Şimdi Ara

2 ayda vücut yapmam lazım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
10.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam beyler.Iyi akşamlar herkese.

    Ekimde okulum açılıyor.O yüzden 2 ayda şu vücudu yapmam lazım.Tecrübeliler yardimci olursa mutlu olacağım

    Boyum 1 83 kilom 80 82 falan benden önce giden bir göbeğim var.Ben body building'e başlamayı düşünüyorum 2 aylığına.Ama kuzenim evde orantısız bir vücut yapmış.Sırt yok önler almış başını gitmiş falan.

    Babama diyorum ben body'e başlayacağım diye " kuzenin ne güzel yapmış evde demek ki evde oluyor sen de evde yap diyor" gerçekten evde orantılı bir vücut yapılıyorsa plan programınız falan varsa bana da verir misiniz?

    Ya da evde olmazsa kimseyi dinlemeyip body'e mi başlamalıyım?


    yaş 19

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >







  • 2 ayda Arnold tarzi olmayi mi hedefliyorsunuz?Ilk 1 ayda anca hamliginizi atarsiniz,1 aydada az gelisirsiniz.2 ayda vucut imkansiz.6-7 ayda anca farkedilir bir degisim olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam o kadar hedefim yok.2 ayda bu kötü görüntümü atmak istiyorum göbek falan :)
    zaten okullar açılinca devam ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marselinyo -- 7 Ağustos 2015; 0:32:13 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baban evde çalışmanı istiyorsa, önce ona bir dumbell seti aldır. Alacağı set, ağırlıkları değiştirilebilen setlerden olsun. Şöyle yani:

     2 ayda vücut yapmam lazım.


    60 TL-150 TL arasında değişiyor bunlar. Ağırlık plakalarını daha sonra tek tek de satın alabileceğin için, başlangıç olarak yüksek paralar vermen gerekmez. Sadece iki bar ve toplam 20 kg kadar plakaları olsun yeter.

    * Her gün 5-10 km arasında hızlı yürüyüş yap, ya sabah erken saatlerde, ya da akşam güneş battıktan sonra.

    * Yürüyüşten eve gelince, terin soğumadan ağırlık çalışacaksın. Hatta su bile içme o arada, tıkanırsın. Kendine bir ağırlık çalışma programı belirle. Her gün aynı hareketler yapılmaz. Pazartesi biceps-forearm, salı chest-triceps, çarşamba back-shoulders gibi mesela. İnternette bunun gibi programlar mevcut. Her hareketi, setler halince yapacaksın. Yani bir hareketi 10 kere yapacak, sonra 30 saniye kadar dinlenecek, sonra tekrar 10 kere yapacaksın. Bu şekilde genelde 3 set halinde yapılır hareketler. Sonra ilk hareketin bitince, bir sonrakine geçeceksin. Her sette hareketleri en fazla 10-12 tekrar yapabileceğin kadar ağır olmalı dambıllar. Bir hareketi 20-25 kere veya daha fazla yapabiliyorsan, o dambıllar sana uygun değil demektir. Kendine uygun olan ağırlıkları işte bu şekilde kendin seçeceksin.

    * Her türlü kızartmayı, yağlı yemeği, fast food yiyeceklerin tamamını, kola fanta gibi şekerli gazlı içeceklerin tamamını, pasta börek baklava vs gibi hamur işlerini ve tatlıları, hatta ekmeği bile hayatından çıkaracaksın. Göbeği eritip, kasları ortaya çıkarayım diyorsan beslenmene çok dikkat etmen lazım. Günlük aldığın kaloriden çok daha fazlasını yakman gerekiyor ki kilo veresin. Ağırlık çalıştığın bu dönem boyunca protein ağırlıklı beslenmen lazım. Yoksa boş yere ağırlık kaldırmış olursun, amelelik yani boşuna. Bu da, kendine bir diyet hazırlaman gerektiği anlamına gelir. Sabahları 2-3 haşlanmış yumurtanın beyazı, yağsız lor peyniri, 1-2 küçük dilim kepek ekmeği, yağsız süt, 1 kaşık bal veya fıstık ezmesi.. Öğlenleri haşlanmış tavuk göğsü veya et, veya yağsız ton balığı, yağsız makarna veya pilav.. Akşamları da yine bunlara benzeyen yemekler, baklagiller de olabilir.. Öğün aralarında acıkırsan meyve, bir avuç fındık veya badem yiyebilirsin.. Protein tozu kullanmayı da düşünebilirsin, ama biraz pahalı bir şey.. Sağlıklı olup olmadığı da halen bir tartışma konusu.

    * Forumda Şınav, Mekik, Barfiks konusu var, imzamda da linki var. O programa bir göz at. Elinden geldiğince, üç programa da başla. Zaten çok yorucu veya zaman alan şeyler değil. Günlük 30 dk'nı bile anca alırlar toplam.

    Bu şekilde disiplinli bir şekilde, hiç aksatmadan programına uyarsan, 2 ay sonra çok büyük farklar olmasa da, vücudunun biraz şekle girmeye başladığını göreceksin. Özellikle bahsettiğim kadar hızlı yürüyüş yaparsan, ayda 4 kilo çok rahat verirsin.




  • evde yapma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de aynı durum var göbek aldı başını gitti. Ancak düzgün bir yemek ve egzersiz programı yapamadım. Bazen evde düzgün yemek olmuyor mecburen makarna falan yemek zorunda kalıyorum. Çalıştığım için de eve yorgun geliyorum yürüyüş yapacak halim kalmıyor. Ama bir programım olursa ne olursa olsun yaparım gibi geliyor. Yemek ve egzersiz programı nereden bulabilirim ? Göbek biraz fazla ve rahatsız ediyor beni biraz incelmek istiyorum. Hem kalça hem göbek hem göğüs yağları fazla. Bunlar için ne önerirsiniz zahmet olacak ama ? Teşekkür ederim şimdiden.
  • Kilo vermeden sadece mekik çekerek göbeği eriteceğinizi söyleyenler varsa onlara kulak asmayın hiç, her halükarda yağ yakmanız lazım. Eğer eviniz müstakilse ve gürültüden rahatsız olacak komşularınız yoksa, evde kardiyo hareketleri yapabilirsiniz. Yürüyüşten bile fazla kalori yakabilirsiniz bu sayede, Focus T25 gibi kardiyo programları mevcut internette. Ama eğer "evde hoplayıp zıplama imkanım yok" diyorsanız ve salona gitmeye vaktiniz/imkanınız yoksa, yürümekten başka çareniz de yok demektir. Hiçbir diyetle sağlıklı bir şekilde ve kalıcı olarak kilo veremezsiniz. Yemeden içmeden istediğiniz kadar kesin, eninde sonunda pes edeceğiniz bir gün geliyor ve verdiğiniz kiloları inanılmaz bir hızla geri alıyorsunuz. Ama sporla zayıflamak hem çok daha zahmetsiz, daha az acı verici (aylarca yıllarca bütün gün aç kalmaktansa, günde 1 saat spor yapmak daha kolay değil mi sizce de?) ve de daha sağlıklı. Diyet konusu da hiç de öyle gözünüzü korkutmasın, diğer arkadaşa da bahsettiğim kola, tatlı, börek, kızartmalar, McDonalds BurgerKing gibi fast food restoranlardaki her türlü pizza, tavuk, sandviç gibi yiyeceklerden, meyve suyu, aşırı yağlı yemekler tarzı şeylerden uzak durmanız, akşam 21:00'den sonra ağır bir şey yememeniz yeterli olur, tabi sporla birlikte. Bunların dışında aç kalmanız gerekmiyor, istediğiniz kadar yiyin spor yapacak olduktan sonra.




  • Altta çok uyuz komşular var en ufak seste laf ediyorlar :) Ancak evde ağırlık kaldırma,mekik şınav gibi hareketleri yapabilirim. Akşamları da yürüyüş yapabilirim. Dediklerinizi hiç yemiyorum zaten aylardır fakat arada bir yemek zorunda kalıyorum yiyecek bir şey bulamadığım için. Bir de bu sene üniversiteye gideceğim ikinci öğretim olduğum için akşam geleceğim spora sabah gitsem sizce bir sorun olur mu ? Çok teşekkür ederim cevap için.
  • Sabah yapılan sporun daha bile faydalı olduğu söylenir, eğer imkanınız olursa sabah 06:00-07:00 gibi 45-60 dk, hızlı adımlarla yürüyüş yapın. Ağırlık çalışmanın da yağ yakmaya pozitif etkisi var, ancak eğer kas kütlesini artırmak gibi bir kaygınız yoksa definasyon dediğimiz işleme benzer bir program izlemeniz yeterli olur. O da aynı body-building hareketlerini, nispeten daha hafif ağırlıklarla, daha fazla sayıda tekrarlı çalışmak işlemi. Yani kas artırmak isteyen birisi, felanca bir hareketi 15 kg dambıl ile 3x10 setler halinde çalışıyorsa, yağ yakmak istediği zaman örneğin 7,5 kg'luk dambıllarla 3x20 şeklinde çalışır. Tabi yine ciddi bir diyet takip edilmeli bu dönemde de.

    Yerinizde olsam, ve kararlıysam şunları yaparım:

    * Sabahları 06:30 gibi kalkar, yürüyüşe çıkarım. Kar, yağmur, sıcak, soğuk bahane etmeden, istisnasız her gün 45 dk kadar çok hızlı adımlarla yürüyüş yaparım. Öyle ki, yürüyüş bittiğinde kan ter içinde kalmış olacak şekilde. Hatta yürüdüğüm yerde, belediyelerin parklara yerleştirdiği spor aletlerinden varsa, onları da kullanırım 15 dk kadar.

    * Eve gelir, ve daha terim soğumadan ağırlık çalışırım. Hafif ağırlıklarla, kendime belirlediğim programa göre egzersiz yaparım. En fazla 20-30 dakikamı alır bu da:

    *** Birinci gün; biceps ve forearm
    *** İkinci gün; chest ve triceps
    *** Üçüncü gün; calves ve shoulders
    *** Dördüncü gün; back ve middleback, quadriceps ve traps
    *** Beşinci gün; dinlenirim. (bunları örnek olsun diye yazdım, sıralamalar değişebilir)

    * Spordan sonra duşumu alır, kahvaltımı yaparım. Kahvaltıda kesinlikle kızartma yemem, omlet, tereyağlı yumurta, kızarmış yumurtalı ekmek tarzı şeyler sakıncalı.. Haşlanmış yumurta yerim, yanına yağsız peynir (özellikle lor), tere, roka, domates, salatalık.. Ve yağsız süt içerim mutlaka.. Onu dışında Allah ne verdiyse :)

    * İşime giderim. Yemeği iş yerinin yemekhanesi var da orada yiyorsam, çıkan yemeklere bakarım. Haşlanmış olanları tercih ederim, ve yoğurtluları. Salata yerim patlayana kadar, az zeytinyağlı ve bol limonlu.

    * Akşam evimde de, eğer yemek yoksa makarna haşlarım, üzerine yoğurt döker sarımsak katıp yerim. Yanında, konserve ton balığı da patlatabilirim varsa (zehirlemez). Çorba varsa çorba içerim.. Ekmeğe abanmam.

    * Akşam 21:00'den sonra da, çok acıkırsam bir kase yoğurt yerim veya elma gibi bir meyve.



    Tabi bunlar genel tavsiyeler, herkesin farklı bir metabolizması var. Vücudunuzu en iyi siz tanırsınız. En iyi programı da yine kendiniz belirlersiniz.




  • Hocam çok sağolun diyetisyene,fitnesscıya gitsem parayla vereceği bilgileri buradan verdiniz. Ne desem az. Dediklerinizi uygulayacağım yalnız benim metabolizma biraz yavaş, genetik galiba babamda da göbek var. Daha fazla çalışmam lazım herhalde. Mesela bizim bir arkadaş günde 1.5 ekmek yese bile göbeği çıkmazdı spora gitti hemen kasları belirginleşti vs. kişiden kişiye değişiyor dediğiniz gibi.

    @Darkness
  • Günlük yediklerimizden 1900 - 2200 kalori kadar alırız ortalama. Normalde yaptığımız herşey kalori harcar; nefes almak, gözlerimizi kırpmak, hatta uyumak bile. Gün içinde aldığımız kalori bu ortalama kadarsa, ve spor yapmıyor da bunları yakamıyorsak, birbirlerine denk olmalı durumunda aynı kiloda kalırız, aldığımız fazlaysa yağ depolar vücut, yaktığımız fazlaysa kilo veririz. Bu kadar basit bir denklem aslında. O yüzden en garanti yol, metabolizma çalışma hızını da göz önünde bulundurup, mümkün olduğunca az kalori alıp, çok kalori yakmak. Metabolizmanız yavaş diye birden yüklenmeyin, eğer başlayacaksanız spora. Hatta ilk haftalarda günlük 30 dk yürüyün, dambıl hareketlerini de 3x15 gi setler halinde yapın. Vücut alışsın, yoksa hamlarsınız, insanın her yeri ağrıyınca spora isteği de kalmıyor sonra. Zamanla, belki ilk 2 aydan sonra, dozu giderek artırırsınız; daha uzun mesafe yürüyüş, daha çok set tekrarı gibi. Bu birden olacak bir iş değil, bu göbekleri yapmak için yıllarca nasıl uğraştıysak, yakmak için de bir o kadar uzun süre uğraşmak gerekiyor..Ara sıra kendinizi de şımartın, spora başladıktan sonra, haftada bir kez fast food yemenin çok da büyük bir zararı olmaz..

    Bazı insanlar doğuştan şanslı dediğiniz gibi, hayatında hiç spor veya diyet yapmadığı halde üçgen vücudu olan arkadaşlarım var. Ama bizim gibi çoğunlukta olanlar için "no pain, no gain" kuralı geçerli :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.