Şimdi Ara

2.KEZ MEZUNA KALMAK VE GENÇLERE BİR TAVSİYE.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.528
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mezuna kalmaya karar verdiğimde öyle yaparım, böyle yaparım diyip gaza geliyordum. Sürekli program yaptım, 1 gün aksayınca tüm hafta patlıyordu. Hiçbir programa uyamadım. Sürekli yattım, yetişir abi yeaaa modunda takıldım hep. Ne istediğimi bile bilmiyordum. 2 sene okulda, 1 yıl da mezun olarak sayısalda çürüttüm kendimi.

    Sınava 20 gün kala da ne istediğime karar verdim -emin miyim orası ayrı bir muamma-. Sayısaldan eşit ağırlığa geçtim, haliyle her şey karman çorman olduğu için sonucu güzel olmadı. 3.yıla kalacağım muhtemelen.

    İlk kez mezuna kalacak arkadaşlara tavsiyem önce güzelce dinlenin. Sonra çalışmaya başlayın ve mutlaka disiplinli olun. Eğer disiplininizi sağlayamıyorsanız destek alın. En önemlisi ERTELEMEYİN! Çok pişman olursunuz sonra. Asla ve asla E R T E L E M E Y İ N !



  • ek olarak, ne istediğinize de karar verin.
  • hocam çalışmaktan yana sıkıntı yok da başarısızlık yapıştı gitmiyo üstümden. ben yine kötü olmasından korkuyorum
  • bounmatematik B kullanıcısına yanıt
    öyle düşünme hocam. mezun muydun bu sene
  • Sıfır bilgi ile geçen sene mezuna kalmış(tyt 40 net ayt max 8 net yapabiliyordum) bir abinizden tavsiye: sıfır değilseniz mezuna kalmayın şimdi gaza gelip şöyle böyle yaparım havalarına girmeyin, bildiğiniz şeyleri tekrar tekrar çalışmak adama koyuyor bir çok mezun arkadaşımda bnunu gözledim bu sene. Ve ne olacağı hiç belli olmuyor, mezun senesi çok farklı, sıkıcı devamlı üstünüzde bir baskı olacak. Sıfırdan kalıp nisana kadar mükemmel getirip çok iyi netlere ulaştığım bir dönemde gönül meseleleri yüzünden son 1-1,5 ayı iyi yönetemedim ve sınav anında patladım. sınav nisanda olsa muhtemel sıralamam 30-40K daha yüksek olurdu. Özellikle mühendislik düşünen arkadaşlara tavsiyem yazın gidin, psikolojik açıdan hayatımda en yıprandığım dönem mezun senem oldu ki güçlü bir insanımdır. Özetle ona buna bakıp gaza gelip mezuna kalmayın.
  • yhk18 kullanıcısına yanıt
    değildim
  • barkoda10 kullanıcısına yanıt
    hocam bence insanın kendisini mutlu etmesiyle alakalı, ben mezun senemde kesinlikle bi spor salonu ya da müzik aletine başlamayı düşünüyorum yoksa çekilmez zaten
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bounmatematik

    hocam bence insanın kendisini mutlu etmesiyle alakalı, ben mezun senemde kesinlikle bi spor salonu ya da müzik aletine başlamayı düşünüyorum yoksa çekilmez zaten
    arkadaşlarımla 2-3 güne bir pes atıp gezip tozduk, o işler öyle olmuyo :D aklında devamlı ders olacak şu an eski hayatımı kanıksıyorum alışkanlık olmuş bu foruma girip konuları okuyorum sanki sınav geçmemiş gibi. yine de siz bilirsiniz tabi.
  • Kesinlikle katılıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benimde mezun senemdi bu sene. Geçen seneye göre (tyt 64.5 ayt 38) arttırdım. Ama tyt 88.5 ayt 41.25. Beni en çok üzen ayt den çok daha fazla şey biliyordum sınavda matematikte paniklememden dolayı 20k vs yapabilecek şuan yaklaşık 55k gelecek büyük ihtimalle (bilemem elbette.). En önemli şey sınav anı panik olmamak bence, mezuna kaldığıma sevinirken şuan üzülüyor gibiyim örneğin bu yüzden bence arkadaşında dediği gibi önce biraz dinlenin sonra sıkı bir şekilde çalışmaya asılın. Örneğin ben marta kadar biraz laylomlom takıldım matematikten lti sıkıntıydi onları halletmiştim ama sürekli bir deneme çözme aliskanligim yoktu. Martın sonunda forumu keşfettim. Ve bu beni baya motive etti. Deneme vs alıp düzenli calışmıştım sonra bayramda akrabaların eve gelmesi falan derken biraz saldım çalışmayı sinavdan önceki son 2-3 günde kendimi eksik hissedip biraz kendimi paniklettim ve bu da sınavı etkiledi bayaaa. Bu arada mezun konusuna pek de alakası olmayan bir şey yazdım galiba kusura bakmayın biraz kafam karışık canım sıkkın bir nevi derdimi döktüm. Okuyanlara teşekkürler arkadaşlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • barkoda10 kullanıcısına yanıt
    hocam zaten insanlar beni mutlu etmiyo, hayatta bi amacım varsa gerçekleştirmeye yönelik, fiziksel olabilir ya da müzik aleti çalmak, bir konuda ustalaşmak, kitap okumak vs. biraz rahatlatabilir diye düşünüyorum. bakalım kafayı yiyecek miyiz
  • HestiaECT kullanıcısına yanıt
    ne yapmayı düşünüyorsunuz hocam?
  • yhk18 kullanıcısına yanıt
    Valla hocam moraller 0 zaten. Sınavdan önce hayal olarak görmeyin lütfen kapasitem fazlasıyla var. Hacettepe bilgisayar mühendisliği istiyordum(17.5k). En kötü Eskişehir de yaşadığım için Estü bilgisayar mühendisliği ya da esogü bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Daha da kötü gelmez umarım yani bilemiyorum. Eğer sıralamam 40-50k arası gelirse biraz daha iyi bir yer olduğunu düşündüğüm bir üniversite olursa oraya secerim ama büyük ihtimalle sıralamam dediğim gibi geleceği için tutarsa Eskişehir yazacağım ama hocam hayırlısı sonuçta. Ama en çok 1 yıl çalışıp geçen sene oranla fazlasıyla yol aldığımı bilip geçen matematikte lti bilmeden girip 19d 5y yapıp bu sene bilip 19d 10y yapmak çok yıkıcı bir etkisi oldu benim için. Şuan bir mucize olmazsa dediğim gibi Eskişehir inşAllah.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • barkoda10 kullanıcısına yanıt
    hocam senin nasıl geçti sınav
  • Rivaul kullanıcısına yanıt
    TYT -5 AYT -20 net aşağı geldi denemelere göre ve garip bir şekilde ayt de süre yetiştiremedim. berbat geçti, özellikle ayt.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.