Şimdi Ara

2 televizyon ve kanal problemi acil yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar merhaba evimde iki tane tv var bunlardan biri benim odamda biri oturma odasinda iki televizyonu ayni anda acinca star trt hd vb kanallar gidiyor biri calisinca hic sikinti yok yayin merkezi siztem tek hat uzerinden kabloyu aliyorum nedeni sinyal dusuklugu gibime geliyor bu sorunu nasil cozerim yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekkurler



  • Yardim edecek bir arkadas yokmu
  • Merkezi sistem uydu sistemi ise, tek hattan 2 receıverı stabil çalıştıramazsın.

    Bazı kanallar Horızantal polaritede yayın yaparken bazı kanallarda Vertical polaritede yayın yapar. Horizantal kanallarda Lnb ye farklı voltaj, Vertical kanallarda farklı voltaj gider.

    Yani receıverın birinde Star tv Horizantal kanal izlerken diğer receıverda TRT Vertical kanal izlemek istersen Lnb ve merkezi sistem santrali sapıtır senin hattında bu şekilde karışıklık yapar. Basitçe bu sebebten dolayı izleyemezsin. Yeni nesil merkezi sistem santralleri ve receıverlar yani SCR / Unıcable sistemlerde bu sorun aşılıyor böyle bir sıkıntı yaşanmıyor.
  • Bir cozum olmali ya aynen senin dedigin gibi oluyor sorunu bende anladim fakat cozum bulamadim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an kullandığınız mevcut merkezi sistemde bunun bir çözümü yok.

    * Eğer masraf yapmayı göze alırsan, Multıswıch santralde fazladan boş bir port varsa ve yönetim bu portu kullanmana izin verirse, 1. Linkteki Unısqc Multıswıch' alır, uyducuya taktırır dairene ekstra bir kablo çekmeden 2 receıverıda bağımsız kullanabilirsin. Tabi kullandığın receıverların Unucable / SCR destekli olması gerekir.
    1. Linkhttp://www.dikeysatis.com/SUS-21-F-SAT-UNISEQC-MULTISWICTH_136.html#0

    * Yada Sadece türksat izliyorsan çatıya bir adet çanak kurarak 2. Linkteki Unıcable LNB ile yine mevcut kablonu kullanıp ekstra bir kablo çekmeden 2 receıverıda bağımsız kullanabilirsin. Bu sistemde de kullandığın receıverların Unucable / SCR destekli olması gerekir.
    2. Linkhttp://www.dikeysatis.com/Inverto-Black-Unicable-Quad-LNB-1-Legacy-Port-_54.html#0

    * Yada Dairene 2. kablo çekme imkanın varsa, Multıswıch santralde de fazladan boş bir port varsa ve yönetim bu portu kullanmana izin verirse O porttan 2. receıverına bir kablo çekebilirsin. Bu bağlantı şeklinde Receıverların unıcable destekli olmasına gerek yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janjarre -- 22 Mayıs 2013; 2:12:03 >




  • Bakalim bos port varsa onu kullanacagim adamlar 2 tane yer koymuslar ama bu olayi dusunmemisler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.