Şimdi Ara

2. El bilgisayar pazarındayız | Güney Kore donanım dünyası (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
949
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kuzgun_ kullanıcısına yanıt
    Yallah Güney Kore'ye o zaman , Avrupa'ya, ABD'ye o zaman durma buralarda, orta doğuymuş, b.k çukuruymuş. B.k çukurunda ne arıyor bu zengin ! refahı yüksek ! ülkeler hiç düşündün mü , Afrika'da , Uzak doğu'da , Asya'da ne yapıyorlar. Dünya'yı talan etmişler, insanını, toprağını, yer altı , yer üstü tüm zenglikleri zorla, işgalle , alnına silah dayayarak gasp edip kendi ülkesine refah ve zenginliği çalıp-götürmüş Eşkiyaların ülkesine git, kucak açmış seni bekliyorlar.

    Güney Kore diye bir ülke mi var hakikaten , kim kurmuş ne zaman kurulmuş, tarihi nedir, aynı millet 2 devlet. Kuzeyin'de niye eline nukleer silah verilmiş bir deli var, Egemen güçler niye Güney'i koruyorlar , para akıtıyorlar, küresel finans pazarında yer açıyorlar bi düşün. Harita'yı bir aç bak bakalım Çin'in neresinde Güney kore, Nükleer silahlı delinin ülkesi Kuzey kore neresinde, Rusya'nın neresinde kalıyor bi bak bakalım. . niye bir sürü patentli markası var da Milyar nüfuslu Çin'in dünya çapında bir markası bile yok onu da bi düşün.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OPTİMİST -- 2 Aralık 2019; 18:54:50 >




  • İkinci el satın almak çok riskli PC yada farklı bir elektronik ürün olsun.

  • Pahalı... 1080Ti için istenen fiyat 2,800 TL civarı, bizde daha uygun.. Moral bozmaya gerek yok.

  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    Ne alakası var hocam. Kusura bakmada adamların senin dediğin gibi çalarak çırparak yaptığını sen bu zengin topraklar ile çalmayarak çırpmayarak sadece ve sadece aklın ile hayli hayli yapardın. Senin yaşadığın topraklar üzerinde keşke biz yaşasaydık da Dünyaya buradan hükmetseydik diyen kaç millet var. Bizde zihniyet bozuk olduğu için olabilir mi acaba? 200 sene Viyanayı alacam diye tüm gücünü oraya harcayacağına 200 senede 200 parça donanmayı Dünyanın değişik yerlerine salamadın mı. Ne adalarda ne anakaralarda ne kaynaklar vardı. Arkadaş b.k çukuru demiş ama yanlış anlatmış yaşadığımız yer b.k çukuru değil bizim beynimiz b.k çukuru. Eşkiyaların ülkesiymiş kendi vatandaşına bu kadar eşkiyalık yapan bizim kadar doğal kaynağı ve jeopolitik konumu olan başka hangi ülke var acaba? Sen önce kendi insanına eşkiyalık yapma sonra başka ülkelere zaten yapmazsın. Ama hala çok geç değil yeter ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün ilkelerine dönelim. Karanlık zihniyetlerden, yağmacılıktan, yalandan kurtulalım. Etrafımıza b.k atmayı bırakalım, ülke kaynaklarını peşkeş çekmeyelim, üretelim üretelim üretelim...




  • yazdığın şeylerin hangi birine cevap vereyim bilemedim..
    ben sözümün arkasındayım "her geçen gün biraz daha ortadoğunun b*k çukuruna çekiliyoruz"

    kore hakkında biraz bilgi:https://seyler.eksisozluk.com/kuzey-kore-savasindan-harap-dusen-guney-kore-her-seye-ragmen-nasil-toparlanabildi

    5 dk almaz bunu okuman.. siyasal islam mı desem basiretsiz siyasiler mi desem adını sen koy




  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    yazdığın şeylerin hangi birine cevap vereyim bilemedim..
    ben sözümün arkasındayım "her geçen gün biraz daha ortadoğunun b*k çukuruna çekiliyoruz"

    kore hakkında biraz bilgi:https://seyler.eksisozluk.com/kuzey-kore-savasindan-harap-dusen-guney-kore-her-seye-ragmen-nasil-toparlanabildi

    5 dk almaz bunu okuman.. siyasal islam mı desem basiretsiz siyasiler mi desem adını sen koy




  • İkiniz çok farklı yerde duruyprsunuz ama aynı anda cevap vereyim yine de. Üretim ile alakası yok olayın, bizim atalarımız kalkınmayı, üretimi pek ala becerebilecek insanlardı ama Tercih etmediler, geri kalmışlık, ileride olmak falan bunlar Batılı tanımlamalar ve içi hep maddi refahla , ekonomiyle dolu tanımlar. Osmanlı Batı'da ortaya çıkan Sanayi Devrimi ve üstüne gelen şeyin farkındaydı ama aynı yolu izleyemezdi arkadaşlar. Batı'nın izlediği yol ile kalkınma İnsanlık suçudur , insanı , tabiatı, diğer canlıları ve çevreyi hiçe sayarak, zehirleyerek ve yok ederek Kalkınmak bizim Dünya Görüşümüze uymaz , Hiç bir Doğu ülkesi bunu yapmaz, yapamaz, varoluşuna aykırıdır. Dolayısıyla Zihni olarak Tam Batılılaşmadan , vahşileşmeden onların gittiği yoldan üretim yapamayacağız ve Rekabet edemeyeceğiz. Sanayi Devrimi ile ortaya çıkan üretim modeli Finans - Kapital'i doğurdu ve o da yolun sonuan geldi, aetık Batı'da bile biz napıyoruz bu nereye kadar böyle devem edecek diye filozoflar, düşünürler çoğalıyor, orada da tepkiler yükseliyor, Doğa mahvoldu, iklim dengeleri değişti. Yani üretim , üretim , üretim devri bitti. İhtiyaca odaklı üretim ve ekonomi modeli sunabilen Medeniyet kimse o geleceği belirler.




  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    gelişmiş ülkeler sömürge illa yapıyor, osmanlı yapmadı mı ?...
    şu anki gelişmiş ülkelerin çoğu doğaya daha saygılı iken, az gelişmiş ülkeler ise içine etmekte.. bu sizin yorumunuzla ters bir olgu...

    bugün ekonomik şarlar öyle kötü ki; yer üstü zenginlikleri bitirip ülkeyi yabancı maden şirketlerine peşkeş çeker olduk... eğitim, ekonomi, teknoloji yönünden yeterli olsaydık buna gerek kalır mıydı ?
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    Yazdığın şeyler birbiriyle o kadar tezat şeylerki. Kimmiş batıda çevreyi zehirleyen yok eden sakın tam tersi olmasın. Senin birçok çevreye duyarlı olmak için çıkardığın yasalar hep Avrupa Birliği uyum süreci için çıktı. Adamlar o yasaları senden 30-40 sene önce uygulamaya başladılar. Ayrıca doğu-batı çelişkinde bir hayli komik Japonya uzak doğu ülkesi ama adamlar beyinleriyle her şeyi yapıyorlar. Gerçi ben Dünyayı doğu-batı şeklinde ayırmalara karşıyım ama konu bu değil. Zaten en büyük sorun senin beynini kullanamaman değil senin zihniyet anlayışının bozuk olması. Yoksa bizler çok zeki insanlarız buna kuşku yok. Ayrıca maddiyatçı olan batılılar değil maalesef bizleriz. Bunun en büyük örneği de bu ülkede insanların hayatının çok ucuz olması.
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    ağır saçmalamışsın. her birine tek tek verecek cevap varda neyse.
  • Batılı büyük şirketlerin Dünya'yı zehirlemediğini hatta çok saygılı ve sevimli sanayiciler olduğunu iddia ediyorsanız benim söyleyecek bir şeyim yok size. Biz en iyisi Ekran kartını konusunu daha fazla zehirlemeyelim.
  • OPTİMİST kullanıcısına yanıt
    Bu yazdıklarınıza kendiniz inanıyorsanız yazık, inanmayıp da başkalarının beynini yıkamaya çalışıyorsanız daha yazık...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirjohn78 -- 3 Aralık 2019; 21:11:38 >
  • Güzel bir video olmuş ellerinize sağlık

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.