün 290 bin TL olacaktı. Honda Civic'e yatırılan ise bugün 150 bin TL olacaktı, yan hesaplamalar hariç.

    Bunların tamamını yatırım aracı olmak tartışması üzerinden yapıyoruz, yoksa ailemin bir tane aracını her zaman ihtiyaç olarak kullanıyor, hiç yatırım olarak bakmıyorum. Diyelim ki yatırım yapmak istiyoruz, ya da paramız ölmesin istiyoruz, ailemizin aracı var, gereksiz olan 2. aracı alıp yatırarak mı yoksa altın alarak mı katkı yatırım olur üzerinden tartışıyorum. Sonuçta ilk cevap verilen arkadaşın mesajı da o, yani gereksiz yatacak arabadan ise altına yatırma önerisi.

    Ama kısa vadede, aktif olarak sürekli araba al-sat ile ilgilenme becerisi, zamanı, ve enerjisi olanlar için 2-3 aylık, vurgun tavır edilebilecek periyotlarda, arabadan altında göre daha çok kazanabileceğini düşünüyorum. Bu da çok fazla efor gerektirir kanaatimce. Yatırımdan kasıt ise, uzun vadede daha az efor ile diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabaci_takimi -- 3 Ağustos 2020; 20:35:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • arabaci_takimi A kullanıcısına yanıt
    Geçmiş tecrübeler sizin dediğinizi gösteriyor. Otomobil asla mta lar ile yatırım aracı olarak kapışamaz. Benim bu dediğim senaryo kısa vadeli yatırım olarak düşünülebilir.
    İşin en garip kısmı ise eğer bu otomobili “sermaye” olarak görürsek ve 4-5 ay sonra satarsak yerine aynısını koyamıyoruz ve teorik olarak cepten yiyoruz ve küçülmeye gidiyoruz.

    Biliyorum konuyu değişik bir yere ben çektim. Son 1 ayda Aklımda deli sorular oluştu
    Örn: herkesin yakındığı sıfır araç alıp satan galeriler aslında küçülüyorlar ve farkında değiller çünkü bahsettiğim spesifik durum dışında döviz bazında kar etmelerinin imkanı yok ( NOT: ben sıfırından 20-30 pahalıya ilan koyulan araçların satıldığına inanmadığımdan bunları söylüyorum)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neiss N kullanıcısına yanıt
    Iyi ki de cektiniz, gayet guzel konulara, olasiliklara degindiniz. Galeriler konusundaki gorusunuz de bayagi ilginc.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Neiss

    Bu teoriye birkaç ay sonra hepimiz bakmış olalım
    Bugün ( sadece satış rakamlarını yazacağım)
    Dolar : 6,9785
    Gram altın: 442,66
    İnternetten baktığım fiyatlar :
    superb 1,5 tsi manuel :208.900
    Kamiq 1.0 dsg : 209,900
    Grandland x manuel: 214,000
    Bayilerde araç olmayabilir ,sıraya girmek gerekebilir, ya da yarın güncellemeyle fiyatlar artabilir. Öyle olursa başka örnekler yazarız
    Mühim olan nokta bu yazdıklarım 3 ağustos 2020 itibariyle %50 ötv dilimine ucundan giren araçlar. Eğer ki dolar ort. %4,5-5 artarsa bu araçlar %60 ötv dilimine girecekler ve şuanki fiYatlarının üzerine %17 koyacaklar. Bayii de %3 kendi kar payını koysa iyimser tahminle % 20 zamlanır. Bu senin ikinciel aracına minimum %14-15 yansır. Bu dediğim Durum kur %5 artarsa Olacak senaryo.
    Bu örnek al- sat çılığın varoluş sebebidir. Ve benim otomobilleri “yatırım aracı” sınıfına koyma sebebimdir.

    Kendi görüşlerimdir
    Yatırım tavsiyesi değildir
    çok güzel yazmışsın hocam. bu ötv dilimini hiç bilmiyordum. bakalım ne olacak.

    yalnız altın fiyatını görünce şok oldum yine daha ay başında 402 idi.

    neyse ağlanacak halimize gülüyoruz sanırım. iyi günler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabaci_takimi

    Aynen boyle. Ornegin diger konularda tartisilan Skoda Kamiq meselesi: Bayiler arac yok diyormus, galeriler al-satcilar stoklamis, sahibinden ilanlarinda falan hem kac bin TL fazlasina satiyorlar hem de millete ne atarlar yapiyorlar, ama demekki ne koysalar
    alan var ki durum bu.

    Bu arada ben sifir km araclar buyuk ihtimal sadece doviz kuruna gore falan fiyatlaniyordur demistim ama benim durum oyle demiyor aslinda: 2015 Ekim'de sanirim almistim sifirini 70 bin TL idi sanirim, dolar o vakit 2,88 TL olarak gorunuyor, yani Honda Civic Elegance Eco'yu $24.500 civari bir seye almisim. Simdi ayni model 205.000 TL oldu diyorlar, dolar 6,90 TL, yani ayni arac $29.700'a satilir olmus. Bu $5000 fark nereden geldi acaba? Soylemesi kolay, TL'ye cevirince 35.000 TL fark bindirilmis oluyor.
    ötv arttı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.