Şimdi Ara

2. EL Hızla düşüyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
113
Cevap
1
Favori
11.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • e issiziz? ben de girip ev bakiyorum geziyorum oyle sonucta sitede gezmek ucretli degil ya gecen malikhane geziyorum mugla esyali 20 milyon tl cok begenemedim evi genelde mugla istanbul geziyorum ben




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-3645D418B -- 22 Şubat 2021; 0:6:4 >
  • Arabası olan inan aracını satınca tekrar dan araba almak ister duramaz arabasiz ama piyasayı da bilir takip eder. Ona göre ya satar ya satmaz. Hiç aracı olmayan birisi içinde birkaç sene daha aracı olmaması hiç umurunda olmaz. Adam alışık çünkü. Durum şu ne kur ne vergi. Piyasa arabaya doydu alanlar aldı satanlar sattı. Şu anda kimse bu fahis fiyatlar dan araba almak istemiyor. Arz talep dengesi satmak isteyenler de o yüzden satamiyor. Normal kullanıcı için bu bir problem değil aksine iyi bir durum. Ama galericiler ve stokcular çin gerçekten de sıkıntılı bir durum çünkü hepsi fahis fiyattan piyasa dan araba topladı. Şimdi satacak adam bulamıyor lar. Ve sürekli vergi mtv cart curt ödemek zorunda kalıyorlar. Yılbaşından önce haber de galerici ler konuşuyor du fiyatta patlama olacak. Almak isteyenler elini çabuk tutsun diye. Aradan 3 ay geçti aksine fiyatlar düştü. Belki satılmasına yardımcı oluruz diye reklam niteliği de konuşmuşlar demek ki.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yilbaşından sonra bir araba alayım dedim ufak tefek iş görecek birsey ayağımı yerden kessin yeter diye bütçe olmadığı için yuksekler de zaten gözüm yok. Fiyatlar a bakınca gideceğim yere gerekirse yürüyerek giderim acil işim de taksiye binerim dedim vazgeçtim umurumda bile olmadı. Gittim coin aldım 220 bin kusurlerde idi. Şimdi neredeyse 2 kati. Şu anda almak istediğim araba dan indirimleri ni de sayarsak 2.5 tane alabilirim nerdeyse.

    Not : Yatirim tavsiyesi değildir.

    Araciniza sahip çıkın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aaguler kullanıcısına yanıt
    Alsatçılar şaşkın, suskun ve hâlâ ellerindeki para ile sıfır araç kapmanın peşindeler.
    İlana utanmadan “bayiden alındı çekiciyle getirildi satışa hazır” yazabiliyor.

    Umarım sıfır araçlar gelmeye devam eder de bu at hırsızları mal gibi kalırlar ortada.
  • Tüm bunlar tr de ters işler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CheckVizoR kullanıcısına yanıt

    Belli ki hepsi şirket aracı

    Hor kullanılmış her yeri boya değişen

    Bir de ilanda 70 km içine girince 200 km 2. EL Hızla düşüyor 

    Kime yazık olacak acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aaguler kullanıcısına yanıt

    Ne kadar boş bir yorum.


    Kaç aylar, pardon yıl oldu, fiyatlar yükseldi, al-satçılar zaten 100 tane araç alıp kar'la sattı, evet sonda 1 taneden zarar etti ama 100 lira kazandı, 1 lira kaybetti diye ağlayacak sanıyorsun. Senin gibilerde içindeki zenginleri kıskanma ateşi ile yanıp kavrul. Zaten zenginin malı kimlerin ağzını yorarmış atasözü boşuna değil. Fazla araba alıp satanda gelir vergisini ödüyor mu ödüyor sen ve senin gibilerde çıldırmaya devam etsin.


    Benim aracıma piyasa fiyatına verip alan galericiler vardı abi araç yok sattık memlekete gidecez araba yok diye gelip piyasa fiyatına araba alıyorlardı.


    Sona kalan dona kalır, al-satçıları kıskanıp bende yapacağım yaa diye gelip sonda kalanlara oluyor bunlar.


    "Kur tekrar yükselişe geçerek yeni rekorlar kırsa bile araç fiyatları düşecek"?


    Arkadaşım Türkiye'deyiz, sen neredensin? Daha dün elektrikli araçlara %400 ZAM geldi vergilere, sen ne zaman tersini gördün bu piyasada? Nerede yaşıyorsun çok merak ettim.



    Açgözlülüğün dibine vurup, 220'ye aldığı aracı 270 yazanlar yok mu tabiki de vardı ama bunlar ufak bir yüzdeli ve bunu zaten 100 yıl sürdüremezdi ve bitti de.


    2013'te 65 bin TL'ye dizel sıfır passat aldım, şimdi passatlar olmuş 650 bin dizeli. Halen fiyatlar düşecek diyen böyle ülkeden habersiz insanlar var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLIFE -- 21 Şubat 2021; 16:16:40 >
  • piyasanın 1-2 yıl önceki hale gelmesi her şey iyi giderse 2-3 yıl alır

  • Al-sat'çı olduğun, elinde patlayan araç ya da araçların seni delirttiği o kadar açık ki, nefret kelimelerine yapışmış. Bu furyada al-sat yapanların nasıl şapa oturduğunu sana ve senin gibi düşünenlere bir daha anlatayım : 2020 başında covid-19 ortaya çıktı, o dönemde, bir süredir maliye tarafından firmalara yapılan ithalatı azaltın baskısına bu olay tuz biber ekti ve az sayıda araç yüksek talebi karşılayamaz oldu. Dövizin sürekli artışı, pazarlık yapmayan alıcı gibi etkenler distribütör ve bayileri azdırdı. Yükselttikçe yükselttiler fiyatları ve alıcı da doymadı. O dönemde, ülkemize gelmiş en kötü iktidar olan akp, tutup yandaş sektör inşaatı kurtarmak için faizleri düşürünce talep daha da patladı. 100 araca 1000 alıcı oluştu. Al-sat yaparak para kazanmak en parlak dönemini yaşıyordu artık. Al-sat yapanlar baktılar ki daha çok su kaldırır bu piyasa daha da çok almaya başladılar. Ama bir şeyler olmaya başladı. Önce faiz birden yükselmeye başladı, ardından kur düşüşe geçti. Sonra üretimden gelen haddinden fazla araç piyasaya düşmeye başladı. Gerçi bu düşen araçlar sahipliydi ve al-sat yapan aç gözlüler aylar önce kaparo ödemişlerdi. Ama fark edemedikleri şey şu oldu : talep tamamen durdu. Daha kaparosunu ödeyerek aracı teslim alamadan fiyatlar geri gelmeye başladı. Çünkü kimisi parasıyla kimisi de borç alarak, kredi çekerek mala girmişti. Tıpkı çiftlik bank olayında olduğu gibi, 5-10 kazanan, 50-100 kazanmak için fon bularak yeni araçlar alarak stoklarını doldurdu. Ve satışlar durdu. Geçen yıl elde ettiği kar erimeye başladı. Her gün, her dakika elindeki stokların maliyeti zarar yazıyor. Geçen sene al-sat yaparak hacim yapan, tepede tüm araçları satarak paraya dönen var sa kurtardı. Ama yok! Hepsi daha çok kazanç elde edebilmek için saldırdılar. Ve hüsran...


    Şimdi elinde araç olanlar, bu araçlara ödedikleri bedelin % 25-30'u kadar zarar edecekler. Daha fazla edenler de olacak. Gelelim sana, sen de apaçık al-sat takımındasın. Elinde kalan mal zarar ettikçe benim gibi gerçekleri yazanlara tepki gösteriyorsun. Çünkü ben doğruları söylüyorum ve bilinçsiz insanlar bunları öğrendikçe talep daha da düşüyor. Yoksa hangi insan bir emtianın fiyatı düşünce tepki gösterir ki ?


    " Zaten zenginin malı kimlerin ağzını yorarmış atasözü boşuna değil. " Buna çok güldüm. Halim vaktim yerinde ve herkesin de benim gibi yaşamasını gönülden dilerim.

  • Akasha_Ether kullanıcısına yanıt

    Dostum, gelen araçlar daha düşük kurla geldiği için, euro 10.30 da tavan fiyatlarda araç alan herkes, patlamaya mecbur! Öyle de olacak.

  • Beyler sarı site otomotiv sektörüne yön verme özelliğini şu aralar kaybetti. Sarı siteyi baz alıp sektör öldü bitti diyorsanız yanılırsınız.
    Çılgınca sıfır araba satılıyor şu aralar. Fiat Egea Cross, Yeni 208, Yeni 2008, Seat Leon, Citroën Aircross, Clio 5 ler falan yağmalanıyor. Sıfır faizle 100-150 bin krediler, veya en fazla 0.99 la falan krediler dolu.
    Peki neden çılgınca sıfır araba satılıyor, çünkü sıfır arabalar ikinci el arabalardan daha ucuz hale geldi. İkincisi 2. El araba alacaksan kredi faizleri yüksek, sıfır arabalarda faiz kampanyası var.

    Bende sizler gibi Sahibinden de gezip sektörde yaprak kıpırdamıyor sanıyordum. Ne zaman otomobillerin model model özel Facebook gruplarına üye oldum. Çılgın gibi talep olduğunu bizzat gördüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceh.meh

    Beyler sarı site otomotiv sektörüne yön verme özelliğini şu aralar kaybetti. Sarı siteyi baz alıp sektör öldü bitti diyorsanız yanılırsınız.
    Çılgınca sıfır araba satılıyor şu aralar. Fiat Egea Cross, Yeni 208, Yeni 2008, Seat Leon, Citroën Aircross, Clio 5 ler falan yağmalanıyor. Sıfır faizle 100-150 bin krediler, veya en fazla 0.99 la falan krediler dolu.
    Peki neden çılgınca sıfır araba satılıyor, çünkü sıfır arabalar ikinci el arabalardan daha ucuz hale geldi. İkincisi 2. El araba alacaksan kredi faizleri yüksek, sıfır arabalarda faiz kampanyası var.

    Bende sizler gibi Sahibinden de gezip sektörde yaprak kıpırdamıyor sanıyordum. Ne zaman otomobillerin model model özel Facebook gruplarına üye oldum. Çılgın gibi talep olduğunu bizzat gördüm.

    O zaman araba almak isteyen ikinci el ile sıfır fiyatı karşılaştırıyor, şu anki piyasaya göre sıfır almak daha cazip geliyor demek ki. Segment, motor, markadan feragat edip en azından kaza boya derdi olmadan bir araç almak daha mantıklı. Sıfır araca yönelim olunca ikinci el piyasasına etki ediyor demek ki. Gerçekten bir düşüş var çünkü.

  • Faizler düşer diye bekleyenler boşuna bekler. Bu sene çok büyük bir ekonomik gelişme olmadığı sürece faizler in-me -ye-Cek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: parker48

    Arz talep le ilişkili bir konu, ayrıca kredi faizleri oldukça yüksek 200 bin para ayda en kötü 3000-3200 gibi faiz getirisi getiriyor, acil ihtiyacı olmayan almaz. Sıfır araç bulunamaz duruma gelsin birde kredi faizleri düşsün şenlik yine başlar.

    % kaç ve kaç ay boyunca hangi banka müdür o ?


    %15,5 üzerinden 180 bin TL ye 2.1xx,00 TL veriyor.


    Lütfen, doğru bilgilendilendirelim.

    Hoş geldin faizi bir kereye mahsus olarak %19-20 den veren var ise bilemem...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam düşmesinin sebebi devlet kredi dağıttı sirf araba için ihtiyacı olan çekti krediyi aldo arabayi o yüzden ihtiyaç duyulmuyor millet tarafından

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suni döviz kuruna kananlar çok pişman olacak, sadece otomotiv değil girdisi dövizle olan her ürünün fiyatı doların 8,5 Euro'nun 10 TL olduğu kasım 2020'den bile en az %30 daha fazla arttı artmaya devam ediyor. Devlet kendi döviz garantili işlerinde dolar kurunu 9,7 TL olarak belirliyor.

    Sıfır araç fiyatları düşmeyecek daha da artacak ramazan sonrası ikinci el piyasası eski seviyesinin de üzerine çıkmaya başlayacaktır

  • Fiyatlar düşmüyor diyenler utanır mı?


    Sanmam.


    2. EL Hızla düşüyor
  • esenlik kullanıcısına yanıt

    Geçmiş olsun, zarar çok mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.