Şimdi Ara

2+1 Eve Akıllı Ev Sistemi kurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    2+1 evimize akıllı ev sistemi kurmak istiyoruz. Panjur, garaj kapısı filan yok. Sadece sıcaklık ayarlama, ışık ayarlama, güvenlik sistemi ve elektronik aletleri bağlamak istiyoruz. Hazır kit önerileriniz varsa veya bunu yapabilirsek nasıl yapabiliriz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bu alanda önde gelen markalardan Fibaro var. Sistemi çalışır halde görme imkanım oldu. Tek bir uygulamadan priz, lamba, garaj kapısı açıp kapama, hareket sensörü bilgisi, termostat veya kalorifer vana ayarlama gibi bir çok sistemi destekliyor. Ayrıca bunlara zamanlama ayarı da yapılabiliyor. Fiyat veya kurulum hakkında bir bilgim yok.
  • Işıklar için Philips Hue tavsiye ederim, en iyisi. Fakat fiyatı biraz tuzlu. Otomasyon için de SmartThings ekosistemi en kapsamlısı bence. Fakat yurt dışı Amazon'dan sipariş verebiliyorsunuz. 1 hub ve 2 kapı sensörü toplam 750 liraydı en son. Zaten hub aldıktan sonra sensörler vs daha ucuza geliyor.



    Apple HomeKit ile kullanmak istiyorsanız cihazlar var fakat çok daha tuzlu fiyatları. Ben şahsen Home Assistant isimli, bir Raspberry Pi'a kurulan sistem kuracağım yakın zamanda. Hue ışıklarım var fakat SmartThings çok pahalı geliyor bana. Home Assistant ile Xiaomi sistemini Hue sistemiyle kullanabiliyorsunuz. Hatta Home Assistant Apple HomeKit ile de çalışıyor. Tek eksi yanı, uğraştırıyor kurulumu. Programlama vs var gibi fakat JavaScript yetiyor. Şahsen Home Assistant + Xiaomi + Philips Hue tavsiye ederim.



    Termostat için ise en iyisi Nest. Pahalı fakat bence kombinize bağlayacağınız bir cihazda ucuza kaçmanın mantığı yok bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Röle için Sonoff, nem, termostat, kamera, güvenlik sistemi için Xiaomi kullanıyorum evimde.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.