Şimdi Ara

1987 MERCEDES 200 D ALDIM! ! !

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
49.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar öncelikle merhaba 2 gün önce mercedes servisinde çalışan arkadaşıma kontrol ettirerek otomatik dizel w124 bir mercedes aldım.
    araçla ilgili görüşlerim tamamiyle olumlu fakat bir konuda canımı sıktı 2 gündür ; vites geçişleri... arkadaşlar araç rampada doğru vitesi bulmakta zorluk çekiyor bayılıyor acaba bu konuda bi öneriniz varmı mercedes servisinde çalışan arkadaş yanlış kullandığımı ve buna zamn la alışacağımı söylüyor sizin yorumlarınız nedir acaba...
    saygılar



  • Öncelikle aracınız hayırlı olsun Rampada ayağınızı gaz pedalından hafifçe çekip sonra gaza yüklenirseniz araç vites düşürecektir. Eğer rampayı çıkmaya başladığınız zaman gaza sadece hafiften yüklenirseniz araç aynı viteste çıkmayı deneyecek, motor bayılınca alt vitese geçecektir. Aynı aracın manuel viteslisine binmiştim. Yanlış hatırlamıyorsam turbosuz 72 hp motoru var. Düzlükte kaptırdımı gidiyor ama rampası zayıf araçlar.
  • teşekkür ederim daha iisi sizin olur inşallah araç gercekten focustan sonra bana çok konforlu geldi mübarek 87 model ama tık ses yok
  • arkadaşlar konuyla pek ilgilenmediniz fakat zamnm oldukça araçla ilgili olan paylaşımlarımı sizinle paylaşacağım saygılar.
  • Güle güle kullan kardeş bende 200D/84 ü var.Sizin ki 124 kasa daha iyi olması lazım benimki de rampada bayılır düz vites ama kasa ağır geliyor bizimkine.Sonra bizimki 123 kasa sizinki hakkında bilgim yok.
  • sağol kardeş ben bunlarda yok diye biliyordum gaz pedalının altında bi buton var bundada ona kökleyince biraz rahatlıyor araç
  • arkadaşlar araçla 2 gündür yaklaşık 100 km yol yaptım şehir içinde şimdi bu tecrübeleri paylaşacağım.

    1. öncelikle araç sabahları 2 defa kızdırdıktan sonra rahat çalışıyor. ısınması çok uzun sürmüyor bir kaç km yol yaptıktan sonra aracın motoru ısınıyor. en önemli nokta burası ; aracın performansımotor soğukken berbat fakat motor ısındımı inanılmaz değişiyor çekiş artıyor daha rahat vitesler geçiyor zorlanmadan araç hızlanıyor.

    2. aracın ilk kalkışı diğer arabalara nazaran biraz yavaş fakat 60 km/h geçtikten sonra çok çok rahat hızlanıyor ve gittiğini hisstmiyorsunuz resmen akıyor.

    3. frenlere gelince mükenmel bir performansa sahip inanın araç 1987 model ama sahip olduğu fren sistemi şimdiki sıfır arabalarda yok resmen yere basıyor araç kendini ABS sorunsuz çalışıyor.

    4. ilk başlarda söylediğim yokuşlarda çekiş düşmesi problemide son bulmuş durumda gaz pedalına sonuna kadar bastığınızda araç direk vites küçültüp kararlı bir sekilde hızlanıyor. tabi ilk zamnlar bunun acemiliği vardı fakat gaz pedalını kullanmayı ii bilirseniz kesinlikle sorun yok buna bir kaç sürüş denemesinde alışıyorsunuz.

    5. herşeyden evvel bu araç eski dizel teknolojisi tamircimin dediğine göre;

    . bu aracın ilk çalışmada 1 kaç dakika rolantide çalışması

    . kesinlikle spor kullanılmaması yumuşak ve nazik kullanılması

    . deposunun çeyrekten aşağı olmaması gerekiyormuş.

    şimdiki paylaşımlarım bu kadar zaman ilerledikçe sizleri bilgilendireceğim. kesinlikle ve kesinlikle sizlere önerebileceğim bir araç temizi olmak kaydı ile SAYGILAR...




  • hayırlı olsun arkadaşım, bir w124 ün daha gerçekten emin ellerde olduğunu bilmek güzel, varsa fotoğraflarını paylaşırmısın
  • teşekkür ederim. yarına kadar fotoğraf paylaşacağım
  • mclearen neticede 200D den memnun olduğunu sevindim.Benim 84 olmasına rağmen memnunsam sizin memnun olmamanız için hiç bir sebep olamaz ha arızalı olursa insanı o zaman soğutur anladığım kadarla temiz aracınız.Tekrar güle güle kullanın.
  • sağolun... aracım temiz bakılmış orjinal 204 bin kmde şanzıman komple yeni motorda yıpranmamış zaten böyle olmasa hayatta almazdım en güzelleri sizin olsun inşallah resimleri vaktim olunca çekip yayınlayacağım
  • Hayırlı olsun güle güle kullan...
  • sağol aramıza hoş geldin kardeş... arkadaşlar bu topiğin mercedes severlere alacaklara yararlı bilgilerle dolu olmasını istiyorum herkes bilgi ve tecrübesini paylaşırsa gerçekten çok yararlı olacak saygılar...
  • bugün aracıma mazot aldım ustam yarım depo mazota fren hidroliği ekledi enjektörleri temizlermiş pasları giderirmiş enjektörlerde. yakıt konusunda bilgi vereceğim kitapçığında 7 litre yazıyor ama kaç litre yaktı bi bilgim yok önceki sahibinden aldığımda yarım depo mazot vardı araçta.
  • buda aracın resmi


     1987 MERCEDES 200 D ALDIM! ! !
  • Beklediğimize değdi kuğu gibi araç güle güle kullan dostum,

    Ön farlar biraz sararmış gibi, O.B.K. üstadın bu konu ile ilgili açmış olduğu bir başlık vardı (edit: buldum)http://forum.donanimhaber.com/m_36451894/tm.htm buradan basit bir işlemle ilk günkü haline döndürebilirsin, ben yaptım memnun kaldım.

    Fabrika verisi çok iyi, acaba pratikte durum nedir, bu arada araç düz müydü otomatik miydi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edilhan -- 4 Şubat 2010; 14:19:21 >
  • Araba yaş olarak benden 2 yaş büyük ama benden daha canlı duruyor.
  • abi aracı alalı bugün 8 gün oldu. ilk başlarda alışamadım yani bundan önce sürdüğüm dizeller hep turbo beslemeli ve yeni nesil common rail idi.
    ben aracı kesinlikle hırpalamam ilk 2 viteste özellikle yüklenmeyen bir insanım bazen uzun yolda yüklenirim araca bunun zaten hiç bir zararı yok. Gelelim benim 200 D ye aracın herşeyi ısınmaya bağlı öyleki motor ısınmadan ABS bile çalışmıyor adam akıllı araba 3-5 dakika seyirden sonra kendini toparlıyor. En güzel özelliği ne biliyormusunuz bundan önce sahibi olduğum araçların hepsinde araca 2 kisi binse benden hariç arabada ben bunu hissederdim fakat Mercedes'te böyle bir problem yok bugün örneğin ailem ile uzak bir yere gittik şehir içinde arabada 4 kişi var sanki araba yüklendikçe kendine geliyor hiç hissettirmiyor örneğin araç ile 70-80 km/h ile seyir halindeyken çıkılan rampalarda devir düşmesi zorlanma yok yeterki motor adam akıllı ısınsın.

    ara sıra araç 3 ile 4. vites arasında çok gidip gelince vitesi 3. konuma çekiyorum böylelikle max. 3. vitesi kullanıyor araç otomatik bu arada. araç fabrika verisine göre 72 bg fakat diğer araçların 100 bg ne bedel inanın sonuçta Mercedes motoru farklı bunu hissedeceksiniz. Aracın tek zahmeti işte ısınmak istemesi.

    Şimdi sizlere birazda yol tutuş hakkında bilgi vereyim arkadaşlar bundan önce 1998 C 180 kullandım fakat E gerçekten abartmıyorum virajlarda Cden daha iyi resmen yapışıyor güven veriyor ok gibi ilerliyor adeta en ufak yoldan sapma kafada oynama yok. yol tutuş mükenmel.

    Size önerim şudur bu araç bir yol aracı yani şehir içinde 1-2 kmlik yollada yorulacak bi araba değil kesinlikle zaten bunu direksiyona geçince anlıyorsunuz araç resmen 140-150 de akıyor en ufak ses yok içinde en güzel yanıda zaten yaşına rağmen harika olan bu yalıtımı.

    Soylukan hocam ilgine teşekkürler ben bundan önce Focus takımındaydım ve inanın Mercedes dışındki forumlar çok fazla güncel bizimkisi ise arabalarımız gibi ağır ilerliyor. Önemli olan Mercedesi olanlar değil Mercedes hakkında bilgi ve tecrübeye sahip olan ve olmak isteyenlerin burada buluşmasıdır.

    gönderdiğin topici inceleyeceğim... Hepinize Güvenli sürüşler dilerim arkadaşlar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    Araba yaş olarak benden 2 yaş büyük ama benden daha canlı duruyor.

    yapma Ünal kardeş sen hızlı yaşamışın BMW gibi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mclearen


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ünal

    Araba yaş olarak benden 2 yaş büyük ama benden daha canlı duruyor.

    yapma Ünal kardeş sen hızlı yaşamışın BMW gibi

    Cesedimiz yakışıklı olsun.




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.