Şimdi Ara

16 Mbite Geçemeyenler&Hızı Düşürülenler Derneği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar TTnet galiba yeni bir uygulama başlatmış.16 Mbite geçmek isteyenlere hattınız kaldırmıyor denilip işlemi yapılmıyor.Ayrıca daha yüksek hızları destekleyen hatlar da hiç bir talep olmadan düşük hızlara sabitleniyor.
    Örneğin ben şu an 8 Mbit NetLimitsiz tarifesindeyim.Değerlerim de şu şekilde:
     16 Mbite Geçemeyenler&Hızı Düşürülenler Derneği


    Başımdan geçenleri anlatayım:16 Mbit hıza geçmek için modemim desteklemediğinden gittim yeni bir modem aldım.Ardından 444 lü hattı aradım ve 16Mbit tarifesine geçmek istediğimi belirttim.Sistem bu hıza izin vermediği için işlemi yapamayacaklarını belirttiler.İkinci arayışımda da aynı cevapla karşılaştım.Ardından Telekom merkezine gittim.Hattımın 20 Mbiti bile kaldıracağı belirtildi ve bana bir belge imzalatılarak kısa bir süre sonra tarifemin değişeceği belirtildi.Ancak yine bir sonuç elde edemedim.DH TTnet destek hattına mesaj attım.Telefonla geri döndüler ve yine hattımın bu hızı kaldırdığı ancak sistemin buna izin vermediği,konunun araştırılıp bana geri dönüleceği belirtildi.Ancak ne arayan var ne de soran.Bugün tekrar Telekom merkezine gidip nasıl bir yol izlemem gerektiğini öğrenmeye çalışacağım.Modem aldığıma mı ,harcadığım vakte mi yoksa hattım desteklediği halde bu hizmetin verilmemesine mi yanayım bilemiyorum.
    Anladığım kadarıyla benim durumumda olan çok kişi var.Ayrıca sebepsiz yere hızı düşürülen kişi sayısı da az değil.Anlaşılıyor ki bu mağdur sayısı ileride katlanarak artacak ve maalesef çağrı merkezi bu konuda bize yardımcı olmuyor.Hat desteklemiyor,santrale uzaksınız,saha dolabı gerekli vs sebeplerle olay savuşturuluyor.Bu mağduriyetler ile ilgili sorunlarımızı,sorularımıza ne tür cevaplar verildiğini,bunu aşma yollarını burada paylaşırsak belki bir çözüm yolu bulabiliriz.Tek tek konu açılarak hem kirlilik yaratılıyor,hem de arka sayfalara düşerek faydalanılabilirliği kayboluyor.







  • dsotum bunu ttnet hep yapıyor zaten yeni degilki senin konun gibi onlarca konu var sitede biraz daha araştırın derim
  • Benim memlekette 16mb desteği yok.Ha olsun telefonla hiç uğraşmam giderim genel müdürlüğe ağ şeflerine dertimi anlatırım sorunumu çözerim.
  • Biraz önce Telekom merkezinden geldim.Zorla da olsa hattımı 16 mbit yükseltmeyi başardım.Ancak bu bana 3 saate daha mal oldu.
    Önce Bireysel başvuru bölümüne gittim,sırada bekledim, yine sonuç alamadım.Ardından ADSL Teknik Destek bölümüne gittim.Durumu anlattım.Sağolsun oradaki kişi anlayışlı çıktı.Bir kaç yeri telefonla aradı.Sınırlamanın kaldırılmasını söyledi.Tekrar bireysel başvuru bölümünde 1 saat sıra bekleyerek yeniden başvuru yaptım.Başvuru onaylandı.Zaten o an tarifemin değiştiği telefonuma mesaj olarak geldi.İyi ki olayın peşini bırakmamışım.
    İşin ilginci ne biliyor musunuz?10 Dakika sonra eve dönerken telefon çaldı.
    TTnet çağrı merkezi:
    "Efendim siz 16 mbite geçmek istemişsiniz,olmamış,biz şimdi hallettik Hattınızı 16 yaptık".
    "Hı hı eminim öyledir.Siz bu işi kendinizin yaptığınızı mı zannediyorsunuz" dedim.
    4 gündür hiçbir şey halledemeyen çağrı merkezi bir anda olayı sahiplendi yani.En azından buna da şükür.Olayı takip ediyorlarmış.

    Bu da yeni değerler:

     16 Mbite Geçemeyenler&Hızı Düşürülenler Derneği


    Demek istediğim şu:Çağrı merkezine falan inanmayın.Onların yapacağı çok fazla bir şey yok.Gidin Telekom merkezine ,ısrarla hattınıza gerekli işlemin yapılmasını isteyin.Vaktiniz gidiyor ama en azından sonuç alıyorsunuz.




  • hocam ben her zman söylüyorum işin peşini bırakmayın diye helal olsun size işi halletmisşinz
  • Arkadaşlar eğer tüm TTnet kullanıcıları "TTnet yapar abi alışığız böyle şeylere" tarzında cevap vereceği sürece hiç bir yere varamayız. Böyle rezillik mi olur? 2 gün önce 8 Mbit'i kaldıran bağlantı bir anda 1 Mbite sabitleniyor ve şebeke kaldırmıyor deniyor. Tamamen rezalet, Türk insanını hafife alıp, kandırmaktan başka bir şey değil yaptıkları. Sizin gibi uğraşanlar için sorun yok peki uğraşmayan on binlerce internet kullanıcısı ne olacak? Telefonla aradığında şu cevabı alacaklar sizin sözleşmenizde 1-8 Mbit arası bağlantı yazıyor. Şebekeniz desteklemediğinden ötürü 1 MBite sabitlendi cevabı alacaklar.

    Sonra buraya gelip de diğer kullanıcıalr TTNet yapar abi. yapar yani olur böyle şeyler gibi cevap yazanları anlamıyorum. Tüm millet enayi yerine konuyor siz de yapar abi olur öyle şeyler diyorsunuz.

    Bu da benim yaşadığım:

    "
    quote:

    Orijinalden alıntı: muhsingullu

    Arkadaşlar anladığım kadarıyla Tüm Türkiye'de TTNET rezil bir uygulama başlattı ve Netlimitsiz tarifesi kullanıcılarını sözleşmede yazan 1 Mbit-8 Mbit arası bağlantı hızını kabul ettiğini öne sürerek bağlantı hızlarını sabitlemeye başladı. Bunun için tüm Netlimitsiz tarifesi kullanıcılarının Türk Telekom'a şikayette bulunmalarını rica ediyorum. Tabii ki aynı sorunu yaşayanlarınız varsa zira benim çok sinirimi bozdu. Aşağıda Şikayetvar'a yazdığım yazıyı kopyaladım. Fakat buraya da bir daha anlatayım kısaca. 1 Mbit sınırsız kullanırken Netlimitsiz'e geçtim ve hattımı gayet problemsiz kullanıyordum. Fakat Telekom yetkilileri hattı değiştirdi ve şu an sizin sözleşmeniz 1 MBit- 8 Mbit arası bağlantı hızı diyor. Yani kabul etmişsiniz 1 Mbit'e razı olacaksınız deniyor. Şaka gibi değil mi? 2 ay önce 1 Mbit sınırsıza 49 Tl verirken şimdi Netlimitsiz paketine 54 Tl veriyorum. Neden olarak ise şebekemin 8 Mbit'i karşılamadığı söyleniyor. Geçen hafta 8 Mbit'i karşılayan şebeke bu hafta birden karşılamamaya başladı. Bu sorunu yaşayan arkadaşların duyarlı olmasını istiyorum. Özellikle eskiden 1 Mbit sınırsız kullanıcısı iken Netlimitsiz'e geçenler her ay 5 Tl fazladan para vermiş olacak.

    Gerekirse internet kalırım fakat bu sahtekarlığı böylesine bir şark kurnazlığını asla kabul edemem. Sorun çözülmezse yarın internetimi iptal ettireceğim.

    Şikayetvar.com'a yazdığım yazı:

    "Bundan yaklaşık 2 ay önce 1 Mbit sınırsız internet kullanıyordum ve faturam 49 TL'ydi. Fakat yapılan reklamlar ve beni araması sonucu 2 ay önce tarifemi Netlimitsize geçirdim. Netlimitsiz'i sıkıntısız bir şekilde kullanırken geçen hafta Türk Telekom ekipleri; internetimin daha hızlı olacağı ve bağlantı sorunu yaşamamam için kablolarımın değişmesi gerektiğini söylediler ve tüm binanın kablolarını değiştirdiler. 3 gün boyunca internet ve telefon bağlantısını kullanamadım. Pazartesi günü bağlantı geldiğinde hızı 1 mbit'e düşmüştü. Kotayı aşmış olabileceğimmi düşünüp 1 Mayıs'a kadar bekledim. Hız düzelmeyince müşteri hizmetlerini aradım. Benimle bağlantıya geçileceği söylendi. Türk Telekom müdürlüğünden arandığımda bağlantı hızımın bundan sonra 1 Mbit olarak kalacağı sözleşmemde 1 Mbit - 8 Mbit arasında bağlantıyı kabul ettiğim söylendi. Fakat artık NetLimitsiz'e geçtiğimden dolayı fatura olarak 55 lira vermeye devam edeceğim söylendi.

    Eğer yukarıda yazanları okuduysanız yaptıkları şark kurnazlığını anlayabilmişsinizdir. Yapılanlar:

    1)Önce 1 Mbit sınırsız tarifesi iptal edildi. (49 TL)
    2)Netlimitsiz tarifesi getirildi. Bir çok 1 Mbit sınırsız tarife kullanıcısı Netlimitsiz'e geçti. (54 tL)
    3)Netlimitsiz tarifeye sahip olanların hızları 1 Mbit'e düşürülüp sizin şebekeniz en fazla 1 Mbit'i kaldırıyor dendi. (Daha 1 hafta önce 8 MBit'i kaldırırken 1 hafta içinde kaldırmayacak hale nasıl geldi bilmiyorum)

    Sorun çözülmezse internetsiz kalsamda gerekirse hattı iptal ettireceğim."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shumin -- 3 Mayıs 2011; 18:03:53 >




  • @muhsingullu,
    Eğer mümkünse telekom müdürlüğüne git.Mutlaka bir muhatap bulursun.Özellikle teknik destek sağlayan elemanlardan birini bulabilirsen işini hallederler.Her şey onların elinde benim gördüğüm kadarıyla.
    Çağrı merkeziyle ağız dalaşına girip bir şey elde edilmiyor.Boşuna sinir sahibi oluyorsun.Çünkü ellerinde yetki yok.Papağan gibi aynı şeyleri tekrarlıyorlar.
    Zaten müdürlükte görüştüğüm kişi de "Salla gitsin onları" der gibi bir ifade kullandı.
  • Şimdi bir kez daha aradım çağrı merkezini ve dediğin gibi elim ayağım titriyor. Yarın Türk Telekom'a gideceğim. Sorun çözülmezse iptal edeceğim direkt olarak hattı. Gerekirse internet kullanmam ama tüm müşterilerin yaptığı şekilde "Abi olur böyle şeyler" deyip sineye çekmem. Büyük bir şehire gittiğimde de bir daha ömrüm boyunca Ttnet'in hiç bir hizmetini kullanmam. Hayır böylesine tekel olmuş bir firma karşısında topluca hareket etmediğimiz sürece hiç bir şey çıkmayacak. Ne bileyim bir tarih belirleyelim, gerekli platformlarda etkinlik oluşturup interneti topluca internet iptal ettirelim. TTNet şu an şöyle bir zihniyette k "Nasılsa bize mecburlar." Bu değişmediği sürece daha hakkıımız çok yenir.
  • arkadaşlar 16mb paketine geçmek istiyorm ve doping sitesinden yaptığım test bu şekilde 16 mb civarı alabilir miyim ss kandırmak için mi koyuyor bu test v.s. uygulamasını
    öğrenebileceğim site varmı max ne kadar hız alacağımı

    Bu bölgede Doping hizmetinden yararlanabilirsiniz.
    Alabileceğiniz maksimum hız 16 Mb/sndir.

    Santral: CIGLI / İZMİR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baybarut -- 3 Mayıs 2011; 19:33:41 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baybarut

    arkadaşlar 16mb paketine geçmek istiyorm ve doping sitesinden yaptığım test bu şekilde 16 mb civarı alabilir miyim ss kandırmak için mi koyuyor bu test v.s. uygulamasını
    öğrenebileceğim site varmı max ne kadar hız alacağımı

    Bu bölgede Doping hizmetinden yararlanabilirsiniz.
    Alabileceğiniz maksimum hız 16 Mb/sndir.

    Santral: CIGLI / İZMİR




    TTNETTEN NE KADAR HIZ ALABİLİYORSAN O KADAR VERİOLAR BENDE ONA İNANDIM TAMAM MEMNUNUM DOPİNGDEN AMA ŞÖYLE Bİ MEVZU VAR TTNETTEN EN FAZLA 8MB E KADAR SANTRAL DESTEKLİODU DOPİNG SÖZLEŞMESİ DOLDURDUM HIZ 16 MB E KADAR HIZI SANTRALİN DESTEKLEDĞİNİ DOPİNGİN 16 MB TARİFESİNİN ALT YAPISININ ADSL2 DESREKLİ OLDUĞUNU BU YÜZDEN TTNETDEN FARKLI OLARAK 16 MB HIZ VERDİKLERİNİ SÖYLEDİLER AMA TAMANEN DÜZMECE SONRA ŞİKAYETTE BULUNDUM TTNETİN VERDİĞİ KADAR HIZ TEMİN EDİORUZ DEDİLER BENDE ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN DEDİM KAPADIM ŞU AN 16 MB E KADAR 50 GB TARİFESİNDEN YARARLANIOZ ALDIĞIMIZ HIZ 7.3 BUNLAR ACI GERÇEKLER BİRİLERİ ÇIKSADA ŞU TTNET VE ONUN ALT YAPISSINDAKİ FİRMALARI YERİN DİBİNE GÖMÜP REZİL RUSVA ETSE




  • quote:

    Orijinalden alıntı: baybarut

    arkadaşlar 16mb paketine geçmek istiyorm ve doping sitesinden yaptığım test bu şekilde 16 mb civarı alabilir miyim ss kandırmak için mi koyuyor bu test v.s. uygulamasını
    öğrenebileceğim site varmı max ne kadar hız alacağımı

    Bu bölgede Doping hizmetinden yararlanabilirsiniz.
    Alabileceğiniz maksimum hız 16 Mb/sndir.

    Santral: CIGLI / İZMİR




    TTNETTEN NE KADAR HIZ ALABİLİYORSAN O KADAR VERİOLAR BENDE ONA İNANDIM TAMAM MEMNUNUM DOPİNGDEN AMA ŞÖYLE Bİ MEVZU VAR TTNETTEN EN FAZLA 8MB E KADAR SANTRAL DESTEKLİODU DOPİNG SÖZLEŞMESİ DOLDURDUM HIZ 16 MB E KADAR HIZI SANTRALİN DESTEKLEDĞİNİ DOPİNGİN 16 MB TARİFESİNİN ALT YAPISININ ADSL2 DESREKLİ OLDUĞUNU BU YÜZDEN TTNETDEN FARKLI OLARAK 16 MB HIZ VERDİKLERİNİ SÖYLEDİLER AMA TAMANEN DÜZMECE SONRA ŞİKAYETTE BULUNDUM TTNETİN VERDİĞİ KADAR HIZ TEMİN EDİORUZ DEDİLER BENDE ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN DEDİM KAPADIM ŞU AN 16 MB E KADAR 50 GB TARİFESİNDEN YARARLANIOZ ALDIĞIMIZ HIZ 7.3 BUNLAR ACI GERÇEKLER BİRİLERİ ÇIKSADA ŞU TTNET VE ONUN ALT YAPISSINDAKİ FİRMALARI YERİN DİBİNE GÖMÜP REZİL RUSVA ETSE
    quote:

    Orijinalden alıntı: baybarut

    arkadaşlar 16mb paketine geçmek istiyorm ve doping sitesinden yaptığım test bu şekilde 16 mb civarı alabilir miyim ss kandırmak için mi koyuyor bu test v.s. uygulamasını
    öğrenebileceğim site varmı max ne kadar hız alacağımı

    Bu bölgede Doping hizmetinden yararlanabilirsiniz.
    Alabileceğiniz maksimum hız 16 Mb/sndir.

    Santral: CIGLI / İZMİR





  • Dün aradım 16 mbite geçmek istiyorum dedim yapmadılar :)...

    Gün boyu işyerindeyim çıkmam zor, telefonla halledemezsem iş uzayacak...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Blof

    Biraz önce Telekom merkezinden geldim.Zorla da olsa hattımı 16 mbit yükseltmeyi başardım.Ancak bu bana 3 saate daha mal oldu.
    Önce Bireysel başvuru bölümüne gittim,sırada bekledim, yine sonuç alamadım.Ardından ADSL Teknik Destek bölümüne gittim.Durumu anlattım.Sağolsun oradaki kişi anlayışlı çıktı.Bir kaç yeri telefonla aradı.Sınırlamanın kaldırılmasını söyledi.Tekrar bireysel başvuru bölümünde 1 saat sıra bekleyerek yeniden başvuru yaptım.Başvuru onaylandı.Zaten o an tarifemin değiştiği telefonuma mesaj olarak geldi.İyi ki olayın peşini bırakmamışım.
    İşin ilginci ne biliyor musunuz?10 Dakika sonra eve dönerken telefon çaldı.
    TTnet çağrı merkezi:
    "Efendim siz 16 mbite geçmek istemişsiniz,olmamış,biz şimdi hallettik Hattınızı 16 yaptık".
    "Hı hı eminim öyledir.Siz bu işi kendinizin yaptığınızı mı zannediyorsunuz" dedim.
    4 gündür hiçbir şey halledemeyen çağrı merkezi bir anda olayı sahiplendi yani.En azından buna da şükür.Olayı takip ediyorlarmış.

    Bu da yeni değerler:

     16 Mbite Geçemeyenler&Hızı Düşürülenler Derneği


    Demek istediğim şu:Çağrı merkezine falan inanmayın.Onların yapacağı çok fazla bir şey yok.Gidin Telekom merkezine ,ısrarla hattınıza gerekli işlemin yapılmasını isteyin.Vaktiniz gidiyor ama en azından sonuç alıyorsunuz.


    Ne demişler TTNET'le Her şey Mümkün :)




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.