Şimdi Ara

15 üniversite kuruluyor, üç ‘dev’ bölünüyor: Sayı 200’e ulaşacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sırf bu nedenle bile akepeye oy verilir(!)... adamlar yakında universiteye giren kişi sayısı kadar üniversite, bölüm açacaklar... oh ne güzel, herkesin kendi bölümü olacak.. üniversite mezunu bulmakta zorlanan ekonomize can suyu resmen...

    AKP, 15 yeni üniversite kurulması için hazırlanan yasa tasarısını Meclis’e sundu.


    Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 17 Nisan’da Malatya’daki İnönü Üniversite’sinin bölünüp Turgut Özal Üniversitesi kurulacağını söyleyerek yeni üniversitelerin kurulmasına yönelik tasarının işaretini vermişti.

    AKP’nin toplamda 15 yeni üniversitenin kurulmasını düzenleyen yasa tasarısıyla İstanbul, Gazi ve İnönü üniversiteleri bölünüyor.

    Böylece üniversite sayısı 185’ten 200’e çıkacak.

    kaynak:http://www.diken.com.tr/15-universite-kuruluyor-uc-dev-bolunuyor-sayi-200e-ulasacak/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voodoo child -- 20 Nisan 2018; 11:14:30 >







  • bir akp li ve üniversite mezunu olarak yeni ünv lerin açılmasına KARŞIYIM

    o kadar çok diplomalı işsiz ve işlek varki...
    şuan açılan ünv sayısının fazlalılığı maalesef eğitim kalitesini düşürdüğü gibi kanditenin artması bunu pekiştiriyor

    misal... 10 ünv olsun ve toplam eğitim bütçesi 10 lira olsun... eğitim bütçesi değişmediği veya ünv sayısı ile aynı oranda değişmeyeceği için.... bu eğitime destek maalesef düşecek.

    yıllar önce çanakkale ünv bilg müh den ilk mezun olanlardan birisi ile aynı firmada çalıştım.
    4 yıllık eğitim süresi boyunca logic devreler gibi klasik elektrik - elektronik derslerden sonraki tüm zamanlarını matematik dersleri ile geçirdiklerini ve üzerinde test ve çalışmaya yapacak bir lab olmadığını vs ifade etti. elemanın kişisel olarak da bilgisayar ilgisi de yok idi maalesef.
    ve bu adam devletin açmış olduğu kadro atamaları sonucunda bir kurumda işe başladı. IT director veya manager gibi oldukça fiyakalı bir ünvan ile

    eğitim fakültelerinde öğretmen mezun ediyoruz.. elemanlar pedogojik formasyon adı altında dersler alıyor. ve 100 ile dersi geçiyor. ama mülakata gelince... 100 lüklerin hepsi........ dolayısı ile bu 100 lük öğrenciler öğretmenlik yapacak.

    alışveriş esnasında bir kadına denk geldim.. çocuk mağaza içinde kurulu saat gibi her 5 sn de bir anne anne diye sızlanıyor. dedim hayırdır derdi nedir.. şubu derken ben öğretmenim bana mı çocuk eğitimini öğreteceksin dedi.. dondum kaldım... senin öğretmenliğin bu kadar.. sızlanıp duran çocuk

    herkesin çok klasik duyduğu ziraat müh hikayeleri.. yol-us kenarus otus.... yani kenardaki ot hikayesi.. okuldan mezun oluyorlar ama çir çiftçi karşısına geçtiklerinde yapacakları söyleyecekleri ancak uydurmaca kelimeler.

    inşaat müh.... adam bizim yeni binanın projesini çizmiş. baktım projede 2 adet büyük delik var.. nedir bunlar dedim.. asansör dedi patron. iyide nerde görülmüş asansörlerin ortada olduğu vea gelip geçeni engellediği ve kapılarının duvara açıldığı ? kapı kanatları ne kadar o boşluk ne kadar o yük asansörünün derinliği ne kadar ise boşluk min o kadar olması lazım dediğimde... projeyi inş müh çizdi. sen ondan iyi mi bileceksin... ASLA.. sonuçda 1 metrelik boşlukdan 2 metrelik yük arabasını geçirmeye çalışacak ben değilim.

    TR nin en meşhur erkek giyim fabrikasında marmara ünv tekstil müh de dr a yapan arkadaşa imalat hanenin yeniden tasarımı güncellenmesi istenmiş. oda garibim bir çizim yapmış samimi olduğumuz için benden yorum istedi.
    projede ilk dikkatimi çeken 20m lik masa oldu.. kenardaki masayı almış binanın ortasına yanlamasına koyup her 2 asansörün önüne bırakmış.. hemen sordum. bu asansörden çıkanlar kumaşı kesmesi için cutter a cirit ile atlayarak mı gidecek ? ayrıca 20 m lik açma masasından kumaşı kaç kişi tutup cutter a taşıyacak diye sordum... cevap... sana bişi soranda kabahat...

    yani dostum ünv mezunu olmak dr a yapmış olmak prof olmak .. bunların hepsi göreceli kavramlar.. asıl işi bilen ve bu işin sahadaki durumunu bilenler lazım

    birçok insan teknisyen ve teknikerleri küçümser.. ara eleman diye.. ama ne gariptir ki dünyadaki en ağır işi de onlar yapar.. bir elektrik müh nin yaptığı veya yapabileceği hesaplamaları yapamaz ama 50m aralıklar dikilmiş yüksek gerilim hatlarının toprakda sorunsuz durabilmesini gerilme payını çevre etkenleri vs derken.. bunların hepsi maalesef ülkemizdeki her işde göz ardı edilen.. çünkü adam mesleğinin inceliklerini bilmiyor.. saha çalışması yapmamış...

    adam zooteknik mezunu.. uzaktan bir inek ile boğayı ayırt etmeyi bilmiyor işin daha da kötüsü boğa olduğunu öğreninde korkuyor yaklaşmıyor

    burda ünv mezunu olmak sorunu çözmez... sorunun çözümü saha çalışması yapmış işinin tüm detaylarını bilen mesleki beceri lazım.

    yoksa her açılan ünv sadece ve sadece işlek in semerini değiştirir...




  • Üniversite açıyorsan istihdamı da arttıracaksın, üniversite mezunu işsizlere çözüm bulacaksın. Kuru kuruya olmuyor böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her uyandığımızda ülkede kanun değişiyor düzen değişiyor yarın ne olacak bilmiyoruz gelecekten endişeliyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her yere üniversite açılıp üniversitelerin nitelikleri azaltılırsa mezun işsiz sayısındaki artışın sonunda başta eğitim, mühendislik ve hukuk fakülteleri olmak üzere birçok öğrenci birkaç gün öncesinde haberlerde gördüğümüz intihar eden öğretmen gibi ya intihar edecek ya da özel sektörde iş bulabilirse askari ücrete çalışmak zorunda kalacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yol yaptılar ( yollar çöküyor )
    Üniversite yapıyorlar çarşıda pazarda avare dolanan üniversite mezunu var. Hiç ummadığım komşumun kızı 4 yıl ( ilahiyat ) okumaya gittiydi.Şuan evde koca bekliyor. Çok ciddiyim . Anası ve evli ablasıyla çeyiz yapıyor evde . Ara sıra bana yemek getirir. Neyse.
    Sadece slayt ile ders işleyen biliyorm.Madem o kadar üni yapıysun uygulama derslere ağırlık ver.
  • Bu sefer açmıyorlar da sadece.Bölüyorlar ! Vay anasını ya...Daha beter.



    Lanet ya.İçine ettiler artık...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krone

    Üniversite açıyorsan istihdamı da arttıracaksın, üniversite mezunu işsizlere çözüm bulacaksın. Kuru kuruya olmuyor böyle.
    Aslında oluyor..Meydanlarda ortamlarda açtık yaptık ettik diyorlar hemen şak şak şak şak..



    İçini kalitesini yapısının sonuçlarını sorgulayacak beyin yok çünkü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    adam politikalarina karsiyim ama akpliyim diyor.. buyur gel de bu akepelilerle dalga gecme
  • Kurtuluş Savaşı sonrası, henüz savaşın etkilerini üzerinden atamamış olan ülkenin başındaki adamlar krallıktan cumhuriyete geçildiği için hızlı bir şekilde devrimlere ve değişikliklere başladılar. O dönem, birçok kanun ve değişiklik peş peşe geliyor; saltanattan kalma düzen değiştirilmeye çalışılıyordu.

    Krallık zamanında üretim mi yoktu; hemen fabrika kuruluyordu.
    Krallık zamanında banka mı yoktu; hemen banka kuruluyordu.
    Krallık zamanında okuma yazma bilen adam mı yoktu; hemen her köşeye okul açılıyordu.
    Krallık zamanında halk teba olarak mı görülüyordu; hemen seçme ve seçilme hakkı veriliyordu.
    Krallık zamanında kadın sadece sevişmeye ve hizmet ettirilmeye yarayan bir canlı mıydı; kadına hemen her kademede devlet görevi veriliyordu.
    Krallık zamanında İstanbul dışında tek bir çivi bile çakılmamış mıydı; hemen tüm Anadolu'ya devlet tarafından kurum binaları dikiliyordu.

    Gel zaman, git zaman devir değişti ve durum şu şekilde işlemeye başladı.

    Cumhuriyet döneminde fabrika mı yapıldı; hemen yabancılara ya da yandaş birine 3 kuruşa satıldı.
    Cumhuriyet zamanında banka mı kuruldu; hemen bir yabancı sermaye grubuna 5 kuruşa satıldı.
    Cumhuriyet zamanında okullar mı açıldı; hemen hepsini din eğitimi veren okullara dönüştürdü.
    Cumhuriyet zamanında halkın birey olma hakkı mı doğdu; hemen bir kanun çıkarıldı ve azınlık durumundaki grupların temsil hakları elinden alındı.
    Cumhuriyet zamanında kadın ilk defa insan yerine mi konmaya başlandı; hemen şeyhler devreye sokuldu ve Barbie marka bebeklerin bile müslümanları azdırdığı fetvaları verilerek, kadınlar eve sokulmaya çalışıldı.
    Cumhuriyet zamanında her köşeye devletin varlığını gösteren kurum binaları mı dikildi; hemen bu binalar yandaşlara satılıp, yerlerine alışveriş merkezleri yapıldı.

    Devir değişti artık. Cumhuriyet zamanında kazandıklarımızın çoğu artık yok.




  • tosuntosun T kullanıcısına yanıt
    ha pardon, universite acma politikasini hdp belirliyordu dogru ozur dilerim... hahah ypgyi afrine sokan davul zurnayla karsilayan partinin adami konusuyor... bu partinin en cahili en sozde okumusu da ayni... erdogan, Kurt milliyetciligi pomp[alasa hepiniz en agir Kurt olursunuz... semazenler sizin kadar donmemistir...

  • daha unı lere iş bulamamıssın burdakıleremı iş bulcan eyyy
  • Üniversite değil bakteri sanki. Bölünerek çoğalıyorlar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun üniversite açılarak değil ancak üniversitelerin kalitesini arttırarak çözülebilir. Bunu anlayamamışlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 19:5:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocaları da klonlarlar artık , neyse yandaş mezunlara kapılanacak yeni yerler çıkıyor.
    Halk öder nasılsa.
  • Ne olaxakki bu kadar universite. insanlari 5yil daha oyalamak icin yapilmis bos yerler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • voodoo child kullanıcısına yanıt
    Bunu gec, ben "egitimde daha kotu olduk, bilmem ne konusunda daha kotuye" gittik deyip akpyi destekleyen gordum.
  • Bence her fakulte bir universite olsun. Boylece dunyada en cok universiteye sahip ulkelerden oluruz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.