Şimdi Ara

18.000 btu klima elektrik tüketimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar. 3 gün önce samsung windfree elite pm 1.0 modeli 18.000 btu klima aldım. tüketim dikkatimi çekti 3.9 ları gösteriyor. 18 lik klimanın bu kadar tüketim yapması normalmi? tesisattan bahsedecek olursak gömme tesisat normalde 18 lik boru ölçülerinde vakti zamanında 15 lik klima takıldığı için rekor ile boru çapı ufaltılmış. samsung yetkili servisten gelen arkadaşlar rekor yerine kaynak daha sağlıklı deyip 18 lik ebatlarda kaynakla birleşim yaptılar. fark olurmu bilemiyorum fakat tüketim dikkatimi çekti.


    kumanda ayarlarını ve tüketim i resimlerde göstermeye çalıştım.

    18.000 btu klima elektrik tüketimi ?


    18.000 btu klima elektrik tüketimi ?


    18.000 btu klima elektrik tüketimi ?







  • 4.4 kwh lere kadar geldi
    18.000 btu klima elektrik tüketimi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 24 dereceye setlemişiniz odanın içi sıcaklığı kaç derece dışarısı sıcaklığı kaç derece yüksek mi aşırı 4,4 kw çekmesi imkansız

  • Fotoğrafta çok net değil ama görebildiğim kadarıyla birim olarak kwh yazıyor. Burada önemli olan kaç saatte bu rakama ulaştığınız. Çünkü sizin klimanız arçeliklerde olduğu gibi anlık gücü (kw) göstermiyor. Ekranda birim olarak kwh görünüyor, yani güç değil toplam kullanım süresi boyunca yaptığınız enerji tüketimini gösteriyor.


    Özetle 18.000 btu güncel klimalar ilk açıldığında nominal güçte yaklaşık 1,5-1,6 kw güç çekeyor diyelim. Oda soğudukça bu değer çok düşük seviyelere düşüyor.


    Ama sizin klimanız kwh gösterdiği için kullandığınız saat ile çarpılmış değeri size veriyor. Örneğin 4 saatlik ortalama güç 0,8 kw ise, sizin klimanız 4 saat x 0,8 kw: 3,2 kwh gösterecektir. Kullandıkça da kümülatif olarak artacaktır.


    Arçelikler ise anlık 1,6 kw gösterirken, oda istenen sıcaklığa yaklaştığında 0,5 - 0,6 kw gibi değerlere düşecektir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Enerji ve güç farklı birimleri kullanır. Sizin klimada enerji tüketimi ölçülüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim bende sonradan farkına vardım açık olduğu süre boyunca yapılan tüketimi gösteriyormuş.

  • Anlık enerji tüketimini mi gösteriyor çok iyiymiş ya

  • Hazır konusu açılmışken ben de sorayım. Klimalı genelde 16derecede kullanıyoruz bu heralde tüketimi çok etkiliyor. Ancak mecburum çünkü yatak odasına kadar serinletmesi gerekiyor. 24e ayarlarsam oda 24 olunca duracak diye biliyorum. Buna nasıl bir çözüm olabilir.

    İkinci sorum klima hava uflemesi en dusukteyken ve en yuksekteyken arasında tüketim farkı olur mu? Yani atıyorum en dusukte 4 saat çalışmasıyla en yüksekte 1 saat çalışması aynı tüketim gibi. Teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba konu ile alakası yok ama bir problemim var yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ler aldığım evde ankastre tesisat var boru ölçüleri 3/8 e 5/8 sistem eski tip klimalara göre yemiş yeni sistemler 1/4 e 5/8 24000 BTU Luk klima aldım eski sistem e göre klima bulamıyorum. Bu şekilde bağlansa ne gibi problemler olur

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.