Şimdi Ara

144hz MONİTÖR mü? YOKSA İŞLEMCİ UPGRADE mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
114
Cevap
2
Favori
3.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba dostlar;
    Elimdeki işlemci i5 8400. İmzamdaki sistemi kullanmaktayım. Aklımda deli sorular var.
    Monitörüm 27" 1080p 75hz kullanmaktayım. Yalnız Ekran Kartım GTX 1080 bazı oyunlarda Örneğin Ac odyssey, Kingdom Come, gibi oyunlarda şehir merkezlerine girdiğimde Aşırı DROP- Sutter v.b durumlar ile karşılaşıyorum.Buda Çok sinir bozucu oyun akıcılığı için VSYN-C açık oynamak gözüme daha akıcı geliyor yalnız buda işlemciyi yoruyor. VSYN-C kapattıgım zamanda ekranda yırtılmalar oluyor.RTSS yi bile denedim her şekliyle ama VSYNC-deki o akıcılığı yakalamıyorum. 2K yada 4K MONİTÖRLER düşünmüyorum dediğim gibi bana 80 90 FPS bile yeterli geliyor ama şu takılma,kekeleme olayları bütün zevki kaçırıyor.Grafik ayarlarını yüksekte oynamayı seven biriyim. Aklımda monitör güncellemesi yapıp en azından işlemciye binen yükü ve yırtılmaları engellemek. Sizce Yanlış mı düşünüyorum.Tam karar veremedim. Yardımlarınızı bekliyorum Sizce hangisi yenilemeliyim MONİTÖR mü ? Yoksa İşlemci mi?



  • Size gsyncli yada nvidianın freesync desteğini düzgün verebilen bir freesyncli 144hz monitör lazım. Normalde 144hz monitörlerde zaten yırtılmalar, kareler çok hızlı aktığı için pek belli olmuyor. O yüzden 144hz e geçmeniz bile fark ettirecektir. Hem nvidianın fast sync opsiyonu da iyi iş görebiliyor. Ama sizin yırtılmalara özel takıntınız olduğu için üzerine düzgün bir sync desteğiyle daha iyi olacaktır. Ama bütçeniz yoksa gsync için para vermeyin derim. Freesync desteğini nvidia vermeye başladı yakın zamanda ama şuan amd deki kadar başarılı çalışmıyor olması lazım. Yine de gsynce server yatırmaktansa nvidianın freesync desteklediği monitörlerden birini alabilirsiniz. Vsync yırtılmaları engellese de çok fazla sıkıntı getiren bir yöntem. En büyük sorunları input lag (mouse-klavye gecikmeleri) ve kare atlamaları. Vsync genelde açmamayı tercih ederim. İşlemci kaynaklı drop ve stutterlar yaşadığınızı düşünüyorsanız bence öncelikle oyun sırasında arka planda başka bir şeyler açmamaya ve pc de işlemciyi sömürecek başka şeyler (virüs gibi) olmadığına dikkat edin. Bunları sağlıyorsanız 8400 ün kolay kolay stutter yaşatmaması lazım darboğaz olsa bile... İşlemci kaynaklı droplar yaşadığınıza eminseniz oyunlarda fps i limitleyin. Atıyorum 90 yeterli geliyorsa 90 a limitleyin oyunda varsa oyundaki ayarla veya harici bir yazılımla. Ekran kartı daha üstüne çıkmaya çalışıp işlemciyi zorlamaz. Bunun için ben MSI Afterburnerın yanında gelen rivatuner yazılımını kullanıyorum. Bu bazı online oyunlarda oyunun saçmalamasına sebep olabilir onu da söyleyeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 16 Şubat 2019; 15:54:52 >
  • nkvelioglu N kullanıcısına yanıt
    cevabınız için teşekkürler. Rivaturner'ı bende denedim ama sanırım sizinde belirttiğiniz gibi 144 hz monitöre geçmek aklıma daha çok yatıyor. Mesela Ac Odysey de fpsyi 60 limitledim monitörde 60 hzde. Şehir dışında akıcılık mükemmel yağ gibi işlemci kullanımı %50 lerde falan oluyor ama en küçük kasabaya yaklaştıgım da bile biranda 60 olan fps 53-54 fpslere iniyor resmen kare atlamanın alasını yaşıyorum o anda tüm zevkimi kaçırıyor. 144 hz monitöre geçtiğimde dediğim gibi 80 90 bilemedin 70 fps bile bana yeterli ama tek korkum bu droplar. Ayrıca windows 10 64 bit gereksiz tüm uygulamalar servisler kapalı halde bunu yaşıyorum. Hatta interstellar adlı arkadaşın çok faydalı bir konusunda anlattıklarınıda da yaptım ama 60 altına düşmemem gerekmekte. Ekran kartından olmadıgını biliyorum ama Aklımdaki tek soru İşlemci mi yoksa Monitör mü değiştirmeliyim karar veremiyorum.
  • 144Hz öneririm yırtılmalar azalır. işlemciyi degiştirmek yerine BLCK OC deneyip bellekleri 3400 veya 3600e çekebilirsin %4-5 performans saglar. 1080i her türlü idare eder.
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    Baya yardımcı oluyorsunuz çok teşekkür ederim dostlar.Ayrıca işlemciyi BLCK OC deneyip tüm corelar 3.8'de çalıştırıyorum. Ama suan 144 hz bana daha mantıklı gelmeye başladı. Peki Önerebileceğiniz çok da fiyatı uçmadan Nvidianın FreeSync desteklediği monitörler konusunda yardımcı olabilir misiniz. 27" düşünüyorum
  • Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    fiyat olarak tatmin etmeyebilir ama bu monitörlere bakabilirsin.
    Gsync Compatible olarak, Asus MG278Q 27"
    Native Gsync Olarak da Dell S2716DG 27"
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    monitörler çok güzel fakat bütçemi aşmakta. Yinede çok teşekkür ederim. benimde şu monitör dikkatimi çekmekte Acer KG271Cbmidpx 27" 1ms 144Hz. Acaba Gsync desteği alacakmı almaz mı bilmem ama sizce bahsettiğim durumdan kurtarırmı bu monitör beni ?
  • Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    Bu monitör için yurtdışı sitelerde Gsync compatible ile çalıştığını okudum ama yinede araştırmanı tavsiye ederim. acer aynı modeli bölgeye göre farklı revizyonlarda üretebiliyor. genelde ülkemize gelen ürünler avrupa versiyonlarından farklı oluyorlar.
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    Peki illa Gsync desteği olması gerekmektemi 144 hz'in. Normal bir 144hz işimi görmez mi? Yada Aralarında çok fark olurmu ?
  • Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    bahsettigin oyunda Gsync ve freesync farkını hissedersin. o yüzden destekli bi monitör alman daha mantıklı olur.
  • unconc3rn3d kullanıcısına yanıt
    anladım çok teşekkür ederim ilginiz için :)
  • 8400 işlemcisi 144Hz panel için yeterlidir. Boşuna cpu masrafına girmeyin. GPU da gayet iyi.

    Yapmanız gereken tek şey kaliteli VA panel bir 144Hz monitör almak. Ondan sonra geriye oyunların keyfini çıkarmak kalıyor
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    gerçekten içimi rahatllatınız çok teşekkür ederim. Artık işimi görebilecek bir monitör bakınıyorum. Sizinde önerebileceğiniz monitörler olursa paylaşırsanız çok sevinirim. Aşırı bütçeli olmayan :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jimmy_Conway

    gerçekten içimi rahatllatınız çok teşekkür ederim. Artık işimi görebilecek bir monitör bakınıyorum. Sizinde önerebileceğiniz monitörler olursa paylaşırsanız çok sevinirim. Aşırı bütçeli olmayan :)
    Piyasada şu en en ucuz 144hz va bu sanırım göz atabilirsiniz:
    https://www.hepsiburada.com/viewsonic-vx2458-c-mhd-24-144hz-1ms-hdmi-display-dvi-freesync-full-hd-curved-oyuncu-monitor-p-HBV00000F4VYS?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.tum.universal-genel.pla&gclid=EAIaIQobChMI6uP73rvA4AIVSed3Ch2vawh6EAQYASABEgKVT_D_BwE
  • Lana-Del-Rey kullanıcısına yanıt
    teşekkürler :)) 27" bakmaktayım
  • Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    Aoc c27g1 modeline bakabilirsiniz hocam. Viewsonic in de uygun fiyatli freesync 144hz monitorleri var. Digerlerinin fiyatlari cok yukseliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    27" de 1080p çöp. Viewsonic XG402 al bak keyfine.
  • CCaaNN kullanıcısına yanıt
    teşekkürler :)
  • filojistoN kullanıcısına yanıt
    teşekkürler :)
  • Jimmy_Conway kullanıcısına yanıt
    Seçeceğin monitörün G-Sync uyumlu olup olmadığına dikkat et. Satılan çoğu ucuz Türkiyede ki 144hz monitörler uyumlu olmayabilir. AOC ve Viewsonic'in modelleri uyumlu, Samsunglar uyumsuz, MSI lar belli değil sanırım. Monitörün modeliyle birlikte G-sync Compatible yazıp Google'dan araştır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.