Şimdi Ara

15 yaşındaki kardeşim sigara içiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
18.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Erkek kardeşim sigara içiyor. Bir kaç kez gördüm elinde sigara içmeye giderken oraya buraya her gördüğümde tepkimi dile getirdim. Gözünü korkutmaya çalıştım. En sonunda babana söylerim falan dedim fakat öyle birşey yapamıyacağımdan sanki emin ki tekrar yakaladım. Sağa sola paket saklamış bulup attım. Babasının sigaralarından çalıyor sanırım şimdide. Annemde babamda sigara içiyor. Birdaha görürsem seni evire çevire çok fena yaparım demiştim gördüm tekrar fakat birşey yapmadım. Ne yapmalıyım yardım edin lütfen..



  • ilk hata yapacam deyip yapmaman bence böylece birşey yapamaz deyip devam eder çözüm olarak pek fikrim yok maalesef
  • ilk içtiğinde gçrdüğünde koku aldğında paket bulduğunda dövüceğini, 2.sinde annene söyliyceğini, 3.de babana söyliyceğini açıkça söyle ve yap.
  • diyeceğim çözüm mü bilmiyorum büyük ihtimal arkadaş çevresin değiştirmediğiniz sürede yaptıklarınız boştur ailenize söyleseniz bile içmeyip görünüp dışarıda içecektir & (Tiryaki olmadıysa )
  • Sigaraya baslayanlar zaten o yasta baslıyo kardes
  • ne yapacam diyor bide benim öyle laftan anlamaz kardeşim olsa bi zaman bulurum alırım şöyle iyisinden metal beyzbol sopası bacağına falan 2 3 kere kırmayacak şekilde vururum birde elmacık kemiğine sert bir yumruk indir anlasın biraz ciddi olduğuunu lafla olacak işler değil bunlar laftan anlamıyorsa dayakla anlar baktın devammı al sopayı acımadan sağ sol giriş şakam yok hocam dene ve gör
  • Çak ağzının ortasina abilik yap biraz.Sonra harbi harbi anlat neden yapmamasi gerektigini.Yaparsa olacaklarda sorumlu olmadigini soyle.G..tunu korkut biraz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an o bunun cool olduğunu düşünüyor bro oturt karşına konuş dayak mayak boş iş bunlar
  • İnternetten akciğer ameliyatları videoları falan indir göster.Hatta yakınlarınızdan sigaradan dolayı kanser olmuş veya bir uzvu kesilen varsa götür konuştur.Şu an çocuğun karakterinin oturmaya başladığı bir dönem ve egosu ciddi anlamda kabarık.Egosunu başka bir şekilde tatmin etmeye çalışın.Sigaranın zararlı olduğunu ona inandırın.Ancak bunları yaparken sadece çocuğa değil arkadaş çevresine de telkinlerde bulunun.
  • anne babada sigara iciyorsa cocuga ne soylesen anlamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulunduğu ortamdan uzaklaştır.
  • Bırak içsin çocuk ne karışıyon benim arkadaş kardeşini karıya götürüyodu sen çocuğun cıgarasına karışıyosun
  • Bırak içsin... Ben de 15 yaşındayım, buraya gelip senle muhatap olsa daha mı iyi olurdu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli bir süredir içiyorsa dövsen de para etmez yine içer. Babana söylesen o da dövecek en fazla öldürecek hali yok. Bence umudu kesin.
  • 15 yasinda sigara icen bir insan neyin kafasini yasiyor merak ediyorum. Biz de 15 yasinda olduk, ama en fazla meraktan evde, okulda, sagda solda 1-2 firt cektik, irademiz vardi bagimli olmadik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Myrnin

    Belli bir süredir içiyorsa dövsen de para etmez yine içer. Babana söylesen o da dövecek en fazla öldürecek hali yok. Bence umudu kesin.

    Adam akıllı cevap verecek olursam da böyle derdim. Bizim kuzenlerin de olduğu bir grup vardı. 7 kişi, 3ümüz amca çocuğuyuz. 4,5,6, da içtik. En iyi ihtimalle iki günde bir paket. Sonra 7de bi gün kuzen geldi. 3 kuzen konuşuyoruz. Dedi beyler ben bunun bir faydasını görmedim, çok para yiyo, kendimi büyük de hissetmiyorum bu herifler serseri zaten, hadi biz bırakalım dedik. Bıraktık. İrade olduğu sürece arkadaşlar önemli değil. Adamlar içkiye kadar herşey yaptılar. Ama yanımızda paket açmadılar. Birkaç kez açacak oldular, hadi eyvallah dedik kalktık gittik. Şimdi 10 sınıfa geçiyorum, halen sigara içmiyorum. Ona vereceğim parayı sevgilime harcıyorum.

    Herneyse kardeşin için yapabileceğiniz şey bence dayak değil. Bi arkadaşım aynı durumda idi. Artık en son annesi geldi, yanımızda kendi annesine sövdü. İyi bir çocuktu baskı ne hale getirdi. Bence (eğer mümkünse, yani baban gerekirse dövmeyecek biri ise) oturun konuşun. Nasihat tarzında değil. "bak sigara içtiğini biliyoruz" tarzında. Neyse ben gidim liseyi Bitirim. Allah yardımcınız olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sen ne kadar içme desende içeceği varsa içer. Önemli olan kendisinin soğuması. Sen baskı yaparsan tam tersine iyice bağlanır. Otur konus. Neden içtiğini öğren sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annen ve baban içiyorsa yapılabilecek pek bişi yok (dövmek dışında ) ama anladığım kadarıyla öyle bir karaktere sahip değilsin yani yumuşak kalplisin birde babana söylesen iyi olur herşye onun sağlığı için bence babana söylemelisin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gladiotor -- 16 Haziran 2012; 15:04:38 >
  • Çok sinirlendiğim oldu, dövmeye döverdim fakat sonrasında annesi anlar ne oldu falan filan diye bi şekilde ögrenirler sigara içtiğini. Onların öğrenmesini istemiyorum. Babamla arası çok iyi değil. Benimde okadar iyi olduğum söylenemez. Onu 1 seneliğine antalyaya okula gönderdik kendi isteğiyle. İmam hatip lisesinde 9. sınıfı bitirdi. Ne olduysa oldu. Oranın ortamını biliyorum. Sanırım arkadaşları yapıyor oda ben mal mıyım ben süt müyüm falan diyerekten içmeye başladı sanıırım. Dövmeye döverim fakat düşününce çare olacak gibime gelmiyor. Konuşacam fakat düzelmesse yapacak bişey var mı ?

    Pc oynamayı falan seviyor yasaklasam mı ?
  • Ailenle konuş veya kendin halledebilirsin. Ona üstte arkadaşında dediği gibi bakımsız görüneceğini, kıyafet kokusundan tipine kadar iğrenç olacağını fln abartarak anlat. Burada sigara içen arkadaşlarımız yanlış anlamasın bırakması için abartmasını istiyorum sadece. Ondan sonra sevdiği bir spor varsa ona yazdır zaten ortamı güzel bir ortam olursa özeneceği şeylerde haliyle güzel olacaktır. Diyelim ki futbola, fitness a yazıldıysa haliyle zaten performans için sigaradan uzak duracak sağlıklı şeylere özenecek. Yani aslında onun niyetide kötü değil çevresinde iyi sandığı şeylere yöneliyor. Sigarada iyi sandığı en büyük yanlışlardan birisi. Eğer döverseniz hem çözüm olmayacak hemde ileride bir abim vardı derken döven bir abi olarak anacak hep isminizi. Ben teşvik edici aktivitelerle (spor gibi ) bilgilendirmeniz gerektiğini düşünüyorum hocam.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.