Şimdi Ara

15 İNCİ P.EĞT.TUG. 12 NCİ P.EĞT. 2. Tabur 3. Bölük | AMASYA | Bilgilendirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
18.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Dün itibari ile 2 Ağustos tarihinde teslim olduğum Amasya'da ki acemi birliğini bitirip askerliğin ilk evresini tamamladım. Hem B grubu gideceklere hemde gelecek dönemlerde gideceklere referans olması adına bir kaç bir şey belirteyim istedim.

    Amasya'da acemilik yapmak için öncelikle en mantıksız zaman gerçekten bence Ağustos ayıdır, böyle bir sıcak daha önce hiç görmedim, yemin töreni gününe kadar inanılmaz bir sıcak vardı.

    Acemi birliği için gerçekten rahat geçebilecek bir yer, usta asker sayısı az, acemilerle birlikte askerlik yapıyorsunuz genel anlamda iyi.

    Genel şartlardan bahsedecek olursak, yanınızda hiç bozuk para götürmenize gerek yok, 5 liraya almış olduğunuz kart ile içecek imkanlarınızı karşılıyorsunuz, bizim sayımız çok fazla olduğu için aletlerde sürekli ürünler tükeniyordu. İçer de pide, lahmacun, et, tavuk döner satan dükkanlar mevcut ama kaliteleri bence biraz düşük, yemekhane yemekleri firma tarafından yapılıyor, tamamı tuzsuz. Yemekler göreceli bir kavram arkadaşlarım nefret ederken ben alıştığım tuzsuz makarnayı, yada fırında tavuğu gayet rahat bir şekilde yiyebiliyordum, çıkan meyvelerin hepsi güzel. Kavunlar son zamanlarda bozmuştu, oda olsun o kadar.

    Gelelim bizim bölük için konuşmaya;

    Soyisiminiz T harfi ve üzeri harfler ile başlıyorsa, tebrikler sizde şimdiden 'ŞŞŞT ŞŞT GELİYO' 'KİM?' '2 Tabur 3. Bölük' oldunuz.

    Amasyanın elması, ağlatır iştiması diye kibarlaştırıyorum terimi biraz ama nefret edeceksiniz adeta iştimadan. Uzayan süreler, gelmeyen zeka özürlü arkadaşlar, uyuya kalan tiplemeler. Bunlar yüzünden giden istirahat vakitleriniz, bunlar yüzünden bölükçe aldığınız 'çök-kalk-sürün' cezaları sizi bir hayli küfürbaz yapabilir,

    Ama her şey negatif mi derseniz, tabi ki değil. Seveceksiniz, emin olun. Ben ayrılırken üzüldüm bile.

    Komutanlarımız Hakan komutan sizin tüm işleriniz ile ilgilenecek, babacan adam ama sinirli. takım komutanlarınız olacak.. Bizim Kasım komutandı, ama izine çıktı o vesile ile daha başka komutanlar tanıdık, Osman Sır komutanımız onu dinlerken eğleneceksiniz, keyifleneceksiniz, güleceksiniz mis gibi adam, Hakkari'den yeni katılmış olan Selim komutanı iştima da sigara içerken izlerken 'ulen komutanda ne içten içiyor canım çekti' diyeceksiniz mis gibi adam huyuna giderseniz, bir diğer Osman komutanımız sinirli görünür, tavizi yoktur ama konuştuğunuzda, ya da diyologunuz başladığında ne kadar iyi olduğunu anlarsınız. Kendilerine selamlarımı iletiyorum hepsinin yolları açık olsun.

    Çavuşlarınızda genel anlamda iyi olacak, 369. gidecekler Muhammed Çavuş ile tanışamayacaklar fakat İslam çavuşu kendisinin yerine koyabilirsiniz. Hepsi ilk günler 'bu ne lan, ne bu sinir' modun da sorgulayabilirsiniz ama sonra zaman geçtikçe hem onları anlıyorsunuz hemde siz neden öyle davranıldığını anlıyorsunuz.

    Negatifliğe yer vermeyin mutlu olun, mesela benim en mutluluk verici olayımı anlatayım.

    Akşam iştimasından sonra kahvemi alıp trafonun yanında ki merdivenin yanına oturup ayaklarımı uzatıp gökyüzünü izleyerek sigaramı içmek ve sevdiklerimle konuşmaktı.

    Amasyayı özetle derseniz, 'İştima, uzat kollari, uygun adım, komando yürüş kararı sayılacak, 1-2,3-4!, çööööööööööööööööööööök, kallllllllllllkkkkkkkkkkkk, kime diyorum, arka taraf!

    Sevgi ile kalın, Bekle bizi kıbrıs.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noix~ -- 26 Ağustos 2017; 12:28:47 >







  • Hedef göster kelle işte

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 2 ye 3 yaptım. bir daha amasyanın yakınından geçenin ölüsünü dirisini.
    Güneşin altında saatlerce süren iştimalarda terleyip terleyip üstümüzde kuruması, eğitim alanlarında su bulamamaktan pis su içmekten, su makinelerinde su bulamamaktan sabahları kola içmekten akciğerlerimde enfeksiyon var, beter durumdayım valla.

    Bu bölük içerisinde bana göre ticari bir yapılanma mevcut. Eğitim alanlarında güneş altında kasti bekletiyorlar. Peşinden fotoğrafçı geliyor çektirmekten isteyenler gölgeye geçip bekliyor :) fotocunun komutanım güneşte fazla bekletinde foto çektirsin diyen o.ç. fotoğrafçılar mevcut.
    Askeriyeye ait kantinlerin sayısı azaltılmış, ihale yoluyla doblo araçlarda seyyar araçlarla kantinler oluşturulmuş. sabahın 8 de eğitim alanına baklava, lahmacun, pide, dondurma satmaya geliyorlar. bunların hepsi gelip gittikten sonra en son su aracı geliyor. mantığı anladınız sanırım. başta su gelse kimse bişi yiyip içmiceği için kasti olarak basta susatacak şeyleri getiriyorlar. böyle bir teşkilatlanma diyin veya mafyalaşma diyin. bana göre mafyalaşma.

    Yemekhanede yemekler öğlen yemeği dışında pek yencek durumda değildi. Tabıldotta bir önceki güne ait yemek artığını görebilirsiniz. Temiz kaşık çatal bulursan şanslısın.

    Çavuşlar at hırsızı gibi ne dediği anlaşılmıyor. Komutanda o artistlik yokken kendilerini bir bok sanıyorlar. hiçbirini zerre sevmedim.

    Tam alıştım derken acemilik bitti. Geriye sadece güzel dostluklarımız kaldı. :)

    Al yanak güzel bir adama benziyor ama her fırsatta askeri gerizekalı yerine koymasını kabullenemiyorum. 3 yaşındaki yeğeni bizden daha zekiymiş.

    Hakan çaktırmadan öpen bir tip. Tam çakal.

    Kasım çavuş fetöden dolayı açığa alındı. Al yanak kendisi söyledi.

    Son gelen Selim komutan yürüyen ego ama gider ayak açıldı, bir daha iyi davrandı.
    Tek gerçek testere idi. kadroluların ağzına sıçıyordu.

    Bu arada su kartını al yanağa vermedim. onun üstüne benzin döküp yakıcam

    Acemilikten geriye kalan güzel dostluklar oldu.
    Usta birliğim Ankara/Çankaya bakalım orası nasıl geçecek :)

    Hocam hayırlı teskereler. Kıbrıs demeseydin şaşırırdım zaten :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi staidmcgun -- 27 Ağustos 2017; 13:13:53 >




  • Konuyu açan arkadaşın hem devresi, hem memleketlisi, hem de yukarıda yazılanları yaparken sürekli yanında olan biri olarak uzun bir yazı da ben yazacağım ama 3 gündür uyumama rağmen hala yorgunum.



    Özet olarak buraya gidecek arkadaşlar hastalık ve su yönünden çok çekecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler akıllı telefon sokması kolay mı kapıda xray fln var mı taktik verin:) geçniş olsun sırada biz varız 15 eylül. Bu arada kaç gün sürdü acemilik?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gokkou G kullanıcısına yanıt
    23 gün sürdü, cantayı xrayden geciriyorlar. bizim arkadas cebinde içeri sokmustu.
  • Bize 2. grup cikmasi cok iyi oldu valla. Giden arkadaslarimda egitimden cok sicaktan rahatsiz oldular.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.