Şimdi Ara

2. El Ekran Kartı Almanın Sıkıntısını Yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumdan bir kaç ay önce garantisi devam eden bir ekran kartı aldım. Ekran kartı 1 ay önce arızalandı. Servise gönderildi. Servis onarılamaz diyip değişim/iade belgesi yolladı. Kart itopyadan 9 taksitle alınmış. Kartın taksidi bitmiş. İtopyadan arandım ve kartın stoklarında olmasına rağmen bunu internet sitelerin de görmeme rağmen. Tek seçenek para iadesi sunuldu. Kartı temin edemediklerini söylediler. Dolar kurunun fırlaması ve kartın pahalanmasına bağlıyorum bu durumu.

    Kart kredi kartıyla alındığı için geri ödemenin nasıl yapılacağı meçhul. Biz tek seferde ödemeyi yapıyoruz ama bankanın ne şartlarda size ödeme yapacağı hakkında bilgimiz yok diyor. Asıl konu kredi kartına geri ödeme nasıl yapılıyor.. Ben bu kartı aldığım vatandaşla iletişim kuramasam asıl olay orda başlıyor. Bakalım beni bu süreç de neler bekliyor. Ne yaşayacağım belirsiz. 2. El kısmı beni artık oldukca farklı düşüncelere sevk ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 13 Ağustos 2020; 16:19:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kartın sahibi ancak sana yardımcı olabilir ulaşabiliyorsan olabilecek en kötü senaryolardan biri olmuş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kart iptal olsa bile ilişkili olduğu banka hesabına para iadesi yapılır. Satıcı umarım sattığı malın arkasında durur da sizi yormaz. İkinci el yüzünden mağdur oldum diye üzülmeyin, elektronik şans işi biraz da. Sıfır aldığınız üründe de yaşayabilirdiniz bu durumu.
  • Normal şartlarda fatura bedel iadesi durumunda ilk alımda ücret ne şekilde ödendi ise o şekilde iade edilir. Eskiden Vatanbilgisayar fatura bedel iade tutarı kadar hediye çeki seçeneği de sunuyordu ama sanırım artık o da yapmıyor.

    Kartı satın aldığınız kişiye ulaşmak durumundasınız. İtopya ücreti iade ettikten ve kartı ilk alan kişi iadeyi kartında gördükten sonra kartına yatan bu artı bakiyeyi banka ile konuşup
    hesabına para olarak aktartabilir ve ondan sonra da bu bedeli size göndermesi gerekiyor.

    Eğer kişiye ulaşamıyor iseniz durum biraz sıkıntılı. Zira firma başka bir şekilde ücret iadesi yap(a)mayacaktır.
  • benim başıma daha önce böyle bi durum geldi.Bir arkadaşımın kredi kartı ile 6 taksit monitor sipariş ettim.Yaklaşık 1 sene sonra ekranda değişik renkte çizgiler vs çıkmaya başladı.Sorunun monitorden kaynaklandığına kesin emin olunca yolladım garantiye 2-3 kere düzelttik diyip yolladılar geri en son ürün değişimi yaptılar ama gönderdikleri üründe bu sefer ölü pixel çıktı.Aldığım ürün ölü pixel garantiliydi tekrar değişim için yolladım.Ellerinde stokta olmadığını söyleyip para iadesi yaptılar bu sefer.
    Arkadaşımın kredi kartı kırıldığı için değiştirmiş yenisi ile.Arayıp sordum durumu anlattım aldığım yere biz kredi kartına değil direk hesap numarasına iade olarak geçiyoruz faturada yazan kişiden başka herhangi bir kişiye veya hesaba iade ücreti yatıramayız dediler.Zaten arkadaşım olduğu için sorun cıkmadı ücret yatırıldı parayı arkadaşım sonra havale geçti bana.
    Ücret taksitli olarak değil tek seferde yatırıldı.
  • Geçenlerde "Türkiye'de garanti durumunda genelde para iadesi yapılıyor değişim yapmıyorlar" dediğimde bir arkadaş "bilinçli tüketici böyle oyunlara gelmez" demişti, onu piste alalım şimdi size yardımcı olsun, yol göstersin.
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    Hatırlıyorum hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jericho11 J kullanıcısına yanıt
    Tek seferde gelirse o zaman sorun yok. Satın aldığım arkadaşla iletişim halindeyim. Bankadan bankaya farklılık göstermez umarım. Yoksa işim yaş 9 taksitle bu para gelirse sıkıntı büyük.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jakkoba -- 14 Ağustos 2020; 19:23:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş bankası kredit kartıyla 6 taksitle aldığım bi ürünü iade edince para iadesi taksit sayısı ve tutarı kadar aynı günde gelmişti. Sizde de öyle olur muhtemelen. Eğer taksitler çoktan ödendiyse zaten tek seferde verirler.
  • Jakkoba kullanıcısına yanıt
    benim bildiğim taksitli bi ürün alırken satıcıya para zaten direk tek çekim gidiyor taksitlendirme işini banka hallediyor o yüzden satıcı tekrar geri taksit taksit yatırmaz parayı.Direk hesaba tek seferde iade ücreti oalrak geçer banka da bu duruma karışmaz büyük ihtimalle.Yani tek seferde ücret aktarılır.Qnb Finansbank en para kredi kartı kullanmıştım ben bu arada.
  • 9 taksit olmaz, tek sefer olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek seferde ortalama 2.5 / 3 hafta içinde ödenir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.