Şimdi Ara

2 Yıllık Telefonu Satıp 4 Yıllık Telefon Almak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önceden epey android telefon kullandım ve şunu anlıyordum "androidlerin ömrü 2 yıl" gerçektende böyle. Androidler 2 yıldan sonra kasmaya başlarlar, benim elimdede Huawei Y6 2018 vardı ve bende onu satıp üzerinede biraz para ekleyip ikinci el iPhone 6S aldım. Aldığım telefon gayet temiz şuan ondan yazıyorum ve iyikide bu kararı vermişim çünkü kasmayla uğraşamazdım. Eskiden iPhoneların gereksiz pahalı olduğunu düşünen biriydim fakat artık anladım ki adamlar araba gibi telefon üretiyorlar. Bundan sonra bende iPhonecuyum ;) Bazı arkadaşlar benim telefonu alalı 2 yıl oldu ama kasmıyor diyebilir, rakama bu kadar takılmayın 1de olabilir 3de. Bu arada şuan kullandığım telefon 2017de alınmış.



  • Ben de telefon değiştireceğim, iphone almayı düşündüm ancak o batarya performansına para veremem malesef.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r.H -- 12 Şubat 2021; 9:2:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef android uygulamarında gereksiz ram tüketimi var, ayrıca kullanıcı verisi adı altında abuk subuk dahili belleğide sömürüyor. Örnek youtube uygulamasında iki dakika takıl 800 mb kullanıcı verisi haşırt belleğe 

  • Çok fazla telefon kullanmadım dolayısıyla pek teknik bilgim yoktur. 2017 Ocağında Xiaomi Redmi Pro aldım geçen kasıma kadar kadar kendi romu ile kullandım. Çok fazla kronik sorunu vardı başka bir rom yükledim şu an neredeyse ilk aldığım günden farksız. Kronik sorun falan kalmadı. Donma, kasma gibi herhangi bir sıkıntısı zaten hiç olmamıştı. Sanıyorum uzun bir süre daha kullanırım bu telefonu. Fakat değiştirecek olursam yine Xiaomi den şaşmam.
  • Ankara'da olsaydın uygun fiyata iphone 7 satardım sana bataryası deji uzun gidiyor. 1 hafta sonra 1.300 tl'ye koyacağım normalde 1.600 2k arası gidiyor ama acelem var biraz

  • gereksız pahalı

    aldıgın telefon 5 senelik hocam onunda ömrü malesef 1 2 sene kaldı.

    7 binlik iphone u 6 sene kullanılırsın

    3.5 bin tl lik anroidleri 3 senede bir güncellersen aynı kullanım ömrüne ulaşırsın.

    burada işin özü kullanmak istediğin işletim sistemi belirler hangi telefonun sana uygun oldugunu.


    ama 7 binlik iphone ile 7 binlik android alırsan iphone 2 sene daha fazla kullandırtır bu bir gerçek.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -PoseidoN- kullanıcısına yanıt
    Koyduktan sonra bana atarsanız bir bakarım eğer bizim tanıdıklardan ihtiyacı olan varsa diye sorarım
  • Sayın hocam , öncelikle merhaba. Y6 2018 telefonu snapdragon 425 kullanıyor. En düşük , EN ALT SEGMENT işlemci. Daha altı yok (snapdragon markasında) , ciddiyim.


    iPhone 6s 2015 sonunda çıkan 2016 yılı için tasarlanmış AMİRAL GEMİSİ telefon modeli. Amiral gemisi işlemciye sahip.



    Kıyaslamanızda büyük bir adaletsizlik var. İlk çıktığında bile yarım yamalak hizmet verecek işlemciye sahip 150$ ilk fiyata sahip cihaz ile çıkışında fiyatı 649$ olan telefonu kıyaslamak abesle iştigal.


    Apple a9 işlemcili 6s'in rakibi aynı onun gibi 2016 yılı için üretilmiş SNAPDRAGON 820 İŞLEMCİLİ android telefonlardır sayın hocam. XİAOMİ Mİ 5 , HTC 10 , LG G5 , ZTE AXON 7 vs. gibi


    2016 için çıkan 6s'in antutu v7 skoru :137.900


    2016 için çıkan en alt segmeng y6 telefonunuzun antutu v7 skoru : 46.400


    2016 için çıkan 6s rakibi amiral gemisi android telefon zte axon 7 nin antutu v7 skoruna bakalım : 163.600


    Evet ios hızlıdı , akıcıdır ve bunu androidlerden genel olarak birkaç yıl daha uzun korur. Ancak kasıtlı olarak her güncellemede yazılımsal kısıtlamalar getirdiği , işlemci yavaşlattığı , kamera çözünürlük , kalite , lens açıklığını kıstığı da bir diğer gerçektir. Batarya kapasitesi daha en başından azdır. Her güzelin bir takım sorunu var.


    kamera kırpma olayı için : https://forum.donanimhaber.com/apple-tum-cihazlarda-kamera-kalitesini-dusuruyor-sorun-ve-cozum--143847966





  • Giris seviyesi android aliyorsunuz olacagi bu,2014 de xperia z2 almistim 2020 ocakta degistirdim(sim girisi bozuldu+bataryasi sisikti telefonun)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zamanında Galaxy S3 almıştım, sonradan elime iPhone 5 geçti. Şu anda iPhone ile mutlu mesut gidiyorum, S3'ü kullanmaya çalışsam kanser olurum. Ben de konu sahibi gibi düşünüyorum, son zamanlarda 6S alma fikri var aklımda muhtemelen alırım gibi. Farklı Android telefonlar da kullandım ama iPhone'un yeri başka gerçekten.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.