Şimdi Ara

2.5 HDD yi motoru dönüyormu diye test etme yöntemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iyi akşamlar elimde 2 senedir kullandığım 2.5" lik 40 gb lık bir harici disk vardı ve bugün çalışmayı durdurdu 1 saat önce çalışırken 1 saat sonra pc ye taktığımda çalışmaz oldu pcye bağladıktan sonra pc nin tanıdığını belirten windows sesi çıkıyor kutunun ışığı yanıyor ancak hdd dönmüyor ve sistem diski tanımıyor. hdd yere filan düşmediği için bozulma ihtimali vermiyorum ama kutu narin birşey olduğu için bozulduğunu düşünüyorum ve yeni kutu siparişi verdim ancak bu arada hdd dende şüphelendiğim için test etmek istiyorum ve laptopum veya dönüştürücü kitim yok sadece elektrik vererek çalıştığını görmek istiyorum bunun için hddnin üzerindeki iğnelerden hangileri ile psunun üzerindeki kablolardan hangilerini birleştirmem gerekiyor bunun için bana yardımda bulunursanız çok sevinirim hdd nin içindeki bilgilerin akıbetini merak ettiğim için böyle birşeyi denemek istiyorum bir an önce eğer motor dönerse hdd nin sağlamlığına kanaat getiricem. iyi akşamlar.







  • amacım sürekli kullanmak değil sadece elektrik verip test etmek. biraz kurcaladım ama yapamadım kısa devre yaptı psu kurcalarken yeniden başladı bende vazgeçtim yardım bekliyorum.
  • hocam aparatttan başka birşeyle elektrik veremezsiniz (verilir fakat riskli) hdd zarar verirsiniz hdd geçin psu bile zarar verirsiniz. Şuan ksadevre yapmış oabilirsiniz veya yanlış voltaj 2.5 hdd +5 volt ile çalışır 4 pinli fillerde 12 volt ve 5 volt vardır
  • aslında doğrumu bilmiyorum ama 12lik fişin kırmızı ucundan hdd nin 42. ucuna şu sayfadan bakarakhttp://www.more-solutions.co.uk/support/hardrives.html temas yaptım ama hiçbir hareketlenme olmadı hddde. sonra da hem 41 hem 42 ye değdirdim yine bir hareketlenme olmadı bende foruma danıştım eğer kolay birşeyse yardım alırım diye ama çevirici aparat olmadan elektrik verilemiyorsa yapacak birşey yok laptopum olsa kendi hdd sini söküp deniycem çok merak ediyorum çünkü bozulup bozulmadığını. bu gidişle sağlamsada kurcalarken bozacağım zaten.
  • hocam yapılır fakat hdd nin elektrik uçlarını bilmeniz gerek pc den

     2.5 HDD yi motoru dönüyormu diye test etme yöntemi?


    resimdeki kablonun kırmızısı +5 volttur ve siyah da eksidir

    fakat hdd nin güç girişine dair bir bilgi yok

     2.5 HDD yi motoru dönüyormu diye test etme yöntemi?


    yanlışlıkla data girişinden elektrikte vermiş olabilirsiniz




  • verdiğim linkten hangi uçların elektrik olduğunu buldum daha önceden zaten.
    birisi hddnin kartına biride motoruna elektrik veriyor (hangileri olduğunu hdd üzerinde işaretledim) toprak olan ucuda işaretledim ama yinede tam olarak ne yapacağımı bilmiyorum.
  • site çok yavaş açılıyor fakat motorun ayağından elektrik verilmez

    bir yanlışlık var hdd ve rom sürücü motorları kömürlü tip motor değildir. Çalışmak için devre elemanlarına ihtiyaç duyarlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: krm-iks

    site çok yavaş açılıyor fakat motorun ayağından elektrik verilmez

    bir yanlışlık var hdd ve rom sürücü motorları kömürlü tip motor değildir. Çalışmak için devre elemanlarına ihtiyaç duyarlar

    akşam üzeri bendede sorun vardı ama şu an problem yaşamıyorum.
    beklediğim cevapta buydu zaten devre olmadan çalışmıyorsa eğer uğraşmayı bırakıp mecburen beklemeye geçiyorum ben fanlar gibi basit bir şekilde kablo değdirerek motoru döndürürüm zannettim. üşenmeden yazdığınız cevaplar için teşekkür ederim tekrardan.
  • Ricaederim hocam ne demek maksat yardımcı olmak

    Not: pc fanalarıda devrete ihtiyaç duyarlar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: krm-iks

    Ricaederim hocam ne demek maksat yardımcı olmak

    Not: pc fanalarıda devrete ihtiyaç duyarlar

    çerçevesinin içine gömülü olduğu için dışarı sarkan kabloları direk kullanabildiğimiz için öyle demiştim. haklısınız.
  • 500gb 2.5 hdd için frisby 2570s modeli bir hdd kutu aldım 28 lira. dış görünüş vs çok güzel de montaj durumunu pek beğenmedim hdd yi sokete taktım fakat vidalar hdd ye denk gelmiyor yani hdd kutu içinde emanetten duruyor taşırken vs hdd kutu içinde hdd sağa sola sallanıyor :) bu hdd yi başka türlü nasıl sabitleyebilirim zarar görmeyecek şekilde. yarın bir resim ekleyip daha iyi izah etmeye çalışacağım.
  • 2.5'u 3.5'a ceviren IDE aparatlar var. Onlardan bulmaniz gerekli.
  • ewet aparatlar ile dışarıdan harici deneyebilirisin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.