Şimdi Ara

14 yaşında spora başlanır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 14 yaşındayım. 168 boyunda 63 kiloyum. Spora başlayabilir miyim? başlayabilirsem ilk ne yapmalıyım




  • upp

  • Başlanır tabii. Güzel bir ağırlık çalışmasıyla gelişimini destekleyebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ağırlık kaldırmanın boya olumsuz etkisi olmaz mı? Başlayacağım

  • abdullah5678 A kullanıcısına yanıt
    Hiçbir olumsuz etkisi olmaz. Aşırı ağır kaldıramazsın zaten. Bu durumu iyi değerlendir çünkü ergenliğinin top seviyelerinde testosteronun zirveyi görecek ve gelişimin çok hızlanacak. Şimdiden hazırlarsan temelini o yaşlarında maksimum potansiyelini bile görebilirsin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Anladım. En çok hangi sporu ve aletleri kullanmalıyım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana kalırsa fitness tan ziyade git yüzmeye, basketbola, voleybola... Ben küçükken amaan napcam voleybolu falan derdim çok pişmanım. Fitness vs için bence yaşın küçük ama o yaşlarda yüzmeyi çok iyi halledenlerin vücudu zaten 19 20 yaşında belli oluyor ( sürekli yüzen veya basket oynayanları diyorum). Özetle, benim fikrim diğer spor branşlarına yönel hatta kurslara git kendini o şekil geliştir, 17 18 ine geldiğin zaman gidersin bi fitness salonuna, vücudun zaten atletik olduğu için orada da zorlanmazsın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Atletizmle ilgilen basket felan oyna, body için daha erken. Sen boyuna zararı olmaz diyen bilgisizlere bakma. Kemiklerin uzamasında ve şekillenmesinde 3 mekanizma vardır. Bunlardan biri olan Hueter - Volkman kanununudur. Kemiğe kompresif yani yük bindirici kuvvetler kemiğin uzamasına katkısı olan büyüme plağını yavaşlatır, tensil yani gerici kuvvetler ise büyüme plağını uyarır. O yüzden bodyye büyümen yavaşladığında hatta durduğunda başlaman çok daha doğru olur.


    Unutma kası her zaman yaparsın ama boyunun uzaması için altın çağdasın. Uzamayan boyunu uzatamazsın.

  • Öncelikle ben başlığı okuduğumda 14 yaşında olduğun için geç mi kaldım diye düşünüyorsun zannettim. Profesyonel olarak bir spor dalını düşünüyorsan bazı sporlar için geç bile sayılabilecek bir yaş. Yani şuanda hala kararsızsan ve beklemeyi düşünüyorsan yanlış yapıyorsun genç kardeşim. En sevdiğin yada sevebileceğin bir spor dalında kariyer yapmak için karar ver be hemen başla.


    Ayrıca hangi sporu yaparsan yap yanında fitness yapman gerekecek. Yani fitnessa ayrı bir spormuş gibi bakma. Ha ben vücut geliştirme dalında kariyer yapacağım diyorsan o ayrı bir konu. Ama hangi sporu yaparsan yap fitness şarttır. Türkiyede amatör veya profesyonel sporcuların çoğu bunu göz ardı eder.


    Fitness ve yaş konusunada değineyim. Spora başlamak için erken diye birşey yoktur. Fitness için erken demek ne demek ya. 14 yaşında çocuk burada bir soru soruyor siz ona erken diyebiliyorsunuz. Hayatında bu konuda 1 akademik makale okumamış adam buraya gelip 14 yaşında çocuğun kafasını karıştırabiliyor. Bana 1 tane kanıt gösterin erken yaşta spor yapmanın olumsuz etkilerini gösteren? Ve lütfen bana "haltercilere bak boyları hep kısa hehe" diye gelmeyin artık.

  • MCA90 kullanıcısına yanıt

    sonunda bilgili birisi =)

  • bende 14 yaşında ağırlık çalışıyorum şuanlık bir zararı yok ve vicudum harbi kaslı akranlarıma göre daha iyi. yüzme olabilir ama basketbol voleybol seni esnek yapmaktan başka bir işe yaramaz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.