Şimdi Ara

147 milyon dolarlık kripto dolandırıcılık davasında yeni gelişme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Kripto para piyasası tarihindeki en büyük dolandırıcılık olaylarından birisi Gem Coin olarak kabul edilir. Yatırımcılardan hayali projelerle 147 milyon dolar para toplayan Gem Coin sonrasında batmış ve 70 bin kişiyi mağdur etmişti.



    Kurucusu itiraf etti



    Gem Coin projesi U.S. Fine Investment Arts, Inc. (USFIA) adındaki firmanın sahip olduğunu iddia ettiği madenlere dayalı kripto parayı kapsıyordu. Yatırımcılar Gem Coin satın aldıkça sözde madenlerden çıkan değerli mücevherler ile destekleniyor ve fiyatı da sürekli yükseliş garantisine giriyordu.



    Ayrıca Bkz.Twitter, hikayeler oluşturan Chroma Labs girişimini satın aldı



    Ne var ki şikayetler üzerine ABD Menkul Kıymetler Komisyonu olaya el attı. USFIA firmasının bir madeni olmadığı ve başka firmalardan mücevher satın alarak yatırımcıları kandırma yoluna gittiği ortaya çıktı. 70 bin yatırımcıdan toplam 147 milyon dolar toplayan proje battı.



    Yıllardır süren davalarda Gem Coin kurucusu Steve Chen kendisine yöneltilen dolandırıcılık ve vergi kaçırma suçlamalarını reddederek projenin yolunda gittiğini iddia etmişti. 62 yaşındaki kurucu bu hafta ponzi şemasının başında olduğunu ve vergi kaçırdığını itiraf etti.





    Steve Chen 2013-2015 yılları arasında devam ettirdiği ve elde edilen paraları danışmanlık, emlak ile golf şirketlerine aktardığı ortaya çıktı. Sadece 2014 yılında 4.8 milyon dolar kazandığı ancak o tarihte 138 bin dolar göstererek vergiyi azalttığı anlaşıldı.



    Mahkeme Chen için 10 yıl hapis cezası isterken iştiraklerin elde ettiği 52 milyon dolarlık gelirin de geri ödenmesi kararlaştırıldı. Diğer taraftan Chen için 1.88 milyon dolar vergi cezası keserken tüm yatırımcıların da zararının tazmini istendi. Diğer taraftan USFIA hissedarları da yatırımcılar adına Steve Chen’e 100 milyon dolarlık tazminat davası açmış durumda.








  • Dava ileri bir tarihe ertelenmiştir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.