Şimdi Ara

18 Taksitle motor almak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam. Epey zamandır motosiklet arayışı içindeyim. Banka kredisiyle alıcam mecbur. Araştırdım enpara ihtiyaç kredisinin mesela masrafı yok faizi düşük iyi gibi..Aklımda 3 tane motor var SS olarak
    1.Daelim roadwin 250r - 6,500-7000 bandında var temiz gibi
    2.Cbr 250r 2011 model 20k küsür kmlerde 9,500 civarı
    3.Cbr 125r - 2012 model 19k kmlerde
    Şimdi olaya gelirsek daelim ve 125 cbr alırsam 12 ay taksitle alıcam Ama gönlüm cbr 250r dan yana. Bunu alırsam en az 3 sene kullanıcam digerlerini duruma göre 2 sene içinde satarım duruma göre. Siz olsanız ne yapardınız? Öyle çok uçamıyorum ne yazık ki. R25 veya 250SL falan alamam malum faiz düşükte olsa bindikçe biniyor. Köye gidip gelmek için ve şehir içi kullanmayı düşünüyorum. Ne dersiniz 18 ay çokmu? 24 e çıkarsam belki R25 de alabilirim ama onunda akı foku hesabı değmez yani. Yorumlarınız için teşekkürler. Farklı önerilere ve eleştirilere açığım.



  • Usta faiz haram

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para biriktirmekte iyi değil diyorlar dostum ona bakarsan. Faizsiz kredi veren banka bulursan haber et ben de hayallerime kavuşayım madem ki.
  • Arkadaş yokmu fikri olan? Faiz haram diye herkes küstü heralde. Tavsiyeden günaha girmezsiniz heralde yav
  • Daelim'e hiç bulaşma hocam, ordan sana hayır gelmez.CBR 125R alırsan 3 sene dayanmaz diye düşünüyorum, motor dayanır da sen sıkılırsın yani.CBR 250R iyi bir seçimdir ama R25 daha da acayip olur, parasının hakkını verir veya Ninja 250 SL de düşünebilirsin R25e göre 2000-2500 TL daha uyguna gelir.Ama madem köye gidip gelmeyi düşünüyorsun, racing dışında birşeye de yönelebilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Warriror

    Usta faiz haram

    Sen çok yanlış gelmişsin kardeş
  • varsa paran 250lik oneririm. Once r25, yetmez dersen cbr250 alırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 125r derim az yalar son hızında iyidir 250r ı çok aratmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla krediyle alıp en az 3-4 sene binicem arkadaşlar fazla açılmayıp hero thriller, tvs apache tarzı bişey alıp 1-2 sene kullanıp satabilirimde. işin aslı scooter tecrübem var canavar gibi kullanırım valla ama vitesli tecrübesi arkadaşlarım sayesinde oldu. Bu yüzden A2 ehliyeti bi kerede kalmadan alıp geçtim. Şimdiye kadar vitesli motor olayını ertelememde bu elde para tutamama ve borçlar yüzünden oldu. O yüzden fazla borç göz çıkarmaz hesabı motor taksidinide aralara tepiştirmeyi düşünüyorum. Borç yiğidin kamçısıymış napalım yani Neymiş kredi haram diye eşek gibi çalışıp tek bi zevkim olan motoru da es geçemem artık yetti yav binmem lazım O yüzden;

    24 ay bandına çıkarsam R25
    18 ay bandına çıkarsam Ninja250sl, cbr 250r(2.el) sıfırına para vericek olsam r25 alırım
    12 bandında ne denk gelirse artık.

    Bugün hero thriller baktım mesela 5.400 nakit bırakırım diyor usta. Hem ekipmanda böylece iyi bişey alırım.
    2. el sahibinden de TVS apache var 2013-10,000 km de 4.150 ye bırakıyor
    Sonra heroya o kadar para vericeme kendini kanıtlamış CBF 150 var onuda alabilirim kardeşlerim. Gördüğünüz gibi durumun vehameti epey karışık.. olsunda 2 teker olsun çamurdan olsun. Dağ başında, çevre yollarında beni yarı yolda koymasın canavar gibi olsun birazda gitsin istiyorum. Zaten fazla hızlıda gitmeyi sevmem ben arabada bile 100 ü pek geçmem. Yaşımda olmuş 30 bu saatten sonra apaçilik yapmıcamı bildiğim için zaten r25 bandına çıktım yoksa genç olsam hadi bi nebze karşı çıkılır fakat yaşı daha da ileri olup 600lükle motora başlayan piskopatları da unutmamak lazım.
  • paranın yettiği motoru al. kredi mredi bu bankalar fena yoluyorlar. paran yoksa alma kardeşim, otobüs minibüs artık idare edicen. Seçim sonrası hiç belli olmaz bir ekonomik kriz patlar şap gibi kalırsın kredi borcun katlanır, donuna kadar alırlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: forumnik

    paranın yettiği motoru al. kredi mredi bu bankalar fena yoluyorlar. paran yoksa alma kardeşim, otobüs minibüs artık idare edicen. Seçim sonrası hiç belli olmaz bir ekonomik kriz patlar şap gibi kalırsın kredi borcun katlanır, donuna kadar alırlar.

    Haklısınız kardeşim. O yüzden fazla açılmadan ben de 2. el Cbf 150 veya Tvs apache almaya karar verdim. 4-4,5 arası. Önerileriniz rahatlattı beni hepinize teşekkürler.
  • Bu arada ekliyim. Hay sizin eksi puanınızı öpem emi
  • Köye gidip gelme amacıyla alınacaksa konuşulan motosikletleri düşünmezdim ben. Yolların pek iyi olmadığı kırsalda spor motosikletler yerine yola yatkın endurolar(dual-sport) çok daha cazip olabilir, hem isterseniz piknik yolları gibi tali yollara da rahat rahat girebilirsiniz.

    Honda CRF 250L, bu sene Türkiye'ye gelen Suzuki Van Van 125. Hiç olmadı Derbi ETX 150, YBR 125 falan spor motorlardan çok daha mantıklı olur bence.
  • İmkanın yeterse neden almayasın hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kkke_3319

    İmkanın yeterse neden almayasın hocam


    Çünkü komple krediyle alacağım için hepsini krediye vermeyim diyorum kardeşim. Mesela 4.500 liraya 2. el bi CBF 150 alsam fazla zarar etmeden satıp bi sonraki motorumu alana kadar idare ederim hemde scooter ın rehavetini üstümden atarım diye düşünüyorum. Yoksa zam gelmese bi tane bajaj pulsar almıştım ama kuralkan fena koydu o motora ne yazık ki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.