Şimdi Ara

2. Hard Diski Takınca Pc Açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 3 ay önce 2 Tb Seagate Barracuda aldım. 3 aydır kullanıyorum hiç bir sorun yoktu ama geçen gün bilgisayarı kapatıp, açmaya çalışınca windows'un loading ekranın kaldı(Donmadı). Sonra bir kaç bişey denedim ve sorunun 2. HDD'yi takınca olduğu fark ettim. 2. HDD'yi takmazsam açılıyor kullanıyorum, takarsam windows loading ekranında(http://0.tqn.com/d/pcsupport/1/0/c/5/-/-/windows-7-install-1.jpg) kalıyor, donmuyor ama o ışıklar sürekli hareket ediyo ama bi türlü açılmıyor. 2. HDD'nin enerji ve sata kablosunu takınca Bios'ta ve Post ekranında 2 HDD'yi ve CD-ROM'u markasına kadar tanıyor ama bilgisayarı açmıyor, loading ekranında kalıyor.







  • başka pc ye takıp dene
    hata taraması yaparsa başlangıçta yapmasına izin ver.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mert_35_94

    Arkadaşlar 3 ay önce 2 Tb Seagate Barracuda aldım. 3 aydır kullanıyorum hiç bir sorun yoktu ama geçen gün bilgisayarı kapatıp, açmaya çalışınca windows'un loading ekranın kaldı(Donmadı). Sonra bir kaç bişey denedim ve sorunun 2. HDD'yi takınca olduğu fark ettim. 2. HDD'yi takmazsam açılıyor kullanıyorum, takarsam windows loading ekranında(http://0.tqn.com/d/pcsupport/1/0/c/5/-/-/windows-7-install-1.jpg) kalıyor, donmuyor ama o ışıklar sürekli hareket ediyo ama bi türlü açılmıyor. 2. HDD'nin enerji ve sata kablosunu takınca Bios'ta ve Post ekranında 2 HDD'yi ve CD-ROM'u markasına kadar tanıyor ama bilgisayarı açmıyor, loading ekranında kalıyor.

    cakışma oluyor sanırımı tek tek denedinmi hddleri




  • aynı sorun bende de mevcut, ilk açılışta sorun yok ancak gün içinde yeniden başlatma yaptığımda uzun süre takılıyor, diskin elektrğini kesince anında açılıyor bilgisayar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isikdeniz

    aynı sorun bende de mevcut, ilk açılışta sorun yok ancak gün içinde yeniden başlatma yaptığımda uzun süre takılıyor, diskin elektrğini kesince anında açılıyor bilgisayar...

    tek tek denediniz mi diskleri
  • sata kablolarını degıstır kardeşim mumkunse kalıtelı kablolar kullanmak lazım gevseklık yuzunden benımde basıma geldı aynı durum. ide hdd ıse jumper ayarlarını master slve olarak ayırman lazım ama sata ise tak calıstır mantıgı.

    son olarak güç kaynagınada dikkat et yeterli elektırık uretemıyor olabillir.
  • Arkadaşlar aynı sorun bende ben pc yi 1 ay açmadım sonra bi açtım 2.hdd yüzünden pc açılmıyor
    Ben daha sonra güç kaynağı anakart ram ekran kartı işlemci değiştirdim ama hala aynı sata kablolarınıda denedim yokmu bi çözümü?
    Garantisi var ama içindekieri silerler diye yollamak istemiyorum..
    lütfen biri yardım etsin.
  • Arkadaşlar benim 2hdd var 2.yi takınc açmıyor hddlerim satadır
    Ben daha sonra anakart ram işlemci ekran kartı güç kaynağı felan değiştirdim gene aynı tık yok pc açılırken windows işareti yanıyo oyunuyo ama açılmıyo
    lütfen biri yardım etsin
  • ben de sorunu sadece ben yaşıyorum sanıyorum. ben de arşivim için ayrıdığım 2tb ayrı iki hddim daha var bunlardan herhangi birisini takınca ya bilgisayar açılmıyor ya da bir zaman sonra hdd lerin birinden ses gelmeye başlıyor. Power da öyle kötü bir power deil 550 lik. bu soruna çözebilecek arkadaş büyük hayır işleyecek doğrusu. Teşekkürler şimdiden.
  • ben de şu an aynı sorunu yaşıyorum, üzücü kısım sorunu çözen arkadaşlar nasıl yaptıklarını yazmamışlar.
    Neyse ben çözersem yazacağım, başka birinin başına gelirse yol gösterir belki.
  • konuyu hortlatayım benimde aynı problemim var 2 hardiski baglayınca pc acılmıyor sata dır 2 side 1 ni normal güc girişine baglıyorum digerini molex ceviriciden baglıyorum o sekilde acılıyor 2 sinide kendi güc kablosuyla calıstırınca bilgisayar acılmıyor. powerin değişmesi lazım.
  • aynı sorun benımde basıma geldı. 1hafta sonra pc yı actım 2. hdd western digital takılıyken loading ekranında kalıyor. diğer 2 hdd de sıkıntı yok. 6 senede kımse cozememıs galıba
  • Bunun çözümü yok arkadaşlar yavaş yavaş ssdlere yönelin siz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Raphae1 kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bugün benimde başıma geldi. Sistemimin yüklü olduğu disk SSD. cd yuvasına ise dönüştürücü ile sata hdd bağlı. bugüne kadar hiç bi sorun yaşamadım . ama bugün quiet ekranında donup kalıyor pc. harici sata diski sökünce pc normal şekilde açılıyor.

    NOT: harici sata diskimin bir bölümünü birkaç gün önce ext4 formatına dönüştürdüm.

    yardımcı olabilecek var mıdır ? ayar mı yapmamız lazım. neden donuyor?
  • Bende aynı sorunu yaşıyorum :S

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sene olmuş 2020 Master Slave mi kaldı diyecektim tam...
  • jumper ile üstünlük ayarı yapmayı dene yoksa kısa devre jumper ayarı yazınca çıkar.
    ssd lerde bios tan öncelik verebiliyorsun bildigim.
  • 1200 watt corsair guc kaynagim var. Anakarti degistim asus z390 a anakart taktim sifir. Delirmek uzereyim bir aciklama bir cozum bulamiyorum. Yillardir bu sorunu cozen kimse olmadi mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olası nedenleri
    Diskte bad sector
    Servis alanında bad sector
    Zayıf okuyucu kafa
    Firmware bozulmasi
    Bad sector kayıt listesinin aşırı dolması veya bozulması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.