Şimdi Ara

15 yasındakı çırağın haftalığı 100 tl (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mslumanlar sever boyle garibanlarin sirtindan para kazanmayi , burdada donercilerde doner ustalarini almancasi az diye gnde 10saat haftadan7gn ayda 1200euroya clstiriorlr

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,bende daha önce yaşım küçük olduğu dönemlerde çıraklık yaptım . Benimde haftalığım 100 liraydı ama ben yeri geldi bedava da çalıştım . Aslında oradaki amaç çırağın bir işe yaraması değil sadece işi öğrenmesidir. Tabi bu durumu kullanan da vardır . Günü geldiğinde o parayı yarım günde 1 günde kazanacaksın o yüzden "kaz gelecek yerden tavuk esirgenemez" düşüncesindeyim . Üstelik işveren çırak işi öğrendikçe maaşı arttırırsa çırak işine daha çok sarılacaktır.
  • Esas çocuğun ailesinin ustaya para vermesi gerekiyor. Usta gene insaflıymış. Hem meslek öğretiyor hem para veriyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LaOtzi

    Merhaba,bende daha önce yaşım küçük olduğu dönemlerde çıraklık yaptım . Benimde haftalığım 100 liraydı ama ben yeri geldi bedava da çalıştım . Aslında oradaki amaç çırağın bir işe yaraması değil sadece işi öğrenmesidir. Tabi bu durumu kullanan da vardır . Günü geldiğinde o parayı yarım günde 1 günde kazanacaksın o yüzden "kaz gelecek yerden tavuk esirgenemez" düşüncesindeyim . Üstelik işveren çırak işi öğrendikçe maaşı arttırırsa çırak işine daha çok sarılacaktır.
    şuan ne iş yapıyorsunuz
  • zibidi gonzales kullanıcısına yanıt
    Ben şuanda işsizim . Daha önce ise yeni hava limanında elektrik teknisyeni olarak çalışıyordum . Kısa süre içerisinde büyük kurumsal bir firmadan teklif geldi ama çalışma ortamları ve tekliflerini beğenmedim .
  • Emretns E kullanıcısına yanıt
    Hocam naptın ya 2000TL'yi yıllarca kıdemli işçiler ancak alıyor ki işyerleri onu da ancak ödeyebiliyor İstanbul'da mühendis bir arkadaş var; büyük bir firmada 5000TL maaş alıyordu, 3 aydır ödenmiyormuş maaşı. Şu anki piyasa şartlarında bir kişi ayda 2000TL 'si ödeniyorsa şanslı ve ayrıcalıklı. Çırak cocuk ayda 435 TL (1 ay = 4,35 hafta) alıyorsa yine iyi. 3'ün 5'ini de alabilirdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olur mu? Öyle şey hocam tm şuan piyasa baya durgun katılıyorum 2000 lira para alan şanslı sayılır konuma geldi de Bizim burada ki sanayide durum böyle sürekli gittiğim yerde ki ustaya sordum abi senin günlüğün ne kadar diye 1000 lira dedi doğru bir araba gidiyor 15 20 dakika uğraş ne kadar borcumuz diyene 50-80 hep böyle ki bunun yanında işçiliği olan işlerde var 300 - 400 lira 1 saatte alıyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    Nasıl yani, aylık 2020TL altında ve haftaık 45 saat mesainin üstünde miydi yani şartlar? Bursa sanayinde 1300TL'ye haftada 60 saat çalışan kişiler var ve o işler dahi torpil sayesinde bulunabiliyor. Piyasa bildiğiniz gibi değil.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emretns E kullanıcısına yanıt
    bir eleman ilk işe girişte ne ücret alıyor, önemli olan odur. asgari ücretin tanımı da odur zaten. şu anda asgari ücret yüksek kaçtığı için işyerleri eleman almıyor. bu durumda o ustanın aldığı ücretin yüksek olması birşey ifade etmez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl ifade etmez anlamadım.Biraz açarmısın demek istediğini

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • benimkucukbebegim kullanıcısına yanıt
    O kadar parası olan adamlar da 4 çocuklu olmuyor merak etme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sanayi ortamı öyledir.Ben günlük en az 12 saat çalışırdım ve tatil günüm olmazdı.Pazar günü bile gider dükkanı ben açardım.Aylık 800 TL alıyordum.3.Ay 1400 aldım bayram fln derken.Fakat bünyem daha kaldıramadı 4.ayda bıraktım.İş öğretcem ayağına getir götürcü olmuştum.
  • Agir calistiriyorsa bu zalimce olur da agir calistirmayip harclik diye veriyorsa ve cocuk ailesine falan bakmak icin calismiyorsa kotu degil bence. Sonucta fazla para kazansa neye harcayacak, az calisip isi ogrense yeter.
  • Emretns E kullanıcısına yanıt
    Nasıl anlatsam ki. İstatistikte en uçtaki veriler ana grafiği etkilemez. O yüksek maaşlı usta uç örnek. Veya başka örnek. Benim Tayyipçi arkadaş işler nasıl diye sordu. 2014'e göre gelirler 4'te 1 düştü masraflar 3 kat arttı, ekonomi cok kötü et bile alamaz yiyemez olduk dedim o da "nasıl kötü, bak geçenlerde 1 milyon liraya villa satılmış" dedi. Genel önemli, uç örnekler değil.
  • İşte problem orda ki sabah 9 akşam 7 çalışıyolar bacak kadar çocuklar o kadar saat ayaktalar yorulmazmı insan 2000 bin aşağısı hiç ama hiç uygun değil hak ettikleri bir para 2000

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sanırım kurumsal firmanın teklifinden bahsediyorsunuz .Onlar zaten bana başta bir teklif sunmadılar .Benimle telefonla iletişime geçip görüşmek istediklerini söylediler. Merkezlerine gittim ve çalışma ortamlarını felan gezdim .Daha sonra bir görüşme yaptık maaş beklentimi sordular bir teklif verdim . Gün içerisinde eski çalıştığım yerlerden referans istediler onuda verdik ama onlar benim verdiğim teklifin altını söyleyince kabul edesim gelmedi . Firmanın ismini vermeyeceğim ama alanında en büyük firmalardan birisinin ufak bir miktarı sorun edip vermemesi beni işten soğuttu.Evet piyasa çok kötü ama 2 kuruşun lafını yapacak bir firmada çalışmak istemedim .
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    Şu anki piyasa şartlarında işveren ne veriyorsa kabul etmek gerekiyor cunku alternatif yok.
  • Kesinlikle katılıyorum ama o şartlarda o parayı hak etmiyorum . Çok zor durumda olmadığım sürece bu tür teklifleri kabul etmeyeceğim . Eğer şartları düzgün olsaydı ufak bir miktarı zaten sorun yapmayacaktım . Ayrıca bir diğer hususta yanımdaki iş arkadaşımla aynı işi yapıyorsun ama maaşlar farklı oluyor . Benden tam performans çalışmamı az maaş istememi bekliyorlar.
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    Ankara da 3 ay özel sektörde çalıştım.Sevmediğim şehirde pazar sabahları ustanın arayıp gel çalış demesi üzerine,
    artık zor geldi bıraktım.Geriye elimde kalan 4300 TL paraydı.

    İnsanın morali ve isteği olmadıktan sonra her şey işkence, sinir, stres.
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    Ben de haftalık mesai saati konusunda cok seçiciyimdir özellikle ctsi mesai olayı bana hiç uymaz. ctsi mesaili yer iyi ücret önerse bile kabul etmem. Coğu kişi tersi. Ücret iyi olsun haftada 80 saat çalışıyor herkes. Bence ctsi çalışmak istege bağlı olmalı. Maalesef yasalarda 6 gün mesai var. O 5 gün olmalı. Garson, market çalışanı vs bunlar için dahi 6 gün mesai istege bağlı olmalı.

    Yanımdaki iş arkadaşımla aynı işi yaptığım halde benden yüksek maaş alıyorsa onu cok sorun etmem. Fakat benden daha az mesai yapma hakkı tanınmışsa o zaman durum değişir. Eski işyerimde benle aynı pozisyonda 2 arkadaş ctsi mesailere gelmiyordu, ben geliyordum. Cok ciddi sorun olmuştu benim için. Sonradan öğrendim, o kişiler patronla baştan "ctsi gelmeyiz" diye anlaşmışlar. Ücret değişebilir. Ancak çalışma yasası da değişiyor, düşünebiliyor musun :)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.