Şimdi Ara

15 TB'lık Arşiv İçin Sistem Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
2.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar;

    Son 4 senedir önce DivX ile başlayan film arşivleme sevdam son 2 senede LCD TV almam ile MKV arşivleme döndü. Şu anda 7 x 2 TB + 1 x 1 TB olmak üzere toplam 15 TB'lık diskim var. Bunların tamamı da Seagate marka harici disklerden oluşuyor. Medya oynatıcı olarak daha önce WD Live TV kullanıyordum, sonradan WD Live HUB cihazını aldım.

    Sizlerden fikir almak istiyorum. Toplam 8 tane harici diskim var, daha da çoğalacak yıllar geçtikçe.. Fakat Medya oynatıcıların çoğu 2 tane USB girişine sahip, böyle olunca diskleri sürekli olarak tak-çıkart yapmak zorunda kalıyorum. Bir ara NAS sistemlere bakmıştım. Kasasına 2/4/6/8 disk takılabilen ve sisteme ethernet ile bağlanan ürünler var ama maliyetleri çok yüksek. Gidipte boş bir kasaya tüm sistemim kadar para vermek istemiyorum. Bir ara HTPC toplayayım, harici kutulardaki diskleri çıkartıp kasaya takayım, tüm sistemin o kasada toplansın dedim ama yine hem maliyet ortaya çıkıyor, hem daha fazla enerji tüketen bir kasa, daha fazla ses ve medya oynatıcılar kadar pratik olmayan bir ortam oluşuyor.

    Acaba benim gibi durumlar yaşana arşivciler varsa bunlar ne gibi çözümler üretti merak ediyorum.

    Aslında tek parça 10 TB disk olabilen bir devirde yaşıyor ve bunu alabilecek kadar ucuza üretiliyor olsaydı sorun yaşamadan tek hacimde işi bitirmek isterdim. Fakat günümüzde alım gücümüze en uygun depolama 2 TB diskler gibi görünüyor şimdilik..

    Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler

    Düzeltme : 11 TB > 15 TB



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhdrzrn -- 8 Ocak 2013; 11:15:55 >



  • Merhabalar,

    Kendinden güç adaptörlü USB hub'lardan kullanıldığı takdirde medya oynatıcıların 2 tane usb girişlerine daha çok cihaz bağlanabilir aslında...

    5 usb girişi olan HTPC'im de 3 tane usb girişi klavye, mouse ve card reader tarafından kullanılıyor. Geriye 2 tane boş usb kalıyor. Benim de senin gibi elimde 4 tane HDD var.

    Şöyle bir konfigurasyon düşünüyorum, vaktim olursa deneyeceğim.

    Windows bazlı kullanmak gerekli olan proglramlar olduğu için işletim sistemi win7 x64 olacak. daha sonrasında Xbmc vb gibi programları kuracağım.

    NAS konusu içinse Windows'ta VMWare ile FreeNas kurup usb ext HDD'leri FreeNas ile işleteceğim.

    Windows üzerindeki XBMC, FreeNas ile sanki ağ üzerinden haberleşiyormuş gibi film-müzikleri okuyup yazacak...

    2 tane usb girişim olduğundan dolayı da adaptörlü usb hub kullanısam sorun çıkacağını sanmıyorum.

    tamamen linux bazlı bir yazılım arayüzüne geçmem çeşitli sebeplerden dolayı imkansız olsa da yukarı daki configurasyonun biraz zaman ayırarak çok sağlıklı çalışacağını düşünüyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi htpc_system -- 8 Aralık 2012; 16:10:06 >
  • Sen bedavaya bir çözüm arıyorsun ama öyle bısey yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bedavaya çözüm aradığım için sadece diskler ve medya oynatıcıya bu kadar para verdim değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selam öncelikle kendine bitane eskilerden bir ikinci el parçalardan en az 6 sata girişli bir sistem topla ucuz yollu ve bitanede 1 gblik flash dik bu sisteme freenas işletim sistemini yükle ve disklerini formatlamadan yanlışlık yapmadan bu sisteme bağla sonra ağ üzerinden filmlerini heryerde izle
  • Öneriler için teşekkürler ama gerekirse adam akıllı bir HTPC de toplayabilirim. Fakat medya oynatıcının pratikliği, az enerji harcaması ve ucuz olması çok daha mantıklı geliyor.

    Yoksa ilk mesajdaki gibi şık bir HTPC toplayıp disklerin tümünü bu kasanın içinde barındırmak güzel olabilirdi..

    Aslında 4/8 disk takılabilen nas server cihazları var ama HTPC maliyetinde ve sadece boş bir barındırmak kutusu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.overclock.net/f/236/specialty-builds Öncelikle bu siteye bakmanızı ve iyice incelemenizi öneririm. Sorununuzu aşacak birden fazla yöntem mevcut öncelikle bunu söylemekte fayda var..

    Ben de bu aralar artan kapasite ihtiyacım nedeniyle yaklaşık 8-10 tb hdd arşivimi bir araya toplama ihtiyacı hissediyorum. Bendeki hddlerin de hepsi harici.. Benim tercihim htpc toplamaktan yana oldu.. Bir iki hafta içerisinde Amd nin yeni çıkan APU işlemcilerinden bana uygun olan birisiyle uygun yollu bir sistem toplamayı düşünüyorum. Malesef anakartlarda çeşit artmadığı için beklemek zorundayım..



    Birinci yöntem bu hddlerin kutularından sökülüp güzel bir kasaya (ikinci el de olabilir) uygun bir sisteme montajı. Bu sisteme win8 ya da 7 kurup onun üzerine kurulacak XBMC ile sistemi tamamlamak.. Benim amacım bu.. Tek sistemi toplama kaldı..

    İkinci yöntem bir arkadaşın da belirttiği gibi çok da abartı olmayan ama az enerji tüketen bir kasaya bu hddleri dizmek.. Freenas ya da windows serverlardan uygun olan birisini seçmek. Bu sistemde oynatıcı olmadığı için harici olarak tvye ya da projeksiyona bağlı (hangisi varsa sizde) bir oynatıcı ile gigabit ethernet üzerinden sistemi tamamlamak.. Ya da XBMC nin cdden çalışan versiyonu ile mutlu mesut yaşamak.. Herbirinin artısı ve eksisi mevcut..



    Ben birinci yöntemi kendim uygulayacağım zira 7-24 çalışması gereken bir servera evimde ihtiyacım yok.. Arşivimi benden başka kullanan da yok.. Buyüzden işim düştüğünde açacağım işim bittiğinde kapatacağım genişlemeye açık uygun ve geniş bir kasaya sahip bir sistem en optimum sistemdir benim gözümde..


    Şunu da eklemem lazım ben tvmde ya da projeksiyonumda filmlerin yanında arada sırada pes gibi oyunları da oynarım diyorsanız zaten htpc den başka şansınız kalmıyor.. Ben bu sınıfa girdiğim için htpc toplamaktan başka şansım yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 10 Aralık 2012; 2:50:46 >
  • Arkadaşlar fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Dün itibariyle 2 tane daha Seagate 2 TB harici disk aldım. Arşivim daha da büyüdü. Bu konuyu açtığım günden beri durmaksızın HTPC araştırması yaptım. Özelliklewww.avsforum.com vewww.overclock.net forumlarından çok örnekler inceledim. Çoğunlukla benimki kadar fazla diski olan sistem pek yok :/

    İyi bir makine toplamaya kalktığım zaman Z77 anakart + i3 3225 işlemci (HD4000'li) + güzel bir HTPC kasası + PSU ve bellek eklenince neredeyse 700-1.000 TL arasına geliyor. Çok enerji harcayıp ses çıkartacak bir sistem sonuçta..

    Aslında birincil amacım tüm disklerimi toplayabileceğim bir kasa ve XBMC kullanabilmek. Yoksa WD TV Live HUB cihazından çok memnunum, sorunsuz, basit ve hızlı! Daha az enerji harcaması ve sessizlik de cabası. Fiyatı söylemiyorum bile!

    Bildiğiniz gibi Raspberry Pi diye bir cihaz var. Şu anda XBMC yazılımın çalışacağı en ucuz ve en küçük yolu Raspberry Pi! Hazır 512 MB bellekli sürümü çıkmışken bir tane sipariş verdim. Geldiği zamanki düşüncem şu;

    Harici güç kaynağı olan kaliteli bir USB HUB alacağım. Tüm harici disklerimi bu USB HUB'a bağlayıp onu da Raspberry Pi'ye USB'den bağlayacağım. İçindeki XBMC yazılımı hızlı ve bilgisayardaki gibi çalışırsa çok düşük maliyetle az enerji harcayan ve XBMC kullanabildiğim bir cihazım olacak! Aslında bunu Apple TV ile de yapmak mümkün ama 3. nesil (yani 1080P oynatan) Apple TV'ler için henüz Jailbreak olmadığı düşünüldüğünde XBMC kullanmak mümkün değil. 2. nesil Apple TV ile yapılabilir ama o zaman da 720P ile kısıtlanıyorsunuz. Hepsini bir kenara bırakırsak Apple TV'ye bu diskleri bağlama şansım yok, sadece ethernet bağlantısı kullanmak gerekiyor. Ama zaten ben tüm disklerimi çalıştırabilecek bir bilgisayar ya da NAS sunucuya sahip olmadığım için bu kadar çırpınıyorum.

    Düşündüğüm şekilde sorunsuz çalışabilirse belki ev yapımı güzel bir kasa modifikasyonu ile disklerimi ve Raspberry Pi'yi bir yerde toplayıp kullanabilirim. Disklerimin tümü harici kutulu olduğu için zaten oldukça şık duruyorlar, 6 diskimde aynı model ayrıca Yanyana dizince harika görünüyorlar!

    EKLEME
    Arkadaşlar 11.12.2012 Saat 19:21'de tr.farnell.com üzerinden sipariş vermiştim. Yaklaşık 2-3 dakika önce yani 13.12.2012 Saat 14.02'de Rasberry Pi elime ulaştı! :)

    Heyecanla kutuyu açıp hemen kurcalamaya başlayacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhdrzrn -- 13 Aralık 2012; 14:11:15 >
  • mini tv stick diye abir edilen android cihazlar vardı onlar daha güzel işini görürdü bence mk802 gibi
  • XBMC ile sorunsuzda 5-6 tane USB diskimi kullanabilir miyim?

    Çünkü Raspberry Pi umduğum performansı vermedi XBMC'de :/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AthloN

    XBMC ile sorunsuzda 5-6 tane USB diskimi kullanabilir miyim?

    Çünkü Raspberry Pi umduğum performansı vermedi XBMC'de :/

    http://www.teknoseyir.com/75169/raspberry-piyi-calistiriyoruz/ Keşke almadan önce incelemelere falan baksaydınız. Evet xbmcyi çalıştırıyor ama hiçbirzaman güçlü bir pc kadar hızlı çalışmıyor malesef. Bir de overclock yaparak deneyebilirsiniz. Çok fazla bilgim yok ama standart 700 mhz i 900mhz in üstüne resmi olarak çıkarabiliyordunuz. Çok bişey farketmez gerçi.

    Bunun dışında çift çekirdekli dört çekirdekli android cihazları mevcut. Ama onlar da xbmc nin android versiyonundan dolayı çok sağlıklı değiller şuanda.. Buyüzden iyi bir sistem isteyen herkes ya;

    -- 2 sistem kuruyor. Bu 2 sistemin birisi nas veya windows home server kurulu minicik bir pc veya türevi ve buna bağlı harddiskler.. Diğeri ise bu sistemi wireless üzerinden veya ethernet üzerinden bir oynatıcıya ulaştırmak.
    --Diğeri ise Tek bir güçlü pc. buna hddleri dizmek ve xbmcyi kurmak.. Benim size tavsiyem 7/24 çalıştırmıcaksanız eğer bu olurdu. Torrent çalıştırıcam diyorsanız da rasperrypiyi bunun için kullanabilirsiniz mesela ya da androidboxları.. Böylece elinizdeki cihaz da heba olmamış olur. Ayrıca elinizdeki hddleri kutularından sökeceğiniz için ortalıktaki kablo kamaşasından da kurtulmuş oluyorsunuz. Daha hızlı veri aktarımı da cabası..

    Bir de rasperry pi üzerine server kurmak (nas) varki bunun için bir miktar makale okumanız gerekmekte. Ve yine ayrı bir oynatıcı ihtiyacı var..

    Ben de daha kurmadım. Ama ben tek bir pc kurmayı düşünüyorum. Ve araştırmalarım bunun üzerine. Amd nin yeni çıkan apuları htpcler için biçilmiş kaftan yalnız anakart olarak türkiyede seçim şansı fazla yok şuanda. Benim tavsiyem bu işlemcileri değerlendirin. En kötüsü bile 1080p videolarda sorunsuz. İ3ten i5ten video performansı olarak kat kay iyi. Anakartlarda maksimum 6 sata çıkışı oluyor. Buyüzde fazla hdd kullanıcaksanız ya raid kart alıp takıcaksınız (overclock.nette var) ya da bir iki tanesi usbden çalışmaya devam edicek.
  • Merhaba
    Bende de WDTV live hub cihazından var. Sizin gibi bende HTPC denedim ve söktüm bahsedilen nedenlerden dolayı. Ve WD hub a döndüm. Nedeni wd hub aynı zamanda nas gibi işlem yapmakta .Diğer odalardaki tvlere hub yoluyla film paylaştırabiliyorum. Bence yapmanız gereken USB hub çoklayıcı alıp (adaptörlü olanlardan) tüm HDD lerinizi WD hub a bağlayın. Çok daha pratik olur. Bende böyle. Hub çalışmadığı zaman HDD ler bekleme moduna geçiyorlar. Ağdan içine film de atabiliyorum.Diğer bir odada bilgisayarda XBMC kurulu. Bundada hub ın içindeki filmleri izleyebiliyorum.WD hub ın kıymetini bilin bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boylum -- 15 Aralık 2012; 14:36:06 >
  • HUB gerçekten çok başarılı bir cihaz. Ama 7 diskim var ve daha da artacak. Her ne kadar arayüzü fena olmasa da XBMC'yi gören biri olarak muazzam bir sistem. O yüzden geniş bir kasa alır tüm diskleri içine takmak (bu sefer enerji sarfiyatı ve ses problemi var) ya da miniITX bir küçük sistem alıp tüm diskleri USB'den bağlamak da mantıklı gibi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FreeNAS ile kendi NAS'ını yapma fikrinin iki avantajı var. Birincisi, 200 TL'lik eski ama içinde Athlon 2000 gibi aslında bu iş için fazlasıyla yeterli bir işlemci barındıran bir kasa ile çalıştırılabilecek bir sistem. İkincisi, kasa gürültülü olsa bile, ağ üzerinden dosya paylaştıracağı için, oturma odasında durmasına gerek yok. Başka bir odada çalışabilir ve tüm eve hizmet sunabilir. Çoğu zaman müstakil evde yaşayan Amerikalılar için FreeNAS cihazının gürültüsünü oturma odasından uzaklaştırmak hiç zor olmuyor, adamlar kasayı evin bodrumuna veya garaja atıyorlar, iş bitiyor. Ama bizim apartman düzeninde, 2+1 veya 3+1 evin neresine koyarsan koy kasayı, bir şekilde gürültüsü evde yaşayan birilerini rahatsız edebilir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: boylum

    Merhaba
    Bende de WDTV live hub cihazından var. Sizin gibi bende HTPC denedim ve söktüm bahsedilen nedenlerden dolayı. Ve WD hub a döndüm. Nedeni wd hub aynı zamanda nas gibi işlem yapmakta .Diğer odalardaki tvlere hub yoluyla film paylaştırabiliyorum. Bence yapmanız gereken USB hub çoklayıcı alıp (adaptörlü olanlardan) tüm HDD lerinizi WD hub a bağlayın. Çok daha pratik olur. Bende böyle. Hub çalışmadığı zaman HDD ler bekleme moduna geçiyorlar. Ağdan içine film de atabiliyorum.Diğer bir odada bilgisayarda XBMC kurulu. Bundada hub ın içindeki filmleri izleyebiliyorum.WD hub ın kıymetini bilin bence.

    Merhaba,
    arkadaşım p.m. den mesaj gönderdim, ama cevaplamadınız. Buradan da aynı soruyu sormak istiyorum.
    Ben de Dark Media Mania marka media player var. Cihaz içinde 2TB dahili, cihaza dışarıdan usb hub ile 2 adet
    2TB kapasiteli harici hdd bağlı. Harici diskleri media player usb hub da birlikte (aynı anda) görmüyor.
    Daima kullanmak istediğim harici diski takıyor, diğerini hubdan çıkarıyorum. Sizin kullandığınız elektrik beslemeli
    usb hub markası nedir? Konuyu takib eden arkadaşlardan da problemi çözebilecek önerileri varsa bekliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aalikemal

    quote:

    Orijinalden alıntı: boylum

    Merhaba
    Bende de WDTV live hub cihazından var. Sizin gibi bende HTPC denedim ve söktüm bahsedilen nedenlerden dolayı. Ve WD hub a döndüm. Nedeni wd hub aynı zamanda nas gibi işlem yapmakta .Diğer odalardaki tvlere hub yoluyla film paylaştırabiliyorum. Bence yapmanız gereken USB hub çoklayıcı alıp (adaptörlü olanlardan) tüm HDD lerinizi WD hub a bağlayın. Çok daha pratik olur. Bende böyle. Hub çalışmadığı zaman HDD ler bekleme moduna geçiyorlar. Ağdan içine film de atabiliyorum.Diğer bir odada bilgisayarda XBMC kurulu. Bundada hub ın içindeki filmleri izleyebiliyorum.WD hub ın kıymetini bilin bence.

    Merhaba,
    arkadaşım p.m. den mesaj gönderdim, ama cevaplamadınız. Buradan da aynı soruyu sormak istiyorum.
    Ben de Dark Media Mania marka media player var. Cihaz içinde 2TB dahili, cihaza dışarıdan usb hub ile 2 adet
    2TB kapasiteli harici hdd bağlı. Harici diskleri media player usb hub da birlikte (aynı anda) görmüyor.
    Daima kullanmak istediğim harici diski takıyor, diğerini hubdan çıkarıyorum. Sizin kullandığınız elektrik beslemeli
    usb hub markası nedir? Konuyu takib eden arkadaşlardan da problemi çözebilecek önerileri varsa bekliyorum.


    merhaba
    sizin cihazınız hub ı desteklemiyor olabilir.
  • Merhaba,
    Egreat R150
    4 usb 2.0
    1 usb 3.0
    1 sata direkt

    Toplam 6 disk kapasitesi. Her bir baglanti noktasi 3 tb. kadar destekliyor.
    Ustelik Egreat kalitesi ile.
    Ustelik yurtdisi 230-250 tl. Civari rakamlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etokaraduman

    Merhaba,
    Egreat R150
    4 usb 2.0
    1 usb 3.0
    1 sata direkt

    Toplam 6 disk kapasitesi. Her bir baglanti noktasi 3 tb. kadar destekliyor.
    Ustelik Egreat kalitesi ile.
    Ustelik yurtdisi 230-250 tl. Civari rakamlara.


    Merhaba,
    Siz bu bağlantıların hepsini aktif olarak kullanıyormusunuz. Konfigürasyonunuzdaki disk kapasite ve
    modellerini yazarmısınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aalikemal

    quote:

    Orijinalden alıntı: etokaraduman

    Merhaba,
    Egreat R150
    4 usb 2.0
    1 usb 3.0
    1 sata direkt

    Toplam 6 disk kapasitesi. Her bir baglanti noktasi 3 tb. kadar destekliyor.
    Ustelik Egreat kalitesi ile.
    Ustelik yurtdisi 230-250 tl. Civari rakamlara.


    Merhaba,
    Siz bu bağlantıların hepsini aktif olarak kullanıyormusunuz. Konfigürasyonunuzdaki disk kapasite ve
    modellerini yazarmısınız.

    Yurtdışı hangi siteden aldınız acaba. çok daha gelişmiş ürünleri mevcut fakat ülkemizde nedense en alt segmentteki ürünleri ithal ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aalikemal

    quote:

    Orijinalden alıntı: etokaraduman

    Merhaba,
    Egreat R150
    4 usb 2.0
    1 usb 3.0
    1 sata direkt

    Toplam 6 disk kapasitesi. Her bir baglanti noktasi 3 tb. kadar destekliyor.
    Ustelik Egreat kalitesi ile.
    Ustelik yurtdisi 230-250 tl. Civari rakamlara.


    Merhaba,
    Siz bu bağlantıların hepsini aktif olarak kullanıyormusunuz. Konfigürasyonunuzdaki disk kapasite ve
    modellerini yazarmısınız.

    Hayır aktif olarak kullanmıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.