Şimdi Ara

20 yaşında memurum (istifa edecem lütfen yardım) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
3
Favori
24.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vukuatname

    Ezmek ne demek suyunu akıtırlar senin. Fazla arka sokaklar izleme. Ne zannediyosun bu işleri?
    Ahaha arka sokaklar mı? Beni tanımadan bana "suyunu akıtırlar senin" gibi bir yorum yaptığına göre gerçekten çok haklısın tebrikler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F E K E L İ -- 24 Aralık 2018; 20:05:07 >
  • dostum geçmiş olsun,seni çok iyi anlıyorum fakat dışarısı (özel sektör) çok çok kötü.belki bulunduğun yerden bile kötü artı ücretler asgari ücretler falan.sen sen ol bi çözüm üret ,tayin falan sakın bırakma mesleğini.ya da sabırlı ol ileride düzelecektir mutlaka.alt devrelerin geldiğinde falan biraz daha rahat edersin.

    özel sektörde işler çok ama çok zor.meslek edinmek zor,para kazanmak zor.hak ettiğin paralar ise hiç yok.Allah yardımcın olsun.
  • kesinlikle istifa etme. şöyle düşün her yokuşun bi inişi vardır. İşine sıkı sarıl. yiyip içme ortamına takılma insanı dibe çeker onun yerine hobi edin. Dışardan arkdaş edin meslek dışı gruplara katıl. Bakış açını değiştir çok rahatlıycaksın. yabancı dil öğren mesala ne bilim ama sakın bırakma. Çekilmesi gereken acılar, yürünmesi gereken yollar vardır huzura erişmeden önce pes etme.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gel kardeşim, alalım seni, makina mühendisliği, avukatlık ne istersin ?

    Özel sektöre kurtların arasına atıl bakıyım...

    Hatta ve hatta okumana gerek yok. Kariyer.net'e gir, orada istediğin işlerin ilanlarına göz gezdir, beğendiğin işlere başvur, sahibindende işlere başvur, git bi mülakata gir bakalım. Karın tokluğuna it gibi çalışacak mühendis aldıklarını görünce mesleğine aşkla bağlanırsın.

    Lütfen saçmalama ve mesleğine devam et! Meslek sahibisin, bankaya gitsen 5 dakikada dünyanın kredisini veriyorlar, kız istemeye gidersin rahatça alırsın, çocuğun babasıyla gurur duyar, devletine hizmet etmiş olursun, özlük hakların olur, tatilin belli maaşın belli mesain belli.

    Gel çalış bakalım özel sektörde, akşam mesai çıkışı kamyon gelsin de mühendise nasıl amelelik yaptırıyorlar gör bakalım.

    Biraz sabretmeyi sebatlı olmayı öğren. İlla çok okumak istiyorsan gidip açıköğretime yazıl, bir sürü 4 senelik bölüm var. Kamu yönetimi vs oku, müdür ol kaymakam ol.


    Ama sakın, bak sakın mesleğini bırakma. Devlet memurları özellikle hükumetin gözbebeği. Ortasınıfı olabildiğince besliyor ki halk ayaklanmasın. Eğer mesleğini bırakıp üniversiteye girmek gibi bir aptallık yaparsan 8 milyonluk bir aptal sürüsüne katılmış olursun sadece :)




  • Geçen gün memurlar.net de yazan kişi değil misin dostum? Aynı üslup ayni ruhaliyet tanıdım sanırım seni degil mi yoksa?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum annem ve babam aynı sebepten polislikten erken emekli oldular. Onların mobbing yapılacak bir durumu yoktu fakat amirlerinin olmayacak tavırları özellikle babamı emekli ettirdi. Annemin ise ünv mezunu olduğu için yükselme şansı bulunuyorken düşük bir rütbeden emekli oldu o da. Anlıyorum o yüzden seni, fakat yaşın cidden genç ve bir dayanağın olmadan yeni bir düzene geçiş yapacaksın. Şu an yaşadığın problem ileride, olası kötü bir toplumsal statüye sahip olduğunda 'keşke bırakmasaydım' fikrini aklına getirmeyecek kadar ileri bir durumdaysa mesleğinden vazgeç derim. Polislik yıpranma payı olan bir meslek sonuçta. Üstüne maruz kalınan mobbing, belki şimdi kaldırabilsen bile ileride mental olarak sende sıkıntı yaratacaktır.

    Zor karar, umarım kendin için en iyisini seçebilirsin. Karar verdikten sonra konuyu editlersen sevinirim, takip edeceğim.
  • Aga ben ateist ve anarşistim, polislik ve askerlik mesleklerine hiçbir zaman sıcak bakmadım. Yaş 31 şu an. Şu an fırsatım olsa polis veya asker olurdum. Özel sektörde ameleysen değersizsin çünkü. Maaşın az, o ayrı bir konu. Diğer yandan toplum içindeki statün kötü. Mesela aile kurmak çok zor. Kızlar flört etmek istemez, görücü usulü desen ev-araba-para lazım, bu maaşla uzun bir süreç. Şu anki siyasi fikirler veya başka şeyler umrumda değil yani, maaşı ve itibarı iyi sayılabilecek her türlü işi yaparım o yüzden. Sana tavsiyem mobbinge katlanmam. Gerekirse şikayet et, ya da etme, ama o işten, o maaştan olma. Zaten mobbing olayı her yerde var. Ben bu yaşıma rağmen her gün ilkokul mezunu adamdan azar işitiyorum yeri geldiğinde, küfür de yiyorum. Ben polis olsam , orada üç katı fazlasını yapsalar da olur, çünkü meslek itibarı, maaş gibi özellikleri ön planda tutarım bu saatten sonra




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.