Şimdi Ara

2 hava yastıklı polo düşünenlere ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
291
Cevap
5
Favori
37.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
118 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kerotobil

    Baz donanım yaris çok iyi demedim zaten.

    Arabaların temel mantığı insanları A noktasından B noktasına götürmektir. Bu mantıkta hareket ederken önümüze güvenlik diye bir temel sorun çıkıyor. A dan B ye giderken bu güvenlik hiç bir donanım ya da konfor ürününden değerli olamaz. Bir arabada full+full olabilir ama sen önce temel sorun olan güvenliği halletmemişsin. Kimi firmalar para odaklı kimisi insan odaklı çalışıyor. Japon - Alman farkıda burdan geliyor zaten.
    Temel güvenlik özellikleri tabi ki önemli. Ama kapıyı açar açmaz simsiyah bir konsolla karşılaşmakta güzel bir duygu değil

    Baz donanımda olsa hava yastığı sayısı almak için tek başına sebep değil maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Turkforce T kullanıcısına yanıt
    Bunu yazmaya girdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    Hak veriyorum ama sanki ben burda yaris savunucusuymuşum gibi yazıyorsunuz. Kimseye araba tavsiye etmiyorum. Ama satılan iki hava yastıklı araçlarda 3 kuruş fazla olsun 4 hava yastığı olsun hiç yoktan. Sırf daha fazla kâr edecem diye yapılıyor bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    Dünyada birçok arabayı kullanmış olan bu üyemiz bildiğim kadarıyla yeni kasa fiesta kullanıyor.



    Fiesta linci için z tuşuna, polo linci için eski ünlü vwci troll cihanair için c tuşuna basın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş ne abarttığınız yaptığın kazaya göre değişir zaten hayatta kalıp kalmıyacağın benim arabama hiç koymasada olur benim malım gittikten sonra ben yaşasam ne olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zotacing

    Bu mesaj silindi.
    Fiesta ayarında B sınıfı 0 km araba varsa söyleyin alalım arkadaşlar.



    Herkes ihtiyaçları doğrultusunda araba alıyor.Arabayı alalı 6 ay oldu ve 19 bin km'de.Yılda 40 bin km'ye yakın yol yapacak bu araba.



    Doğuş ve Otosanın yaptığı zaten tartışmaya kapalı bir konu gerçekten rezillik.



    Ben 0 km araba seviyordum ve şu piyasada sevdiğimiz 2 marka var ve iki markadan da evde mevcut.Ben ihtiyaçlarım doğrultusunda bir tercih yaptım.Kimse kusura bakmasın ama Fiesta-Polo varken gidipte Clio,Yaris,Corsa gibi arabalara dünyanın parasını vermem.



    Bu tercihime karşı çıkacak arkadaşlar bir zahmet Ford bayisine gidip yeni kasa Fiesta'yı test etsin.Şu anda Ford bayilerindeki Fiesta test araçlarının çoğu 1.0 Ecoboost PS TitaniumX paket ve opsiyonlu.Zaten test ettikten sonra Polo haricindeki diğer B sınıfı modellere bakmazsınız bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Forumdaki kişilerin görüşlerini bile ezmeye yer arayan birisi buraya yorum yazsa ne olur yazmasa ne olur. Aileniz içim en güvenli aracı almaya çalışın. Buradaki fan club gibi çalışan arkadaşların yorumlarına da bakmayın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kerotobil K kullanıcısına yanıt
    Yok öyle düşünmedim yanlış anlaşılma olmasın

    Hava yastığı tabi ki herşeyden önemli. Ama insan hava yastığının yanında başka güzelliklerde bekliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Öncelikle burada herhangi bir araba karşılaştırması yapılmıyor, mevcut 2 markanın da avrupa da satılan modellerinde en baz donanımdan itibaren standart olan temel güvenlik önlemlerinden biri olan hava yastığının eksikliğin bahsediliyor, bu araçların değil bu donanımda satan türkiye distribütörlerin hatasıdır. Güvenlik konusunda aracın burulma direnci ve yolcuların kemer takması ne kadar önemliyse hava yastığı konusu kadar önemlidir, yandan alınan darbelerde her ne kadar ana kabin sağlam kalsada kemer takılıda olsa perde hava yastıklarının yokluğunda başın cama çarpması durumu kişide yeterli hasara yol açabilmektedir.

    Hava yastıksız fiesta, hava yastıklı jazz veya cliodan daha fazla güvenlik sağlıyor diyebilirsiniz doğruda olabilir ama bu başlıkta herhangi bir araç karşılaştırması yapılmıyor, ülkemizdeki fiesta ve poloda hava yastığı olmadığından bahsediliyor. Olmaması daha iyidir düşük hızda kaza yapınca maliyet çıkarıyor gibi bir yaklaşıma girmeniz konuya nasıl önyargılı ve yanlış yaklaştığınızı gösterir nitelikte.

    Avrupa da en baz donanımlarda manuel cam kolları olsa bile hava yastıkları standarttır, ama ülkemizde tam tersi durum söz konusudur ama aracınızdaki ışıklı ve otomatik cam tuşlarınızı vurgulayarak bize otokoç un nasıl doğru bir satış stratejisi izlediğine göstermiş oldunuz. Müşteri ne isterse adamlar onu veriyor.

    B sınıfı bir araçta hava yastığı konusunu nasıl elitlikle bağdaştırdığınız anlayamadım burada mercedes e serisi araçta trim renklerinden bahsetmiyoruz.Konuyu başka yerlere çekip üyelere saldırmanaıza/suçlamanıza gerek yok.

    Her ne kadar uzun uzun yazsamda sizinle hava yastığı konusunu tartışmanın ne kadar gereksiz olduğunu farkındayım, O yüzden kazasız belasız yolculuklar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 11 Kasım 2018; 19:11:0 >




  • Airbag anahtarını on durumundan off durumuna getiren insanlar birliğinden bahsediyoruz olur da kaza yaparsam airbag açmasın arabanın değeri düşmesin diye.Kim airbagin 2 sine 3 üne takılır(!)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    Ne yapmak lazım ülkede milyonlarca hava yastıksız araba varsa? Gerçi senin sayısal verilerinin gerçek olmadığını da biliyoruz, neyse o ayrı mesele.

    Tercihlerimizi topluma göre mi yapalım, çoğunluk neyse ona mı uyalım yani nedir burda anlatılmak istenen?

    Mevcut sıfır araçlarda kaç tane 2 hava yastıklı araba kaldı, yıl olmuş 2019. Elin Avrupalısına sunulan radyosu olmayan arka camı manuel arabada bile bütün aktif-pasif güvenlik donanımları tam ama işte bizim gibi ülkelere güvenlikten kısıp yolluyorlar. Nasıl olsa "ülkede milyonlarca 2 hava yastıklı araç var" diyip durumu savunmaya çalışan sorgulamayan alıcı kitlesi var.

    Aman aman, içerde en fazla 1db daha az ses olsun ama hava yastığı olmasın ne gerek var... Mucize kombinasyon bu.

    Ayrıca son paragraf şaka mı gerçek mi anlayamadım, "Hava yastığı hayat kurtarmaz, sadece ağır yaralanmayı önler..."

    ??



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 11 Kasım 2018; 20:08:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunu hedef kitlenin umursadığını sanmıyorum. Araç alırken öncelikler değer kaybı ve marka

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir örnek vereyim. Avrupa modellerinde 'Toyota Safety Sense' (otonom fren, şerit takip, yaya algılama, otomatik uzun-kısa far vs vs) olan Toyota'lar her ne hikmetse Türkiye'de bu donanımlar olmadan satılıyordu.

    ALJ'ye (distribütör) defalarca e-posta göndererek canlarını sıktım. O da yetmedi, Toyota Japonya'ya mesajlar gönderim. Yetmedi, her sosyal ortamda konuyu dile getirdim, öyle ki adımız Safety Sense oldu.

    Demem o ki; madem ki Avrupa'daki baz Polo'da 4 hava yastığı var, o zaman Türkiye'de de 4 hava yastığı olmalı. Ben de insanım, Avrupalı da insan. O zaman, vizyon sahibi olmalıyız ve bu duruma tepki göstermeliyiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • auto_man A kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar kapılarda malzeme güçlü olursa tok kapı sesi gelir. Bu nedenle yan ve perde havayastılarına ihtiyaç yok. Kaporta yeterli korumayı sağlayacaktır. Hepimiz yıllarca havyastıksız kuş serilerine broadwaylere bindik de ölmedik. Lütfen yapmayın ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.