Şimdi Ara

2*8 GB yanına tek 16 GB ram takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaşlar. Anakartımda 4 slot var ram için. 3000mhz corsair 2X8 GB takılı durumda. toplam rami 32GB çıkarmak amacıyla bunun yanına diger iki slotu 2*8 ile doldurmak yerine tek 16 GB takmak nasıl fark olusturuyor. Performans olarak 2*8 büyük bir fark olusturuyor mu, slotları tamamen doldurmak pahasına.


    Bunun haricinde 2*8 GB veya tek 16GB eklesem de şuan varolan 2*8 GB ile senkon çalışıp performansı artırmıyordur herhalde, bunun için 4lü setler mi kullanılıyor.




  • Sanki sıkıntı çıkartır diye biliyorum.

  • Ya aynisindan 2x8gb daha eklenir yahut üzerindeki 2x8 i de satip, 2x16gb alinmali, ideal olan budur. lakin aklima gelen daha önce denemedigim bir durum var, iki kanal var ve iki kanalinda iki slotu var. A kanalinin 1.ve2. slotuna 2 tane 8gb takilip, B kanalina 16gb takilirsa ve eger single channel olarak görmezse belki düzgün calisabilir ama problem yasama ihtimalini yüksek görüyorum bu sekil. en sagliklisi 2x16gb takip kullanmaktir, cünkü eldeki ramler ve gelecek olan ram arasinda uyumsuzluk olmasi muhtemel. kendim 2x16gb dualrank ram kullaniyorum. diger yandan eldeki leri satmayim, 2x8gb lik ayni modelden alayim desen bile corsair cok pislik, ayni model numarasina farkli bandlardan cikmis farkli chiplere sahip ramleri var, adami hasta eder. ayni seri numarasi niye calismiyor diye bilgisayari linc edebilirsin. not: anakarti bilmiyoruz, ramlerin modellerini bilmiyoruz vs...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunun tek cevabı denemek. Tabi sıkıntı çıkması çok büyük olası. Ama bazı msi anakartlar sıkıntısız kullandırtabiliyor denedim. Fakat malum dual ram çalışma sistemi tek slottan farklı. Eğer bir ram hızı ve zamanlaması ile diğer ram farklı ise muhtemelen sistem boot bile edilmeden hataya düşecektir. Tavisyem aynı ram bile olsa satın quad ya da dual set dizmeniz. Denendi ve tecrübeyle sabit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diyelim ki 16+8 gb ramimiz var.


    2 adet ram taktık.


    16 gb'a kadar olan kısım dual calısır, yani 8 gb ram, diğer ramin 8 gb'lık kısmını alıp 16 gb'a kadar dual çalıştırır. 8 gb kalan kısım, single çalışır.


    burada 3 ram takılacak, 3 ram'de performansı test edebilirsiniz, ben etmedim. 2-4 ramin mantığı bu şekilde.


    g-skill gibi kaliteli markalarda msi gibi kaliteli anakartlar kullanıyorsanız, herhangi bir sorun yaşamamanız gerekir. çoğu oyunda 60 fps verecek ekran kartı bile yokken full dual performans koşmaya gerek yok.


    ram uyumsuzlukları sıkıntıdır, bu yüzden kaliteli ramleri kullanmakta fayda var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 5 Ocak 2022; 17:52:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.